Followers

Monday, March 16, 2009

Yankies Hut : Teratak Ikan BakaR

Di hari yang sama dengan hari persandingan Lily &Nurman,sebelah malamnya kitorang bergerak keluar makan makan,untuk meraikan si pengantin Baru..Darah manis ni orang baru kawen..Seramai 9 orang yang menyertai aktiviti makan makan kali ini.


Bertempat di Yankies Hut Restaurant Bangi..dah beberapa kali jugak la aku menjejakkan kaki ke restoran ni..Terkenal dengan Hidangan Ikan bakar dan keindahan tempat makan nya..






suasana di laman Restoran ni..banyak tempat duduk boleh di jadikan pilihan..kami memilih untuk bertenggek di pondok atas yang di bina sekan berada di atas pokok.Lebih Privasi untuk sekumpulan yang Riuh macam ni..hehe


Mereka yang hadir:Abang Bear dan Dr.Shah(penganjur acara makan kali ni),Kak Tie dan Bozzo Battousai(jemputan Khas last minit..hihi).Lily dan Nurman(pengantin Baru yang di raikan),and last but not least axim,Nikli dan Ziana(pencukup Korum)



Lily dan Nurman yang baru sahaja bertukar status sebagai suami isteri..alam rumah tangga banyak cabarannya..pandai pandai la korang manage ok..Good Luck!! dan berikut merupakan makanan yang diorder pada malam tu:


Kerabu Mangga



Udang Goreng Tepung

Sotong Goreng Tepung

Kangkung Goreng Belacan


Sotong sambal
Siakap Masak Tiga Rasa



Dan bila semua lauk dah sampai,maka acara makan makan pun terus di mulakan tanpa kompromi..tapi memang kami baca doa dulu yek..nanti tak berkat pulak makan..(Tomyam campur turut di order:tiada dalam Gambar..)


Kak Non sempat lagi Posing..aku Ngan Nikli dah tak toleh kiri kanak..Laporrr..tadi petang lepas majlis Lily tu balik Hotel terus Tidur then bangun tu yang lapor..


Sambil makan sambil berborak..macam macam topik yang di borakkan..Bozzo kelihatan menyuap makanan dengan begitu berselera sekali..hehe



sessi makan yang sungguh Khusyuk..


ehhh ingatkan lauk dah takder..rupanya pari bakar sampai lambat..main ratah jer lah pastu sebab sumer da nak habis nasik..haha..tapi Pari ni macam kureng sikit...


Lepas da siap makan sumer rancak duk bersembang..tengah rancak bersembang ntah macam mana Udang dalam tomyam boleh tercampak masuk dalam Poket seluar Abang Bear..haha..korang korang jer yang paham ok..hehe..One more thing masa ni jugak Dr.Shah discover penyakit baru-penyakit gayat versi moden..sapa tak tau orang itu..kahkahkah..sapa makan cili dia la terasa pedas okeh..hehe


Overall makanan kat sini macam hampeh..tak sesedap seperti yang di harapkan..maybe not reccomended since banyak lagi tempat makan ikan bakar kat restoran lain yang sedap..Tang air buahnya pun fail jugak..Jus mangga macam ntah hapa hapa..jus buah yang ok cuma watermelon jus sahaja..yang len tu mintak ampun ler..memang tak order dah..


Kami kami yang hadir..Terima kasih pada semua yang turut serta memeriahkan malam ini!!




Ingat acara makan makan jer..skali kat parking kereta ada plak acara berbagi hadiah untuk pengantin baru..Hadiah dari Abang Bear dan Dr.Shah..wooww besaq nya hadiah..i wonder what's inside the box..


bercakap pasal hadiah aku pun lupa yang aku belum kasi lagi hadiah kat diorang..terus la nak interframe jugak kasi masa ni..alang alang hadiah memang dah tersedia kat bonet kereta.Congrat's again to both of you!!hadiah yang tak seberapa ni jaga lah elok elok yer..tanda ingatan tulus ikhlas..




Dalam lebih Kurang pukul 12 pm lebih lebih kitorang gerak balik..Otw balik tu masing masing terdiam membisu..keletihan dan ada yang dah tidur pun..Letih tapi Puas..Puas dan kekenyangan..

Alhamdulillah..

*tak sabar nak minum jus mangga segar pekat kat Kampung Baru!!tunggu aku ya kalian!!

35 comments:

Catz said...

axim,
meriahnya acara makan2 korang..
tak jauh dari apartment aku tuh..dekat jekk..
makanan kat situ mmg tak sedap le..
aku dah lama ban kedai ni..
tempat je mcm gah...tapi food dia mmg hampehhhh..hiks!

A.R.A.S.H. 910 said...

i've been there for a few times..definitely the foods are so-so jer..huhu

Miss Nazla said...

alamak! kerabu mangga. my favorite

siti_asiah said...

very happy family...comel je..
nmpk je sedap eh food situ?
herm...nape cm penah nmpk je?

sHwEeT ByAtcH said...

erm.. xprnh g pon ctu..
cam besh je..

Izan said...

eh apa nama tempat ni yek. nak pergi la bila balik nnt. =) makanan2 sume tu sungguh menggoda...

Ziana said...

nk reply yg footnote tuh dulu!!
:P

**tak sabar nak minum jus mangga segar pekat kat Kampung Baru!!tunggu aku ya kalian!!
jwpn :: namoo!! huhuhuhu... ok ok kami tggu.. tp syarat nyerrr... sape lambat bayo!! :P ade berani? hahahaha.. kite pi kol 8pm.. set?? kompom2 u yg lambat!! hahahaha... kejam dak? :P

Teratak Ikan Bakar!!
rase nk bakar jek teratak itew
( wahhh!! marah? :P )

fruit juice sume pakai cordial!!
x aci tol!! dah laa mahai!!
kg baru yg fresh mango tuh lg nyaman!! rm2.50 ajek!! mmg ptt laa kite serbu tiap mggu!!

size glass x logik btui!!
size papa laa.. size mama laa.. size atuk laa.. alih2 same jek size ngan 1 jug!! hahahaha.. tipah tertepu! :P

ape ek ayat Bozzo?? yg kite gelak sakan tuh.. lupe dah!!
hehehe

abg bear nk sorok2 bawak balik udang tuh!! muahahahaha.. opss!! korg jgn caye.. aku tepu ajo!! :P
hahahaha... actly udang tuh idop.. lompat masok poket suar.. (wahhh! lg x logik!! hehehe)
hadoiii.. mereng dah pepagi buta dok komen cenggini.. :P

Penyakit Gayat??
hehehehe.. ade yg smpi tekencing2.. bepeluh2 kaki.. gigil2 pale lutut!! hahahaha... tetibe secara pukal.. 3 org dpt di kesan berpenyakit cenggitu!! lawak!!! hahaha.. sape kah yg 3 org itew?
yg pasti kami2 yg ayu2 nih rawk!! kewl!! lulus utk ujian secara rambang tuh!! go go GURL!! ;)

axim.. kite test dorg nak??
jom menara KL!! wat aksi melekat kat glass wall kat ataih nun!! cun wooo snap2 :)
(erkss.. still pending tis event ek?? hope we can catch it soon!!)

eh eh.. lately ni i slalu komen pepanjang ek?? sowi ajim!! terbuat mcm umah sendri plak...
:P

ok dah..
u tc ya!! :)


**btw.. thanks a lot for yesterday moning2!! tqsm *)

axim said...

Catz,

dah dekat ngan umah yek?len kai kami pi makan kat umah catz jer lah..mesti lagi sedap kan..hehe..

pas ni nak ban jugak lah kedai ni..

:)

axim said...

ARASH 910,

Yeap..definitely ia nya so so ajer..pas ni pi makan kat tempat lain..hehe

axim said...

Mizz Nazla,

i love kerabu mangga too..nak nak yang ada gajus kat dalam..memang pehhhh..

axim said...

Siti Asiah,

erkkk pernah nampak apa nih...pernah nampak kedai ni ek?

axim said...

Shweet Byatch,

tak taw nak cakap besh ke tak tapi food nya so so ajer..nak rasa try la pi..kalau menepati citarasa anda then just keep coming back for more..

:)

axim said...

Izan,

nama tempat ni Yankies Hut Teratak Ikan bakar kat Bangi..nanti dah balik malaysia banyak jer tempat ikan bakar yang best..kat penang ni pun banyak tempat best..

:)

axim said...

Ziana,

kalau pa sampai on time sila lah belanja yer sapa sapa yang lambat tu nanti..haha..tak sabar nak minum air buah nih..lama dah tunggu..

jangan bakar..biar kan ajer teratak tu kat situ..haha..kita pi makan kat tempat lain yek..jom umbai jom?

size glass memang tak boleh blah..dah la mahal pakai kordial..ish memang tak leh nak terima hakikat tul..yang bozzo cakap tu pasal Size Jug tu ialah size daddy yang dulu..size daddy skang dah di reduce..huhu

abang bear syok sangat hirup kuah tomyam sampai melompat lompat isi dalamnya..haha..sian abang bear..nasib tak panas kalau tak melecur la kulit peha dia..haha

yang ada satu penyakit gayat tuh gayat mengada ngada..kalau temoat rekreasi boleh ajor kan kan kan..kalau tempat yang tak kena ngan jiwa dan raga dia terus gayat..boleh kaa macam tuh...macam macam perangai la hahaha..

kalau nak naik menara KL kena la ajak Abang Bear ngan Bozzo-Juara Gayat kita..hihi..

takpe ngah,komen jer pepanjang..takder hal punya...

take care..pi tidur nun..nanti kepala makin weng pulak..

*no problem..anything just let me knoe ok..tc..

Ziana said...

wahh tetap nk sambung reply balas!!
:P

huh? ade yg lg lmbt ek?
owh bakal ade..
coz ade laa org tuh nk pi sunburst!! dia akan sgt lambat!
eh kalau dia lambat.. watpe pi kg baru.. kite layan Victoria Station laa.. dia bayo!!
hahahahaha.. (sgt evil sy pagi neh!!)
opss!! sowiii u!!
haa mkn mkn.. jgn bazir.. kan kan?
hahaha.. :P


ptt nye Abg Shah kene ketegorikan Gayat tuh..
-Gayat Sebenar
-Gayat Mengade

Gayat Sebenar.. di maafkan.. dah semulajadi kan.. xleh watpe.. dukung camne pon.. tetap akan kencing dlm suar... kan kan??
heheheheh

Gayat Mengade... huh?? sungguh alasan!! nk kene ikot jiwa n raga dia plak.. ala2 skema and related tang keje.. wahhh dan dan gayat.. xleh tmp tggi2..
if yg agak2 huha huha n tekinje2... nk2 kalau soh posing n lompat2.. gayat trus ilang.. hish!! mmg mengede!!!

ape yg patut kite buat ngan pesakit Gayat Mengade nih??

sila pk kan!!
-adakah kite ptt mintak dia baya air mangga kite?
u shld sokong yg nih!! sbb leh cover if u lmbt...hahahah
-or kite mintak dia fetch kite nk ke kg baru?? :P since montot bumper sudey tantek!! 5k laa katakan!! wahhh details i bg :P

mari pk kan besame!!
:)

**if u read this.. pls dont banned me ek?? :P nnt i xmo teman u drive lorong hantu tuh!!! muahahahhahahah.. **larikkkksss!!!
(i think Abg Shah shld kaji Penyakit PENAKOT plak laaaa....hahahahaha.. hadoiii kantoi laaa :P )

mummysyafie said...

ni kat bangi ke? sedap nya lauk tu..tengok pic dah terliur

axim said...

Mummy Syafie,

haah..kat Bangi ni..tapi not recommended la akak..

Lily.Lulu said...

weh gile la ziana ngan axim nak komen panjang2

mak tak larat nokkkkkkkkkkk !!
:P

by the way .. thank u everybody !!!
makanan x sedap belakang citer
janji kita sume enjoyyy !!

this week mangga
sapa lambat dia belanja

*axim la tu
haha !!

:P

Nikli said...

weh..
gila lah asik dok komen panjang panjang..

kahkahkahhahhaaaa..

cantik gila gambaq #2 3 4 5 tuhh.. macam terer jaa ambik.. mesti hebat pengambil gambar tersebut..

btw, aku pon tak larat nak komen panjang2 nih..

walopon makan agak kureng sedap kat situ, tapi korum yang ada memang best.. nanti bule pi makan makan lagik..

**gayat mengada katanya kannn..
;D

axim said...

Lily,

wahahaha...tak larat nak komen panjang yek..tu kira panjang jugak komen tuh..harhar..

betul jugak tuh..makanan tak sedap tu belakang kira janji sumer enjoy kan kan kan..

haiyooo macam ni nak kena sampai awal la kampung baru camni..orang yang nak pi konsert sunburst la kena belanja..hihi

axim said...

Nikli,

kredit untuk zullnikli nodin sebab berjaya mengambil gambar #2,3,4,5, tu tanpa gegaran..kalau aku amik mesti dah shaking sebab tangan tak steady..hehe

hang la duk gayat mengada..penyakit baru discover nih..kalau naik kereta kabel langkawi bukan main lagi ko yek..naik kat KLCC tu gayat kemain..ishh tak paham aku...huh

nanti kita pi makan lagik kat tempat lain la yek..namoo dah makan kat sini..tak shedappp sangat..

Wahidah said...

tempat die sempoi je kan..tp food die kureng eik..tp yg penting korang dpt berkumpul ramai2 kan..tu lg penting...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

bozzo mcm dh usha lauk2 lain.. hehe!!

kadok said...

been there once if im not mistaken.restoren atas pokok kan? thanks bro for the birthday wishes..:)

Suka Bebel said...

hahaha...tak sangka orang penang yang buat entri pasal tempat ni.dulu memang ok dan sangat ramai yang makan kat situ.tapi semakin lama semakin hampeh rasa makanan dan servis bertambah slow.aku cadangkan lain kali kau jalan depan sikit selepas stesen petronas tak jauh dari yankies tu, ada kedai nama village view dengan konsep yang sama tapi masih maintain servis dan rasa.harga mahal sikit la tapi.hehe

Josh said...

Didn't try their famous dish the Cendawan goreng tepung?? Aisey... should try. should try.

@xiM said...

Wahidah,

haah..yang penting dapat berkumpul ramai ramai kan..

:)

@xiM said...

Siti Bum Bum,

hehe,si Bozzo tu memang...awal awal lagi dah sibuk nak usha lauk lauk lain..:)

@xiM said...

Kadok,

yeap..restoran atas pokok tuh..tapi makanan kureng la..huhu

@xiM said...

Suka Bebel,

haaa yang restoran Village view tu aku tak pernah pergi lagi..kalau macam ni nanti nak kena pi try restoran tu lah pulak..

@xiM said...

Josh,

hoooo dia ada cendawan goreng ker..tak try la pulak..maybe later...hehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yankees hut...dkt gn uma N....

Nikli said...

hahahaaa..
kaknon..
u i banned..

kehkehhhhhh..

gayat ngada..??
huhhh..

jgn men men ngan anak pakdenn

Ziana said...

eh..
x baik u banned i

kehkehkehkeh..

yeah i knw anak pakdennn xleh wat memain.. his moody....... i tell u...
pergh!!!
:P

*lariksss laju2... ajak axims kali!! :P

@xiM said...

zIANA,

Jom lari laju laju..!!

*tetiba sengal duk balas komen entri berkurun lamanya ni..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails