Followers

Tuesday, January 6, 2009

9 Muharram 1430 Hijriah

Semalam lepas dinner ngan Anies
Balik umah dah lewat malam
tetiba kepala rasa pening pening
dan tekak macam nak sakit

So pagi tadi menyinggah kat Dispensari
Nak amik ubat
mana yang patut
nak kasi badan tak sakit..
Sebab aku rasa macam nak demam
Macam ni lah kalau
Skali pi Dispensari
Macam macam ubat dia kasik.
Antibiotik,Lozenges,Ubat Demam,
Vitamin C pun ada

Yang ni Antibiotik
Kena Habiskan..
Kali ni aku nekad untuk habiskan
Supaya len kali sistem imun aku
Lagi bagus

Yang Ni Lozenges
Ubat kemam
macam Gula gula
tapi versi gula gula manis pahit
eeeuuuurrrgghhh..
Telan je lah..

*sampai skarang pun tekak rasa tak sedap nak telan makanan..Tu yang Lunch tadi tak kuar makan.Lapar giler aku rasa..ni dah habis opis hour baru rasa nak pi cari makanan sikit..Doakan aku tak demam yek.kalau demam nanti takder sapa nak jaga.

22 comments:

aRa said...

Alalala...Sakit ka??? Cian...Jgn lupa mkn abis antibiotik itew yek...Get Well Soooon...

-FAME- said...

manje la abg nie

MiSZuE said...

axim..
kesiann die..sama lah if zue sakit tekak gerenti nk demam..so jgn skip mam ubat tu k..kene abeskan tau..

xde sape nk jaga..so kenelah jaga diri sendirik ek muahahah:)

CAHAYA said...

sedapnye ubat. tgh demam ni.

Inah said...

ayyaks..take a good care of urself because i care for u :)

MOLY said...

get well soon !!!
banyakkan berehat
dan minum air suam

:)

rudy bluehikari said...

moga cpt sembuh~

:: p R i n c E s S _ N :: said...

skg musim batuk kot..N pon batuk..da smggu lebey da..

Ziana said...

mkn ke ubat tuh nnt?
jgn ari nih jek!!
:P

Get Well SOon ya!!
tc!
:)

Wahidah said...

ala tk sehat yea...sian die..

makan ubt yea..jgn hangat2 tahi ayam jer...mkn sehari duaje pas tu stop..:p

axim said...

Ara,

thanks Ara..

================================

Famoque,

nak bermanja ngan hang sekali sekala tak boleh kaaa???

axim said...

MisZue,

tu la pasal..start ngan sakit tekak dulu..nasib pagi ni tak rasa macam nak demam sangat cuma tekak masih lagi rasa perit..

memang sebab kurang minum air ni..ya betul tuh..kena jaga diri sendiri..hehe

===================================

Cahaya,

ayakkkss...ubat tak sedap dan takkan pernah jadi sedap...euuuuwwww

axim said...

Inah,

thanks Inah...harap cepat sembuh..

Take care coz i care for you too

:)

=================================

MOLY,

thanks Moly!!nanti i akan berehat banyak banyak..

tapi bab minum air suam tu tak leh nak janji..haha

axim said...

Rudy,

thanks Rudy!!

===================================

Princess N,

haah..skang agak musim la sebenarnya..get well soon yaa!!

axim said...

Ziana,

Thanks Ziana...harap dapat makan ubat tu dengan tenang dan tabah..

===================================

Wahidah,

Thanks wahidah atas peringatan..

:)

ita.itu said...

xim-ko makan ke ubat tu..jgn ko ngk je..haha...leh caya ke ko ni

Zuer said...

ya betul...Antibiotic tu kener habiskan...Doctor cakap la....

axim said...

Ita,

aku makan..tapi hari ni tertinggal lak ubat tu kat umah..ishh..nak kena mintak lain la kat Dispensari cenggini

axim said...

Zuer,

yup..correct correct....nurse kat dispensari ni pun cakap mender yang sama..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ni senang makan ubat ker...
susah nak makan ubat nih axim...?

yanie ada 2 biji lagi antibiotik yg tak sempat nak makan abis...

he he he

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

pearlEJ said...

kalau demam anies kan ada... suh anies laa jaga... bila lagi nak manja2 kannnn... hihihihihi....

Beruang Madu said...

Hahahaha... satu lagi makanan kena ban nih... abang pun sekali jer makan kat tarbush lepas tu tanak... tak sedap

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails