Followers

Tuesday, August 3, 2010

BANDAR SERI ALAM,MASAI JB & OTAK-OTAK KEMPAS

Minggu Lepas.

Waktu aku outstation ke Pasir Gudang seminggu.Aku memilih untuk stay di Bandar Seri Alam,Masai JB..lokasi nya aku pilih sebab strategik in terms of kemudahan kemudahan seperti makanan,kedai 24 jam dan juga Bank-bank yang berbagai.Tempat ni aku pilih pun atas suggestion member yang sama-sama outstation di Pasir Gudang tapi atas tujuan yang berbeza.

1

Ada 3 Bajet hotel kat sini..Rose Cottage,Grand Far East dan jugak Swan Hotel..dalam 3 hotel tu Rose Cottage paling Murah so aku pilih duk kat Rose Cottage lah 4 malam..Lokasi hotel sebelah menyebelah jer pun..Rose Cottage ni paling baru antara semua yang aku sebut.

2

Dari segi Rate-satu malam aku ambik bilik Queen RM67 ringgit..siap ada free Wifi ngan Free Breakfast so what else that you want?berbaloi lah dengan harga RM67 tu..kalau hotel Grand Far East satu malam RM70 katil Queen jugak..tapi ada ASTRO Lah..lebih 3 ringgit jer.tapi kalau 4 malam leh la jugak save RM12 kan kan kan kalau stay kat Rose cottage..ikut suka lah.Pilihan di tangan anda.

3

Quite nice jugak walaupun biliknya tak berapa besar..yang penting boleh golek sorang sorang atas katil Queen tu..Rate RM67 bagi aku berbaloi lah for me..Bukan tak boleh nak tinggal Hotel mahal,tapi mana yang dapat jimat kita jimatkan..silap silap time clam nanti siap untung lagi..heheheee

4

Berdekatan jugak dengan tempat aku stay ada Swan Hotel..Hotel ni mahal sikit.kalau katil Queen rate start from RM108..so takper lah..nak stay bukan lama sangat dalam bilik..pergi kerja then time balik merayap pulak,time masuk bilik memang untuk tidur jer so Pilih lah yang paling murah..

5

Ada Tempat Karaoke,Pub dan Dangdut club kat sini..D-VA nama di beri..macam femes jer kelab ni aku tengok sebab time pi buat kerja orang Jb semua duk suggest mai lepak sini..tapi aku tak masuk lah.baik aku pi Singapore ker..atau layan pi jalan jalan cari makan kat Danga Bay lagi best.

6

Time petang aku saja round round kawasan ni.memang walking Distance jer.macam macam kemudahan ada..nak makan Restoran Osman 24 jam ada..nak bank,Maybank,CIMB,BSN,Public Bank ada..kedai serbaguna 24 jam ada..kedai tayar pun ada..haha..yang penting aku suka tempat ni.Strategik.Lupa nak Cakap kawasan ni sangat dekat juga dengan TESCO seri alam..Mekdi dan pasaraya Todays juga ada.

7

Restoran FOO KEE pun ada..errr lain macam jer..heheheh

8

Alang alang dah ada di JB aku ambil kesempatan untuk bertemu mata dengan seorang rakan masa belajar Dulu,Hilmie..coursemate masa di Uitm..Sekarang dia kerja di Pasir Gudang.Kebetulan aku pun ada urusan di sini so sempat lah bertemu..di Restoran Habib.

9

Kopi o dan Teh pembuka Bicara petang itu

10

Kat Restoran Habib ada satu Booth OTAK OTAK KEMPAS..aku suka jugak Otak otak ni..so order lah sepuluh bijik..best gak makan makan petang hari ni sebelum tunggu maghrib..layan pulak bersembang ngan member..

11

OTAK OTAK yang di bakar Garing..Likes!!

12

Satu batang Otak otak ni harganya 50 sen..ok lah.yang penting sedap..Kat JB ni memang mana mana Restoran aku pergi mesti depa taruk Otak otak sampai tak larat nak makan.haha..tapi bila dah ada depan mata habis jer..siap aku tapau lagi wat balik bilik 10 batang.Thanks Hilmie for your time!!

13

Kesimpulannya,kalau lepas ni aku datang outstation lagi ke Pasir Gudang konpem aku nak stay area ni jer..tak lah jauh sangat dengan tempat kerja aku..yang penting semua kemudahan ada..terbaekkk lah..Time malam aku dan beberapa member pi merayap ke Stulang Laut,Danga Bay ngan Pusing Bandar JB.Stay tune for more with AXIMUD.

*kak nasazfrog,saya nak jumpa akak masa ni tapi akak pula ada urusan lain..ada umur nanti kita leh jumpa..Insya Allah.

13 comments:

geraugebang said...

Nak balik kampungggggg!!!!!!!!. Syioknya tengok awak makan kat pasir putih tu...kak gerau pun tak pernah pergi. Alih-alih teringat kukupppp...dah lama tak pi makan situ...adoiii....buat orang tension jer tau ko ni xim.

nasazfrog... said...

hehehe,,, tu la tak pe xim.. panjang umur kte jumpa k... :) yer nanti klu dtg Jb stay kat situ je.. best kan,,

Dakjaat said...

axim... tukar ke dot com... content blog ko ni dah memang cun... suka tengok gambar tu.. cantik, sharp... nak kata ni blog jalan2 cari makan xleh, koz ada gak part2 travelling...

makan + travelling = MALING? hahahaha!

DrSam said...

itu yang untungnya jika skop kerja melibatkan banyak urusan di lapangan. Banyak pengalaman menarik. sekali-sekala memang kena keluar dari terperap di daam bilik di ofis.

rasp said...

otak otak adalah yummy...
syiok gak kalo skali skala gi outstation jejauh kan...
dpt jalan2 & makan2...

@xiM said...

KAK GERAU,

kak gerau asal sana ekk..balik lah kampung selalu kak..seronok balik kampung..

@xiM said...

KAK NASAZFROG,

tu lah.takder rezeki nak jumpa akak..lain kali ya..kalau saya datang sini lagi mesti akan stay area ni jer.Very da Strategik..

@xiM said...

DAKJAAT,

aku nak tukar jugak ke Dot.Com..ko kena suggest kan lah apa yang bagus..

blog aku ni memang most of them banyak makan makan dan Travel..:)

@xiM said...

DR.SAM,

betul.

memang kena keluar jugak macam ni sekali sekala.baru tak tensen dengan kerja di opis..

@xiM said...

RASP,

Otak otak kempas ni memang sedap..i likes!!

Beruang Madu said...

Yep yep yep... otak otak kempas memang sedap dan dah terkenal seantero semenanjung... nak eksport ke Sabah Sarawak takot basi pulak tengah jalan... so stay kat sana jer lah... tu pun diorang dah kaya raya dah kan...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam ziarah

terima kasih terangkan pada saya ttg keistimewaan pasir gudang..d`va tu club ker?

[QAE] said...

salam

ptt la tgk gambo tu mcm penah tgk.. tp kt mana eik..

upernyer bila baca full entry, baru la tau.. gmbar ni amek kat Bandar Seri Alam.. actually, amek la sekali gambo Klinik Yuslina tu ( member pya ) dan gambo2 bank yg ader kat situ.. so pasni senang la kat sesaper yg dtg Seri Alam, semua kemudahan ada....

anyway, mmg cantik gambo2 nih!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails