Followers

Monday, November 30, 2009

MAJLIS PERNIKAHAN & PERSANDINGAN ADEK

Alhamdulillah,aku sudah kembali di Bumi Penang,Satu daerah yang telah sebati dengan tubuhku kini.Kalau dulu aku merasa asing,sekarang aku sudah tidak runsing.Di sini tempat aku mencari Rezeki dan si sini lah juga tempat aku mencari erti hidup..Walaupun banyak juga dugaan muncul namun aku tetap bangga dengan diri sendiri..Kalau aku tak bangga dengan diri aku siapa lagi yang akan bangga?hehehe

Raya Haji baru ni di sambut meriah..sebab semua adik beradik ada berkumpul,tambah lagi sudah ada dua orang baru sekarang..(isteri Shuk dan Suami Adek Dah)..Thank God,they can get long with the rest of us..kalau tak mesti rasa sedikit canggung..haha..sebelum terlambat aku nak share gambar masa wedding adek dah dua minggu lepas..jom kita layan..Zassss....

******************************************************

21 NOVEMBER 2009

Cuaca sangat la tak mengizinkan masa ni..Hujan lebat tak henti henti..kalau berhenti pun sekadar renyai renyai kemudian bersilih ganti lebat kembali..what to do,semua perancangan dah buat so kena go on juga dengan Malis kahwin ni..Hope everything went well..

3A

Jurumekap takder tempah tempah nya..mintak kak ina jer tolong mekap kan..free of charge.jimat dah kat situ.Adek da jarang bermekap..skali bila bermekap terus terserlah kecantikannya itu.:)

3B

final touch..

5

Si Nuyul ni pulak yang duk sibuk nak bersanding dulu,hehehe..makin comel la budak neh..geram pok zim tengok.

4

Majlis akad nikah di jadualkan pukul 9 pagi bertempat di Masjid Jamek Kemasek..tapi sungguh,keadaan yang hujan dan basah memang menyukarkan sedikit perjalanan majlis.

6

bersedia untuk ke masjid..

7

Ketibaan pengantin peremouan di masjid jamek kemasek..Pengantin lelaki dan rombongannya telah pun sampai,cuma menanti pengantin lelaki bersiap serba sedikit dahulu.

10

sementara menanti pengantin lelaki..

13

Tak lama kemudian muncul lah bakal adik ipar aku neh(walaupun umurnya tua dua tahun dari aku..haha)..Zul namanya.Yatim piatu sebab ayah dan maknya telah tiada..Ayah sendiri yang mengakad nikah kan zul.

14

dengan sekali lafaz,sah mereka berdua di ijab kabulkan..

17

adik ku yang terharu

18

tadi terharu sekarang tersenyum lebar..:))

20

menandatangani perjanjian

21

Cincin kahwin pengantin lelaki

22

Shuk*adek da*Ayahanda

25

Cincin di sarung..

31

my family dan pengantin baru

34

37

38

39

40

sessi melempar bunga..nice!!:)

43

Lepas majlis akad nikah dah selesai terus kitorang bergerak ke Rumah pula untuk persandingan dan kenduri makan makan..tapi mengambil kesempatan yang ada untuk bergambar satu family dulu..kalau tak ambik sekarang jawabnya memang tak ambik dah laa jap lagik.al maklum lah masing masing akan busy nanti.

44

semua ahli keluarga ada..Lengkap!

49

Pengantin lelaki dan rombongan sampai..

50

mak bersalaman dan menyampaikan amanat

54

ko jaga adik aku baik baik k..

58

selesai sessi bersalaman dengan pengantin maka acara makan beradab pun bermula..

60A

62

65

serasi bersama

72

Untuk pengetahuan korang majlis kawen adik dah ni juga merupakan majlis sambut menantu shuk yang telah melansungkan perkahwinannya pada 6 November yang lalu..Kiranya 2 in 1 laa nih..ok what,jimat sikit buat satu majlis jer..

73

dua pasangan mempelai yang di raikan

74

gambar bersama ahli keluarga

75

smile!!you are on candid camera..:)

76

77

pengantin yang Comel-comel..:)

Untuk Adek Dah dan abang Shuk,saya doakan anda berdua bahagia..Selamat menempuh alam Rumah Tangga yang penuh ranjau dan penuh kemanisan..Semoga kehidupan baru yang bakal di tempuhi bakal menjadikan kalian Insan yang lebih baik dari hari ini..Tahniah!

*sudah sedikit rimas dengan pertanyaan-'adik dah lepas..abang dah lepas..ko bila pulak zim??'

21 comments:

Qumairah said...

bahgianyaa...hmmm

kucingorengemok said...

berderet adik beradik kawin, mesti penat kan! tapi FUN :)

m.q said...

seronok nye tgk pengantin
cumel2 belaka

@xiM said...

QUMAIRAH,

seronok tengok diorang bahagia..Alhamdulillah..

@xiM said...

KOG,

penat memang lah penat tapi kena support them dari belakang..family kan..:)

adik beradik 9 tu yang kahwin tak henti henti..berderet deret pulak tuh..hehehe

@xiM said...

M.Q,

seronok kawen..tapi penatnya ya rabbi..hehe

scrlettfr said...

salam...
selamat aidiladha.. yea yea... dapat orang baru lagi... heheheh...

ehem... empunya blog ni belum sampai seru lagi erk..?

heheheh...

@xiM said...

Scarlet,

salam aidiladha to u too..:)

tu lah,dapat orang baru lagi..biasalah kalau adik beradik dah ramai kan..:)

memang tak sampai seru lagi la tuh..:p

E.d.Y said...

tahniah tuk ur adik...si abg bila lg??

ddyana said...

soalan tu perkara biasa kalau balik kg...telinga org ni naik benanah dh..buat bodo jer..lama2 senyap lah

CaTwOmEnS said...

Tahniah, adik dah abg bila lagii...
jangan larik jawab mai.. :)

Sofya said...

salam azim..

sabo yer..insyaallah..tak lama lagi la tu..AMIN!!

apa2 pun..cool beb!!hiks

Wahidah said...

so shweett....tunggu penutup majlis axim jerr

@xiM said...

EDY,

abang nya tunggu seru dulu..hihihi

@xiM said...

ddyana,

telinga bernanah??cepat pi jumpa doktor...

@xiM said...

CATWOMENS,

jawapan artis-'kalau ada jodoh nanti saya berkahwin laa..'

amacam??hehe

@xiM said...

SOFYA,

acik doakan lah saya yek..amin..

@xiM said...

WAHIDAH,

amboih..bila pi obersea?

Mrs Shaka said...

xim adik badik tinggal ko sorang je la tak kawen lg? *tambah rimas axim ngan soklan gini* hehe

blogresipi.com said...

Selamat pengantin baru buat semua semua pengantins... semoga bahagia hingga akhir hayat.. kira 2 in 1 betul ni :)

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails