Followers

Wednesday, March 4, 2009

Mencari Sang Cita

Hari ni mendapat tugasan di Perai..nak kena berulang alik dari Prai ke Gelugor tu yang aku malas..tapi atas nama arahan ikut sajalah..Derhaka kang efek kat KPI lak akhir tahun nanti..hihi..



Jom kita wat uji kaji makmal..aku bawak dua orang staff mai skali kat makmal Prai ni..Tak la berat sangat kerja yang nak di buat..at least boleh la aku curi tulang..kahkahkah..habis tu aku duk watper yer..jeng jeng jeng..duk snap snap la apa lagik..:)..Cuaca panas pun jalan jer..



Ni stesen lama yang dah di demolished..kalau dulu memang dekat sangat tempat kerja ngan Rumah tapi sekarang tidak lagi..hari hari kena berulang alik atas jambatan..dari seberang ke Pulau..dari Pulau ke Tanah besar..begitulah rutin harian..



ehh ni macam bunga sakura la plak..tak taw ni bunga apa tapi macam cantik jer aku tengok..suke..suke..

Setel kerja kena balik Ke Gelugor semula..masa ni Jam tak ingat woo..sebab kenderaan berat dah mula boleh masuk..kalau pagi diorang di sekat dari masuk kalau tak konpem lagi bertambah tambah jem la di pagi hari..setengah bulan ounch kad aku merah sapa nak jawab nanti??aku jugak yang kena..huhu


Tengah duk atas jambatan Boss aku kol suh singgah kat Pizza Hut TESCO,dia duk wat murah hati pulak nak belanja staff Pizza..Aku on je lah janji staff aku hepi kira ok la..baru kerja jadi mudah..(nak tunggu Mr.L belajna bukan senang..ni tak tau apa angin dia duk baik hati nak belanja staff..Rezeki jangan di tolak musuh jangan di cari..)


Aku beli yang ada promotion Buy 1 free 1,cuma nya yang free tu bukan atas Roti yang tebal,cuma Crust nyer saja..belasah la..dah mender free main order je lah..Hawaaian Chicken,Chicken Supreme,Hawaian Tuna ngan Thai Seafood Exotic..errr nama ni aku main bedal jer,tak ingat maa..haha

Jom la kita pakat pakat makan ..


Mr.L siap panggil GM lagi ngan 3 orang Senior Manager yang lain..Bodek boss kaa Mr.L,haha..


Oleh kerana Pizza memang terkenal dengan Cheese yang tersebar merata rata di atas kepingan Roti tersebut,maka jenuh la aku duk membuang rupa rupa Cheese tuh..alih alih aku makan roti yang tepi nyer sajer..isi isi kat atas tu semua dah tercemar ngan Cheese..Cis betul lah..saja tanak kasi aku makan kan..Len kali Mr.L patut belanja KFC kaa,McD kaa..baru la aku boleh belasah betul betul..

Sumpah,aku bukan Peminat Pizza Hut(baca:Cheese!!)

12 comments:

LeannY said...

membokeh dalam lab kah? uiks elok ni building lama kalau amik pic...nampak horror

cinderellaGONEwild said...

ayamak... ajim,...
macam tau tau je.. rini cik anis malas nak kuar...
anis ngn yanti pun order PIZZA delivery... cam ada instinc jek...

kira, harini tak start keta langsung pun.. huhu..

kemalasan..

Lily.Lulu said...

hahaha ..
dah sah sah laaa pizza tu akan ada cheese kan
:P

mesti perot lapa kan ??
ciannnnnnnn dia

Ziana said...

ptt nye beli Mcd ar best
:)

pizza?
ermm
:P

Wahidah said...

pizza so yummy...hehehe..besh2..

canteknya gmbr axim...rindu la zaman nak wat uji kaji kt lab..:)

AnakPkn said...

Wah Axim ! Dah start menayang hasil dr camera DSLR baru ye ! Not bad the pictures.....

eZa said...

bak meh cni cheese tuh. isk! bazir je tau. len kali order piza xmo cheese eh axim... hhehehe :P

Sastri said...

cantik gambar-gambar yang kat luar tu... sharp...

tak suka keju ek?

~ gyena~ said...

wah mkn besar ni

cae said...

Salam Axim,
tgk pic hang tu mmg nampak panas terik kan?! Kat KL pun sama ler.. tp petang ujan, kira tak menentu lah..

CAHAYA said...

tensi je, tiba2 teringin pizza plak.

Tny said...

Waahh tetiba kat ujung2 N3 ada pizza.. :p~~ say: Cheese!!!

:D


Errmm.. ni baru beli camera ke cmner nih??? <<-- bukannya apa.. teruja je.. gmbr2 awal tu cun2 belaka =D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails