Followers

Thursday, January 15, 2009

TaTToO

Tadi masa lunch time ada orang tu teringin nak makan Kari Kepala Ikan..kat Batu Maung-Pen Mutiara Curry House..aku pun layankan ajer lah..lagipun memang lapar gilos since dari pagi memang tak makan mender satu lansung..Kebetulan plak memang lama dah tak pekena Kari Kepala Ikan kat sini.

So here we are,at Pen Mutiara Curry House-Again..kali last mai sini ngan Anies masa Bulan Puasa tahun lepas..wow..tu cerita 4 bulan lalu..Cepat sungguh masa berlalu kan..ish..ish..ish..Kejam..

Terus la mengorder Kari kepala ikan untuk 2 orang makan..Servis kat sini tip top..baru order lepas 3 minit terus sumer sampai..mana nak cari beb..

Sotong goreng tepung jua tidak dilupakan..Sedap sotong tepung nih..rangup krup krap krup krap macam makan kerepek plak..Ralit..

Dan semestinya kena ada Sambal Belacan dan Ulam-ulaman..Sebetulnya aku tak boleh makan belacan sangat nanti pening kepala tapi mender sedap takan nak tolak kan..Belasah jer..memang pedas meletup la belacan nih..sedap!!(adehh...kepala aku dah start fenin ni..huhu..nasib la sendiri carik pasal kan..mulalah mengagau nak carik activfast nih..!!)

ni apa?nasik putih ler..tak sedap kalau kari kepala ikan makan ngan Nasi Tomato..tak sesuai!!

haaaa kan dah siap kena lapah kepala ikan nih..kongsi kongsi makan ngan anies sampai licin..huahua..memang sedap hingga menjilat jari,sudu dan garfu..nasib baik aku tak jilat pinggan kalau tak konpem anies tingalkan aku laa tu jugak..ataupun dia wat wat tak kenal aku nanti..

She's da one yang mengidam nak makan Kari Kepala Ikan..tapi awatlah makan nasik tak habis..ish..tak baik membazir taw..len kali habiskan yek..menangis nasik nasik dalam pinggan tu..membazir amalan syaitan yang..

aku plak memang kekenyangan tahap gaban nih..semua lam ya cha ya Nun wa cakap lu..Burrppp..Alhamdulillah..Bak kata Abang Bear-lemak yang ada nih lambang kebahagiaan kita semua kan abang kan?kan?kan?

air asam boi limau-boleh tahan tapi manis sangat terpaksa la tambah air putih kasi kurang manis..boleh di cuba lagi air ni lain kali..tapi still tak leh celen kedondong asam boi Uncle William kat KL tuh..opss..tetiba nak selit jugak pasal William apa kes..haha..lantak la kan..

Korang yang duk kat area Penang yang tak penah pergi lagi sila lah menjejakkan kaki kat sini yek..alamat Restoran ni tertera Indah kat atas Tisu dalam gambar di atas..Selamat Mencuba dan selamat menjamu selera!!Kesedapan di jamin,kalau tak sedap bagitau kat tokey kedai k..jangan komplen kat aku plak..aku cadangkan ajer.

Haaa lupa nak habaq mai nih..tadi masa tengah makan tetiba terjumpa plak kawan lama-Eija duk makan ngan kawan kawan Opis skali ngan Boss besar.Dia nih my old fren satu Kompeni jugak.Masa mula mula masuk dulu kenal kat Program Induksi..Then lepas sumer dah kena posting terus tak jumpa dah..Last jumpa dia masa dia kawen kat Sg.Petani 29 November 2008 yang lalu.

*ni lah Eija masa hari Bahagia dia..(sila tengok yang belah kanan tu..)

*Semoga Korang berbahagia ke anak Cucu yaa!!..Kecik dunia ni kan..Pusing mana- mana pun last last akan terjumpa balik..(tersenyum aku sendirian bila fikirkan ayat nih..ngeeeee...)


Petang ni banyak kerja bertimbun-timbun..Tapi aku malas nak buat..

Meh tolong aku boleh?

Aku kasi RM5 untuk setiap report yang kau boleh siapkan..haha.

Betul,aku tak tipu.

*Whatever happen i will always be there for you no matter what..you have me and i had you.Enuff.

21 comments:

kuchairies said...

Maaaaaaakannnnnn jer...

axim said...

Ries,

jeles nampak??hehe..

Ziana said...

alaaa jom balik!
im back at home already!!
esok2 ade lg..leh wat report tuh
:P


*Whatever happen i will always be there for you no matter what..you have me and i had you.Enuff. <--- nak gak leh?? hehehe :)

watever it is... SETUJU!

CAHAYA said...

lemak lambang kebahagiaan. tak bleh blah. hehe. :)

artisticklytouch said...

ada perkataan 'yang' di situ...yer sila perhatikan yer kawan-kawan

Beruang Madu said...

Azim.... memang betul, lemak lemak dan karniballism adalah lambang kebahagiaan kita sebab kita sendiri bayar, takdak punjam duit orang untuk belanja orang... kan kan kan... Bukan ker kari kepala ikan ni yg femes oleh mamak?? dan bukan ker makanan mamak telah di ban dari perut Azim?? Whatever pun, gambar memang cantik tapi lebih cantik kalau pakai DSLR Canon... hahahahahahaa... jangan marah... Abang gurau jer!!!

ddyana said...

ooh memang cedap...masuk blog nih wat orang jd lapo jah...mcm terbaca perkataan "yang" di salah satu perenggan???emmmm...emmmmm

amirul usheruff dzulkarnain said...

aiyoooo...sedapnya makan..teringat sotong goreng tepung kt pntai dungun..hmmmm

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uhuu...suker r bnde rangup2 tu..nk gk sotong grg tepung...

CaBaiKeRinG said...

axim

mai aku buat report tu...

aku tengah takdak keja lani!

rm5 pun lima la...

huhu

cabaikering

ita.itu said...

wah kari kepala ikan akak pun layan..smpi tulang ko tepek gak ek..x lalu aku ngk tulang tu..haha

aShaBuLz said...

sedapnya jalan jalan cari makan. hoho...nak tiru la.

RIZAL said...

knp kcik bebeno ayat last tuh..~

Marzalina said...

syoknya makan makan hehehe

Lily.Lulu said...

hai pa !!! i'm back !!!
:)

tergelak bc komen bang bear ..
lately nih komen bang bear ganas
hehehehe ...

anyway ..
sedap tgk kari ikan tuh
kalau makan ramai2 mcm ari tuh, konpem kita semua berselera kan

:D

Shooke said...

gile arh..
kari kari kari...

no wonder la gebu je badan..

hahah

MiSZuE said...

sambal belacan is my feberet..hehe

Wahidah said...

so tocuhed la ngan ayat last tuh...terus lekat kt hati kata2 tuh..:P

cinderellaGONEwild said...

loh..len kali da paham da org mkn nasik setengah...

u shud have known...

cik wanie said...

alamak,
teringin plak nak mkn kat situ,
asyik dok mkn kat line clear ja kan,
nak tukaQ selera plak lah,
hik hik hik hik....

kat area mana nie ha?

Wira Nordin said...

keciknya dunia
eija is my college fren back in UM.
kira mcm geng jugak la..bowling sesama..bbq sesama..alahai keciknya dunia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails