Followers

Tuesday, July 28, 2009

Another Singapore Trip : PART 1

Semalam pi beli barang sikit kat JUSCO Bandar Perda..Dalam duk beli barang tu semua capai pakai tangan jer,kang pakai troli semua benda nak sumbat nanti..dah cukup dua belah tangan pi lah kaunter nak bayar..Sekali minah yang jaga kaunter tu tanak kasi Plastik Bag..Dia Kata in order to support 'NO PLASTIC BAG CAMPAIGN' hari isnin di isytiharkan hari tanpa beg plastik..ekkkk..i think that was so great!!i mean,what's the point of taking care our health and body if we dont love our PLANET??:)

Sudahnya aku terpaksa beli beg kanvas RM4 untuk isi barang yang di beli dan terus berazam-no more plastic bag bila pi shopping nanti after this..That's the least i can do..not to mention-a little thing could lead to something big later on..:)Do LOVE our MOTHER NATURE and they will LOVE you BACK..

**************************************************

4 JULAI 2009

Nak sambung lagi cerita perjalanan masa pi Singapore tempoh hari..Hari sabtu lepas kitorang sumer da bangun tidor aku n Nikli pi fetch Ziana n Kakak kat KOZI HOTEL..Aida tak boleh nak join masuk Singapore sebab dia ada Futsal Tournament pagi tu..what to do,kitrang proceed jer la berempat sahaja..Janji boleh jalan jalan..:)

1

Sebelum masuk Negara lain tu Kitorang berasa sungguh kelaparan sekali..mau tak lapar bangun dah lambat brekfast pun tak sempat so padan lah kitorang kelaparan yang amat..oleh kerana KOZI HOTEL da dekat ngan Restoran Singgah Selalu terus la kami semua menyinggah tanpa segan silu..Jom kita lunch jom..

2

Restoran Singgah Selalu @ Danga Bay

3

Masa Tengahari ni tak ramai sangat orang(walaupun tak ramai dalam erti kata ramai),berbanding ngan malam semalam..kalau malam tempat ni happening sebab ada skrin besor,nak tengok bola ker filem kaa sitkom kaa tengok lah sampai bijik mata korang berdarah pun,Restoran ni tetap buka 24 jam..

4

Yang aku suka sebab Pilihan Lauk pauk nya sangatttttttt lah banyaaaaakkkkkk..Bukan rambang mata dah ni-naik juling mata menegok lauk yang amat banyak sampai tak taw nak makan yang mana satu dah..perut tengah lapar memang lah semua nampak sedap jor..Hujung ke hujung tu lauk saja..Pilih kak pilih bang pilih pilih!!

5

Banyak section pulak tuh..sodap!!!

6

wajah-wajah lapar

7

sempat lagi update status kat FaceBook kan..HP baru lah katakan:p

8

Dan ini lah juadah yang kami makan..macam macam ada..aku amik keli depa amik ikan bakar..kitorang semua dah muak makan ayam..haha..tu yang pilih ikan..sumber protein beb,boleh la bina muscle muscle aku yang lembik nih..:p..Rasa makanan kat sini?not bad!ok la jugak..tak la rasa macam lak semalam yang di panaskan..

9

Alhamdulillah..kenyang sudah..:)

10

Da siap makan apa lagi-terus jer la masuk ke Woodland..setakat Singapore ngan Johor ni bukan jauh pun..sepelaung jer..hehe..tapi yang jadi jauh sebab jem..kereta banyak duk que nak masuk sana..al-maklum lah orang singapore ni memang suka masuk Johor nak beli barang..

11

cuaca sangat baik pada masa ini..

12

wahhh ada polytechnic ok..tanak kalah ngan Malaysia kan..

13

Minggu sebelumnya masa masuk Singapore kitorang terus shoot ker Orchard Road tapi kali ni rasa macam nak berjalan kat kawasan lain,so Nikli bawak mai kat kawasan QueensWay(if i'm not mistaken..)Kat sini ada IKEA Singapore..saja nak tengok macamana IKEA kat sini..

14

IKEA here we come..

15

at THE Entrance

16

ni pun kat Entrance..

17

Macam biasalah kalau dah masuk IKEA memang wajib melawat showroom yang ada..seronok tengok living room,bedroom dan dapur diorang yang dah di ubahsuai kreatif-memang menarik..(kat Malaysia pun sama jer..takdak beza pun)..dapat la jugak nak amik idea idea untuk di guna pakai di kediaman sendirik..LOL

18

Aik,dah sangkut beg nampak..nak memborong la tu

19

Tujuan asal kitorang datang pun bukan nak membeli dan belah dari IKEA ni,memang just nak tengok tengok apa yang ada..kalau dah ada yang tersangkut nak beli nak buat macam mana,beli jer lah kan..janji hepi.:)

20

This quilt cover exactly like mine!!!-nikli nodin

21

walau takder air aku tetap mampu basuh pinggan..hebat tak aku?

22

this one is nice!!really nice for dinner section..

23

eeeeeeeeeee tangan sapa terjuntai-juntai tu..

23a

Standard IKEA-mesti la ada cafe untuk makan dan minum..ingat nak lepak makan dan minum tapi lupa lak ni kat Singapore..mana yang boleh elak kita elak ok..

24

pork and beef meatball anyone?

25

Jalan-jalan dalam IKEA di teruskan lagi ke bahagian barang-barang kecik..tempat jual comforter,pillow case dan sebagainya..

26

macam rambang mata jer memasing tu..

27

mana ada..kami tengok tengok jer lah..

28

ececece..posing jap noo..

29

WOWWWW!!BERAT SAPA TAK TAW!

30

PENIMBANG ROSAK OKEH!!

31

lampu yang berkerlipan..

32

Bulu ni pun ada kat sini,tapi jauh lebih mahal dari yang Malaysia punya..69 X 2.44 =?..korang kiralah sendirik..sebab aku beli aritu RM80 jer..siap angkut dua keping lagik..murah punya pasal..(harga asal RM200)..Penjimatan hebat kan?

33

Bunga plastik jer nih..bukan bunga betul..

34

Ceh..dalam duk round satu IKEA mender ni jer pun yang aku beli(macam kat sini takder..:p)..ntah,macam cantik la pulak bekas kayu tuh..nanti boleh letak pot pourri banyak banyak kasi harum satu rumah.

35

Dari IKEA kitorang nak pergi satu lagi Shopping mall yang ada kat sini..jalan kaki pun dekat jer tapi cuaca masa ni masya Allah panas yang amat..memang panas mencucuk cucuk la senang cakap..

36

redah jer..api neraka lagi panas k.

37

Queensway Shopping Centre

38

Aku tak pernah sampai sini lagi..tapi Nikli dah banyak kali datang sini(kata kerja kat JB)..so dia la yang suggestkan mai sini sebab aku memang nak cari sneakers /sport shoes pun..memang kat sini ada banyak kedai sukan dengan pilihan yang berbagai..harga pun tak la murah mana pun..lebih kurang jer ngan kat tempat kita.

39

CROCS..

40

Depa duk suruh aku beli CROCS hat nih..cis..taw la kaki aku ni saiz melampau lampau..tapi kalau ngan kasut size ni ntah macam mana aku nak pakai nanti..haha..besar gabak.tapi tetap cun.sebab kaler dia hijau.yang penting itu CROCS.kalau tokey kedai kasi free aku amik jer wat display kat umah..:)

41

Pusing punya pusing last last aku berkenan ngan kasut ni..berkenan sebab ianya simple and plain..not too mich kalerful di samping harganya juga..62 SGD..murah la dua tiga hengget kalau nak compare ngan butik Al-Ikhsan..alang-alang da sampai sini.yang pasti ,NIKE tetap menjadi pilihan..aku tak minat ADIDAS..just dont know why.

42

ok what??black and orange..:)

43

Dapat la kasut yang di idamkan,maka last resort kitorang nak ke Orchard Road..tapi tak taw jalan..punyalah aku duk pulun baca map,tapi tak reti sangat laa..haha..nasib la Ziana ngan Nikli terer baca Map so dengan berhati hati penuh tawakkal kitorang mengorak langkah ke Orchard Road..dan Sampai dengan jayanya pulak tu..syabas bette!!

44

Parking dekat ngan Hard Rock Cafe Singapore

45

kali ni tak masuk sebab minggu sebelumnnya da masuk

46

Masa duk bergambor ni actually Ziana ngan kakak duk sibuk kat butik GUESS KID dalam shopping mall bersebelahan dengan Hard Rock Cafe.Aku ngan Nikli duk pusing pusing kat luar ambil udara dan ambil gambar..Jam menunjukkan jam 5 petang masa ni..

47

WE @ ORCHARD ROAD SINGAPORE

Kalau dah sampai Orchard Road ni memang banyak sangat lah shopping complex yang ada..sampai tak taw nak pilih yang mana satu dah..nanti lah aku sambung lagi entri ni..tak larat dah nak perah idea..(ntah bila nak habis la entri tertungak aku..cerita banyak masa pulak yang takdak..:)

to be continued..

*I have no regrets. I wouldn't have lived my life the way I did if I was going to worry about what people were going to say..I think somehow we learn who we really are and then live with that decision..

26 comments:

Wahidah said...

berjalan sakan ye axim...pilihan lauk yg sgt byk

RIZAL said...

tetap xmo ngaku yer. berat da 90 kilo.. ngee... :P

orait la tuh..
berat perut tu. anak lam kandongan,
da makin buncit dh nmpk nyer,

tanda2 org bahagia....

LannY LennY LeannY said...

wohooo..tu ke berat badan hang tu la aku dom ajak swiming n jogging hang tak nak...he he....btw thanks for the "ole ole" from Singapore, really love it.....

GRuNGe said...

1. Save the planet save the future. Tapi aku takut satu jer, dia tengah buat cost saving dengan mengurangkan bagi plastik bag dekat pelanggan dan kedua meningkatkan belian beg. Akan ku cadangkan kepada management Giant nanti.

2. Kedai lauk tu, betul punyaaaaaa banyak lauk. Kalau aku g sana, confirm tak makan. Sebab tak tau nak pilih apa.

MUFC MALAYSIA said...

wah syoknya jalan2

alhaqimi said...

jalan ag...hehe

Leez said...

aikk...tak habis2 lagi ke entry pasal singapore...
anyway...best tgk gambar2 kat singapore tu...enjoy

@xiM said...

Wahidah,

best jalan jalan cari makan..:)

@xiM said...

Rizal,

berat 90kg??ishh berat sangat tuh!

@xiM said...

Lanny,

taw takper..jom swimming jom..

keychain singapore nikli yang kasi,fridge magnet aku yang kasi..:p

@xiM said...

GRUNGE,

yezzzaa...save the planet save the future..aku setuju!!

ekkk memang aku pun sampai juling mata tak taw nak pilih lauk apa..haha

@xiM said...

MUFC Malaysia,

MEMANG SYIOKKKKK!!

:)

@xiM said...

Al-Haqimi,

:)

@xiM said...

Leez,

yang aritu punya trip dah habis,ni repeat lagi skali la kak..hehe..sebab ada mender lagi nak carik..

LannY LennY LeannY said...

azim n nikli..tq tq....sob sob....bangga cheq tak sia sia cakap ayang yang cheq dok collect kat nikli kan...he he....thanks mates.....

hanis said...

90 kilos minus 6 kilos equal to 84 kilos... gotchaaaaaaaa~
hehe

sepul said...

IKEA singapore kalo gi dgn MRT turun station mane ye?

syukur said...

u pergi singapore kerapnya....shopping ? lama dah tak pergi singapore but going there 6 august ni for drug investigator meeting...kat mana menarik nak jalan ?

@xiM said...

lANNY,

No problemo!!

nanti dah le SWANSEA harus aku menuntut balik souvenir yang best dari sana..hehe

@xiM said...

Hanis,

you so clever maaa!!

@xiM said...

SEPUL,

itu aku tak taw la encik sepul..hang kena tanya ngan Si Nikli sebab dia selalu mai singapore naik MRT..

@xiM said...

Dr.Syuk,

haah..shopping la serba sedikit..

errrrr kalau tempat menarik nak jalan kat Singapore ni tak taw sangat..tempat shopping jer taw..haha

AZIZAN & HAFIZAH said...

jom lawati http://www.jombinabadan.com
bleh join affilaite kalau berminat

Anonymous said...

школьница мастурбирует видео http://free-3x.com/ девочки порно 18 free-3x.com/ школьники ебутся [url=http://free-3x.com/]free-3x.com[/url]

Anonymous said...

Интересно написано....но многое остается непонятнымb

Anonymous said...

Интересно написано....но многое остается непонятнымb

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails