Followers

Sunday, March 29, 2009

Sate Kajang Haji Samuri-Here We Come..

It's been so long since i haven't eat Sate Kajang Haji Samuri..kesempatan berada di Kuala Lumpur baru baru ini di pergunakan sebaiknya untuk kembali mencuba sate kajang Haji Samuri yang memang sudah tersohor di serata Malaysia ni..

Pertemuan di Kajang-bersama YKWYA lagi dan lagi dan lagi..malam tu semua ahli keluarga dapat mem'percumakan' diri..tu yang kami pakat pakat berjumpa.Malam ahad yang lalu..


AXIMUD dan EA





kebetulan aku baru pulang dari kampung halaman tercinta,sempat la bawak satar dan keropok lekor untuk depa nih..

kenapa 5 jer..bukan berenam ker..hmm sapa yang takdak nih..




duk order sate ayam 50 cucuk sate daging 20 cucuk..pehhh macam banyak kan..

sementara tunggu sate sampai Sam dan Angah yang turut di jemput tiba..pehhh muka pengantin baru memang senyuman lain macam..kiranya malam ni boleh dikira untuk meraikan dua pasangan pengantin baru-Sam & Angah,Lily & EA..applause..applause..applause..


dan ternyata rasa sate nih memang macam dulu..tang harga tak perasan sangat tapi konpem lah dah naik kan..dengan ekonomi yang tak menetu sumer mender nak naik..ishhhh...tapi apa apa pun sate nih memang lazat yang amatzzz...kalau lidi tu boleh makan aku telan jugak.


makanan dah sampai makin rancak la kami bersembang..makin laju jer masing masing duk menyuap makanan..


cessssss macam seronok sangat la pulak dapat makan sate..actually aku duk gelak sangat ni sebab aku di paksa menghabiskan sate yang last..kejam tak kejam la diorang duk paksa aku..


akhirnya aku berjaya menghabiskan 19 cucuk sate ayam..biau betik??


ni first time aku jumpa Sam dan Angah selepas majlis kawen dia kat Kuala Lipis arituh..tengok diorang macam happy jer..aku tumpang gembira bila tengok semuanya berjalan lancar..semoga berkekalan ke akhir hayat yek..ameen..


korang tanak habiskan satar,mohh raja makan ni abiskan..aku yang bawak aku jugak yang habiskan..memang la korang ni..jangan duk kata aku ni kenegerian sangat sudah la pas nih..


dah siap makan moh kita bergambor sakan pulak..macam tak biasa kan..:)

with my very bestfriend ever,Sam and his Wife..(lain macam jer sebut camnih kan..hikss..)


ni Doktor mata cek mata masuk habuk arang bakar satay..


hambik ko..licin sumer pinggan kat depan tuh..


sembang..balas sms..minum...sembang lagik...sembang...minum dan sembang lagik..

masa Sam ngan Angah mai dia bawak skali Album gambar kawen nya yang dah siap..(di buat oleh ajib)kalau korang berkenan ngan hasil tangan Ajib kontek la dia kat link yang aku kasi tu..seronok pulak aku duk tengok gambor kawen diorang..terasa macam nak kawen pulak..haha


turn aku lambat lagi yek angah dan Sam..sabarlah menanti..:)


sesudah segalanya dah selesai..


tercapai hajat aku nak makan Sate Kajang..

pehhh muka puas tu sebab dapat makan sate kajang..haha..thanks kepada semua sebab sudi melapangkan masa..tak pernah jemu kalau keluar ngan korang okeh..tak taw apasal..hehe


EA dan satu lagi aksi gila gila remaja-aksi pengebom berani mati


tutup telinga semua....bom nak meletup!!


kabooommmmm....!!


Semua muka ceria kan..haha..next time kita pasti bertemu lagi okeh!!hmmm kena buat list ni senarai tempat makan kat KL yang nak di terokai..:)

*malam tadi konon konon nak sokong kempen Earth Hour,start 8.30 malam dah padam lampu semua suis segala sedar sedar ngan aku aku skali ter'padam' sampai pagi tadik..haha..ok lah kan hari minggu nak tidur lama lama..Sayangilah Bumi kita:)

29 comments:

MOLY said...

awat la laki aku macam tu
kalau beraksi buat muka memang nombor 1
tergelak-gelak dok tengok gambo tu
hahahahahahahah !!!
sabau aje laaaaaa
:D

axim .. tq so much for that nite
thanks belanja kami kami semua ni
belanja pengantin baru
macey pa !!!

to angah & sam thanks for the wedding present ...

to ziana & nikli thanks sbb sudi luangkan masa melepak walaupun esok nak kerja pagi kan

macey sumeeeeeeeeeeeee
cayang korang !!
;)

CaTwOmEnS said...

Ni btul2 kat Kajang punya ke axim? Ju gi makan hari tu Hj Samuri Sate Kajang juga tp kat tempat lagi satu tu.. Mana ek lupa dah. Emm.. 19cucuk?? Mak aiii.. Ju kena 5cucuk pun dah mengah perut tak ingat ...

Izan said...

harus la ko axim promote makanan2 msia kat blog ko ni dan buatkan akak terliur jer...

actually br je wat satay td tp tak berapa best arr.. hahahahahha.. bahan tak cukup...

miamor said...

hehe..suke aku tgk gambo2 nih.n asyik gelak je aku n sam.time kasih la kan belanja aku n sam makan sate.byk gak aku makan mlm tu.tp xleh lawan la kan org tu makan 19cucuk. nak celen rekod famok 18 cucuk..haha..mm..mmg lain pun bile sebut 'sam n n his wife' kan.hehe..aku pun x prasan kdg2 aku dh kawen ":)xpe..aku n sam akan menunggu dgn sbrnye ko kawen.tp sblm tu aku nak tau calon nye dulu..hehehe.....

Wahidah said...

wah mkn sate kajang eik..nk jugak...ni pi yg kt kajang ke yg branch die....

Ziana said...

hehehehe..
tegelak2 tgk pic noman!!!
mmg lawak laaaa!!
suke suke!!
:)

thanks to all yg sudi me'free'kan diri utk melayan tekak ajim tuh :P
heheheh

dpt gak jmpe sam n angah after dema kawen...
thanks a lot to both of them for d'wedding ole2
nice sesgt!!! siap ade muka korg lagik!!! :)
:)

again.. tq to ajim..nikli..lily..noman..angah n sam!! lebiu ols!!
:)

ajim..
sila lah list ape2 lg yg nk di mkn ya!!
:)

Ziana said...

eh lupa...

thanks ajim coz banje!!!
:)

thanks for d sata n jelly ape ek?
jelly kelapa?
sedap jelly itew!!
:)

tq so much!!

Catz said...

axim..
hahha..aku pun makan sate kajang semalam...heh he he...weh satar tuh pebret catz..kat KL dan selangor ni mana nak carikkk..
weh..nak..ko pos sket kat aku lah...
aku suka banget dgn satar nih...

azhaniah said...

weh...patutlah bergegar sekejap kajang smlm !!!

Korg main2 meriam rupenye...!!!

hahahahahaha

axim said...

MOLY,

hai moly..moly apa khabar??sehat??
hehe..terbuang tebiat seketika..

laki hang tu kalau duk beraksi memang bukan main lagi kan..habis satu Kajang nak di bomnya..huhu..kalah hizbullah nih..ish ish ish..

tu lah namanya rezeki pengantin baru..huahuahua...ok ok nanti kita ketemu lagu nak bincang projek juat juta pulak kan..william jom!!

thanks kat Sam ngan Angah sebab sudi join jugak walaupun kepenatan baru sampai dari segamat time tuh..

macey
macey
sayang korang sumer jugak!!

azim said...

Cat Womens,

haah,ni kat Kajang betul lah ni..masa ni lapar bangat tu yang 19 cucuk sate tu selamba jer belasah..haha..

axim said...

Izan,

memang nak promote makanan malaysia ni kasi glemer seluruh dunia..haha..moh la balik malaysia macam macam ada nih..

:)

wat satay??tak cukup bahan??len kali google dulu k..hehe

axim said...

miamor,

korang memang..duk gelak dari mula sampai hinggalah nak balik...seronok sangat la kan dah kawen..haha..

19 cucuk tu pun sebab paksaan ok,kalau tak 15 cucuk jer dah kenyang sebenarnya..tapi sedap la kuah sate ni kan..terliur pulak tengah hari cenggini dah la tak bekpes..

nak tunggu??hmmm korang dah bercucu cicit kot baru aku sibuk nak kawen..haha

axim said...

Wahidah,

ni memang yang kat Kajang punya..bangunan besar tuh..nak sate??moh kita ke kajang moh!!

:)

axim said...

Ziana,

nurman tu kan memang lawak dari dulu kini dan selamanya..penat la mrs.Molly nak layan dia kan kan kan..ntah ntah kat rumah serius sepanjang masa mana nak taw..hehe

thanks again kat korang sebab sudi mefree kan diri demi melayan kehendak nafsu tekak aku nih..kahkahkah..

haaa lupa lak korang tak jumpa lagik Sam ngan Angah lepas wedding diorang..berseri seri tak muka pengantin baru itu..hehe

thanks ol..

nak list??muleh muleh..tunggu i datang KL lagi k...see yaa!!

*haah,tu jelly kelapa..mak buat fresh dari Kampung..sedap kan,,nyum nyummm..

axim said...

Catz,

wohoho..ko pun makan sate kajang malam tadik..sedap kan kan kan..mana nak curi resepi sate diorang ekk??

ko suka makan satar??bak mai alamat adress ko nak poskan satu balang satar khas untuk catz seorang..

:)

axim said...

Azhaniah,

bergegar jer??ingatkan bandar kajang dah musnah semalam..hehe

:)

LannY LennY LeannY said...

nak satay arnab 5 cucuk :)

MyzXara said...

cantik gambo2 dlm blog ini.. =)

Nikli said...

cantik nya gambar makanan dalam blog nihh.. terima kasih axim sebab belanja makan.. semoga murah rezeki lepas nihhh..

:)

@xiM said...

Lanny,

satay arnab tak dijual..harap maklum..

:)

@xiM said...

MyzXara,

cantek??the best is yet to come..

:)

@xiM said...

Nikli,

ko pun nak jugak kan..hihi..

:)

A.R.A.S.H. 910 said...

sedap ker?? owhh i dun think so..

@xiM said...

ARASH910

banyak udang banyak garam..banyak orang banyak ragam..


lain orang lain citarasanya..

:)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

waaaaaaaaaaaaah
best nyer makan sate kajang
bila nak singgah Putrajaya lak nih?

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

aRa said...

Axim...sate sodap la...br mkn sate last sunday tapi salah beli tmpt...sate dia tak sodap...sob sob sob...Agagagaga...

@xiM said...

Yanie,

apa yang best kat Putrajay ek yanie??

@xiM said...

Ara,

len kali sila makan sate kat kajang okeh..kualiti dan rasa di jamin sedap meletup pop pop..

agagagaga..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails