Followers

Thursday, March 12, 2009

Suzi'S Corner-When all was said and Done..

malam 7 Mac 2009..

Sekembalinya axim dari Kuala Lipis,sempat bertemu mata dengan YKWYA yang berada di Kuala Lumpur..tempat pertemuan di Suzi's Corner Ampang pada jam 12.30 tengah malam..tetapi kali ini dengan versi yang sedikit berbeza..Mengapa aku katakan berbeza?

Sebab masa jumpa kali ni,Lily dan EA dah pun sah menjalin ikatan sebagai Suami Isteri yang sanggup berkongsi Hidup,sama ada senang ataupun payah..Tengok aje lah muka Lily yang berseri seri tuh..Baru sudah menikah la katakan..Make-Up pun tak tanggal lagi tuh..haha..lepas ni Ceq kena panggil Puan Lily kaa..

Semoga berbahagia lah kalian yer..tak dapat tengok menikah dapat datang majlis esok pun kira ok what..banyak sangat Clash ngan Kenduri kawen yang lain..oh ya,kenduri kawen Kak Ana(kakak anies)pun di jalankan pada tarikh yang sama..Dat's da reason why anies tak dapat join kitorang untuk kali ni..Takpe nies,Family always comes first ok..we understand ur situation..dun worry be hepi..:)


Kak Non ngan Nikli pun ada sekali nih..diorang la yang duk jadi stand by person masa majlis menikah Lily petang tadi..tetap memberikan sokongan walau di mana jua kami berada..So moh tengok apa yang kitorang makan..


aku n EA duk order nasi Goreng Seafood..skali udang pulak habis kata mereka..so what to do order nasi Goreng Sotong jer lah akhirnya..sowee naa sebab fetch korang lambat..aku pun lapar giler time nih..korang pun lapor kan..mana tak nyer,balik dari lipis dalam pukul 10 malam,aku tertidur sampai kul 12..haha..penat lorrr...dah la drive sorang sorang dari Lipis ke KL.

Yang nasi Goreng Daging nih si Nikli yang punya..dia kalau bab bab daging ni memang minat habis ler..tapi tetap lah macam tak cukup daging jer aku tengok badan dia tuh..haha..jangan marah noo..ceq gurau ajor..kalau marah nanti anies Juai hang,hehe

Telur mata lembu yang sangat cair..aku suh diorang goreng kasi separuh masak,bukan tak masak lansung..banyak songeh kan..nasib laa...customer always rite.

Cuba teka ni menatang apa??haha,ni lah sambal Bilis kak Non yang order..aku tak hengat la dia makan apa ngan Sardin ni..kalau tak silap dia makan roti kot..Tapi sardin ni sedap.aku suka.

Time makan ni apa lagi agenda yang di bincang kan,mestilah bab kawen mengahwini ni..Alhamdulillah,selamat sudah diorang di nikahkan..dah lengkap dah sebahagian hidup bila dah kawen..

Nikli yang sedang merenung masa depan..ngantuk la tuh..dah dekat pukul 2 pagi mau tak ngantuk kan..ke hang duk tengah pikir calon mana nak wat bini..hang pun dah tak lama tu..cepat cepat meminang ler..nanti kang di kebas orang gigit jari pulak..keskeskes..

Make-Up punya kerja kan..terus aku tengok muka Lily dah macam muka orang lain..macam Jasmin Hamid pun ada..hehe..Sweet kan both of them..they are meant to be Husband And Wife.

Dalam lebih kurang pukul 2 pagi baru kitorang gerak balik..i need a rest..nak tidur..penat ngantuk sumer ada..lagi pun kami semua nak recharge energy untuk majlis penting keesokannya plak..majlis persandingan Lily dan EA.Dimana ya?

Depa duk buat majlis kat Dewan RISDA Ampang ni..sebelah jer ngan Suzi's Corner tempat kami makan tadi..Tak sabar nak tunggu esok menjelma,nak pakai sedondon semuanya..haha..nanti aku update cerita di hari persandingan mereka yer..penuh warna dan penuh keceriaan..Best!!


************************************

Sebelum Pertemuan Di atas..

mereka berdua telah di nikahkan pada petang hari..bertempat di Masjid Darul Ehsan jalan TAR,Ampang..Congratulations to both of you!!

*nantikan update seterusnya-Majlis Persandingan yang gilang gemilang di Dewan RISDA Ampang..Depa semua dah update aku tak update lagi kan...haha..tak kira tak kira nak update jugak nanti..mau ketiduran sudah..nite nite semua..

:)

14 comments:

Lily.Lulu said...

hahahaha ...
gambar last sekali ikat rambut buruk
wakakakakak !!
nak gelak lapan puluh juta kali
hahahahahaha !!
gelak lagiiiiiiiiiiiii
:P


axim .. thanks a lot !!
walapun takde time nikah its ok
i do understand ur situation babe

tq so much for everything
walaupun penat macam mana kita sume tetap nak lepak kan
kalau tak nanti tak beshhhh

thanks a lot to kak non and nikli
dorang dua mmg banyak sangat telah membantu me dan ea

thanks thanks thanks korang
aku sayang korang sangat sangat
tau tak ni ???
tau takkkkkkkkkk ???

kalau tak tau buat2 la tau
hahahaha !!!
:P

sorry panjang lebo
sebab over excited heppi tak sudah
hehe !!


gonna miss u all
muahhhhhhhh !!!

axim said...

Lily,

Gambaq last sekali tu Nikli kata macam Mak Nyah lor...haha..nyah nyah pun dah jadi bini orang ok..haha...nak gelak lapan juta kali jugak boleh kaa...

:)

takpa,yang penting masa majlis ada kan..kena la be fair kan kan kan..

:)

penat sumer tu tolak ke tepi,janji boleh lepak lepak tu yang akan menghilangkan kepenatan..Besh hangout ngan Korang korang..kata Family kan..always in one Car..

:)

aku pun sayang korang semua sangat sangat...tau tak?

tau tak??

aku tau korang sumer tau..hehe

:)

Miss all of you too..Hope to see you guys again k..Take care..

:)

Ziana said...

uiks!!!
pengantin dah komen dulu!!!
baguih baguih!!
sgt pantas!!!

eh eh..
xtau plak nok lily sayang kite sume!!! :P
sgt teharu ok!!!
now dh tau laaa ade org sayang kite.. kan nikli kan kan.. kan ajim kan kan...
:P

ly, wat fren r 4??
small metter bebeh!!
bantu mane yg mampu..
we ols ok ajek!!
:)

even penat mcm mane pon...
tetap nk hang out..
nk ngadap gak muka ajim..
nak update itu ini..
tetap tggu ajim even lambat..
sampai terlelap2..
tuh yg memasing muka sengal2 jek tuh...

ajim.. i mkn sambal sardin + capati!! bukan roti :)

yeah.. we do understand abt anies situations... sume nye clash..
lily - sam - kak ana..
so kite bepecah laaa ek..
kasi adil :)
and priority tetap family
:)

nikli tuh menung pk kan bantal...
mane leh dia tgglkan bantal busuk dia lelama... tuh yg muka mcm ayam berak kapo!!!
opsss!! ampun!!
:P

cpt update!!!
ade 3 story lg kan??

axim said...

Ziana,

3 story apa nya..yang entri Langkawi nanti nak sambung lagik..haha...nak update jugak tak kira tak kira..

baguih duk ada lah korang ni komen panjang meletup tak hengat okeh..pa suka pa suka..

:)

Alhamdulillah sumer tu berjalan lancar kan..lepas ni dah ada pasangan suami isteri la pulak dalam Family kita nih..best best best..

What fren for kan..Mana yang mampu tolong kami tolong..yang penting jangan nak busuk hati dan berdendanm antara satu sama lain..nak emo pun kena bertempat..hehe..opsss terlebih sudah..

jangan cakap pasal orang lain kan,baik kita treasure this friendship till death do us part..

whatever it is,Pa memang sayang korang sumer sangat sangat..

titik.

:)

Ziana said...

mak nyah???
pa.. remember another 1 name??
yg kite dok gelak dlm kete mase nak fetch lily tuh??
muahahahahhahahahaha..
sakan sume gelak!!!
:P

errrr... nok..
pi tanye nikli sendri!!!
:P

yeah...
we r always in 1 car!!
ngam2 soy!!
:)

lily dah sayang me...
ajim sayang me gak??
err.. nikli sayang x??
muahahahah..
giler demand!!!
(jgn muntah ijo!!)

yeah...
me luv u guys!!
korg tau dak nih??
tau dak yg aku sayang hangpa suma?
sure tau kan??
hehehehhe

pa.. nxt nxt week meh mai kl..
skali ngan kuyus tuh..
dia dah mmg kat kl..
mari?
kasi serbu itew air mangga kg baru.. perghh!! heaven!!
:)

really miss u guys!!cant wait to c u again!!! take care ya!! coz i care!!
:)

Lily.Lulu said...

ye la pa
come come la
next week turun kl
leh minum air mangga fresh
kawwwwwwwwwwwww punyaa !!!!

haip ..
korang kasi nama apa haa ??
baik cakap

tak baek wooooooo !!
rahsia rahsia ..

korang tak sayang me ke ???
sedey la mcam nih

nak majok bleh tak ?
haha !!

:P

Ziana said...

huish!!
x sabo laa nk pekene mangga tuh lagik.. sgt sodap!!
:)

ly..
rase nye sure ajim akan tron.
coz he wanna buy sumthing!!
me toooooooooo!!!
:)

erkss..
mane ade rahsia!!
pi tanye nikli..
dia yg gelak paling kuat n over!
:P

hahahaha..
majuk?? xleh blah laa nk majuk..
mcm kes ari tu..
ade org majuk x dpt ice cream..
sape tuh??
:P

yeah..
me luv u laa ly!!
ajim? nikli?
:)


heh!! dah dah..
mari tedo..
nikli dh hanyut...
ajim dah otw belayar..
awak pi tedo nok..
kite br bgn neh..
tp kene tedo gak..
esok mau kirije!
:P

Wahidah said...

nikli muka tk bole bla..hehehe...penat giler muka...

suke sgt dgn keakraban korang..keep it up kay..:)

Lily.Lulu said...

weh ...
ajim nak beli ape kat kl nih ??
kak non pun nak beli apekah ???

oooo ...
nak belikan lagi hadiah untuk pengantin baru nih ye ??

hehehehhe
:P

suka suka !!!
kalau dapat brg2 dapur lagi suka
agagagagagga...


ooo ....
nak beli meja la
ikea lagi kan kita nak pergi ??
hehehehe

i lap u all
bersih bersih i lap

:D

CAHAYA said...

Cantiknya. :) Cantik sangat.

Again, Congrats Lily and EA. :)

Tny said...

Wahhh!!! Ada lagik gambar pengantin baru?!!! Waaahh.. berseri-seri, cunnya muka pengantin tu.. Lily is totally different.. sweet & jelita :D

Ehh.. tetiba puji Lily kt blog Axim..cmne nih? Happy Fridaylicious =)

Faisal said...

Blah la Nikli.

Dah la email aku cakap ada gath di Lankawi rupanya tipu. Dem la.

Congrats sekali lagi dekat Lily.

izal said...

cun weiii pengantin baru tuuu..lain muka lily bila make up...mcm artis lerr....

dah start masak tak ly? heheheh

Lily.Lulu said...

izal: masak alwayssss .. aku kan bini mithali

muahahaha !!
:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails