Followers

Saturday, January 31, 2009

2 Dunia 1 Rasa


Nescaffe 'O' dan Nescaffee Susu itu punya banyak beza.
Warnanya lain,
Rasanya tak serupa
Ramuan nya pun sudah pasti berbeza jua.

Tapi pokoknya,
ia masih datang dari unsur yang sama.
Tetap Nescaffee.
Tetap dari Bijik Kopi.
Cuma cara pengolahan yang berbeza.

Aku suka Nescaffe O
Kau Suka Nescaffe Susu

Antara Kita banyak bezanya
Cuma yang pasti
kita miliki sekeping rasa yang sama.

*mampukah perbedaan yang wujud menyatukan kita berdua?

Aku sering punyai banyak persoalan yang berlegar di Ruang fikir.Namun seringkali itulah aku gagal bertemu jawapan yang mampu menenangkan Lubuk hati yang dalam.Persoalan dan jawapan.Dua elemen yang aku perlu.Mungkinkah kau punya jawapan untuk setiap persoalan yang terbit?

ahh..malas aku berfikir panjang,lebih baik aku melayani DVD di ruang tamu sambil menghirup Nescafee 'O' panas ini.

Ternyata ianya enak sekali!

:)



*aku tak berapa sihat weekend kali ni..tekak rasa amat perit dan selesema yang dashyat..ohhh aku benci selesema..ia bakal membuatkan hidung aku merah sepanjang hari.semoga ketidakselesaan ini berlalu dengan cepat..Dear,will you be here by my side?i think i need you..

33 comments:

Faisal Admar said...

selsema? sakit tekak? axim try ni... amik lemon 1 sudu, honey 1 sudu, then letak dalam air suam dan minum! try it :)

axim said...

Faisal Admar,

aiyoohh kat umah takder la plak madu ngan lemon..nak kena pi beli tu yang maleh tu..haha..aku tunggu baik sendirik boleh ker??:)

Lily.Lulu said...

alahai ..siannya
nih sakit demam selsema nih agaknya akibat dok main sms time imam bagi khutbah kot ???

hehehehe ..

u take care !!
make sure makan ubat dan berehat
tido lagi best !!

:)

axim said...

LiLY,

aiyakkkss perli nampak..hehe..

tanak makan ubat takper ker...tak best la ubat ubat nih..ish...

nak minum air masak jer lah banyak banyak..

:)

alhaqimi said...

alamak... xsihat merindu kot?? ahaks...

semoga cepat sembuh en axim!

Butaseni said...

salam bro.
kadang kadang sifat berbeza juga membuatkan sesebuah perhubungan itu menarik :D

axim said...

Al-Haqimi,

demam rindu nih..haha

thanx for da wish..

:)

axim said...

Buta Seni,

memang pun..kalau sumer sama nanti bosan la plak kan..

happy weekend!!

:)

artisticklytouch said...

berjangkit dari aku ke? sms aku membawa virus ar tuh ha ha

makan obat dan kurangkan nescafe2 ittew

Anonymous said...

banyak perbezaan bole ke nanti nak memahami satu sama lain..??

both must tolerate..
keep away all the ego..
always giving and forgiving..
trust each other..
understand each other..

ocd

axim said...

Artistickly Touch,

tau takper..ko la ni punya pasal..haha..zaman sekarang canggih..guna sms pun boleh sebar virus..

:)

obat?euwwwwww..

Sofya said...

salam..

nes O kurang manis satu!! hiks

sikit jek sakit tu..dugaan!

axim said...

Anon,

banyak perbezaan la boleh treasure something different..boleh treasure so many things...at least kena saling memahami melalui perbezaan yang timbul..

both must tolerate-kalau dua dua tk moh mengaku kalah macam mana?

keep away all the ego-kalau dua dua duk sibuk memepertahankan ego macam mana?

giving and forgiving-sometimes forgive but not to forget..hmmm

Trust each other-always...

Understand-tepuk dada tanya selera..

Problem dari diri sendiri ni sebenarnya..nothing to do with others..

axim said...

Sofya,

ok siap!!!nak segelas kaa dua gelas??hehe

haah..dugaan jer..sabar dan redha jalan terbaik..

:)

Sofya said...

hahaha..dua la..satu lagi tuk cik abang..boleh??..

yup..redha! ade hikmah di sebalik setiap kejadian.

mungkin yg lain adalah lebih baik.
jgn salah langkah yer..

axim said...

Sofya,

boleh jer...nak kurang manis kan.??jimat gula..hehe

memang tiap yang berlaku ada hikmah nya tersendiri..

yang lain ada lah lebih baik?terserah pada takdir..takdir penentu segala..

skang takmoh pikir lagik pasal tu..hehe..dah serik..

:)

Anonymous said...

kalau macam tuh, leave things untold laaahh kalau dah tak mau mengalah

indifferent

ocd

Sofya said...

serik ker?..ye ker nie?...hehehe

insyaallah..kalu benar jalannya..kalu tetap niatnya..akan hadir cahaya itu. Terkadang kite terpaksa melalui derita baru kita temui bahagia...I've been there..

axim said...

Anon,

leave thing's untold doesn't make thing's better..

..

.

axim said...

Sofya,

ye betul..tak tipu..hehe

yeap...kena derita dulu baru temui bahagia..apa ap apun life is good..jangan jadikan life complicated kan..

thanx

:)

Faisal Admar said...

er, ada listerine? gargle setiap 2 jam ok?

cinderellaGONEwild said...

sama lah macam 2 dunia 1 jiwa kan kan...

pa... nak jumpa anak2 ni.. besh le..

LeannY said...

Red + Blue = good combination, one for +ve charge and another one for -ve charge, so at the end its balance :)hmmm

Izan said...

skang ni musim demam la..kat sini pun sama. pi mana2 sume tak sihat. demam la selsema la macam2. bila la nk berlalu musim demam ni..

RieNa.YuMi said...

get well soon axim...

Heartless Devilish said...

smoga cepat semboh ya axim...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

axim....

yanie sangaaaaaaaaat suka neskefe susu....

yanie baru lepas baik demam selsema batuk...berjangkit kat axim lak eh.....

makan ubat k...

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

A.R.A.S.H. 910 said...

sorry to hear that..hope u'll get well soon. :)

.::EliyaShaka::. said...

u tak sihat ker??? tp nyanyii ttp rock okehh! hehehe
nice meting u...:D

Tny said...

My 1st visit kt blog ni..

Helo Axim!!! Hahaha.. I dh jumpa u in person!! :D **freak bunyiknya kan?! :P

Owh.. tak sehat ke.. perit2 pun.. suara mantop [mantap+meletop] jugak!! :D

Ziana said...

dah sehat ke lom nih???
hope dh kembali ceria..
xmo moody2
:)

Beruang Madu said...

Dalam perbezaan lah kita rasa kelainan dan kegirangan... kalau sama dan plain jer kita akan rasa bosan...

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails