Followers

Friday, March 28, 2008

Local Fruit

Mari berkenalan dengan buah-buahan tempatan.



Fakta Tembikai:

Pokok Tembikai atau Timun Cina (Pantai Timur), Semangka (Citrullus lanatus, Keluarga Cucurbitaceae) merupakan pokok menjalar (memanjat dan melata) yang berasal dari selatan Afrika.


PengkelasanSaintifik:

Alam:Tumbuhan
Divisi:Magnoliophyta
Kelas:Magnoliopsida
Order:Cucurbitales
Famili:Cucurbitaceae
Genus:Citrullus
Spesies:C. lanatus


Is it enough for me to consumed only this watermelon for lunch?Idont think so.....*actually ni dessert jer...tadi da makan nasik tapi malas nak letak gambor nasik,hehe

*dalam banyak-banyak buah kat Malaysia buah ni is my favourite..

9 comments:

asrilamirul said...

Azim En Chemist Thanks sebab lawat blog aku. I like your comments pasal Ganu tuh. Harapnye semua selesai dgn baik la.

Nak link our blogs??

axim said...

asrilamirul--->u are welcome...ok,aku dah link kan blog ko...KEEP IN TOUCH K..

Wiween @ Awin said...

errk...tembikai!! JB panas arini! besh nye dpt tembikai.lenkali mkn ajak akak okeh! ;p

axim said...

oooo kat jb ker tuh...amacam konvo..besh?

Wiween @ Awin said...

xim,
konvo besh.bkn besh sgt benornya.yg besh tu dpt jumpe kwn2.kekekeke

lindosh said...

amboi siap sediakan nama sentipikk lagik.. baguih lah hang neh. hari neh tak pi makan ngan Anis ka? :P

axim said...

lindosh---->tak pi makan ngan anis arini..ingat nak makan ngan hang,boleh? *winkwinkwink...

ita.itu said...

terlior siot..saje je ko ni tau

axim said...

ita.itu--->jom la akak kita makan tembikai sama-sama..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails