Followers

Friday, March 27, 2009

Pantai Kemasek yang Indah

Location : Pantai Kemasek
Date : 22 MAC 2009
Time : 0804 am

(*click the pictures below to enlarge it)




Waiting for your call, I'm sick, call I'm angry
Call I'm desperate for your voice
Listening to the song we used to sing
In the car, do you remember
Butterfly, Early Summer
It's playing on repeat, Just like when we would meet
Like when we would meet




Cause I was born to tell you I love you
And I am torn to do what I have to,
to make you mine
Stay with me tonight


Stripped and pollished, I am new, I am fresh
I am feeling so ambitious, you and me, flesh to flesh
Cause every breath that you will take
When you are sitting next to me
Will bring life into my deepest hopes,
What's your fantasy?
(What's your, what's your...)


Cause I was born to tell you I love you
And I am torn to do what I have to,
to make you mine
Stay with me tonight


And I'm tired of being all alone,
and this solitary moment
makes me want to come back home
And I'm tired of being all alone,
and this solitary moment
makes me want to come back home
(I know everything you wanted isn't anything you have)










Cause I was born to tell you I love you
And I am torn to do what I have to,
to make you mine
Stay with me tonight
(I know everything you wanted isn't anything you have)


Dulu masa kecik kecik selalu datang pantai ni mandi manda sebab walking distance jer dari rumah...dekat sangat..nice kan pantai ni?seberang jalan da sampai..sekarang banyak pembangunan nak buat kat situ..akau kurang bersetuju sebab hilang la keaslian tempat ni nanti..tapi atas nama pembangunan itu lah harga yang perlu di bayar..nanti pantai kemasek ni bakal menjadi tempat rekreasi yang terkenal..Insya Allah..

*Song from Seconhand Serenade-Your Call..dedicated just for YOU..

43 comments:

Ziana said...

nih pantai yg dkt ur hse tuh ek??
or lain??

nice laaa!!!
:)

Izan said...

blog axim skang ni dipenuhi ngan gambar2... =)

@xiM said...

Ziana,

haah,ni pantai yang depan rumah tu jer..

nice kan

:)

@xiM said...

Izan,

buh gambaq banyak banyak sebab ,malas nak karang cerita..haha

ju3 abdullah said...

waaaa...
cantik2..
axim.. dah pandi tangkap gmbr..
nak mengedit gmbr bila lg..
mesti lagi cntk kalo edit apa2 yg patut...

CAHAYA said...

encik Axim ni baru ada DSLR eh? Penuh je gambar. :P

**jenis ape? tgh riki ni.

A.R.A.S.H. 910 said...

nice piccass..huhu

LannY LennY LeannY said...

wah hang angkat satu geng photograpger ke pantai kemasik kah? siap yang dua org siap ngan tripod tu? sah kalau hang tak kenai mesti hang nak teropong kamera apakah yang depa pakai betoi dak?

btw aku penah lalu 2 3 kali tapi tak penang siggah sebab masa tak sesuai..huhu

Lily.Lulu said...

tenang je mata memandang
dah lama tak tengok laut
:)

Ad Rifza said...

Suka tgok laut esp masa matahari terbanam..haha..

tapikan apo kono eh kobau tu duk monong ajoo...

LannY LennY LeannY said...

next time nanti hang balik..keluaq awai sket amik sunrise eak....huhu 0840 matahari dah tinggi..huhu

ju3 abdullah said...

btol..btol..btol..

farhanaabubakar said...

nice la gambar2 2..
good job :)

kuchairies said...

Pernah pegi sini dengan acap dulu.. Tgk betul2 tak la cantik mana.. Huhuhu.. Sorry no vote from me.. :)

Dakjaat™ said...

hekhek! macam baru ade DSLR jer... :p actually kamera hanya memainkan peranan 30% jer.. tetapi adobe photoshop yang lebih penting..

♥Zack ~ 'A♥ said...

picas very nice..
tip top..
the lyrics was so romantic bro..
sure "YOU" tersenyummm sesado.. hik3

:: p R i n c E s S _ N :: said...

cantek...

anne said...

bestnya kampung dekat dgn pantai...

p/s- bestkan lagu2 secondhand serenade. i like!

Nikli said...

rasanya jenis kamera tuh memainkan peranan utk dapatkan shot yg best.. kalau gambar yg ambik pun quality tak bagus, adobe pun xle nak tolong banyak..

so, kamera, setting n angel yg baik baru edit pun jadik cantik..

sorry..bila dah masuk editing, gambar dah tak natural..

yupppp, nest time kuar awai skit..shot time sunrise..

CaTwOmEnS said...

Jgn sembarangan kutip siput..
Keliwon! Hu hu..

Catz said...

wow axim..cantiknya tempat nih..
meletopnya gambar2 dlm blog ko now nih...jelesss..
cantikkk....good job!!
coollll!!1

[yAN!e][pUTraJAya] said...

best PANTAI....
chantek tempat nyer.....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

@xiM said...

JU3 Abdullah,

nak edit tunggu ada masa lah..hehe

@xiM said...

CAHAYA,

takder lah baru sangat..baru sebulan jer pakai..D60 Nikon..murah jer..

@xiM said...

ARASH910,

pi kemasek tak singgah pantai ni kaa??

@xiM said...

Lanny,

yang geng photoghrapher tu pakai Canon Ngan Nikon..model apa aku tak pasti..

lorrr duk kuantan tapi tak singgah..ish hang nih..

@xiM said...

Lily,

tak lama lagi jom tengok laut sama sama k..

:)

@xiM said...

Ad Rifza,

masa ni matahari terbit..tapi tak sempat jugak nak tengok..hehe

korbau tu menung sebab lapor kut.haha

@xiM said...

Lanny,

baik boss!!

@xiM said...

ju3 Abdullah,

waaa sokong lanny nampak..haha

@xiM said...

Farhana Abu Bakar,

macey macey macey..

:)

@xiM said...

Kuchairies,

undian telah di tutup jadi undi anda tidak di kira..hehe

@xiM said...

DAKJAAT,

aku percaya penggunaan kamera serta setting yang betul lebih memainkan peranan dari photoshop..photoshop berfungsi untuk mencantikkan lagi gambar..kalau gambar dah tak cantik edit lah macam mana sekali pun tetap la huduh,nak nak kalau ko takder skill editing yang baik..

@xiM said...

Zack,

lirik lagu tuh memang romantic sikit..hehe

A.R.A.S.H. 910 said...

i g merayau mlm2..hahaha

u punya camera model apa ek?

@xiM said...

Princess N,

cantek..:)

@xiM said...

ARASH910,

Nikon DSLR Model D60..Just nice untuk beginner..hehe

awat la duk pi merayau kat pantai malam malam..bahaya..jangan pandang belakang woo...

:)

@xiM said...

Anne,

memang best..kalau malam malam siap boleh dengar bunyi ombak lagi dari beranda rumah..:)

*i like Seconhand Serenade!!

@xiM said...

Nikli,

aku setuju bebenor ngan hang tuh..kalau duk pulun edit sampai gambar dah nampak tak natural tak best la kan..

ok ok next time aku keluar awal amik sun rise

:)

@xiM said...

CatWomens,

Keliwon tu apa yek??

:-?

@xiM said...

Catz,

ni pantai depan umah..cantik??subhanallah..

:)

@xiM said...

Yanie,

pantai memang best..suka suka suka..

:)

A.R.A.S.H. 910 said...

bukan merayau kt pantai mlm..juz lalu je..sampai ke kerteh..hahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails