Followers

Monday, August 9, 2010

AKU & KUCING

Menyepi selama dua hari.

Sebab aku pulang ke kampung halaman..Balik sebelum Ramadhan menjelma..Alhamdulillah mak dan abah,adik beradik dan kaum kerabat yang lain sihat sejahtera..Walaupun pertemuan singkat tapi jadi lah.Nanti lagi dua minggu aku balik lagi..nak ambil berkat berbuka dengan keluarga pula nanti.Dan sekarang aku kembali berada di Bumi Penang,menggalas tanggungjawab dalam misi mencari sesuap rezeki.

kucing

Masa balik kemaman Sabtu lalu,singgah di Unit Hemodialisis tengok ayah menerima rawatan..Then ajak mak keluar pi minum minum di area Pasar Kemaman..Tengah makan ada lah dua tiga ekor kucing menerpa atas peha minta makanan..terkejut aku nasib tak terpelanting jer sudu waktu mencedok makanan.Jujurnya aku memang geli dengan Kucing.

Bukan aku benci dengan Kucing,mereka juga makhluk tuhan yang deserve untuk hidup di bumi tuhan yang Maha Luas ini.Cuma aku geli dan memang tak boleh kalau spesies ni datang gesel gesel kat kaki.apatah lagi nak dukung cium segala bagai..erkkkkss..memang tak boleh..tapi aku takde lah sampai nak seksa haiwan yang tak berdosa.

Cukup lah pasal isu kucing ni.Ada masa malam karang aku update sikit aktiviti bersama keluarga baru baru ni.

Till later.

*FYI,kat rumah di kampung mak ada bela kucing..yang lagi hebat kucing kat Rumah kami makan DURIAN!mana korang nak cari Kucing makan durian beb?heheheee..tak percaya nanti aku buh gambar..:p

26 comments:

nikli said...

Good morning..

Tp tgk muka kucing tuh macam kesian pulak.. Rumah aku pon ada bela kucing.. Sekor tp dah mati bulan lepas.. Tuh pon adik aku text bgtau..
Siap ada mms lagik..

And aku bole rasa sebak pulak.. Nak kata cat's lover, xlah jugak tp selalu main main jugak dgn menatang nih kalau balik kampung.. Mungkin sebab Teh (nama kucing tuh) adorable and bulat..

Tp sedar xsedar rupanya kucing tuh dah dibela 12 tahun dah.. Xpasti la btol ke x.. Tp mak adik aku ckp mmg dah 12 tahun..

Lama sangat ke jangkahayat kucing ehh..?

Mood xda mood.. So, rajin pulak aku komen n story panjang-panjang..

nasazfrog... said...

meow.... hehehehe opocot... akak pun tak berapa sgt ngn kucing sbb dah pernah terjadi kucing melompat kat riba..uhhh sakit jantung dibuatnye.....

rasp said...

my doters emerald & agate plus ibunya leh categorize as cat lovers laaa...
tapi cik abe, aqua & agate...tak suka, geli banget dengan kucing hehehehe..

Ziana said...

Saya penggeli kucing..
maaf :(

tgk kucing dr jauh leh laa kot..
nak belai2 or dukung2...
or if kucing tenung or kucing mai dkt..
package jerit + naik atas kusi laa jawapnye..

phobia dr kecik..

Cik Wanie said...

i adalah penakut pada kucing,
bukan saja kerana i ada asma,
tapi i adalah penggeli kucing,
kalau nampak kucing dtg,
kaki i pasti akn berada di atas kerusi,
huhuhuhu....

i fobia sgt2 ngn kucing...

tapi adakalanya kesian tgk kucing yg dtg,
i akn mintak mama yg kasi mknan skit pada kucing,
nak tunggu i,
jgn harap lah,
adoilah,
geli lor,
huhuhu....

maafin Cik Wanie,
kucing

kucingorengemok said...

kalau kasi kucing jilat jari/tangan and gigit2 sikit, best tau! hahaha. saja mem-freak out-kan lagi pentakut-pentakut kucing kat sini >:)

♥cutebabygirl♥ said...

aaaaaaaaaa
meow2!!!
syuke nyeeeeeeeee!!!!!!!! (^^,)

mummysyafie said...

hubby akak suka kucing..anak² nak bela kucing. akak pun suka gak ngan kucing tapi anak pegang tak berani.

cuma masalahnya..kalau duk rumah takde tanah ni susah sikit nak bela kucing taw..

abanglong said...

waaaahhh laaaama tak singgah sini bro!!

:)

kemaman ekk.... nanti klu turun sana abamlom koling koling...

CIKGU ZAM said...

salam Tuan,
Selamat menyambut Ramadhan buat tuan sekeluarga, gembira selalu ye.

Wahidah said...

dl pernah ade kucing kt umah..nama die cico...lepas tu ilang..n until now tk de kucen...

wah kucen mkn durian hebat la..

tp teringt pesal cico..dl ayah wai selalu bg cico mkn oren..perahkan juz oren..ayah kata cico kena mkn vitamin..hahaha

Beruang Madu said...

Alaaaa... comelnya kucing tu... sib baik cuma geli dah tu terpelanting sudu jer... kalau geli terpelanting parang tak ke kesian budak tu... teringat seseorang yg bukan geli tapi takut gila ngan kucing sampaikan terpaksa kurung kucing abg bear masa dia datang umah...

Syeeda Sobbihi said...

saya seorang peminat kucing! yang sangat tegar! memang menjadi hobi saya pabila balik keja, sy suka sgt dukung2 kucing..cium2 kucing.. sbb it can release my stress! hehe dan kucing2 belaan sy mmg sgt bersih :0

@xiM said...

NIKLI,

takper..komen lah panjang panjang sementara hang ada mood nak komen..kalau tak komen mesti ciput ciput jer kan.haha..

nama arwah kucing hang TEH..sungguh adorable nama itu..tapi aku tetap tak suka kucing..

jangka hayat kucing hang kena darab tujuh..maknanya kalau dah 12 tahun umur kucing tu so kucing hang dah umur 84 tahun..padan lah dah mati pun..

maksud aku 84 tahun tu sistem fungsi badan kucing tu macam 84 tahun kita..

@xiM said...

KAK NASAZFROG,

memang..terkejut beruks saya..beruk pun tak terkejut macam tu..:p

@xiM said...

RASP,

saya pun geli ngan Kucing!

@xiM said...

ZIANA,

give me five lah!!

kita sama..tapi tak serupa..:p

@xiM said...

CIK WANIE,

andai kucing membaca rintihan cik wanie ni pasti dia akan memaafkan dirimu..

aku pasti dan yakin.

@xiM said...

KOG,

euwwwwwwwwwww..tak mau.GELI!!

@xiM said...

CUTEBABYGIRL,

Euwwwwwwwwwwww...
x syukenyer.....

@xiM said...

KAK NOR,

kak nor mesti ada beli tanah kan untuk kucing kucing berak..takper..sayangilah kucing tersebut.mereka juga makhluk tuhan..

@xiM said...

ABANG LONG,

time cuti boleh la abamlong nak koling koling..kalau tak saya di Penang ni..

@xiM said...

CIKGU ZAM,

selamat menyambut Ramadhan untuk Cikgu Zam sekeluarga jua..

@xiM said...

WAI,

kiutnya Kucing minum oren..teringat Puss in Boots dalam citer SHREK..haha..

@xiM said...

ABANG BEAR,

siapakah orang itu..jeng jeng jeng..:p

@xiM said...

SYHAD,

tetap lah saya ni penggeli kucing..:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails