Followers

Wednesday, May 26, 2010

30 RANDOM FOOD PICS FROM MY SONY ERICSSON P990i

Selamat Hari rabu..

Ada banyak kisah nak story..tapi macam biasa lah kan.Malas.dan sibuk.typical alasan sangat.tapi betul..bila dah banyak sangat mender nak buat kelam kabut jadinya..aku nak kena belajar lagi cara nak manage time..ada sapa sapa sudi nak beri tunjuk ajar tak?

Kali ni nak share gambar makanan..haha..makanan lagik..ni gambar dalam HP sony ericcson aku P990i..baru ni duk godek godek tengok balik gambar dalam Handphone,most of them ada lah gambar makanan jer..dari tahun 2008 sampai lah 2010..dulu sebelum ada DSLR kamera fon ni lah paling banyak jasanya untuk berblog semestinya..sekarang dah jarang pakai..tapi tetap aku tak lupa..so let's take a look:

1

Ini NASI LEMAK di LANGKAWI..kenangan masa ngan Anies dulu..datang Langkawi duduk kat Sandy Beach Resort..Layan Sunset.mandi pantai pagi pagi..tapi tu cerita dulu.(9 Oktober 2008)

2

NASI AYAM PANDAN kat THE MALL KL..masa ni aku nak balik kampung di Terminal Putra,sementara tunggu bas mai makan kat sini (23 Oktober 2008)

3

NASI DAGANG ULIK MAYANG - tahun lepas sebelum pi majlis pertunangan Sam ngan Angah makan kat sini dulu ngan Hakem..(15 Februari 2009)

4

Nasi hidangan di Kuala Lipis..selamat sudah rakan baik aku bertunang..(15 Februari 2009)

5

Sally ada Kursus di KL..menyinggah makan di OLDTOWN AMPANG..telur separuh masak itu sungguh berkolesterol!(16 Februari 2009)

6

Sotong Bakar di Medan Ikan Bakar kampung Bharu..sesat barat aku nak cari Hotel tempat Sally duduk..sori lah korang tunggu lama perut dah masuk angin..(17 Februari 2009)

7

DAGING GAJUS @ TUPAI TUPAI RESTAURANT..makan ngan Ziana masa ni..owh,lama nya tak Ke Tupai tupai Restoran!!aku ada kursus di Bangi.sebelum balik penang makan malam dulu (18 Februari 2009)

8

Makan di FISH MANHATTAN MARKET..sekarang dah tak makan kat sini sebab baru aku taw takder pengesahan HALAL JAKIM..better late than never kan..errrr masa ni bawak DSLR tapi tak bawak memori Kad..makan kat juru autocity (10 APRIL 2009)

9

tetiba masa ni rajin nak memasak..duk terliur ngan KETAM NIPAH..Masak buat masak merah,setiap minggu makan ketam..masuk minggu ketiga dah cemuih.haha (23 Jun 2009)

10

KERANG BAKAR SURAYA KAMPUNG BHARU - banyak kenangan kat tempat ni..tempat lepak ramai ramai tahun lepas..memang sedap kerang bakar ngan sos yang di sediakan!!( 12 Julai 2009)

11

MEATBALL BOLOGNAISE- ziana yang tapaukan sebelum aku balik Penang..Thanks!!sedap! (27 SEPTEMBER 2009)

12

ni adalah percubaan memasak LALA SUP..aku campak macam macam..cili padi laa taugeh laa sayur apa lagi ntah.sudahnya aku cirit dua hari..tobat tak mau makan dah lala..beracun kot.haha (7 Oktober 2009)

13

GARDEN SALAD @ KFC - makan ngan opis mate.konon konon nak diet..tapi haram tak kenyang..huhu

14

NANDO'S..idamanku selalu..lamanya tak makan Nandos..nak kena cari ni..haha (18 Oktober 2009)

15

UNGKEP!!resepi yang di pelajari dari Angah..thanks ngah!aku dah pandai buat..haha..bila ko nak buat Ungkep untuk aku lagi?(26 OKTOBER 2009)

16

TOMYAM BEEHUN @ LAKSA SHACK..sedap jugak..tapi masin. (14 November 2009)

17

LEMANG lepas raya Haji..(27 November 2009)

18

TAUKUA DAN CUCUR UDANG @ TESCO PENANG..(2 Disember 2009)

19

DIM SUM beli yang frozen punya,kukus sendirik..(12 Disember 2009)

20

IKAN TENGGIRI MASIN meletup!!masa dinner di Rumah Kak Tie (12 Disember 2009)

21

KARI IKAN MERAH..kak tie buat..siap ajak Bozo dinner..sedap sangat!!(12 Disember 2009)

22

NASI GORENG SYOK SENDIRI - pagi pagi boring beli makanan goreng lah nasik sendirik bawak bekal.boleh makan sampai ke malam.Jimat!!(23 Disember 2009)

23

Murtabak Mak Timah..di datangkan khas dari Guar Perahu..sedap sangat dengan Aroma Daun Pisang tu..thanks Mak Timah!!ehhh ke r nak ucap terima kasih kat anak pak din?hehheheee (29 Disember 2009)

24

SALMON GRILL VERSI SYOK SENDIRIK jugak..tapi sedap!macam mana tu?haha(10 Januari 2010)

25

SPAGHETTI SEAFOOD @ KENNY ROGERS - konon konon makanan rendah kalori tapi harga cekik darah! (21 Januari 2010)

26

Krispy Kreme Donat yang aku makan atas Flight Air Asia otw balik dari Vietnam..makanan lain habes.sakit jer hati..(24 Januari 2010)

27

KETAM MASAK LEMAK CILI PADI - mak masak..bila balik kampung memang leh makan sedap sedap!!jadi selalu selalu kan lah balik kampung ok..(15 Februari 2010)

28

AYAM GRILLED AXIMUD - yang ni pun lazat..pandai aku masak!(matilaaa puji diri sendirik..) (6 MAC 2010)

29

AIR KELAPA SIRAP @ MEDAN SURI NIBONG TEBAL PENANG..sedap wa cakap lu!! (24 Mac 2010)

30

last but not least,BBQ time ngan Family masa balik I MEI 2010 yang lalu..

You know what i love the most about taking Pictures-because it tells you a Thousand stories inside it..macam gambar kat atas,even gambar makanan pun tapi di sebalik nya macam macam kisah tersirat..Semoga memori yang baik dan Buruk ni akan tetap tersimpan dalam lipatan kenangan.

Wallahualam.

22 comments:

Cik Z@i Pen@nG said...

waaa...pg2 lg dh buat org lapaq tgk mknn2 tu...

Cikgu Jack said...

aku yg dok kat ulu ni terliur tgk segala gambaq makanan ni weh...xpa, sok aku balik png aku sental semua!haha

Kniedaz said...

alaaaa..terliur tengok suma makanan tu..kecuali lala yg buat cirit tu hahaha..nak makan nandos jugak sebab sos peri2 dia yummy

sepul said...

ya.. pelbagai cerita di sebalik sekeping gambar itu. apapun salmon hang nampak begitu merembes sekali. maii sechewennnn

Cik Wanie said...

makan makan makan,
gambar makanan yg masing2 ngn kalorinya yg sgt2 tinggi kan,
hahahahaha:)

apapun,
kerang bakar is the best:)

Mrs.Sheikh said...

JJCM kene tabik spring nii :D
ayam pandan kat the mall ekk..
nak kene cari nxt wekkk

Leez said...

sangat merembessss!!!!!
terus jadik lapar..huhuhuhu..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

lapar lapar n terliur.. sambil lap ayo liur leleh.. huhuhuhu

klik sinie jom...

Faisal Admar said...

nasi ayam pandan, tenggiri masin, masak lemak cili api ketam dan sambal tumis talang tu juga yg dpt buat aku terliur!

\""/ said...

Terbaik entry nihhh..!!

Wahidah said...

axim kalo ade kt dpn mata wai kan..mmg wai dh cubit2 dh tau..u make me craving like hell..ketam masak cili api,air kelapa pandan,sambal tumis talang and so on...axim u're dead..:P

@xiM said...

CIK ZAI,

tak bekpes ker??kesian...:p

@xiM said...

CIKGU JACK,

cikgu nanti balik penang sila sental semua makanan yang ada kat sini okeh!!

@xiM said...

KNIEDAZ,

ayam panggang kat NANDOS memang terbaik kannn!!

@xiM said...

SEPUL,

aik..tu bukan Kopi Radixx kaaa mai sechewennn tuh..hahaaaa

@xiM said...

CIK WANIE,

haipp..no more talking about kalori nanti ada orang marah..hahahaa..

@xiM said...

MRS SHEIKH,

turun KL kaa husna??

@xiM said...

KAK LEEZ,

hehehe..memang tu tujuan entri ni..nak buat semua orang jadi kelaparan..:p

@xiM said...

MIMIE,

pi carik makanan cepat cepat...:)

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

ko memang kuat makan kan..tapi maintain kurus,Jeles!!

@xiM said...

NIKLI,

tq tq tq

arigato guzaimasu!!

@xiM said...

WAI,

bluekkkk..:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails