Followers

Thursday, November 12, 2009

GOODBYE MY LOVER!!

Ini kisah malam Semalam..

Tiap permulaan pasti ada pengakhiran.Tiap pertemuan pasti ada perpisahan.Begitu jualah dengan lawatan rasmi kakak aku ke Penang bermula Ahad yang lalu sampai hari Rabu..Tiba lah masa kak Ija akan berangkat ke Kampung halaman tercinta kembali..

1

senja nan merah..

2

Sebelum naik bas malam tadi aku bawak kak Ija pi makan MEE UDANG kat Sungai Dua..malam last bawak la dia makan kat sini..kak ija duk nak makan Char Kueytiow dan Mee Udang so kami order dua dua sekali,makan kongsi kongsi..sharing is caring..

4

MEE UDANG RM 6 Hengget

5

CHAR KUEY TIOW SPECIAL RM4.50

6

Yang spesel nya Char Kuey Tiow tu sebab ada telur Goreng.Tu jer lah yang membezakan Special dan yang biasa.Tak lupa juga Order SATE AYAM kat sini..aku suka satay ayam kat sini..Boleh tahan lah sedapnya..Jom kita makan!

7

Yang bestnya masa makan Kak Ija duk kupas semua Udang,senang aku nak makan..hehehe..biasa kalau aku malas nak kupas Udang aku makan ngan kulit kulit jaa..Sementara dah ada orang tolong kupas ni so i'm enjoyed all of the moment together..:)

8

Kan ker lagi best makan mee udang ngan Udang yang dah di kupas..hirup sampai ke titisan terakhir..

9

Alhamdulillah kenyang sudah..

10

Selesai makan aku pi hantaq kak ija pi Terminal Bas Sementara kat Butterworth..aku tak taw pulak stesen bas dah pindah..nasib ada orang jual jeruk bagitau..kalau tak mesti dah sesat barat.TQ brader!(actually dah 4 bulan stesen bas tu pindah,aku jer yang baru tahu sebab tak biasa naik bas kat sini..haha..)

11

Kepada Kak Ija,terima kasih sebab datang sini..Thanks tolong masak sarapan nasi lemak/nasi Goreng dan masak Lunch..Thanks tolong kemas peti sejuk..Thanks tolong susun barang dalam almari kat dapur..Thanks tolong Kemas Rumah..Thanks tolong teman tengok Final Biggest Loser Family baru ni..Thanks sebab dapat tengok HEROES season 3 sama sama,Thanks tolong siapkan Tempat tidur..Thanks sebab teman pi pasar Pagi hujung minggu lalu..Thanks atas semuanya kak!!thanks!

Terima kasih atas segalanya!!i love you sis!!

*Pagi tadi kak Ija dah selamat sampai Kemasek..Alhamdulillah..kalau ada sumur di ladang,boleh lah saya menumpa mandi..kalau ada Umur yang panjang,Pasti kita akan berjumpa lagik..Goodbye My Lover!

29 comments:

Leez said...

Bagusnya adik ni...sayang kat kakak. Good!!!

anaklaut said...

salam....

sedapnya mee udang tu..

blogresipi said...

Wah banyaknye kak ija tolong.. sampai udang pon tlg kupas.. bertuah nye dia...

Qumairah said...

wuihhh haaaa sekarang I know kalau axim carik jodoh dia mesti carik terbaek mcm kakak dier hehehehehehehehe usik jek noo

m.q said...

bestnya kakak dia...

mamaelly said...

heheheh adik kakak eh...susah nak jumpe adik lelaki yg betul2 rapat ngan kakak kan..eheheh bagus bagus...kalau entry mesti letak gambar makanan eh axim...aduih

@xiM said...

LEEZ,

Saya ada tiga kakak..semuanya saya sayang..:)..adik mana tak sayang kakak kan..:p

@xiM said...

anak laut,

SEDAP lagi Char Kuey Tiow tuh..hehe

@xiM said...

Blog Resepi,

masa dia ada ni lah nak bermanja..laaa ni dah takder orang nak teman kat umah..hehe

@xiM said...

Qumairah,

mestiii..nak cari jodoh mesti cari yang terbaekkk kan..ada calon tak??haha

@xiM said...

m.q,

kakak awak pun best jugak kan..:)

@xiM said...

mamaelly,

in my family sumer adik beradik rapat..cuma sebab duk jauh jauh jer kak..kalau tak memang duk bercakaran hari hari ler..haha..nak wat camana akak,saya memang letak gambaq makanan..seronok tengok..kalau makan lagi best..:)

KAKTINY said...

tu la untungnya ada kakak.. (wah.. siap kupaskan kulit udang lagiiiikkk..)

lamanya tak layan mee udang sg.2 ngan char kue tiaw.. nanti balik penang nanti nak gi terjah lah.. hihihi

PUTUBAMBU said...

ish..ish..byknya thanks..!

byknya keje kak ija kat rumah axim..

byknya err..byk ape lagi yek..?

byknya lemak aximmmmmmmmm (pasal kakak dia tolong buat everything sampai kopekkan kulit udang sekali)

ekekke...sorry dik..gegurau jek

Suka Bebel said...

hang memang kejam lah, kecur liur aku nengok mi udang tu.huhu...

orang penang said...

dh punya lama dh berbulan bulan dh stesen bas tu pindah, baru dok tau sekarang...ishk..ishk...kesian...

@xiM said...

Kak Tiny,

terjah jangan tak terjah kak tiny,hehe

@xiM said...

PUTUBAMBU,

memang dah maikin berlemak ni akak..haha..tambah lagi laaa ada orang duk tolong masak dua tiga ari ni..sat lagi kalau dah ada bini tak taw la camana..tunggu masa nak jadik peserta THE BIGGEST LOSER jaa kot..haha

@xiM said...

SUKA BEBEL,

baru hang taw..haha..mai penang meh..kita pi pekena mee udang tuh.

@xiM said...

OrangPenang,

tanya orang kedai jual jeruk tu dia duk habaq laa stesen bas tuh dah 4 bulan dah pindah..haha..

aku ketinggalan tak taw sebab jarangggg sangat naik bas kat situ.ada lah skali dua tahun lepas.macam mana nak taw..banyak drive sendirik ke KL(Atau balik kampung) ataupun kalau naik bas naik depan Rumah kat Chai leng park jaa..so memang tak taw..:)

scrlettfr said...

salam....
kakak ngan adik klau tak dok sekali mmg mcm tu.... sekali sekala apa salahnya... heheheh...
oh ya... ayam ungkep tu mmg sedap... sebab kena ngan citarasa saya...
thanks again... :)

@xiM said...

Scrlettr,

you are most welcome!!dah try buat ek ungkep tu??sedap kan makan ngan nasik panas panas..:)

geraugebang said...

Untung ek ramai kakak. Tapi macam ada unsur buli la. he he he. Kalo ko adik akak, " jaga ko" he he he. Salam kenal dari kak gerau.

blogresipi said...

sungai dua dah dekat dengan rumah kami tu. missed Malaysia!

Nikli said...

xtau jugak setesen baih tuh pindah dah.. heheee..

sedap satey..soleh no hang nihhh..
:p

@xiM said...

gerau,

salam kak gerau..gerau tu apa maksudnya ek??haha

@xiM said...

Blog Resepi,

ooooo akak orang sini ker..kalau balik sini bagitau la..boleh belanja saya makan mee udang..hehe

@xiM said...

Nikli,

hang pun tak taw kaa??kata orang penang..aih..

sodap sangat satey tuh!!kak ija amik wat balik makan atas bas sepuluh cucuk..

Izan said...

ni yang tak tahan ni tgk makanan sedap2. leleh ayaq liuq abih.. hahahhaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails