Followers

Tuesday, March 24, 2009

LANGKAWI TRIP : PART 2

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat hari selasa kepada semua yang bertandang ke sini..Semoga hari yang anda lalui ceria dan elok elok sahaja..Oh ya,minggu lepas saya sempat menghabiskan masa bersama keluarga tersayang di kampung halaman tercinta..nanti saya akan kemas kini kan cerita-cerita di kampung itu..mungkin akan ada 2-3 masukan tentang cerita ceriti di kampung.

Buat masa ini saya mengambil kesempatan yang ada untuk mengemas kinikan cerita lama-Lawatan ke Langkawi di Bulan Februari yang lalu..sebulan sudah berlalu namun ia masih segar di ingatan..jadi Tidak sah kalau saya tidak paparkan memori itu di laman ini.semoga kenangan yang indah tetap akan di ingatan sampai bila-bila.

Terimalah.

*******************************

Ini merupakan entri sambungan dari Langkawi Trip: Part 1..masa tu aku berhenti setakat di petang hari..

Bila petang tiba..



Subhanallah..indahnya pemandangan di Pantai Cenang..bila senja macam ni lagi la teruja untuk melihat matahari terbenam..


Para tetamu pantai yang kelihatan sibuk dengan aktiviti masing-masing..ada yang berjogging,ada yang berkayak,ada yang buat Yoga dan tak kurang juga yang duduk bersantai menyaksikan keindahan Lukisan Alam ciptaan tuhan ni..




ni pelatih Yoga kot..duk train Yoga kepada Orang Luar..(ye ker ni Yoga?kalau salah tolong betulkan k..haha)


Seronok pulak duk tengok anak mat Salleh ni berlari lari anak berkejar kejaran di tepi pantai..





Langkawi: axim-anies-Nikli-Ziana Februari 2009



i like this pic so much..:)


Masa petang ni Hujan baru reda,so tak dapat nak tengok matahari terbenam betul betul sebab awan banyak menyelubungi..



Cuba teka kaki aku yang mana satu??hehe


Tu lobang apa tuh?lubang ketam aku rasa..haha


Tak lama kemudian,hari pun mulai gelap..Malam menggantikan Siang setelah mendapat permisi Sang Pencipta..


Kami berempat yang Hadir..(Lily & Nurman,next trip korang berdua wajib ada taw..kali ni di maafkan sebab korang sibuk nak kawen jer..kalau tak memang la kitorang heret korang sekali..no excuses please..:)


Bila hari memang dah gelap pekat kami pun balik ke Chalet bersiap siap jap sebelum keluar nak cari makan malam..kami makan malam kat mana?


malam tu kami melepak kat Marina Bay,sebab pemandangan kat sini macam nice..



makan KFC sahaja kat sini..konon konon nak alas perut dulu..sebelum makan yang betul betul..

Sekali bila dah makan terus kenyang kiranya kami dah tak pi makan kat mana dah..next activity?tentulah bergambar tak sudah..haha



ni namanya aksi merenung masa depan yang masih jauh perjalanannya..



ni pulak aksi menyusun manusia mengikut ketinggian dan jugak saiz..haha..terasa siot aku..kahkah..


Aksi whatever..

aksi orang berak cangkung..

Aksi Kehausan Tahap Dewi


Aksi orang nak Bunuh Diri


Aksi Mak Andam Bidan Terjun


Aksi Merawat Kudis Buta di Kaki

Aksi waiter & Waitress bekerjasama..

Dan yang paling hangat malam nih mestilah aksi Lelaki Durjana memukul wanita Lemah yang tidak berdosa..ish ish ish..Tapi tu semua hanya lakonan semata mata okeh..kami kembali ceria selepas babak lakonan tamat..hehe


Jom kita lompat pulak...


Jom...

Lompat lagi dan lagi..
Melompat Lebih Tinggi.. yeeeehaaa..


Dah penat beraksi dan berlakon serta melompat lompat baru la kitorang gerak balik ke Chalet..malam tu duk bersembang sembang dulu sebelum masuk tidur..Best jugak sembang sembang tepi pantai kan korang kan..ingat nak buat unggun api tapi macam nak hujan terus kenselkan hasrat murni tu..masuk tidur lepas sumer dah penat nak berbicara..

Keesokannya,kami bergerak pula ke Langkawi Cable Car..

*To Be Continued lagik..hihi..

32 comments:

kadok said...

gambar kaki2 tu cantik...nicely captured...hehehe

Leni said...

You have very nice pictures...

Izan said...

oh arini ari selasa sungguh membosankan kat ofis. tak sabor nak balik. ahhahahahahahha

cantik gambo korang sume.!!!

Ziana said...

slamat hari selasa!!
:)

igt dh mls nk sambung entry nih.
ade gak ek?
:)

yeah..
kenangan langkawi yg sgt best!!
hope one day pi lg.. make sure lily n nurman ade!
:)

LannY LennY LeannY said...

opsss ada pampers bocor ka weh? lol...siapakah orang itu ?

Nikli said...

lanny..
kurang asam..

siti_asiah said...

waa....seronoknya...chumel2 pic!

Lily.Lulu said...

cantik gambarr .. sukaaaaaaaaa !!
:)

next pd pelissssssssssssss

Nikli said...

tgk buletin utama tak malam tadik..?? hari tuh bangunan tuh dilaporkan mengalami keretakan, pihak langkawi hodings saman jkr.. tup tup smlm dah roboh..

rasanya aku tau apa penyebab bangunan tuh roboh..mesti orang orang yang berbadan chumel dok melompat kannn..??

setuju takk...??

Ziana said...

uiks??
dah roboh???
serius??

erkss...
pic 2nd last tuh..
x rase besalah ke??
dok lompat tekinje2 sampai roboh!!!

setujuk!!
tp berdasarkan pic 2nd last tau!!!!
:)

Nikli said...

mengikut laporan berita macam tuh laa katanya.. berdasarkan aksi lompatan orang tuh..

Ziana said...

aksi lompatan yg over melentik tuh sure akan disiasat lebeh oleh jkr kan??

huh??
x sangka..
yg kaki siza 11 tuh ek?

@xiM said...

Kadok,

gambor kaki??ko tanya si Nikli,dia memang impress nagn gambor kaki..tak taw apasal..tengok banner kat blog dia dah ler..haha

@xiM said...

Leni,

kredit to Nikli dan Ziana atas gambor yang chantek chantek itu...

:)

@xiM said...

Izan,

hari selasa saya juga membosankan sebab tak sudah ngan meeting..haha

@xiM said...

Ziana,

memang nak sambung jugak entry ni sam pai habis walau camana pun..

:)

nantikan entry seterusnya k..

next tripl lily ngan nurman WAJIB ikut okeh..

:)

@xiM said...

Lanny,

siapakah gerangan nya orang itu yer..wakaka..sapa makan cili dia la terasa pedasnya kan kan kan..

@xiM said...

Nikli,

uiks..terasa nampak?

@xiM said...

Siti Asiah,

tq tq tq...kredit to Nikli dan Ziana atas gambor yang chantek ini..

@xiM said...

Lily,

next PD??make sure you ngan nurman ada skali k..

:)

@xiM said...

Nikli,

tui berita tarikh hari apa tuh..

dah roboh??alamak dah takder tempat nak lepak lagi la pasni..

:(

@xiM said...

Ziana,

owhhh korang duk mengutuk aku rupanya..haha..

ok ok paham..

:)

LannY LennY LeannY said...

sah aksi korang melompat ni akan jadik evidance kenapa bangunan tu roboh...LOL...kuat jugak momentum yang korang kasik sampai roboh hah....

sudah tau ka siapa orang itu...

@xiM said...

Lanny,

kalau roboh jangan salahkan aku sorang k..anak pak din pun duk sakan melompat masa tuh..haha..

Faisal Admar said...

serious... lawa la seluar ko!
beli kat mana tu?

Wahidah said...

giler kentang la korang posing sakan..aduhai....mcm2 aksi..lawakla korang niii

Nem0 o0h Nem0 said...

Aksi Mak Andam Bidan Terjun tu bestt.. cm real jek..!!

@xiM said...

Faisal Admar,

beli kat Sunway Carnival Mall Seberang Jaya dalam Parkson..hehe

@xiM said...

Faisal Admar,

beli kat Sunway Carnival Mall Seberang Jaya dalam Parkson..hehe

@xiM said...

Wahidah,

giler kentang giler tomato giler timun sumer ada nih..haha

@xiM said...

Nemo,

memang macam real kan..

:)

mohd noor abu bakar said...

sape pulak la jadi mangsa jadi tukang tangkap gamar korang ni huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails