Followers

Wednesday, May 19, 2010

KOTA KINABALU TRIP DAY 2 - AMAZING TIP OF BORNEO!!

Hari ni hari Rabu.Esok hari Khamis.Lusa hari Jumaat.

Ok aku merepek.sebab tengah tensen.Kerja duk ada berlambak ni.pelan pelan kayuh.nanti setel lah ni..alang-alang dah nak lunch break aku update la blog kejap..nak sambung story pasal pi KK lagik.tak kisah lah kalau korang dah jemu,just nak share gambar ngan korang..

TIP OF BORNEO located at Tanjung Simpang mengayau,is also known as the Northernmost tip of Borneo, is located in the district of Kudat, in the state of Sabah, Malaysia. The tip is the meeting point of Sulu and South China Sea.A bronze globe marks the location of Tanjung Simpang Mengayau at latitude 7 degrees north and longitude 116 degrees east. A map featuring the island of Borneo is embossed in bronze and laid on a flat surface at an angle with inscriptions to mark the Tip of Borneo.

2

Masa kami sampai kat kawasan Tip Of borneo ni rasa lapar la pulak..kebetulan ada pakcik jual aiskrim apa lagi semua duk serbu..macam kanak kanak riang daaa..heheee

4

Sungguh seronok sekali mereka makan aiskrim vanilla itu!

6

Da setel makan aiskrim kami meneruskan perjalanan ke Bawah kawasan Tip of Borneo..nak naik kena mendaki bukit..takder lah tinggi sangat tapi mengah la jugak..

10

11

13

15

Ni lah bukit yang aku maksudkan..siap abang bear ngan aida joging ni nak pecah lemak.tapi yang bestnya kawasan ni memang Cool..best jer..cuaca pulak redup dan mendung..tak panas..memang nyaman bah!

16

Here i am @ TIP OF BORNEO..

17

18

19

Kena turun pulak kalau nak bermain dengan ombak kat bawah sana..Ombak memecah batuan denga hebat!Subhanallah..ramai jugak lah orag yang bertandang..Geng geng Rosiah Chik pun ada.

20

Hati hati turun ikut batu tu..Licin kang nanti tergelincir..

21

Dan hasilnya memang aku tergelincir..ingat tak lah licin skali bila turun kedebuuppp macam nagka busuk au atuh..nasib baik kamera takder apa apa..cepat cepat aku bangun buat macam biasa padahal malu yang amat dah ni ada sekumpulan cina kat belakang aku dah gelak gelak..huahuahua..kemaluan aku di situ..

22

Seluar Kotor dan siku aku berdarah..

23

Tapi aku tetap maintain Cool..sikit jer berdarah tu..suci dosa sikit.haha

24

Kawasan bawah ni rata jer..ombak menghempas hempas dan angin pulak kuat..aku rasa ni first time aku sampai tepi laut yang macam ni.even kat tepi laut di Pura Tanah Lot Bali pun tak best macam kat sini.

25

Jangan commit suicide dah la aida oii..

26

28

peace peace peace!!!

29

Sila lah lihat Ombak yang bergulung gulung kat belakang tu..

30

31

32

ok dah dah la tu..jom kita balik pulak..

33

34

see..Ombak ini sungguh indah!

38

39

41

Untuk mengelakkan kejadian yang sama berulang kembali maka aku memerlukan pertolongan abang bear.kang jatuh lagi habis la kotor seluar lagik.dah la pakai Putih..konon konon nak bersebati ngan alam sekitar..muahahahaa.. mekaseh abang bear tolong aku !

42

struktur batuan yang sangat Unik!!

44

Kami berenam..Tripod takder,buh atas tangga jer kamera..

45

hati hati kang terjatuh kat belakang tu sapa mau jawab??

47

Globe ni memang glemer..ramai sungguh orang duk asyik ambik gambar kat sini.

48

49

50

51

52

Mari kita berangkat pulang..jom jom jom!

54

lumba larik..agak agak sapa sampai dulu??

55

Sekadar Iklan semata mata..kalau nak Rent Chalet hubungi nombor yang tertera di atas..Kesimpulannya tak sia sia kami meredah perjalanan hampir dua jam semata mata nak tengok keindahan Tip Of Borneo ni..Berbaloi baloi..yang penting cuaca sangat elok..Terima kasih abang bear dan Doktor Shah sebab bawak kami datang sini!what a memorable trip!(belum habis lagi ok.ni baru masuk hari kedua..)

to be continued..

*dah dua hari tak online FB..aku masih hidup.sapa kata aku takleh hidup tanpa FB??hehehehe..

19 comments:

jane said...

cantiknya!!!!!!!!!!!!

siyes!

Cik Z@i Pen@nG said...

sgt jeles ok...

tmpt yg cheq nk p sgt2 kt sabah tu tp blom ada kesempatan...huhuhu..

Ziana said...

ok nice sesgt..!!
siyes cantek..
siyes suke tmp nih..
sgt sgt tenang :)

geraugebang said...

bestnyer...cantiknya...dosa? cuci dengan air laut masin? boleh? cuci ngan ayor garam?

Faisal Admar said...

lepas jogging masam tak? haha.

Ad Rifza said...

Cantiknyeee pic air laut mengHEMPAS batu tu...hehe...

DrSam said...

percutian yang hebat axim. memang cantik sekali pemandangan di situ, teknik fotografi pun mantap.

sepul said...

cantik gila scenery kat sini. sekali tengok ombak pantai tu teringat kat Tanah Lot pulak.

@xiM said...

Jane,

Subhanallah..memang sangat cantek!

@xiM said...

CIK ZAI,

insya Allah nanti akan ada kesempatan tu..
sabar menanti ok..:)

@xiM said...

ZIANA,

jangan kata u,i pun suka maa..memang best sangat tempat ni.sangat mendamaikan jiwa...

@xiM said...

GERAU GEBANG,

kalau boleh cuci ngan air masin hari hari saya ni jadi orang tak berdosa kak gerau..:)

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

mesti lah masam..

@xiM said...

AD RIFZA,

ucap lah Alhamdulillah..syukur kita kepada Allah..:)

@xiM said...

DR.SAM,

memang ni satu percutian yang sangat best..Thanks Doc!still got a lot room for improvement though..

@xiM said...

Sepul,

sama lah,aku pun teringat kat tanah lot Bali.tapi ni lagi Nice rasanya..

Izan said...

cantiknya pemandangan kat situ.... happening nyer...

\""/ said...

nice place..
so relaxing..

Wahidah said...

cantek giler..ne kat kudat la ye axim..
bendera malaysia berkibar la..lama giler tk nmpak bendera malaysia..hahaha

malaysia boleh..:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails