Followers

Sunday, November 15, 2009

MAJLIS PERSANDINGAN SHUKRI & SHAFEEZA

Hujung minggu.

Just Habiskan masa yang ada kemas Rumah and hantar baju Pi dobi.Malas nak basuh sendirik.ntah lama mana mesin basuh kat Rumah tak pakai..silap silap dah rosak gamaknya..haha..Tadi pi Sunway Carnival Mall duk layan movie Pisau Cukur dan 2012..Pisau Cukur boleh la layan walaupun gediks terlampau tapi 2012 efek nya memang Mantap!!real beb..Cuma ending nya aku tak suka.Malas nak review korang pi tengok sendirik la yek.

Aku nak story pasal Majlis persandingan abang aku 7 November yang lalu kat Temerloh..6 Hb dah menikah di surau bukit angin,7 Hb majlis di adakan di Dewan SRJK(C) Chung Hwa..Serba Meriah dan memukau..siap ada Zainal Abidin datang Buat Persembahan menyanyikan lagu-lagu popularnya..Jom kita layann..Zasssssssssssssssssss...

********************************************

7 NOVEMBER 2009

Kami bersiap-siap dari Hotel Green Park Temerloh,menuju ke dewan Bersama-sama..Masa ni Pengantin dah ready kat Rumah pengantin perempuan,bersiap siap dan mekap di sana..so kami gerak dulu dari sini konvoi ramai-ramai.

1

aku dan makcik/pakcik sedara

2

Sedara mara yang ada

3

anak dan isteri Dato' Ahmad Shabery Cheek

4

Perjalanan ke Dewan tak la jauh sangat,dalam 15 minit jer dari Hotel..Sampai di Hotel majlis dah nak bermula,Cuma menunggu kelibat pengantin sahaja.Yang lain dah ready semuanya..

5

tempat duduk kitorang

6

kak tie dan angels..

7

tempat duduk kami di hadapan

8

sedara mara yang ada

9

mana pengantin tak sampai lagi neh..

10

nuyul dah penat tunggu ni pokzie..

11

sabar..sat lagi diorang sampai la tuh..

13

Dalam pukul 1.30 pm pengantin pun tiba..diiring ngan Alphard lak tuh..macam best jaa..hehe..

14

pengantin lelaki turun

15

mana pengantin perempuan?

16

Majlis ni boleh kata sangat SATU MALAYSIA okeh..sebab ramai kaum Cina dan India yang datang..baju shuk pakai pun dah ala-ala Cina punya baju,kat belakang tu di iringi ngan Muzik kaum India..bingit telinga..hehe..

17

nampak tak pakcik India kat belakang tu

18

pengantin bersedia untuk berarak

19

sama padan sama lawa

20

naik atas stage pulak

21

dan terus ke atas pelamin

22

pertunjukan silat pulut

22a

22b

23

MC untuk majlis ni yang lelaki tu aku tak ingat namanya..tapi yang pompuan ni aku kenal la..walaupun tak taw nama tapi korang pernah tak tengok Iklan ASTRO yang duk jadi Tok Wan tuh??dia lah tu..cuma kali ni lebih Vogue.

24

Raja Sehari

25

ami membacakan Doa Selamat

26

Selepas membacakan Doa Selamat,majlis terus mempersilakan wakil dari keluarga masing masing untuk menepung tawar pengantin..ayah sakit kaki so mak pah wakil ngan Mak naik ke atas pentas..

27

feel tuh penting..

28

allahhummasollialasaidinamuhammad..

29

30

abang Zali jadi pengapit lelaki

32

Lepas da siap tepung tawar apa lagi di tunggu,terus ke acara yang seterusnya-acara makan beradap laa kan..

33

sila sila makan..

34

suami menyuap isteri

35

isteri menyuap suami

37

lilin itu menjadi saksi

38

Yang best masa makan kami di iringi dengan persembahan dari ZAINAL ABIDIN..dia datang menyanyikan lagu lagu hitnya seperti Hijau,Orak Arik,Puteri dan Kau di Hatiku..sungguh terhibur kami kala itu..walaupun tengah syok makan..

39

bersungguh sungguh buat persembahan

40

lauk yang di sediakan

41

jom kita makan sama sama

42

Bagus kakak ipar aku neh..asal nampak jer aku nak amik gambar mesti dia akan ready berposing..abang aku len sket,buat tak peduli jer ngan kamera.

43

si Nuyul duk sibuk makan limau last last tertidur ngan limau kat mulut,penat sangat la tuh sebab pagi tadi dia bangun awal..lawak lak aku tengok gambor nih.

44

kak tie,model ku dulu kini dan selamanya

46

Dah selesai makan acara seterusnya ialah acara memotong kek..susah jugak nak setting camera nak sesuaikan dengan lighting dalam dewan yang tak berapa nak terang..dah la aku tak pakai speed light..maaf la yer kiranya gambar kurang memuaskan..

47

kek 4 tingkat

48

bismillah..

49

ku genggam tanganmu erat-erat

50

sessi tepung tawar bersambung lepas da potong kek..kali ni lebih terbuka kepada sahabat handai dan saudara mara terdekat..aku tak melepaskan peluang untuk naik ke pentas menepung tawar abang shuk amik berkat la konon konon nya..

51

Congratulations Bro!!i'm happy for you..

52

kemudian terus ke acara sessi photoghraphy bersama semua kenalan..ni lah kami semua anak beranak yang hadir..penuh satu stage.

53

kak tie menyampaikan pesanan terakhir..

54

tak dapat menahan sebak..

56

pengantin yang tak baru dah..da setahun lebeh..

57

bersalaman dengan tetamu

58

bergambar bersama pakcik dan makcik saudara

59

S.M.I.L.E.Y

60

Anak beranak kami

61

Aku suka la theme kitorang macam ni-pakai batik kontemporari..beli kain ni kat Nilai 3 masa pi PD bulan tujuh yang lalu..beli bebanyak then pakat pakat buat baju..bila dah pakai cantik la pulak sedondon macam neh..i like!!Nice sesangat!!

62

kak ija dan adek dah bersama pengantin

64

all THE BOYS in our Family

63

Kepada Abang Shuk,Tahniah sekali lagi saya ucapkan..Semoga berbahagia bersama Isteri Tersayang..Semoga Jodoh berpanjangan ke akhir hayat..Semoga menjadi Suami yang Soleh,selamat dunia akhirat..Semoga abang tetap tak berubah walaupun dah kahwin..Insya Allah..

C.O.N.G.R.A.T.U.L.A.T.I.O.N.S.!!

*kadang-kadang kita juga akan berasa penat.Penat untuk segalanya.Biarlah masa sahaja yang menentukan.Biarlah masa sahaja membuat keputusan.

23 comments:

Sofya said...

salam axim..

gemilang sungguh weddingnyer.
tahniah dpt kakak ipar.

..penat yer?..hiks
tak per...teruskan ushaa anda!! hahaha

luth textile said...

tahniahla bro..
bila nak sampai turn pulak nih..

Nem0 o0h Nem0 said...

majlis yg meriah,.. pasni turn azim lak..hehehe

Faisal Admar said...

wah! grand nye wedding. zainal abidin is my favorite! :)

tahniah abg syuk!

Lady Dyla said...

beshnyer tawennnn... ble ur turn plak?? hehe

ps~ i've changed my URL.. :)

m.q said...

nti turn axim jgn lupe jmput sy tau (^_^)
mesti meriah jgk wedding nyer..heheh

hOtMaMa said...

meriah..& pengantin sama cantik sama padan gitew.. somoga berbahagia keakhir hayat..

A.R.A.S.H. 910 said...

tahniah kepada abg shuk..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. AMIN

@xiM said...

Sofya,

tq tq akak..

ehhh akak ke acik nih..hehe..takper,feel muda tuh penting kan..:)

penat la duk terkejar sana terkejar sini last last satu hapa pun tarak..haha

@xiM said...

Luth Textile,

nak sampai turn tuh lambat lagi..5 tahun lagik..:)

@xiM said...

Nemo,

pasni bukan my turn,turn my lil sister pulak..:)

@xiM said...

Faisal Admar,

tu lah,tak sangka pulak aku zainal abidin datang..masa tengah amik gamnar depan stage dia duk sebelah aku duk sembang sembang,tapi aku sikit haram pun tak cam tu Zainal Abidin..bila dia naik atas pentas terus aku tergelak sendirik,lorr rupanya aku duk pulun bersembang tadik ngan dia..haha tak cam kot sebab rambut dia pendek..

tapi lagunya memang best..vote for PUTERI!!

@xiM said...

lADY dYLA,

My turn??lambat lagik..hihi:)

@xiM said...

M.Q,

kalau my turn nanti mesti meriah jugak..hehe..jangan khuatir,akan di war war kan dalam blog ini..:)

@xiM said...

HOT MAMA,

TQ hot mama!!

@xiM said...

ARASH 910,

thanks!!

:)

Wahidah said...

wah meriahnya majlis..ur kaka ipar so beautiful la axim...huhuh

nuyul ala tomeynya ngan kulit limau kt mulut...huhuhu

@xiM said...

WAHIDAH,

Alhamdulillah..semua tu dari Kurniaan Tuhan..:)

Nuyul tu memang,time makan limau boleh pulak tidor..haha..penat ke sana ke mari la tuh..bebudak kan memang aktif..:)

geraugebang said...

ini tema gong xi fa chai yaa. Ok gak ek. Meriah n cantik pulak merah dia.

blogresipi said...

Salam Axim,
Tahniah buat abang Axim yang baru melangsungkan perkahwinan. Meriah betul majlisnye tue...
semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...
Hmm.. En Axim kite nih bile pulak? heheh

@xiM said...

GerauGebang,

masuk jer kan Krim dan Merah tu..:)

@xiM said...

Blog Resepi,

incik Axim tak taw bila..Calon takdop la kak..

Izan said...

mariahya...
congatulation untuk abang axim...
hang bila plak. ntah boelh dtg ke tak. jenuh nak terbang jauh dr italy =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails