Followers

Sunday, March 15, 2009

H.A.L.A.L

Tarikh:8 Mac 2009
Masa:12.30 pm - 4.00 pm
Lokasi:Dewan Gemalasari,Dewan RISDA Ampang
Acara:Majlis PERSANDINGAN Lily & Nurman



Pukul 12 tengah hari aku,Nikli dan Abang Bear tiba di Dewan RISDA..sudah ada tetamu yang hadir dan acara makan makan sudah bermula..sedap lauk yang di hidangkan..nak nak Daging Kicap..pehhhh...Alhamdulillah rezeki dari tuhan.


Kak Non datang pada pukul 1 pm kemudiannya..




Bergambar sudah menjadi kemestian..


Simple dan Elegan-that's da only word i can describe about pelamin nih..






Aj dan Ryu-antara tetamu awal yang tiba..


Datin Orked Abdullah-Orang Kuat majlis,Ibu Saudara kepada pengantin perempuan.


Rush Murad dari Miri turut hadir bersama Wan Hidayat dan kenalan yang lain.


Dalm lebih kurang pukul 1.30 pm,Pasangan mempelai yang di tunggu tiba dan di sambut dengan Paluan Kompang


Pasangan Mempelai yang di nanti bersama pengapit masing masing..(lain benar muka kamu ya Puan Lily..Cantek!!pandai tukang mekap..hehe)


kanak-kanak yang Cute menjadi Flower Girls..They are so damn Cute!!


Nuha jadik Ketua Flower Girls agaknya..:)


Datin Orked dan rakan rakan menyumbangkan suara dengan berzanzi dan berselawat selaras dengan ketibaan pengantin..


Berseri-seri wajah si Raja Sehari..



on their way to the Pelamin..



Sama Cantik sama padan bagai Pinang di belah dua..



Kata kata aluan dari pengacara majlis..acara di mulakan sejurus ketibaan mereka..sedikit sebanyak pengerusi majlis bercerita latar belakang keluarga pasangan mempelai dan bagaimana mereka bertemu..


Bacaan doa selamat oleh ustaz aku pun tak taw apa nama dia..hehe






Ikan di laut asam di darat dalam periuk bertemu juga..


setelah bersanding lebih kurang 15 minit,pasangan pengantin di arak ke tempat bersantap..


nice decoration..


Chef yang menyediakan juadah untuk pengantin


so tempting buah ni..


Udang yang di paut kat buah nenas


Siakap steam Lemon


Ayam Black Pepper


Puan Lily yang tersenyum kegirangan..hepi la kan dah kawen..hehe




Tengah pengantin bersantap Dr.Shah baru tiba..dia baru habis kerja..dari Hospital.



makan jangan tak makan..


sempat merakamkan kenangan bersama pengantin..






sessi memotong kek tiga tingkat.


suap jangan tak suap..


wahh romantikas gitu..




majlis persandingan ni in conjunction with Datin Orked punya Birthday..sekali harung sambut..kira 2 in 1 la ni..Hepi Belated Besday datin..semoga di panjang kan lagi Umur dan sentiasa di murahkan rezeki..Mak saya peminat Datin dulu..hehe


Pengantin beramah mesra bersama tetamu dan keramaian..


Pose tanak kalah ngan pengantin..haha




Ara Agagaga yang datang dari Kuantan semata mata mahu menghadiri majlis ni..Khabarnya dia gigih naik bas dan teksi menuju ke Dewan RISDA..cayalah..:)..pertama kali bertemu mata.nice to meet you.


Suami isteri tak elok bertengkar..kena ada tolak ansur ok..peace!!


Door Gift untuk tetamu.


Mama dan Kakak(Ziana's Family..)..dofi dah kemana aku pun tak tau..da balik kot..hehe


ehhh macam kenal kan..Bozzo Dan my Lovely sister,Kak Tie.anda di jemput jangan bimbang..hehe


Pengantin bergambar kenangan bersama keluarga belah pengantin lelaki.


Peace!!Nuha yang Comel!geram aku tengok


YKWYA bersama pengantin..


Anne & Nikli yang malas update Blog.


Anne with Dr.Shah dan BeruangMadu.com


Buat kali pertama Bozzo Battousai Bersua muka dengan BeruangMadu.Com..salam macam terima anugerah la pulak..haha


AXIMUD dan Eza..first time jumpa nih..Eza bersama baby Girl nya damn Nawfal..Hubby dia aku tak sempat jumpa.Nice to meet you!!


Ziana dan Ex-UKM mengabadikan kenangan bersama Lily & Nurman.


Candid Moment.

Bozzo dan kak Tie yang mengambil berkat Pengantin..Benda baik tak elok lambat lambatkan..hehe


Anne,Nikli dan Miss Nazla..tak sempat nak berkenalan ngan Blogger berdua nih..

YKWYA-We Are Family!!Congrat's To Adeq dan menantu..:)


EQ dan Ayu-blogger jugak.







me and Nurman


sapa lagi lebaq senyum,aku kaa kak tie??



Sony VS Nikon.

Kak Tie duk seludup apa tuh?dia tengah bersekongkol ngan Nikli..taw tak apa dia amik?

ni haaa..buah ni dia duk pulun masuk beg tangan..kak tie memang gila makan buah..haha


Yang ni duk syiok makan Kek Besday Datin Orked..habis dia duk makan sorang orang len tak sempat nak merasa..huhu

Abang Bear tengah Pau kek Pengantin yang berperisa Oren.


semoga jodoh korang di panjangkan..ameen..(FYI,amin ialah nama Photoghrapher yang diorang hired)


tetamu dan keluarga yang dah nak balik..


Dr.Shah dan Abang Bear dah nak beransur..aku,nikli dan Kak Non stay,tunggu sampai majlis habis..


You're Beautiful,it's true..-James Blunt.

Dimple tak nak kalah okey..hehe





Biar Muka Burok,Hati jangan Burok..:)




hang nak mengorat anak dara orang kaa..mintak permission Kak Long dulu okeh.


Keluarga Puan Lily Mastika..Happy Family.




keletah bebudak ni amat menghiburkan!!penyeri majlis..


ni semua tetamu yang menunggu hingga majlis tamat..YKWYA vs actual family..hehe




i like this Pic So Much!!we always in one car..Friends Forever..Together forever no matter what:)






Nuha emok..haha..Kak Long,nak wat bini bila dia dah besaq boleh kaa??aku cop awai awai nih..hehe


masa ni Photoghrapher duk amik gambaq pengantin..you are now husband and wife..alhamdulillah selamat semuanya..




semua dah beranak satu..nikli amik Eeha,Kak Non amik Nawra dan aku amik Nuha..


Maksu sayang Nawra sangat sangat..:)




Nurman sudah kembali ke watak asal..This is Nurman yang kami kenal..hehe



CONGRATULATIONS TO BOTH OF YOU!!

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT LILY &NURMAN!!

SEMOGA JODOH BERKEKALAN KE AKHIR HAYAT..

AMEEN..

*fuhhhhh penat nak upload gambor-gambor untuk entri nih...hehe..

32 comments:

alhaqimi said...

tahniah kat pengantin baru..

sama chanteq, sama padan.. bahagialah selamanya!!

nice la baju korang sumer... terutama baju kak ziana! nice! sopan sgt!...besh dpat teman gni kan2!

CAHAYA said...

Wah! Chomelnye warna pink semuanya. :)

Tahniah buat Lily and EA. Sangat cantik mekap anda, Pn Lily. :) Semoga kekal ke akhir hayat. :)

setuju ngan alhaqimi di atas. Baju Ziana memang vogue!

Ziana said...

congrats ajim!!
gigih ek dok upload 104pcs pic!!!
baguih baguih!!

hahahahaha...
udah nye diorg dok komen my baju!!
:P
btw... tq so much!!!
nk pinjam??
tggu alter dulu ek??
baju tuh besaq!!!
benci tol!!
:P

dah laa ala2 mood kureng awalnyerr!! majuk laaaa konon mase tuh kan.... sbb?? haaa tuh tanye ajim nikli n abg bear..
dorg jahattt!!
:P

mementang aku sorg kan.. korg buli x sudey okey!! nGee!!
papepon.. sayang korg sgt!!!
:)

erkss..
segala mcm pic si ajim nih dok bubuh!! x sensed lgsung
:P

i loike that pic tooo!!
loike so much much much!!
We R Always in 1 Car
;)

nikli mmg!!!
wat perangai x sudey...
hehehehe..
mkn kek perabih sorg!!
dok komplot ngan kaktie kipnep buah!!
u x malewwwww okey...
hahahahaha.. :P

abg bear yg sgt spoting!!
hahahaha slamber dok paw kek pengantin.. demi utk kami kami sume.. (not me oke!!! im not into cake! :P )

eh eh..
korg dok cop nuha eeha bagai!!
korg tuh nnt dah tua!!
xde nye kak long nk bemenantukan korg tuh... unless korg bertitle DATO'... Dato N and Dato A
:)

nice to meet all bloggers!! and kawan2 yg lain.. serta kaum family anda anda semua..
ade yg x sempat nk entertain..
sowiii sgt!!
:(

best best!!
'we r always in 1 car' yg terakhir balik.. sampai hall clear n close!! cayalah!! thanks korg!! tggu smpi majlis bebetui selesai..
wat pren r 4.. rite!!
:)

lastly...
CONGRATS to Pn LiLy and En. Nurman!!
kami doakan kalian happy slalu and kekal sepanjang hayat!!
jom hanimun!!! kami ikot!!
muahahahahhaha!!
x kire!! kami ikot!!
kata 'always in 1 car'!!
kan kan..
setujuk x ajim n nikli?
:P


**haaa hamik.. komen pjg!! x kire!! igt nk komen lg.. tapi... wat2 laa sedaq diri.. nih blog AXIM.. bukan blog ZIANA..
:P

LannY LennY LeannY said...

Congrat to Penangantin...

hamboi ada para para & pari pari dewasa yg berwarna Pinkyyy kat wedding ni noh


Bila tgk pic Datin Orkid....terus teringat lagu hits dia..........Penawar Rindu.............waaaa....

LannY LennY LeannY said...

hah baru perasaan..dok lawan menembak rupanya hang ni ngan nikli tu....dia dah update ka dia punya blog ke...dok shoots aje yang byk...hadoiiii laaaa

miszrLina said...

wah...

chaiyoOOOkk axim chaiyoOOok! hehe

Pengantin sgt cantek!

Flower gurls sgt tOmei!

Pinky ladies n men sgt cun n smart!
*unsur2 bOdek*


eh.. tu daging kicap ke? bukan dendeng ka? cedapnyeee.....

lapar suda....

eZa said...

axim, nice meeting you too ;) later2 kalau tron kl kite g mkn2 eh?! ;)

zeti said...

hi axim.. nice to meet u ;)
mmg meriah wedding lily & nurman ni kan :) yg geram tu kat ank2 sedara lily.. festime dpt jmpa ngan bdak2 kcik yg comey2 ni tau..

:: NbC :: said...

Hi Axim,

wah puas ati nengok gambar dlm entry ni..

psssst encem le dalm pink baju melayu tu.. ;-)

Miss Nazla said...

lain kali kite kenal k.
kot kakdik lak kawen. hiks

Cakap Kosong said...

nikli ambik kakak...ko plak ambik adik,....tah biler tahunlah korang jadi kawin gamaknyer..........he!he! he!

Izan said...

wah meriahnya.. cik ara pun ada ha... amboi2.. anyway selamat pengantin baru pada lily...semoga bahagia dunia akhirat.. amin...

axim said...

Al-Haqimi,

Congrats pada pengantin!!

haah,baju Ziana memang vogue!tantek sangat..

ALhamdulillah ada kawan kawan sebegini..

:)

axim said...

CAHAYA,

nice kan warna tu masuk tak ngan kaler baju pengantin??haha

axim said...

haiyooo busy la pulak..sat lagi baru nak sambung komen balas..

babai..

:)

anne said...

salam axim....hehehe...anne yg malas update blog ye. Mmg betul pun!...musim kot.

Dah update dah...hehe. tapi gambar takdela cantik mcm blog ni. haritu amik camera phone je;-)

tu la, semua pun sibuk masa tu tak sempat borak2...maybe another time. anyway, nice to meet you, axim.

Nikli said...

heheh..
rajin dok mengupload..
banyak gila..

wei..
gambar aku makan kek tuh pon ko letak..?? fyi, kek tuh aku perabih sebab takde orang nak makan.. abg bear yang amik.. so dr membazir, baik aku baham saja.. ada laa yang ngengada.. takut gemoook laa makan kek coklat.. huhhh..

wah CK, ko nak ngejas ngejas pulak ekkk..mmmm..

kaknon nih rajin gila dok ngomen panjang2.. baik tolong aku karang buat entry cam nihhh..

:D

Anyway, Selamat Pengantin Baru lagik buat Lily n Nurman.. Semoga berkekalan ke akir hayat..Amin..

axim said...

Ziana,

errkkk komen panjag sangat ni..tak taw nak cakap apa lagi dah..

pasal memula kat umah tu mintak maaf noo..kami memang dah plan nak bersalin baju kat Hotel De Palma..pa yang nak tengok adeq bermekap sebenarnya..hehe..jangan simpan dalam hati noo..

apa apa pun,memang best sangat masa hari persandingan ni.

Congrats to Puan Lily dan En.Nurman!!

axim said...

Lanny,

haah,tu lah daten Orkid yang terkenal dengan lagu Penawar Rindu..haha..hang minat kat Datin Orked yeeee..

Si Nikli tu amik gambor jer lebih,hang bukak la blog dia skang..konpem takder hapdet lagi..huuhh..

axim said...

MiszrLina,

haha..bodek bodek pun ok apa..baru rasa terangakt sikit diri ini..haha

haah,tu daging kicap masak kering kering menurut orang yang tempah katering ni..

bukan daging dendeng.

:)

axim said...

Eza,

orait sajer..later kita turun KL kita pi makan makan okeh!!set!

axim said...

Zeti,

nice to meet you and Eza and Miszrlina too!!

axim said...

NBC,

pinky kan warna kesukaan kamoo..hehe..

mau tak puas menatap 104 keping gambar dalam nih..layann..zas..

axim said...

MizzNazla,

nanti wedding kakdek kita berkenalan kat situ k..hehe

axim said...

Cakap Kosong,

tu la pasal..takpe i can wait foreber and eber..huahua

axim said...

Izan,

haah,Cik Ara agagagagagagagagaga pun ada nih..kalau izan mai skali mesti lagi meriah kan kan kan..

:)

axim said...

Anne,

ehhhh yang statement malas update blog tu khas untuk si nikli nodin semata mata..haha..dia memang susah nak hapdet blog..hiks..

nice to meet you jugak that day tapi tak bertegur sapa maklumlah saya ni pemalu...keskeskes..


:)

axim said...

Nikli,

ko komen pun panjang ni kalau buat entry satu dah siap..at least ada la jugak update nya..haha

bak sini ko nyer username ngan password meh aku tolong updatekan blog ko tuh..tapi kena bayar gaji la sikit..hehe

hang duk melantak kek cokelat tuh sampai aku tak sempat..kijam wooooo....tau la hang makan banyak mana pun takan naik punya badan..hehe

CAHAYA said...

X masuk kaler tu yg menarik tu. kalau sama je sedondon cam lapang je plak. :)

Rush Murad said...

nice pics!!!!!!!!!!! dah jadi pro... :D

Nikli said...

suka tgk gambar kawin..
ulang
dan ulang..

:)

aRa said...

Owh...itew aku...Agagagaga...Nice meeting u to xim...walaupun tak sempat nak borak pjg kan...agagagaga...

congrats to Lily and EA again...dah sah mereka...axim bila lagi??? hiks...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails