Followers

Tuesday, January 13, 2009

YKWYA ReUnioN

Salam,

Love is all about Companionship,Laughter & Tears,Long & right talks,Giving & Forgiving,Listening & Understanding,and Always Being There For Each Other..

WISHING YOU A LIFETIME

OF

LOVE & JOY..

Dec 16,2008

*************************

Hujung minggu yang Lalu aku habiskan pi Kuala Lumpur-dengan satu niat yang murni-YKWYA Reunion..Dah lama benar kitorang sumer tak hang-out skali sama-sama..Biasalah masing masing sibuk dengan pelbagai Urusan dan hal-hal lain..

Sanpai KL hari sabtu tengahhari,skali ngan Nikli yang datang dari JB..Then dari Pudu Ziana datang fetch us dan kitorang pi Lunch skali sama-sama..masa ni nak ajak Adeq ngan EA lunch skali jugak ngan kitorang tapi rupanya dia duk sedap lena kat Rumah..penat kerja katanya..Terus la kitorang menuju ke Jalan Bellamy nak makan Sotong bakar kat situ..mana aci asyik tengok diorang jer pi,tu yang aku duk terliuq nak makan Sotong bakar kat sini..

ambik Sotong bakar dan ikan Terubuk..pehhh..marveles...

makan plak ngan Ulaman dan Sambal Budu Belacan..lately aku suka sangat makan Telur Masin ni tak taw pasai apa..sebab sedap kot..haha..nak nak yang tang telur Kunin tuh..pehhhh...aku ratah yang tu saja pun takper..

axim & Nikli



me & Ziana

Makan lauk ni pun dah cukup aku dah tak nampak lauk lain dah..Alhamdulillah atas rezeki ni..Then lepas dah siap makan kitorang terus menuju ker Restoran Pappa Rich kat Bandar Tasik Permaisuri..nak jumpa ngan Shahril Aley n MNN kat sini.Lepak minum minum jer.



Pnya lah lama Giler aku tak Jumpa ngan Shahril Aley..dia busy bangat sejak tukar ke tempat kerja baru..Hijrah untuk kebaikan apa salahnya kan..tapi jangan la kerja teruk sangat kang sakit susahkan diri sendiri plak..hehe..MNN pun ada skali tapi lupa lak aku nak snap gambor dier..dia ada ni haa sebelah aku jer..:)

aku duk ngetest air Laici Soda kat Pappa Rich ni..First time aku masuk Restoran ni,Tapi kat menu nampak sumer sedap dan menarik..next time leh la try makanan dia plak..kitorang duk melepak minum jer sambil tunggu kedatangan YKWYA yang lain..dekat pukul 5 petang muncul lah kelibat mereka yang di tunggu:



Abang BeruangMadu.Com dan juga Cik Lensa Lily kita(of course wif EA) yang agak kelewatan sikit..sesat cari jalan katanya..hehe..takper,kami faham..janji semua dah sampai..so boleh la kitorang bergerak untuk agenda lain..

Kemana Kami selepas itu?

jeng jeng jeng..

Untuk cerita seterusnya boleh lah ke laman beruangmadu.com..aku malas nak bercerita panjang sebenarnya..hehe..boleh ker main pass pass cenggini..kira aci je lah ekk..abang Beruang jangan marah naa..nanti kena jual..

*YKWYA reunion kali ni memang best bangat!!sebab topik yang dibincangkan pun memang panas dan hangat!!Cuma yang takder anies(ada hal kat penang),Inah(sebab dia ada kat Adelaide,Australia),Zoul & Abang Tepak(dua dua kat Miri)..Dr.Shah pun sibuk ngan Urusan Kerja kat Hospital..kalau semua lengkap ada mesti lagi Riuh..hehe..Thanks pada semua yang terlibat yaa..Yang pasti,kami semua masih tetap teguh dan utuh seperti satu 'keluarga' walaupun banyak anasir anasir luar yang mengganggu..Semoga Ukhuwah ini akan berkekalan selamanya..Ameen.


27 comments:

Mie said...

Perut terus berbunyi bila tgk pic sotong bakar dan ikan terubok bakar.

pearlEJ said...

aminnnn.... pedulikkan anasir2 luar..

Ziana said...

InsyaAllah..
moga kite kekal bersame
Ameen!
:)

eh.. mane aci main pas2 kat abg bear.. huhuhu..
i knw y!!
:P

xpe... nxt mth ek?
:)

cik wanie said...

mmg best kalau adakan reunion bersama kawan2 nie,
hehehehehehe...

didoakan agar perkenalan dan persahabatan kalian kekal hingga selamanya...

amin...

ddyana said...

sedapnyerr...kompem esok i g sana..huhuhu

axim said...

Mie,

ikan terubuk bakar dan Sotong Bakar itu memang Marveles!!

==================================

Kak EJ,

yaaa...pedulikan anasir anasir luar itu...tak mendatangkan faedah pun..

:)

axim said...

Ziana,

aci tak aci pun kira aci je lah yek ngah..hehe..semoga persahabatan kita kekal selamanya yek..

Insya Allah..

MNN said...

hehehehehe.. :) ohh my!! hiks!! ;) nice hang out!! :)

axim said...

Cik Wanie,

memang indah hidup bila ramai sahabat dan rakan yang rapat..

semoga Cik Wanie ceria ceria selalu yaa..

axim said...

Ddyana,

nak pi makan Ikan Terubuk sotong bakar kat jalan Bellamy ker
atau nak pi Pappa Rich ker
atau nak Pi River View nih..

Konpius...

hehe..:)

axim said...

MNN,

Hehehe..nice hang out..sorry aritu malam kena balik awal tak sempat nak habiskan DVD tu..:)

len kali bleh hang out lagi yek..

Take Care..

:)

Sofya said...

salam ..

bestkan..ramai kawan.

MiSZuE said...

best ek..lagik2 jumpa dak tu hehehe
btw..jalan bellammy kat mane ea..hikssss

Inah said...

ahaaaaa..x aci ok main sambung kat blog lain!! rindu nak tgk muka2 kamu ni..isk isk isk..sampai hati tau.. :(

Anonymous said...

salam,
wah,meriah korang..aku jugaklah yang selalu ketinggalan..haha..
cerita panas?
ooooo,very interesting..gossiping la nie..


Zoul,

Rockrider 9.1 said...

salam,
oooo ko mai kl x habaq mai nooo..memang nak kene sekeh!

jalan bellamy tu cane nak g?sbb perut aku dh berbunyik nih!

Sastri said...

salam... kecur air liur nengok gambar sotong dan ikan tu... lapa... huhuhu...

zuhaimi zul said...

emmm... nak masak terubuk bakar ah malam ni.. terasa lapar plak..huhuhuhu...

nway, salam perkenalan..

Faisal Admar said...

sedapnye tengok sotong bakar tu! eh, axim kat penang pun ada kan sotong bakar macam tu? dekat ban corner tu? udang pun besar dan fresh hehe. kalau tak tahu nanti aku bawa gi sana! hehe.

Mieza said...

salam axim....

perghhhh...sdpnya tgk stg n terubuk bkr tu...mavelessss kan!!

mesti meriahkan bila reunion blk...Rest Papa Rich tu dh dkt ngan umah kak ita n mak akak...:D

Adry said...

hermmm bestnya...

Adry @ http://www.adrysabry.com

Wahidah said...

wah dpt berkumpul lg eik..meriahnyaaaa.........

air laici soda tu nampak sedap la..nak try la..

lgpun dkt jerrr......

sHwEeT ByAtcH said...

beshnyer gather2 mcm ni...

Tepak Sireh said...

tengah mencongak2.... bila agaknya masa yg sesuai utk join lepak2 dgn YKWYA.... eeermmm.... minggu depan??? eermmm....

Semoga ukhuwah berpanjangan....amiinnnn...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

beshnyerr korg jmpe2....

Beruang Madu said...

Heheheh dapat jugak diorang ke Bellamy... sedap kan lauk pauk tu semua... salah satu tempat favourite Abg BEar untuk lunch... terima kasih kerana sanggup datang memeriahkan reunion... salam sayang dari Abg Bear untuk keluruh kerabat kerja http://azimashaary.blogspot.com/

hahahaha tetiba jer kan... ala ala syarikat broadcasting jer... heheheh

Lily.Lulu said...

really miss u guys semua !!!
dah lama tak hang out dan makan macam tuh kan ....
seronok sangat !!

thanks to u and nikli
dari jauh sanggup turun

love u allllllll
:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails