Followers

Thursday, March 5, 2009

LANGKAWI TRIP : PART 1

Salam Bahagia dan salam sejahtera kepada semua Pembaca Budiman..

Mandat yang di beri menjadikan aku seakan sibuk dan tiada Celah untuk bernafas..Mujurlah Untuk kali ini baru aku berkesempatan untuk berkongsi kisah percutian Singkat di Bulan Februari yang lalu..(lebih tepat pada 21 Februari 2009-24 Februari 2009) bersama dengan kenalan Blog aka YKWYA tegar..(aku,Anies,Ziana,Nikli..sepatutnya Lily dan EA pun join sekali tetapi atas sebab sebab teknikal yang tak dapat di elakkan,maka berempat sahajalah kami)..Lokasi percutian?-Di Pulau Lagenda Langkawi.

Tanpa mahu membuang masa,jom kita layannn..Zaasssss..

*************************************

Hari Jumaat malam(20/02/09)-Nikli dan Ziana bertolak dari Kuala Lumpur menuju ke Penang..Selaku tuan Rumah aku tunggu jer lah di Penang ni..Yang kesian nya beli tiket pukul 11 malam dalam Pukul 12 tengah malam baru bas bergerak..Bas Kon*o**ium memang macam tuh,len kali naik bas lain k..Alhamdulillah diorang sampai jugak dalam pukul 4 pagi Hari Sabtu tu..(21/02/09).Yang lawak nya aku fetch diorang yang da sampai depan rumah aku..haha..(tak faham??sila abaikan..heeeee..you know i know)


Dah naik bas memang la penat nyer lain macam..tu yang ada orang terus dive into the bed..Tapi yang pasti kitorang lapor masa nih..aku masak nasik,dalam lebih kurang pukul 6 pagi Anies sampai dan dia duk bawak Lauk kari ikan dan ayam goreng Mamak Pelita nasi kandar yang punya..Pagi pagi makan kari??Sedap jer..haha..tambah plak cicah ngan Sambal belacan Home Made..mmm memang mengancam..siap ada orang makan bertambah lagik walhalnya badan tengah penat..hiks..Siap makan kitorang rest sekejap dan terus bersiap siap untuk ke Kuala Perlis.



Dalam pukul 9 lebih pagi tu baru kitorang bergerak dari Rumah aku menuju ke Kuala Perlis..actually boleh jer kalau nak naik kat Kuala Kedah tapi memandangkan perjalanan Feri ke Langkawi memakan masa 2 jam 30 minit,berbanding cuma 45 minit kalau naik kat Kuala Perlis.tak maw la lama lama dalam Feri..ada orang mabuk laut..haha..(dari Prai ke Kuala Perlis memakan masa selama 2 jam ++..)..Kitorang tiba di Kuala Perlis dalam pukul 11.45 pagi.


pparazzi Nikli Damon duk amik gambar Azim Pitt ngan Anis Jolie nih..duk sibuk nak mengekori kami..haha..perasan selebriti siot..


ehhhh kak non pun pakai Pink kaa..ala ala boria la plak pakai baju sama kaler..janji tetap sweet kan kan kan..yang kat belakang tu nak jugak interframe..hehe


First thing to do mesti lah nak cari tiket Feri..Dari Kuala Perlis ni harga tiket RM18,kalau naik kat Kuala Kedah harga Tiket RM23.Beza banyak jugak tuh..


meh ceq nak citer sikit what happen kat tempat beli tiket ni.Ada la samseng Perlis duk sibuk nak tawar sewa kereta ngan Sewa Chalet kat Langkawi..duk sibuk suh kitorang book cakap kat sana dah takder bilik la mahal la apa lahh...tapi kami wat booooo layan sahaja...(ellleehhh macam kali pertama aku pi Langkawi..Cittt..)..Pastu taw apa mamat tu kata sebab kami tak mau khidmat dia:'Dah la BODDDOOO,Bangang pulak tuh..'Lebih kurang macam tu lah dia kata..ikut menyirap nak jer cari pasal ngan mamat tu tapi ni tempat dia so wat bodo je lah..ikut hati mati ikut nafsu lesu ikut rasa Binasa.


Tiket yang ada cuma pada pukul 12.30 tengah Hari..lagi setengah jam nak kena tunggu..Perut dah lapar..dahag lagik..So..


Sementara Tunggu Feri tu kitorang ke luar jeti Kuala Perlis tu ada warung jual laksa ngan Pasembuq..duk pekena pasembuq dulu wat alas perut sebab plan nak lunch Kat Langkawi ajer nanti.

Aku bab bab makan ni konpem tak toleh kiri kanan dah..Musuh jangan di cari rezeki jangan di tolak bai..so so je lah rasa pasembuq tuh..aku jugak yang duk perabih.


Ni muka muka ceria dalam mood nak bercuti la katakan..Janji hati girang tak menyusahkan orang-just live your life to the fullest..(aku dah merapik ni okeh..)..Betik tu anies duk pulun makan senang nak berak kata dia..(hang memang susah berak ekk anies??)


Pukul 12.30 feri yang di nanti pun tiba..meriah ferinya-kaler merah kuning putih..warna kebangsaan sangat kan.Tetap lah mereka mereka ni nak posing sebelum naik feri..belum naik feri lagi ni sat lagi dalam feri tak taw la macam mana pulak yek.


nampak tak pakcik pakai baju kelabu dalam gambaq kat atas nih..masa tengah que aku macam nak potong que depa berdua couple warga emas nih..terus la makcik tu sound kata aku ni tak gentlemen sebab tak kasi orang tua naik dulu..termalu aku sekejap tapi lepas tu makcik tu menukar nada bergurau terus la aku rasa ok sikit..huhu..maaf naa makcik pakcik atuk nenek..orang muda macam saya ni memang tak beradab dan bersopan santun..kena masuk kelas pemulihan kot aku nih..hehe

Lepas da masuk feri keadaan kembali normal..Kak Non tersenyum riang jer aku tengok..mungkin sebab feri ni baru..Cantik lagi..pernah sekali dulu aku naik feri macam lahanat..seat koyak sana sini..berbau lagik..eerrrrggghh...mintak simpang laa..


Posing jangan tak posing..


Feri ni kosong sangat..tak ramai nak ke Pulau Langkawi time time tengah hari macam ni kot..puas kitorang duk beralih tempat..sekejap ke kiri sekejap ke kanan..


Tapi aku rasa aku jer duk gagah ke kiri ke kanan..boring duk dalam feri walaupun 45 minit sahaja..kira sejam la senang.


Aksi Dragon Ball Evolution(nota:tak sabar nak tengok Dragon Ball Evolution the movie 12 mac nih!!jom kita kasi gegar panggung..maaf naa ni iklan sementara cuma.)



Aksi Gedik Santai

Aksi ada orang belajar nak amik gambar Close up..

Yang pasti mereka yang berhobi tidur tetap mampu melunaskan hobi mereka di mana mana sahaja mereka berada..mamat nih macam takder mood masa nih..ishh tak paham aku..mood nak tidur ada pulak yer..takpa takpaa sat lagi da sampai langkawi baru dia bertenaga kot..aku taw hang penat..


Wajah wajah Trip Langkawi Februari 2009-Axim,Anies,Nikli & Ziana.


Dalam pukul 1.30 petang kami tiba di Pulau Langkawi nih..Alhamdulillah selamat sampai sudah..


Nikli dah kembali ceria..kan aku dah kata dia nak tunggu sampai kat Langkawi kot baru dia nak senyum..haha..Yang Kak Non ngan Anies tu memang dah tersedia Ceria sepanjang masa..toksah duk cakap la kan..


Subhanallah..saujana mata memandang..pemandangan kat Jeti Langkawi.


Yang kat Belah kanan aku tu Azman namanya..memang orang kontek aku kalau mai kat Pulau Langkawi ni..untuk sewa kereta memang aku cari dia jer..senang sebab dah kenal..lagipun memang boleh dapat harga murah sikit..(kalau murah rm10 kira murah sikit la kan..haha).Masa feri kitorang sampai dia dah tersedia menunggu..so takder lah kami tercari cari lagi.


Ni masa nak uruskan sewa kereta ..bincang punya bincang,


Kitorang sewa Sentra ni sahaja..RM80 satu hari..ok what.yang penting auto takder la renyah sangat.selesa pun selesa.


Bila da dapat kereta seterusnya kena la cari tempat tinggal..kitorang tak book awal awal pun,memang plan nak cari jer kat sepanjang pantai Cenang tu mana mana Chalet yang best..Pembaca peta kami memang expert..dia memang terer bab bab jalan kat sini..kata sambut besday kat Langkawi..ye ker ko pegi sorang masa tuh..awat aku macam tak percayer jer..


oooo patut la si Nikli ni macam takder mood..rupanya tangan dia macam ada ruam ruam..mungkin sebab cuaca panas sangat..lupa nak cakap tadi masa kitorang kat Kuala Perlis cuaca nya ya Rabbi..Panas yang amatzzz..Sempat la kami singgah kat Farmasi pi beli Ubat Krim ngan Ubat Telan nak kasi Ruam tu surut..sekadar Ikhtiar kan..Tuhan juga yang menentukan segalanya.


Lepas da Pusing pusing satu pantai Cenang tu kitorang decide nak duk Kat Charlie Motel ni..tempat nya agak tersorok siap ada private beach lagik..tapi view nya memang chantek!!..Check-In dan setelkan apa yang patut,then nak kuar pi cari Lunch.


Sebelum kuar pi cari Lunch sempat la bergambar dulu..


Cantik kan..panas membahang masa nih..matahari atas kepala..tu yang gambor pun nampak clear sahaj..tapi panasnya tuhan jer yang Tahu..

Demi bergambar panas panas pun ku redah jua..Tiada sentuhan fizikal berlaku dalam gambar di atas okeh..hehe


kat celah celah pokok pun jadik??heeeeheh..




Nikli macam tanak bergambor..panas katanya..tambah pulak tangan macam ada ruam tu yang dia macam takda mood sangat.Terus la aku hantor anies suh pujuk nikli untuk bergambor..


Dan hasilnya dia plak over dari aku kan..ish ish ish..masa ni memang panas sangat nak bukak mata pun silau semacam ajer..Kredit to Kak Non sebab berhe,pas pulas duk amik gambor dari angle dan shot yang berbeza beza..gigih bangat sih!


Orang yang amik gambor pun nak masuk dalam gambor jugak kan kak non kan kan kan..gambar-gambar kat bawah ni yang aku suka..jom kita tengok sama sama..


Kak Non duk standby nak amik gambar anies lompat..


makanya berlari lari anak lah si Anies sebab orang nak amik gambar dia kan..pantang dia ni kalau bab bab posing depan kamera..


makanya melompat lah anies sepenuh hati sambil kak Non mencapture aksi aksi terbang itu..


axim yang melihat dari kejauhan jeles seraya berlari lari anak juga untuk menyertai sessi fotografi terbang dan lompat ini..Hasilnya..


meliuk lentok sumer cukup la senang cakap..suka tengok gambor lompat nih..sweet memory at Pantai Cenang Langkawi..


Nikli pun mana boleh tahan tengok kami duk melompat kegirangan..terus la dia mai join skali..

Ceter elok jaa gambaq nih..pandai la kak Non amik!!wa tabik sama lu la babe..

aksi merebut wanita melayu terakhir..

dah puas melompat tak hengat sumer keletihan dan dahaga..panas terik dah tak di peduli..walaupun perut tengah lapor tapi masing masing excited nak amik gambor..best best..kalau Lily ngan EA ada konpem lagi gila gambor lompat melompat tuh..len kali yer adeq..konpem jadi k nanti..Insya Allah.


dah penat dah ni..jom lah kita pi minum minum makan makan pulak..lapor dan dahaga yang amat sangat nih..moh kita moh..moh kita moh..



Kalau dah namanya gila bergambor kan..ni depan Kereta sewa,dah nak masuk kereta tapi sempat lagi duk posing..hadoii la..janji rawk okeh!!


dah penat bergambar baru kitorang gerak ke Restoran Haji Ramli untuk lunch-kat Pantai Cenang jugak tapi tak menghadap laut lah..kat sini banyak lauk pauk yang ada..nasi campur.


hambik ko sorang sorang amik lauk sikit punya banyak kan..tapi tang air sampai 6 gelas walaupun orang nya ada empat sahaja apa kes..dahaga punya pasal kan..masa makan ni Kak Non tersilap amik kuah asam pedas yang memang pedas giler giler..terus dia makan tak habis..kesian kak non...dah la penat amik gambor best best tadi makan nasik kuah silap amik pulak..takpa,rezeki di mana mana jer kan..janji air tembikai jus tu memang peehhhh..


sumer muka tak boleh blah ok..berpeluh mushuk masham ngantuk penat sumer ada..yang penting perut dah kenyang..Alhamdulillah..


Lepas da makan kami decide nak balik rehat rehat mandi manda kat bilik dulu..siap ada yang tertidur tidur lagik..nak amik tenaga sebelum nak layan sunset petang nanti..hehe..siapa orang itu tak taw..:)


aku pun penat rasa macam nak tidur jer tapi tak leh tidur..so duk melepak sahaja lah merehat kan badan dan minda..


Dan bila petang tiba..

*to be continued..

(Nanti nanti lah aku sambung part 2 okeh..dah tak larat nak taip dah ni..nantikan sambungan kisah percutian KAMI ini nanti yer..salam berblogging semua..selamat hari Khamis..hehe)

21 comments:

LeannY said...

suka aa tgk pic hang ngan cik cinderella tu...yang bdan dia melentik tu...the moment utk cik tu memang just nice...nampak rambut dia tu....tapi hang kena lompat tiggi sket lagi kot...ke terlompat awal

Lily.Lulu said...

nak ituttttttttttttttttt
:(

Faisal Admar said...

Bagus la pegi tak ajak... Nikli tu memang nak kena. 1 company pun eksyen...

I'm LeGend said...

xmo citer pasal cuti2 korg.. nk tnya, bila cik axim dgn cik cinceralela pulak..cik lali xlama lagi da tuh..hikhikhikk

CAHAYA said...

Jenuh Ziana nak ambik gambar kamu semua terlompat2. Haha. Tapi comel, macam2 gaya. :)

budleee said...

anis look so cute

opsss

*lariksss naik viva... vrooom!

Suka Bebel said...

langkawi lagi?ni yang buat aku makin tak sabar kesana ni.hehe dah penah pegi sekali je lama dulu zaman blaja.pegi free.nanti bawak anak anak pegi lah.hehe

Tny said...

Alaaa... bestnya korang!!!!!!!!
Beeeessssttt!!!!!!!!

Tak puas tengok gambar.. ada lagi tak? ;D Nape Lily tak ikut trip nih??

:: NbC :: said...

Axim x jemu tul g Langkawi eh..

pssst balik kang jgn sesat sampai Changlun lak eh.. ;-)

meen said...

yeaaaaahhh..vote utk gambar2 lompat tu semua..sangat sweet..pandai ziana capture..cantik je. Nampak la muka2 semua happy..

errr vote utk axim pitt n anies jolie jgk..hiks

happy weekend axim

Wahidah said...

so cute la action2 korang ni..
mmg pandai gielr pose..huhuuh...mcm besh je p langkawi kan...hurmmmm

Ziana said...

xim..
tuh jek pic?
mane beribu2 pic yg lain??
hahahahaha...
x lepas 'tapisan' ka??
:P

sakan korg kan..
dok kinje2 lompat..
i lak yg tetonggeng2 dok snap2..
but im happy n enjoy capture pic korg!! sgt spoting!!
:)

repeat jom??
afta lily's big day!!
:)


*next entry plssss!!! :)

MiSZuE said...

hai axim..
bestnye..tapi zue pon baru jek balik langkawi gak hehe
tapi cm xpuas lak..
ape2 pon pic lompat2 tu memang la cool..seronok tgk korang:)

Alam Setia said...

pergh...best ko dapat gi bercuti

jerry maguire, jr. said...

first - yeah; as Bud said.. anis cute! hehe

second - axim; nice pics la bro.. and bet it was a real nice trip aye?

arsaili said...

salam..pink panther ker zim..ehehe

farhanaabubakar said...

kegembiraan yg jelas terpancar... :)
mmng cantik la pic lompat2 2..
lg best kalo kak ziana join..
baru ckup korum :)

mummysyafie said...

enjoy erkk korang...best nye..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

beshnyerrr vaca..nmpk enjoyy sgtt...

A.R.A.S.H. 910 said...

axim, i noticed that ur fren's spec same with me..(emporio armani 1) huhu

Tny said...

Sibbaik hang explain Axim.. "tiADA SENTUHAN FIZIKAL" tuh!!! muahahaha :))

Kalo tak, nk tnya jugak.. tangan Axim di mana??? Muahahahaha :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails