Followers

Monday, March 15, 2010

HARI ISNIN IALAH HARI YANG SEMUA ORANG TIDAK BERAPA GEMAR..

Salam Hari Isnin..

Permulaan minggu yang lemau.sebabnya malam tadi aku tidur lepas maghrib sampai pukul 12 malam..then terjaga tak leh nak tidor,tapi paksa jugak mata tidor pukul 4 pagi lebih baru tertidor balik..sudahnya bangkit pagi tadi pukul 7.15!!mau tak gelabah nak qada' semayang subuh lagi nak sesiap ke opis lagi..Alhamdulillah sempat Punch pukul 7.59am..phewwwwww..nasib baik sempat.tapi i hate this.i mean,tergesa-gesa macam ni sapa suka kan..takpaa lah,hope kejadian macam ni tak berulang lagi..

Boss aku,Mr.LYH takder arini.

Dia pi Port Dickson ada meeting kat sana..tak lah pressure sangat duk kat opis ni bila Boss takder..kalau tak mesti ada jer tak kena kalau dia ada.dia takder ni aku boleh relaks sikit lah.Kerja bertimbun dia duk tinggal minggu lepas.tak kesah,janji dia takder aku dah senang hati..aku lah Boss kalau dia takder.Tapi memang betul,kalau dia ada hati jadi tak senang.tak taw pasai apa.mungkin sebab dah skeptikal ngan dia..hmmm masalah negara zaman-berzaman ni ntah bila nak selesai.cukup lah bab ni.kita cerita bab lain pulak.

Bebudak UiTm Penang Chemical Engineering buat lawatan ke stesen pagi ni.

Nak tak nak aku kena bagi talk sikit pasal water treatment Plant kat stesen ni.Overview sahaja,tapi ok jugak.lama dah tak berlagak macam lecturer kat depan 20 students.tibai lah apa yang patut bukan depa tahu pun kan..hehe..tapi takder lah aku kencing diorang,semua fakta fakta aku bagi tu betul jer..melawak pun kena tengok pada tempatnya lah kan..Lecturer yang datang sorang jer,cik zalila nama di beri.Cik tu,ingat nak ambik kesempatan nak mengorat tapi tak berapa nak berani bila tengok Cincin ada kat jari dia.silap silap tunang orang.haha..dah bertukar bisnes kad kira ok lah tu..kang menggatal lebih lebih kena belanja dia lunch pulak sat lagik.

Time Lunch tadi,pi makan kat Sungai Nibong punya Area.

Ada banyak pilihan makanan kat situ..nasik campur ada,mee goreng daud ada,mee pitchay ada,nasi dalca pitchay ada..macam macam ada lah senang cerita..pilih jer apa nak di makan..member aku yang lain duk makan nasi campur,aku duk gatai pi order Soto tengahari buta macam ni..sudahnya tak dapat soto nasi himpit,nasi himpit lembik kata peniaga kedai tu.aku cakap ganti jer lah ngan Kuey Tiow..ada ekk orang makan Soto ngan Kueytiow??hantam sajalah labu..tapi soto tu tak sedap lansung!aku bertaubat itu lah kali akhir aku akan makan soto tu..rasa macam mana ntah,sukar nak describe tapi tak sedap lah..Padan muka aku.sapa suh order pelik pelik.

Petang ni Hujan lebat turun.Keadaan sekitar sungguh gelap.

Sebelum ni macam kemarau,panas berpanjangan tup tup dua tiga hari lepas hujan turun tiap tiap hari..Alhamdulillah rahmat tuhan muncul kembali..ni sambil duk menaip dalam opis sambil kesejukan..kerja ada punya lah banyak tapi sempat curik masa jap nak update blog kesayanganku ini..tak mungkin blog ini akan berkubur(insya Allah jika di izinkan Nya..)..Semoga Rahmat Tuhan akan terus menimpa kita semua!

Ok lah aku nak sambung buat report untuk DOE ni..kalau ikut banyak lagi paperwork yag pending,tapi one step at a time ok..buat mana yang sempat..Esok masih ada..

Lagi 10 minit boleh balik.Till later folks!!

titik.

9

Matahari Terbenam di Luar AIRPORT VIETNAM..

9B

snippet untuk entri akan datang..di Airport VIETNAM,masa nak balik..

14 comments:

Cik Wanie said...

cik wanie paling suka ari senin,
sbb ari senin adalah hari cuti cik wanie & mama...

sila jeles ok;)
hahahahahaha

tetiba teringin nak mkn kari kepala ikan kat penang lah,
mcm mana nie??
hurm~~~

alhaqimi said...

ok wat...

xla bad day sgt...

Ziana said...

yg penting confident :)
yg x btui pon org akan pecaya..

**mcm slalu i tekene ngan kawan u tuh :P

sepul said...

axim keryes nampak gigi

KAKTINY said...

yes.. kita serupa.. bab bos takdak.. hehehe...

tunbegia said...

sungguh cantik mentari tenggelam diufuk barat itu,

salamm,

@xiM said...

CIK WANIE,

kalau teringin makan kari kepala ikan penang mai lah penang..:)

@xiM said...

AL-HAQIMI,

Alhamdulillah tak laa bad day sangat..

@xiM said...

ZIANA,

betul betul betul..

yang penting kena KONFIDEN baru orang percaya kan..

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

encik sepul,izinkan saya bertanya,KERYES tu apa ya?

@xiM said...

KAK TINY,

bos takdak,tapi dia tinggal assignment banyak.mati laa dia balik tak siap lagi kerja nih..

sepul said...

alamak bukan keryes la.. tapi kernyes yang membawa maksud tersengih

@xiM said...

SEPUL,

bukan merenyih kaa sepatutnya??

sepul said...

merenyih tu macam tergedik-gedik.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails