Followers

Wednesday, January 7, 2009

Mat'Am FaaKihah Lebanon

Having Dinner at Fruit of Lebanon Restaurant-located@ Batu Feringghi

Wif my Cinderella that Already Gone wild..



Briyani Ayam Rice

The taste is Delicious but i think it's spiceless..
and this is Lebanon Meal-'Hommos'

Hommos-Blended 'kacang Dal' with Olive Oil,eat with Roti pita

a bit sour but i'm ok wif dat.

[Quote of the Day]

"Life is too short to wake up in the morning with regrets.
So love the people who treat you right,
forget about the ones who don't and
believe that everything happens for a reason.''

''If you get a chance, take it.
If it changes your life, let it.
Nobody said that it'd be easy,
they just promised it would be worth it.''

Author Unknown

36 comments:

artisticklytouch said...

couldn't agree more with the quote.

Bro, kalau makan di Restoran Lebanon, kena bawak awek yang ada iras orang Lebanon ke ha ha cantik matanya...laaaarrriiiiikkkkk!!!!

masni qisrine said...

makanan dgn awex tu sama2 yummy & cantik la
huhuh..

RIZAL said...

cntik awek oo...

Ziana said...

Doner Kebab ade x?
:)

demand lak ek?
hehehe

Inah said...

hehehe..sedap nampak makanan :) nakkkkkkkkk!!

ita.itu said...

yeh2...anis ada..suka ngk dia..rindu kat dia la...dr kat ko..haha

Zuer said...

Puding ker yang warna kuning tu? mcm sedap jer...nyam222

axim said...

Artisticklytouch,

what a nice quote right?

awek ni dah ada iras iras lebanon tu yang aku bawak dia mai makan kat sini..haha

axim said...

Masni,

adakah awek itu di samakan dengan makanan??konpius kejap..hehe

axim said...

Rizal,

cantek menarik tertarik kau memang da bomb..

axim said...

Ziana,

kebab ada jugak kat sini..nanti mai la kita try sesama..

:)

axim said...

Inah,

taw lah orang tu puasa hari ni hari asyura tu yang nampak makanan sumer nak jer..hehe

selamat berpuasa Inah!!

:)

masni qisrine said...

awex tu cantek
makanan tu yummy

kira mcm pakej lengkap la
hehehehe...senang hati yer
menjamu selera smbl ditemani sang bidadari...

*_* m.q

axim said...

Ita,

hohoho ko lagi windu sama anies dari ko windu aku yek..tapi anies cakap dia tak windu pun kat ko..apa kes..

axim said...

Zuer,

tu namanya Hommos la,kacang dal blended ngan minyak zaitun...rasa macam masam masam sikit..cicah ngan roti tu lagi sedap..

axim said...

Masni,

menjamu selera sambil di temani sang bidadari..kembang lobang hidung anies ko puji dia macam tuh..haha

bozzobattousai said...

some people said that you should always try to seize the day...i like those quotes....the foods look delicious...mahal tak?

axim said...

Bozzo,

yup...indeed...seize the day..

harga kat sini standard harga pelancong..ni area batu Feringghi.tapi worth of try..

bila abang nak mai penang??penat ceq duk tunggu hampa nak mai..ajak la kak tie datang..

Sofya said...

salam axim..

both of u suit each other..n it will make ur day a great one..hiks

MsRahah said...

ha ah lah; cant agree less with ita.itu:P rindu kat anies~

food org2 sane mmg rase dia pelik2 but its a finger licking good i bet u knw it by now:P tp calory makkk aiiii byk~ mkn je byk mane pun, pastu exercise lah mcm org giler:P

have a nice day!

CAHAYA said...

makan itu je?

Lily.Lulu said...

blended kacang dal ??
wooooooo ......
lain macam je tengok ...
tak per ..
kalau luar nampak tak cantik
mesti rasa dulu baru tau sedap ke x kan ..

:D

axim said...

Sofya,

suit each other??hmmm anies sila jawab..hehe..

have a great day to u auntie!!

axim said...

Ms Rahah,

wahhhhh seems like everybody miss anies..hihi...

cakap pasal kalori terus rasa gerun...kang aa orang sound aku lagi kalau makin gemuk..haha..

nanti aku cabaikan jer mulut lahanat tu.

axim said...

CAHAYA,

yaa..makan tu jer..ngan air jus mangga dan jus carrot..sudahnya tengah malam aku lapar balik..haha..

syyy jangan bagitaw anies.

axim said...

Lily,

betul tuh..kena rasa dulu baru taw..tak kenal maka tak cinta..

tak semestinya rupa cantik rasa pun sedap..kadang kadang yang rupa elok tu lah yang paling tak sedap..

yang penting dont judge a book by it's cover..

hmm panjang lagi nak ulas ni tapi kang ada kata aku serang personal so baik aku berhenti di sini.

titik.

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kalau yanie turun penang
axim bawak yanie ek pi makan kat situ

he he he

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

cinderellaGONEwild said...

woho,..

cik axim ni jahat na.. anis tak kata pun tak rindu kat kak ita,....

pandai2ja dia,... heee...

yerp,.. u n me, me n u,.. bila la nak ada cahaya tu xim,.. hmmmm..

what is wrong with us,... adoi la

pearlEJ said...

jom arr set date deting2 dgn anies skali... bila nihh?? buat senyap aja tau axim nih.. :p

ita.itu said...

axim memang tau..dia jeles nis..dush2

axim said...

Yanie,

orait!!bisa di atur..nanti kalau mai sini axim bawak makan kat restoran lebanon nih...

:)

==================================

Anies,

cik axim tak jahat..nakal sikit jer yang...hehe..

bila cahaya tu datang nanti pasti kita berdua akan bahagia bersama..

:)

axim said...

Kak EJ,

aah ekk..nanti kita pi dating bertiga la..akak tak jumpa anies lagi kan..anies tu dah lama nak jumpa ngan akak..

==================================

Ita,

aduss...sampai hati ko tumbuk aku ta...

MiSZuE said...

hehehe..sweetnyeee.
kak anis..dah akk plak ni heheh

comeyy nyee..kimsalam kat anis yekk:P!!

zafi said...

I DONT REALLY LIKE HOMOS AS THE TASTE IS PRETTY ODD..
BUT STILL LOVELY FOOD TO TRY!

Beruang Madu said...

penat komen panjang panjang... nak pendek jer... Anes makin slim...

cinderellaGONEwild said...

uwaa.. sedeynye... abgbear silap eja nama anis leww...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails