Followers

Friday, March 13, 2009

Pen Mutiara Curry House VS Bangkok Tomyam Thai

Pantas sangat masa berlalu..sedar tak sedar hari ni dah Jumaat..13 Mac 2009-Friday The Thirteen la konon konon nya ari nih kalau ikut orang Barat nun..Tapi kita mana ada kepercayaan sebegitu..jadi sila abaikan sahaja k..Bukan pasal tu aku nak bercerita.Tapi pasal Audit mengaudit.

Hari ni hari terakhir SIRIM audit bagi ISO14001:2004.bab bab audit aku malas nak citer,aku lebih senang berkongsi kisah Lunch Free selama dua hari yang aku perolehi hasil audit mengaudit nih..hehe..Murah rezeki kan..Alhamdulillah..Perut kenyang poket pun tak Rabak.Terima kasih pada Organizer yang belanja..

***************************************


Masa:12.30 pm
Tarikh:12 Mac 2009
Lokasi:Pen Mutiara Curry House,Batu Maung



Para Auditor bersama Tuan Haji Jamal,Senior Manager

Seramai 8 Orang termasuk yang duk amik gambar ni..:)
melayan bola di kaca televisyen sementara tunggu order sampai..Ulangan..Champion League.

Ayam Goreng Kunyit

Sayur Campur
Ulam ulaman


Sotong Goreng Tepung

Kari Kepala Ikan

Kali ni aku makan pakai sudu sebab tak moh Bau kari tak hilang nanti..haha

Yang kat Tengah tu Boss Aku,mr.L..

Sessi makan makan bermula..



Macam biasa la,kalau auditor ada mesti bawak makan kat sini..Suasana tempat ni memang best..dah beberapa kali jugak la aku dah datang makan kat sini..Lokasi kat Batu Maung,berdekatan dengan LKIM..cubalah!anda pasti berpuas hati..

***********************************

Masa:12.00 pm
Tarikh: 13 Mac 2009
Lokasi: Bangkok Tomyam citarasa ala thai,Bayan Lepas



Tak dapat Bangkok House kat KL pun kat sini kira jadi la yek..hehe

Para Auditor dari SIRIM

Ni Chief Auditor..berbudi bahasa orangnya..Haji Md Zaki

Kerabu Mangga

Udang Masak Merah Petai

Kailan Ikan Masin

Siakap Tiga Rasa


Semua duk pulun order air buah tadi..panas sangat cuaca skarang..Tapi petang selalu hujan..haha..aku duk nak order Jus Buah Mangga sekali mangganya takder..Jus tembikai la jawab nyer..Overall makanan kat sini sedap!!Recommended la..nanti aku bawak korang makan kat sini k.

Siap makan sumer segala terus la ke Masjid untuk Semayang Jumaat..Then sekarang aku nak pi Closing Meeting audit nih..

Chaloooo...

20 comments:

bozzobattousai said...

lajunyer update...tak sempat nak kejar....

Tny said...

Owh.. inilah auditors nya tu.. your company mesti orait punya lah.. jgn isau..

Amboi.. smpat tu.. snap sana sini :D

siti_asiah said...

waa...sedapnya...

Catz said...

laju ko updet...busy sungguh ko dgn kenduri kawin sana sini..
wah..gambar-gambar ko sekarang sgt meletoplah axim...puhhh....lawa2 sungguhhhh...syabassss...

mamaelly said...

lorrrr en axim..

time elly pregnant ni laaa tunjuk makanan sedap sedappppp ehhh...ni yg mula nak ngendeng en bebel nie...ish ish ish meleleh ayaq liuq chekkk

Lily.Lulu said...

pa ....
lapar lorrrrrrrr !!!!


sila turun kl secepat mungkin
kita pergi makan kat kg baru

:)

Ziana said...

olohhhh!!!
kelaparan sey!!
:(

meh meh kg baru..
join kuyus skali!

eh.. penang yuk?
:)

Wahidah said...

menggoda sungguh kari kepala ikan itu...wuarghhhhh

Miss Nazla said...

alamak!

irresistible sungguh ni

axim said...

Bozzo,

takper..pelan pelan kayuh k..

:)

axim said...

Tny.

berkenan kat auditors kaa??hehe..

kata suka amik gambaq mestilah sempat jaa snap sana sini..

:)

axim said...

Siti Asiah,

memang sedap gilas!!hingga menjilat jari..hehe

axim said...

Catz,

memang busy pun..duk sibuk nak pi kenduri kawen sana sini..haha..

gambar meletup?haha,amateur sangat lah aku ni..masih banyak nak kena belajaq..

axim said...

mamaelly,

bukan time pregnant ni ker kena makan banyak banayk..hehe

axim said...

Lily,

nak jugak pi minum air mangga pekat kat kg.baru tuh..tak kira tak kira next week mesti mau pekena okeh!!

:)

axim said...

Ziana,

moh kita moh..

nak mai Penang?with arms wide open pa tunggu korang sampai k..

:)

axim said...

Wahidah,

tu baru tengok gambar..kalau makan mesti lagi sedap..hehe

axim said...

Miss Nazla,

memang sangat irresistible ok..

:)

Faisal said...

Beb, bagi aku kalau ko dah sampai area rumah aku tu... Bangkok was the best tapi bukan sekarang lah. Lain kali bawa geng ko try Pak Husin tomyam. Much better! Lagi sedap okeh.
Aku dah bawa colleagues semua cakap sedap. Awek pun cakap sedap. Ops!

Pen Mutiara aku dah sampai dua kali. Sekali tu aku try kari kepala ikan, terung sambal, sotong tepung dan ayam kicap. Sedap!

Sekali lagi aku try nasi goreng pulak, dengan sotong kunyit asam. Pun sedap. Tapi sotong tepung tetap di hati ku kekeke!

farhanaabubakar said...

sedapnya mkn2..
free lak 2..
yuhuu~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails