Followers

Wednesday, January 21, 2009

GPS Exec United VS GPS Non-Exec United

Petang semalam di adakan satu perlawanan persahabatan antara Team Exec dan Non-Exec anjuran Kompeni.Ni kali kedua di adakan match sebegini since aku start kerja kat sini,yang first aritu masa bulan Jun tahun lepas(if i'm not mistaken laar..).Team Exec ramai yang muda manakala Team Non-Exec sumer dah veteran..agak-agak korang sapa yang akan menang??(haha,i bet you were wrong..)

Team GPS Exe United FC pakai Jersi Kaler Kuning(Team aku ler tuh..),manakala Non-Exec@ Veteran FC pakai Jersi kaler Biru tuh..Team Kuning lawan Team Biru..menarik tertarik nih..


The day before this ada gak la depa duk wat training sesama sendirik..Ok la aku join jugak tanak kasi badan terkujat nanti tetiba terus jer main mau tak sakit-sakit badan nanti..hehe..Padang pun best,dekat ngan kawasan Rumah so jalan kaki ajer lah..

Sebelum perlawanan di mulakan..masing-masing duk sibuk nak warming up dulu..wajib tuh!

Ni Mr.Azwan selaku Pengurus bagi pasukan GPS Exec United FC.Dia lah pengurus dialah Coach dialah pemain.Sumer all in one sebab kami tak cukup orang..haha..Kira ok what..

Jom kita pakat pakat Bincang strategi dulu..sapa nak masuk dulu sapa nak masuk kendian..sapa striker sapa midfielder sapa defender sapa Goal Keeper.Aku?mesti lah jadi Defender-ala ala John Terry la konon kononnya..kahkahkah

Perlawanan Di mulakan dan kedua dua pasukan mempamerkan mutu persembahan yang mantap..dua dua tak mau mengalah ni..Suku masa pertama Pasukan Veteran mendahului 1-0..What??wat malu jer team yang muda ni kan..haha..kitorang banyak membazirkan peluang keemasan..what to do..

Sepauh masa kedua tetiba Pasukan Veteran sumbat Gol lagi skali...Dekat dekat masa penamat baru pasukan Kami dapat buat Gol chantek sebijik..sudahnya kami kalah 2-1 ngan Pasukan Veteran..Ini barulah orang kata tua tua miang keladi makin tua makin menjadi yer dakk??hehe

Midfielder Kiri-Enchek Salman turut serta dalam Game nih..Mana boleh dia takder,tak lengkap la pasukan kami kalau dia takder..Yang penting stamina mantap wooo..

sessi minum dan rehat setelah perlawanan tamat..terdengar seorang veteran kata kat kami-''hampa penat dapat malu pun dapat(dalam loghat penang yang pekat)"..haha..gelak jer lah nak kata apa lagi kan sebab memang dah kalah..Game first dulu pun macam ni jugak,mengekalkan Keputusan yang sama..Mungkin kitorang bangkit untuk game yang ke tiga nanti..hiiii...Tunggu kebangkitan kami..Awas..

Siyes penat gilas wooo..nak tunggu hilang penat ni mau dua tiga hari tak campur sakit sendi ngan sakit sakit badan..dah duk sensorang sapa nak tolong picitkan..picit sendiri ajer lah..kahkahkah..


Anyway,i had a good time though..walaupun kalah tapi yang penting semangat setia kawan antara kami semua lebih menjadi keutamaan..Satu perkara yang aku notis tentang tempat aku bekerja-Non-Exec dan Exec boleh bergaul secara aman,tanpa mengira darjat dan pangkat..Kiranya Double standard kat sini bukan Isu..That's really impress me a lot.Barulah boleh bekerjasama tanpa sebarang prasangka.Alhamdulilah..

Peace cannot be kept by force..It can only achieved by understanding..Quite true isnt it?

*Since malam tadik badan aku dah sengal sengal dan kaki sendi segala dah rasa tegang semacam..adeh...ada sapa nak tolong urutkan tak??:)

25 comments:

Dakjaat™ said...

axim .. i bet u kalah.. wahahahahahaa! MEH BAGI aku tengok kemahiran ko menscorekan goal ala2 Drogba... heheheheh! ;p

Ad Rifza said...

Dah agak dah ..Mula2 baca tau sapa kalah...hehe..Tapi bagus ada semangatt kesukanan giteww..
Ni semua sengal2 dan lenguh2 tegeng2 urat ni brapa lama tak main sports?..hehe

MiSZuE said...

hehe..hehehe

meh le ai picitkan hahaha..matilah gf axim ngamok"P~~~

Ziana said...

eh eh..
2thn beturut2 kalah..
camno nih bos??
:P

alaaa urut jek laa sendri..
x pon pi ajak anies salam tok kadi.. leh dia urut kan..
erkssss...

*lariksssss laju2..
hehehehe

bozzobattousai said...

cis man united...cissss.....

Lily.Lulu said...

bersenam buang lemak
:D

hihi ~

ita.itu said...

xim-mana gmbr ko pakai suar pendek? haha..tunjuk la...sure ramai anak dara tergoda..sib baik aku mak dara..haha

suesamsudin said...

camna junior leh kalah dgn senior ni? :)

Inah said...

ayakks..kalah sudey :)

LannY said...

company "white dot" ke hang keje nih? kat mana eak?

Tepak Sireh said...

kat Penang kan banyak rumah urut....... Bangkok mari..... gosok jer sendiri dgn minyak panas Sloan..

-FAME- said...

hahaha..hem kalah ke bai..tak john terry ah gini..weh teringat ako zaman kat umah sewa..main bola sebelah umah sewa jah..haahha

axim said...

Dakjaat,

haha,mestilah ko tahu sebab aku dah citer dalam entri nih..

tanak score ala ala drogba,ala ala Lampard aku nak lah..haha

axim said...

Ad Rifza,

kantoi sudah..haha..dah lama tak bersenam tu yang skali main satu badan lenguh..time jawab komen ni pun badan still lenguh lagik..haha

axim said...

Mis Zue,

nak tolong picitkan??mai mai la ke Penang ni..dun worry my GF sporting maaa...stakat urut urut sikit tak dak hal..haha

axim said...

Ziana,

kalah sebab takdak luck la nak wat camana..hehe

salam tok kadi??ayakkksss....harta tak cukup lagi laaa..

hiks..

axim said...

Bozzo,

haha..rasakan penangan United,,haha

gelak kan dia
gelakkan dia...

hehe

axim said...

Lily,

ya betul tuh!!

berseam buang lemak jahat!!

hehe

:)

axim said...

Ita,

wahhh gatal ko kan walau dah beranak dua..sure bergeah lagi ni kan..hehe

aku saja tanak tunjuk gambor aku pakai suar pendek..nanti mak aku marah..hehe

:)

axim said...

Sue Samsuddin,

yang Senior dah banayk pengalaman nak Compare ngan Junior..

:)

axim said...

Inah,

huhu..nak buek macam manor..

:(

axim said...

Lanny,

Company White Dot??hahaha..

i got what you mean though..hehe

axim said...

Tepak Sireh,

kalau gosok sebdiri feel tak sama macam orang yang tolong gosokkan..hiiiihiii

axim said...

FAME,

haha..tu zaman dolu dolu...best jek kalau ingat kembali..

:)

Beruang Madu said...

errr... meh datang KL ada banyak tempat urut kat sini... betulll tak caya datanglah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails