Followers

Wednesday, March 26, 2008

Amazing!!

Jangan abaikan mesej ini walaupun ianya agak mengarut.Percaya atau tidak,anda mampu untukmembaca perkataan di bawah:

'i cdnuolt blveiee taht i cluod aulaclty uesdnatnrd waht i was rdanieg.The phaomemneal pweor of the hmuan mnid aoccdrnig to rscheearch taem at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mtetar in waht order the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and the lsat ltteer be in the rghit pcale. The rset can be a taotl mses ad you cn sitll raed it wouthit a porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mind deos not raed ervey lteter by istlef,but the wrod as a wlohe. Such a cdonition is arppoiately cllaed Typoglycemia'

Amzanig huh?and Yuo awlyas thought slpeling was ipmorantt!!


*mungkin ramai yang da biasa dapat info ni,tapi just nak share...nama phenomena ni ialah TYPOGLYCEMIA.sekian.

7 comments:

Wiween @ Awin said...

ay btuel, akk eenw snagta steuju! ;p

wtha abtou taht?? haha

MalimKundang said...

sya pernah tengok tulisan macam ni and actually betul spelling tak penting sangat.. tapi kalau nahu tak berubah...

axim said...

wiween--->wow thats really kewl..hehe

malimkundang--->yang penting huruf depan dan belakang tak berubah,yang tengah-tengah tu berterabur takper,still kita leh baca dan faham..

Wiween @ Awin said...

eh..tp kak ween sudah ubah yg depan & belakang tu axim.tp kamu masih bleh baca ek.hehe

axim said...

ween--->axim kan terer...by da way,selamat berkonvo yaaa...congrats...!

nikli said...

so tak kisah sangat sebenarnya typo kan.. sbb kita still bole baca.. ikut contoh ayat laa kan..
tp bole baca ayat nih:

dia nampak pelik/pelir..!!
dah jumpa tadi/kadi..?

nak suruh aku buat lagik banyak contoh..?
entry hang ada benda yg "mungkin anda suka bla bla bla, terus link dengan link link lama.. best jugakk.. hahaaa..

@xiM said...

so tak salah la kan kalau aku typo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails