Followers

Wednesday, March 17, 2010

CUCUR MENERAM = DENDERAM = MENDERAM = TELINGA KELING

1

Tadi lunch ada makan free.Kari Ikan + sambal Udang + Sayur Campur.Kenyang.Alhamdulillah..then keluar kejap pi Medan Suri Sungai Nibong sebab ada member pesan suh beli Jeruk Pak Ali.sebelah kedai jeruk pak Ali ada jual cuq meneram..Korang biasa makan tak CUQ MENERAM ni??kalau kat tempat aku kitorang panggil ni TELINGA KELING..haha..sebab kalernya gelap kot.tapi kalau telinga keling yang betul punya aku tak lalu nak makan...eerrrkkkkkk...

Meh jemput makan MENDERAM..

*bahaya makan mender ni banyak banyak..banyak Gula + berminyak..Kalori tinggi woooo..jaga-jaga..

23 comments:

Wahizah said...

favourite mak ni!! kita panggil denderam..huhu..masa kat pekan rabu pun ada beli kan mak few packets!

@xiM said...

wahi,

anak yang solehah ni..pi mana mana pun teringat kat mak..tapi denderam ni sedap kan..tak best nya sebab dia very berminyak dan agak manis..

m.q said...

kita panggil koi peneram/telinga keling
(^_^)

Mak Su said...

masa arwah mak masih idup dulu, selalu buat ni, time raya or time nak berkenduri besar (kenduri kawin), huhuhu, suddenly missing her

nabila said...

siyes tak minat kuih ni!! penas tergigit sekali je..p2 tak mkn dah!!!
hehehe

CAHAYA said...

kat pasar malam taman tun diorang panggil peneram.

Marzalina said...

kat medan suri tu memang sedap cok benderang dia...ada yg panggil telinga keling..ada jugak yg panggil..telinga hindu hehehehehe

Faisal Admar said...

suka! lama tak makan. nak sikit le!


p.s: pernah tak gigit telinga keling betul2?

sepul said...

yang best kalo dia masak panas2. selalunya kat pasar malam ada jual. fuhhh coq penerammm oo coq peneram.

@xiM said...

M.Q,

sama nama kan..apa ada pada nama..janji kuih ni sedap..hehe

@xiM said...

MAKSU,

sama-sama kita sedekahkan fatihah untuk arwah ok..

@xiM said...

NABILA,

lorr kuih ni sedap lor..rugeee tu..

@xiM said...

CAHAYA,

tu lah,memacam nama kan..peneram lah..denderam laa..telinga keling laar..haha

@xiM said...

MARZALINA,

telinga hindu pun ada??heheheeeee

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

ada lagi lebi ni.mai opis aku.

*pernah.aku bergaduh ngan kawan india aku.aku geget telinga dia.haram tak sedap!

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

time tengahari kat sini pun ada jual..hehe..

kak ijan said...

Wuish sedap ni...menderam takpe jangan mandrem. hahahah

zafi said...

Gosh
the best place to try this kueh is at Langkawi... Fresh made by makcik2 kg at makam mahsuri.. :D alluring!!!

xplorer said...

rumah aku dulu kat sungai nibong ler .Kat medan suri tu tempat aku slalu naik basikal.lama btul aku tak pi medan suri tu .Rumah aku kat blakang masjid sungai nibong.Blakang masjid tu ada apartment.Rumah aku btul2 kat entrance masuk apartment tu .Skang ni owner baru dah sewa jadi tadika.masa dulu slalu pi makan mee pitchay ngan laksa pantai .Mi pitchay tak silap aku ada lagi , tapi laksa pantai tak silap aku dah meninggal.Kat sana ada satu kedai runcit(jual sayur) nama owner dia mat bin man.Dari umur aku 7 tahun aku slalu pi beli sayur kat kedai dia.Masa last aku jumpa dia masa aku kawin 6 tahun sudah masa tu still kat penang lagi , tapi tak pasti dia ada lagi tak sebab 5 tahun sudah pun dia tak sihat .Aku membesar kat sungai nibong.Tiap kali pi medan suri nostalgia btul, sbab tu bila baca blog hang mcm2 kenangan terpampang kat kepala aku.

Ziana said...

x suke
x reti mkn
tah ape2 rase
:P

we ols pggl telinge keling
sian keling..
telinge depa jd nama kuih
hadoi.!!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yeah..arini ade psr mlm..ley bli....N pggl telinga keling...

Anonymous said...

Doubt is the key to knowledge.


--------------
Kyoto University

Anonymous said...

The world is his who enjoys it.

-----------------------------------

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails