Followers

Monday, January 5, 2009

E.P.I.L.O.G

Pagi isnin yang mendung.Semendung perasaan yang terkandung di lubuk hati aku yang dalam.aku tarik nafas panjang-panjang dan perlahan lahan aku lepaskan..huuuuuhhhh..lega dan sedikit bertenaga kembali..

Hari ini 5 januari 2009.

Azam tahun baru?hell no..apa jua azam yang ada biar aku simpan sendiri..tak perlu aku hebahkan apa perancangan dan strategi aku menjalani hari mendatang.yang sudah tu sudah,buka buku baru dan cuba jalani hari dengan aman.aku tahu hidup bukan mudah tapi kau tetap kena hidup walaupun hari yang dilalui tak seindah yang kau impi.

Perlahan tangan aku memutarkan radio dalam kereta sementara menanti kebosanan jalanraya yang sesak di permulaan jambtan pulau pinang..Seraya lagu 'Ada Untuk mu'-Nubhan tersiar di laman Hot.Fm...aku suka gemersik dan ton suara nubhan..cukup untuk buat kau feeling feeling jiwang.cukup.aku tukar radio Fly.FM..James Morrison seakan mengerti aku peminat lagu You make it Real..(kau tahu aku pun tahu..ngeeee...).Terima kasih atas penciptaan Radio kalau tak aku pasti mati kebosanan di dalam motokar ini.

Thank you for loving me
For being my eyes
When I couldn't see
For parting my lips
When I couldn't breathe
Thank you for loving me
Thank you for loving me

Sebelum sampai opis sempat singgah di gerai nasi lemak makcik Kiah.Nasi Lemak sambal sotong bertelur Goreng-menu wajib untuk sarapan jika bekesempatan.Kau jangan amalkan selalu sebab nanti jadi gemok.

[hei babi,kalau aku jadi gemuk dan berlemak sana sini apa kau kisah?sekurangnya aku tidak pandai berpura-pura dan bermuka muka..mati lah kau di ufuk sana,dan jangan engkau kembali lagi..sebab kau akan rasa kepahitan sebenar kalau kau berani muncul lagi.fu*k!!]-to whom it may concern.

Emo?tidak sama sekali.itu untuk orang yang tiada intelek dan berimaginasi rendah.

28 Hari aku cari cinta tapi ia tak pernah hadir dan aku pula sekan bodoh untuk mengerti.Bodoh sebab sangka simpati boleh cipta segala cita.Bodoh sebab sangka kasihan boleh beri seribu belaian.Bodoh sebab sangka kepuraan boleh mengatasi segala dusta.Bodoh.aku memang bodoh.Akhirnya semua Rahsia terbongkar dan kau bakal jadi saksi segala fitnah yang kau ciptakan sendiri.

haha,Cinta 28 hari ini melelahkan aku.

Serius,aku tak tipu.

*Bila mana kebenaran terungkai kegembiraan sekaligus datang bertandang dan menyelimuti alam dengan penuh warna sayang..Ohh...saat ini aku rasa sungguh nyaman.

63 comments:

eZa said...

hepi new yr axim! udah2 la tuh... hehehe ;)

Inah said...

love is pain

28 hari mencari cinta mcm tajuk lagu pulek :)

Dakjaat™ said...

ku jatuh cinta kepadamu... saat pertama bertemu.. salahkah aku terlalu menyintaimu.. dirimu yg tak mungkin mencintai aku.. oh tuhan tolonglah.. axim langsung jatuh cinta kepadamu... cinta pada pandangan pertama yang cinta yang bisa merubah jalan hidup axim jadi lebih .. berarti...."

hahahahahahaha! Axim jatuh chenta ke?? ..;p selamat tahun baru Axim ...

alhaqimi said...

penuh perasaan la n3 ni, encik axim~~

Faisal Admar said...

alamak. apsal neh? ada orang buat fitnah ke? sabar beb.

p/s: isnin orang gi keje aku nak gi jumpa doc. diarrhea.

Rya said...

sangat 'kacau' skali kedengarannya..
dunno wut but i'm wishing u to have a very good day!
: )

Rockrider 9.1 said...

happy new year.betol..azam baru x perlu heboh2 kan.
let's action speaks louder than words.

aku pun lelah gak..lelah nak g keje.
kemalasan yg maksima!
wahahaha

RIZAL said...

ni pe kes cinta neh~
aduyaii..

LannY said...

huh..28 days of Love Stories, huh sounds pretty...hmmm more than that...btw new year still new...start a new fresh look..ohh..a fresh life actually...happy all the moments we have :)

suesamsudin said...

axim, samat thn baru...
28 days of luv stories...
best lak bunyiknya..
tp buat su terfikir nak kira bape hari lak su pnya kisah cinta utk thn 2008...rasa lebih sket je dr axim...hahahaha..
nway, single juga xmemeningkan kepala n mengguris hati.....

axim said...

Eza,

apa yang uda udah tu eza??hehe

hepi neu year to you too

:)

axim said...

Rock Rider,

yaaa...action always speaks louder than words..takyah nak heboh heboh kan kan..:)

aku pun memang malas nak pi kerja...kena penangan monday Blues gamaknya nih..hehe

axim said...

Rya,

memang agak kacau tapi semuanya sudah usai..kebenaran akan terserlah dan yang batil akan menyerah jua akhirnya..

:)

wishing you to have a great monday jugak!!

tc

Suka Bebel said...

selamat tahun baru bro!

axim said...

Rizal,

kes cinta??mana ada..ni kes lagi teruk dari cinta..haha

axim said...

Lanny,

haha,when you translate that-28 days of Love stories-yeah,i admit it0sounds pretty!!

enjoy all the moments that we have before we lose them..:)

take care my friends!!

:)

axim said...

Sue Samsuddin,

samat tahun baru jugak untuk sue..owhh..sue punya kisah cinta yang lagi banyak dari axim..obviously la kan..hehe

single itu mudah.

asalkan jangan susahkan orang kan..

:)

axim said...

Suka Bebel,

samat tahun bro to you too!!

Zuer said...

jiwa kacau ek? Jangan Cari Cinta tapi pupuk cinta....nescaya cinta itu akan muncul jua...

axim said...

Zuer,
tapi jika di pupuk pada orang yang salah akan membawa binasa juga suatu hari nanti..hehe..

aku percaya pada cinta yang lahir dari hati,yang lebih bersifat semula jadi..

ada apa dengan Cinta??

:)
:-x

BraderBoroi said...

wah posting jiwang ni buat brader x paham ni. anyways, hepi new year dan selamat menyambut tahun baru hijrah 1430

Redbloodsnow said...

erksss...ko ade probs ke xim. mcm kacau nah jek jiwa ko bile aku bc n3 neh..hehehe..

neway, aku pown suke dgr tone sore nubhan...unique :P

camat taun baru aximmm... bile mau jumpe aku..hehehe :D

axim said...

Brader Boroi,

posting jiwang??ni bukan posting jiwang la brader..ni posting di pagi isnin yang mendung..hihi

selamat tahun baru jugak untuk brader...have a gewd day!!

axim said...

Zie,

ada prob??no lah..everythings dah settle...i'm happy wif my life..:)

unique dan gemersik..berhantu dan meremang bulu roma aku dengar lagu tuh..haha


samat tahun baru untuk kau jugak...bila mau turun KL??boleh kita berjumpa jumpaan..

:)

have a gewd day to you yaa..

MiSZuE said...

lain macam jek sound tuee..ape2 pon..sabar je yerkk...

ada ape dengan cinta ...ade ape ye hehe

Lily.Lulu said...

ayat sebiji la macam yang dalam novel ..

sedap je dok baca ..
layan tuh !!

nih kurang 2 hari dari citer indon yg 30 hari mencari cinta tuh ek ..

hehehehe
:P

happy new year !!!

axim said...

Zue,

aik tadi zie datang ni zue pulak..hehe..memang kembar siam la korang ni..hehe

lain macam sound??tiada yang lain melainkan yang lain lain belaka..haha..kan aku dah merepek..

anyway,have a nice day to you misZue..

peace...!!

axim said...

Lily.Lulu,

ayat ni tak la macam dalam novel sangat..kang kalau plagiat dari Novel piah zadora duk serbu entri ni plak nanti...haha...opppss ampun piah..

ada ekk citer indon tajuk 30 hari mencari chenta tuh??tak penah dengar..:)

Happy New Year to you too jugak!!

:)

Ziana said...

nih sejak bile pandai bernovel bercerpen bagai nih???
hehehehe..

so.. hows ur nasik lemak?
nyummy rite??
lunch??
ape lak??

makan laa selagi leh makan..
u pon bukan dok diam..
slalu gak beriadah..
:)

ur smile mmg nmpk u hepi..
hehehehe...

and bile gelak..
dunno lah..
no komen..
maybe sbb kene bahan kot..
hahahaha..
:P

** e old days?? senyum jek kan??

Sofya said...

salam axim..

baru 28 days khan?..hiks

usaha tangga kejayaan..

budleee said...

erkk..

hmm

nasi lemak sambal sotong dan telur goreng memang sedap :)

axim said...

Ziana,

sejak bila pandai bernovel cerpen bagai??haha..takda maknanya...sekadar meluahkan apa yang di rasa..

nasik lomak sambal sotong tu sedap!!i loiikke..tapi tak sesedap nasi Briyani sedap Corner kat Plaza Angsana JB...haha..pak hasil tersedak terus dengar sebut plaza Angsana...hehe

ntahnyer...selagi boleh makan makan jer kan..bukan nyer kita makan 24-7..then nak komen komen plak..come on la...grow up please...tak cukup duit nak makan then jangan nak bising okeh..

senyuman tersimpan seribu pengertian tuh..tersenyum sebab lambat laun yang hak pasti melebihi yang batil..saat yang batil tumpas ramai yang akan ketawa girang..

tunggu saat itu dan semua jiwa akan bahagia..

*i miz da old days..thanks for started dat back today..Miz you Guys!!

axim said...

Sofya,

haha..cara komen macam paham ni kan story apa yang berlaku..banyak informer yek..kahkah..

have a good day to you..

yeapp..Usaha Tangga Kejayaan..

:)

axim said...

Budlee,

yehaaaa..memang sangat sedap!!

Inah said...

aik..kenapa komen inah hilang..rasa dah komen pagi tadi..huwaaaaaaaaaaaa :P

anyway..makan ajo..asalkan hepi :)

missed u org jauh :P

bozzobattousai said...

apsal ganas sgt respon bila org cakap ko gemuk? biar lantak la apa org nak cakap...mulut org mana bleh tutup...nak lebamkan sampai darah2 bleh la...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

semoga bertemu cinta utk 365 hari...

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

surijez said...

inah, su pun rs mcm ada komen satneh tp ilang jgk :(

bercinta neh mmg best...
semua rs tak kena..

sepul said...

belasah saja yakin boleh!! good luck bro

axim said...

Inah,

Love is Pain??

indeed..

walau indah manapun Cinta konpem ada pahitnya..Bullshit pada mereka yang kata Cinta itu yang indah indah saja..

*tapi lupa nak approved kan komen..pa dah disable kan Comment moderation..Missed you too adelaideian..:)

axim said...

Dakjaat,

Tu lirik lagu apa tuh..tak pernah dengar la pulak..haha..

jom kita sama sama mencari Cinta

:)

axim said...

Al-Haqimi,

penuh perasaan takpa asalkan jangan perasan sudah..ngeee...

axim said...

Faisal Admar,

Fitnah sangat Dashyat..melibatkan kawan kawan aku nih..haha..takpa tak paham...jangan kena kat ko sudah..:)

*Get well soon!!

axim said...

Bozzo,

bukan ganas..kalau dia kata kat aku jer takper,ni duk libatkan sumer member member rapat apa kes...macam dia bagus sangat..

tau la badan slim melim sebab tak cukup makan..biar gemuk asal sihat dari kerempeng berpenyakit sana sini susah orang nak jaga...

haha,kali ni tetiba aku berubah menjadi tidak intelek sebab mengutamakn emosi bila berbicara..

LOL.

axim said...

yANIE pUTRAJAYA,

TQ Yanie!!

==================================

Suri Jez,

bila nak invite axim baca blog suri??

axim said...

Sepul,

belasah belasah pun kena pilih orang jugak..haha..tersilap belasah tu yang merana satu badan...

Good Luck to you too!!

:)

surijez said...

huhu axim...
blog tu pun lama tak berupdate..
bukan best pun, blog luah ferasaan kat bos..
hikzzz...

CAHAYA said...

uish. namo carut² yer encik AXIM.

have a lovely Monday!

mummysyafie said...

sungguh banyak kata² tersirat erkk axim..

axim said...

Suri Jez,

haaa kalau duk luah perasaan kat boss tu lagi aku nak baca...boleh cari idea nak tulis entri pasal boss aku nanti..haha

=================================

Cahaya,

uish..mana ada aximud mencarut..tu bahasa standard kan..

Have a lovely monday to you too..:)

axim said...

Mummy Syafie,

yup,kadang yang tersirat tak sama maksud dengan yang tersurat..

sendiri mau ingat la kan..

happy monday..

take care kak nor!!

surijez said...

bos axim jejantz ker ?
bos kite jejantz...hikzzz :P

takotz siot nak bg org baca, takotz ada yg kenal bos haku neh..
mau kena sembelih haku nanti..

ddyana said...

pantang tul ada org mengutuk 'orang-orang' bersaiz comel ini..mmg cm gampang org itu...wahh..dh lama i x maki hamun orang.rasa best lakkk..


p/s:bg org2 yg berkenaan,sy berharap agar awk dpat isteri/suami yg lg teruk rupa fizikalnyer+perangai cam setan

artisticklytouch said...

28 hari bercinta...been there done that

b strong bro

sHwEeT ByAtcH said...

wahai cinta,
kadang kala suka,
tapi diselit luka,
menghiris jiwa,
mengungkai rasa. :P

RieNa.YuMi said...

wah.....agak tulus entry nih...

btw...Happy New Year to you Axim...

have a nice year ahead...

MsRahah said...

there is a famous saying goes like this:-

a bell isn't a bell till u ring it
a love isn't love, this u give it away...

no matter how hard and painful it is

it is for us to cherish

u may not know how great it is, up till u experience it on ur own~:)


p/s:org mmg slaloo dengki kat org lain, tu lah lumrah alam axim, just bear with it okay~

cik ijau said...

aiyo, cik rahah berjiwang plak ;)

ustaz time matriks ckp, jodoh tu x yah cari, nt dia dtg sendri ;) jadi tunggu jerrr org masuk minang, dia la cinta...i guesss....

ops, x bleh nak apply kt axim plak =)

[danial][ma] said...

hej! axim...chenta? ooopppsss...cinta? hhhmmm...28 days are still early for love hunting...you still have another 342 days to go or the best thing that the rest of your life! Just find and discover love day by day and you will not be able to fully understand it but at least it will joy and happiness for the rest of your life...celebrate love! ;-)

Tepak Sireh said...

sangat berterus terang..............

*SiRibenMerah said...

hye.. happy new year =)

Zura said...

selamat tahun baru axim..
moga semakin ceria dan semakin maju kehadapan..
abaikan yg negatif..
hik hik hik..

*gemuk, gebu, dempal itu indah sebenarnya.. percayalah..

superior said...

hermes birkin bag
hermes birkin
hermes bag
hermes handbags
gucci handbags

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails