Followers

Friday, July 24, 2009

My ThursDaY..

Nak bangun pagi tadi cukup liat..dah bangun terkebil kebil pi bilik air..lebih setengah jam aku duk perabiskan masa dalam bilik air..nak mandi sejuk..tak campur ngan terlelap sambil berdiri lagik..sampai satu tahap aku gagahkan diri jugak la mandi..kang ada yang pi kerja lambat nanti.Then siap siap la straight pi kerja..Hari hari juga mau kerja tapi entah bila mau kaya daaaaa...

1

Macam biasa la setiap hari pun aku kena seberang jambatan Pulau Pinang nih untuk ke tempat kerja..kalau dulu memang jem perkara biasa kat sini tapi sejak dah tambah satu lane lagik(belum siap sepenuhnya) kurang lah sikit jem yang berlaku..tak lah aku nak kena bangun awal pagi sangat hari-hari..haha..Sampai Opis duk buat kerja mana yang patut-yang bestnya minggu ni direct satu minggu boss aku takder dia duk sibut pi Pergau buat Audit..makanya bermaharajalelalah aku kat opis..yehuuu..

2

Time tengahari tadi pi Padang Kota..pi makan tengahari kat sana merangkap nak jumpa member blogger..setelah sekian lama duk kat penang hari ni baru berkesempatan nak jumpa ngan penduduk tetap penang..sebelum ni jumpa kat Blog je..cuaca panas terik..pehh memang dunia sangat panas la sekarang..

3

makan kat tepi Padang Kota ni..ada deretan gerai gerai meniaga..banyak kedai ada kat sini tapi diorang suggestkan aku makan Mee sotong-menu yang spesel kat sini..memang mendapat liputan meluas dalam akhbar dalam dan luar negeri..pernah skali dulu aku singgah makan kat kawasan ni tapi just minum jer..kali ni baru nak try makan.

4

Hameed Pata' Mee Special-Mee Sotong Goreng ataupun rebus..hat ni lah depa duk sebut sebut sangat..time aku sampai dah licin pinggan diorang..haha..sapa suh aku mai lambat..tak sampai hati nak cilok kuar awal...:p

5

yang berkuah ni namanya mee rebus..Bukan aku punya..tak sempat merasa yang nih..nampak macam pedas kan.

6

Aku makan yang ni-Mee goreng Sotong..Sambal sotong tuh best..aku suka walaupun manis..Boleh la kalau korang jenis nak kepelbagaian dalam makanan boleh cuba try yang ni..lapar-licin pinggan tu aku makan..(errrrr pernah ker aku makan tak habis>>hehe)

7

ni lah orang yang aku jumpa-Brian Kinney(nama yang tidak asing bagi blogger) ngan kawan dia-Keith..ok depa nih..peramah dan berbudi bahasa..sembang pun tak kekok walaupun baru first time jumpa..(lokasi:Taman Permainan Padang Kota)

8

finally we met..haha..nama jer duk satu penang kan tak pernah nyer nak jumpa..kali ni baru di beri kesempatan oleh-Nya untuk berjumpa..Nice to meet you anyway!!terasa sungguh kerdil diriku ini bila berdiri di sebelah beliau yang macam galah itu..(terus buat pose sorok badan tak mau kasi aku nampak besar sangat..ngehngehngeh)

9

Dalam 2 lebih sikit kitorang bersurai..hope to see both of you again yaa!!thanks sebab belanja makan dan minum..kalau macam ni selalu jumpa pun takpa boleh la belanja aku selalu..haha..Thanks again!!next time my turn pulak ok.

10

ceh,patut laa beria nak ajak aku makan kat padang kota opis faisal tu dekat sangat tu haaa bangunan belah kanan tuh..bangunan apa??korang tanya la dia sendirik k..:)..jalan kaki pun boleh sampai padang kota kan kalau dah malas sangat nak drive..:p

11

Dari Padang Kota aku tak masuk opis terus,pi Seberang Prai dulu ada hal kat makmal sana..nak amik gambar instrumentasi kat sana untuk buat Asset Tagging..Boss aku takder ni amik kesempatan la nak mai sini kalau tak dia jer memanjang duk pay a visit kat lab sini..

12

yeahh,this is what i do for living..doing some eksperiment and test here..haha..(FYI,for those who confused about what did i do for living..)..sempat lagi aku duk snap gambar sekitar kawasan tempat kerja..(gambar bawah)

13

cuaca panas terik best amik gambar

14

angin pun sepoi sepoi..tapi panas..

15

low angle

16

Dari Prai aku pi seberang Jaya pulak..nak minum sat..haus la panas panas camni..tapi tetiba aku bukan setakat minum jaa..boleh pulak duk order kueytiow sup..aikk tak cukup kaa mee sotong tadik??cukup jer..ni nafsu semata mata rasa macam geram tengok Kueytiow sup kat restoran Anggerik Desa Seberang jaya tuh..:p

17

Lepas siap layan Kueytiow Sup aku balik Gelugor semula..setelkan mana kerja yang tak siap lagik..dalam pukul 6 petang siap siap nak balik..tak larat la nak duk kat opis lama-lama..lagipun tetiba kepala rasa macam pening..tambah pening bila nak balik jambatan jem..duhhhhh...tensen tensen..tapi tempuhi juga-dalam pukul 6.45 petang baru sampai umah..huhu

18

ni lah Motor aku..since accident last year(klik sini untuk cerita lalu) sampai skarang tak bergerak-gerak..fobia kot nak naik motor dah..ishh..sampai skarang tak hidup enjin konpem dah jem..aritu sampai setengah jam aku try hidupkan tapi tak mau hidup..memang nak kena panggey pomen jugak nih..ganti spark plug atau mana yang patut..tapi memang aku kena buat sesuatu ngan motor nih..(FYI,motor ni ayah hadiah kat aku masa belajar kat UiTm dulu..ada sentimental value yang tinggi..aku sayang sangat motor ni)

19

anak jiran bawah rumah..aku duk tingkat dua,dalam nak naik sembang sat ngan akak bawah rumah tu..boleh pulak dia bagitau ada rumour kat kawasan perumahan cakap aku dah kawen..ntah bila la aku kawen yek..diorang kata aku ada duk bawak pompuan balik umah..ishhh musykil aku..ntah pompuan mana aku wat balik aku pun tak taw..takpalah..harap gossip ni tak berlarutan.

20

Masuk Rumah terasa nak landing rehat rehat jaa..dah dekat nak maghrib..bukak peti sejuk amik M&M..kunyah sambil tengok The Biggest Loser kat Channel 702(Hallmark Channel)..sambil duk tengok diorang senam kuruskan badan aku makin rancak kunyah coklat..camana tuh..terinspirasikah aku??i dont think so..(sambil dalam hati kata i can do that too if di beri peluang..hehe)

Dalam duk tengok TV tuh tetiba mata rasa berat-terus terlelap tertidur..sedar sedar dah dekat pukul 12 malam!!ishhhh..selalu jadi macam ni..tu yang aku tanak tidor lepas balik kerja..konpem drag sampai ke malam..appointment doktor ke mana apa ke mana..hmmm..Masa yang dah berlalu tak leh nak undur..apa boleh buat kan..ish..rasa macam menyesal dan rugi ler..huuhu

*Sudahnya tu yang sekarang aku tak tidor lagi nih..lapar tapi malas nak kuar..pi buat nescaffee jer lah sat lagi..tapi i think i still need some sleep..takkan straight tak tidor terus pi kerja jaa esok mau weng nanti kepala..ok lah..aku nak setelkan apa yang patut..then nak titon..salam ketemu lagi yaa!!chiaowwww..

36 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ose sorok badan tak mau kasi aku nampak besar sangat----TEKNIK YG SELALU DI GUNA KAN OLEH BLOGGERS BILA BERGAMBAR....

hahahhahhaa

haih....bila la nak sampai penang nih..? pekena mee sotong.....

[yAN!e][pUTraJAya] said...

lupa nak komen pasal incek brian...


hamboi2...baju kotak2 mcm baju p ramlee... hikhikhik....

Ziana said...

tinggi nye laa plak Faisal Admar!!!
igt u dh habis tggi dah.. Incik Brian Kinney lg menggalah..
:P

haaaaaa!!! gossip panas!!
jeng jeng jeng!!
dok sakan jd pengapit..
alih2 kene gossip dh kawen..
camno tuh?? huhuhu..

xplorer said...

tak jauh dari gerai mee yg ko makan tu ada satu gerai cendul BBAAIIKK punya.ni yang terasa nak pi penang ni pekena mee n cendul

CCAANNTTEEEKKK!!!!!

eZa said...

jumpe kt playground sempat main swing, jongkang-jongkit sume tak? hehehe ;)

xleh tgk la gbr rojak tuh! isk! bergenang air liuq! :P

btw, suke gbr low angle tuh. ;)

Faisal Admar said...

haha azim aku nak curik pics ni!

ziana, dia asyik nak sembunyi kat belakang je.
gemuk, katanya.
tengok tak gemuk pun.
chubby sket je.
hehe.

yanie, baju p.ramlee?
haha.
malas pakai batik.
kan khamis.
pakai kain pelekat :P
tu yang mula malu nak jumpa azim bila dia sms.

nanti kalau ada pakej best2, jangan la lupa invite sekali.
teringin gak nak jalan2.
hehe.

azim, bila lagi ke Pen Mutiara plak?
sotong tepung! :D

kucingorengemok said...

uihhhh, teringinnya nak rasa mi rebus ada sambal merah tu...

k.A said...

balik m'sia ni wajib turun penang!

rya said...

malam buka tak gerai tu? nak p try..

Are_Long said...

WAH!!! TIDAK SAH TNPA MAKANAN...
TPI MAKANAN ITU SUNGGUH MYELERAKAN...YUM YUM...
GOSIP PANAS...PENAS PANAS..(bak lagu ifa raziah 2)..heheheh

jerry maguire, jr. said...

terlelap sambel berdiri? cau u do dat? hahahaha..

Faisal Admar said...

rya, sampai 8 malam :)

artisticklytouch said...

kot memang ada pompuan ikut hang balik, hang ja tak perasan he he he dia terbang2, kadang2 kalau tak perati memang tak nampak, cuba perati he he he

oit, tak suka mee sotong tuh...dah la kaler merah!! aku pernah makan sekali..very the 2 kali suap aku dah tolak tepi.

tapi kat situlah aku selalu lunch masa keja kat Greenhall dulu. Kalau ada duit lebih, makan chicken chop has murah dan panas dan cepat dihidangkan...tapi most of the time makan nasi campur makcik sebelah chicken chop 2 ja...layaaaaaannnnnn

MiSZuE said...

nampak cm bestt jek mee2 tu

terliuq!!

siti_asiah said...

aaa....cam seram lak psl pompuan itu....iskkk

@xiM said...

Yanie,

memang pun teknik itu sangat popular di kalangan para blogger sekelian dalam usaha untuk kasi nampak kurus..:)

@xiM said...

Yanie,

macam baju P.Ramlee??MEMANG STAIL p.rAMLEE kaa kotak kotak nih..hehe

@xiM said...

Ziana,

taw takper..memang tinggi mamat tuh..180M kot..haha..macam tiang lampu tak bila dia berdiri kat sebelah i??hehe

haaa tu la pasal..tak pasal pasal kena gossip semacam jaa nih..ish..tak taw sapa la yang bukak cerita kan..

@xiM said...

Xplorer,

bukan tak jauh,sebelah mee sotong tu jaaa ada kedai jual cendol yang sedap..tapi depa duk makan aku tak makan cendol tuh..minum kelapa ajer..:)

sila sila mai penang..kasi penang ni makin meriah..:)

@xiM said...

Eza,

tak sempat..nak masuk opos dah masa tuh kalau tak boleh timbang berat ngan faisal admar pakai jongkang jongkit..haha

tu me sotong ler..bukan rojak tapi mee dia merah semacam..huhu

suka gambar tu??mee too!!

@xiM said...

Faisal Admar,

tak gemuk??ishhh sah ada orang rabun ni..haha..nanti nak buat sit up setiap pagi lah kasi badan cantik..:p

owhh hari khamis kena pakai batik kan..patut masa naik keter tengah jem atas bridge pulu pinang ada orang oakai baju batik..ari khamis ari batik sedunia yaa..

nak ke pen mutiara??aku ok jer..bagitau bila hang free nooo..

*sila sila curik gambar nih..

@xiM said...

KucingOrenGemok,

kaalu teringin anda tahu di mana nak cari saya untuk meminta direction ke tempat ini..:)

@xiM said...

K.A,

yaa saya setuju..memang WAJIB!!

@xiM said...

rYA,

MALAM bukak sampai kul 8..:)

@xiM said...

Are Long,

yup,memang tak AXIMUD la kalau entry tanpa makanan..hehe

memang panas sungguh gosip itu sampai telinga aku ni pun panas mendengarnya..huhu

@xiM said...

Shahe,

obviously i can do dat!!cuma terjaga bila ala ala nak jatuh..haha..malas kadang kadang mengadap air yang sejuk..brrrrrrrr

@xiM said...

Faisal Admar,

owh,ok..dah tolong jawab kat Rya..tu pun sebab ko bagitaw..hehe

@xiM said...

Artisticklytouch,

aku pun sebenarnya tak gemar bila tengok kaler mee tu merah tapi rasanya ok!!ko pernah try kan tapi tak minat..takpaa,ramai lagi peminat mee tersebut..hehe

ekkkk hang jangan buat aku takut..silap silap dalam umah aku tuh ada pompuan tapi aku tak perasan..ok cukup.ngeri kalau pikir.

tak pernah try makanan lain..nanti akan di usahakan k..Insya Allah..:)

@xiM said...

MisZue,

terliuq??jom penang jom!!

@xiM said...

Siti Asiah,

taw takper..ishh doakan lah takder paper k..slam jumaat untuk kamoo!!

nasazfrog... said...

zim agak2 kalau akak g sana sekeluarga boleh tak jd pemandu pelancong,, sbb dgrnya penang ni pun besh jugak,, ada butul ka..?

siti_asiah said...

abg xim 1.8m la..kalau 180m tu, fuiyoh

MsRahah said...

mulut org en azim, mana leh tutup, mulut tempayan tu leh lah cover dgn tudung periuk kot:P
sabar je lah ek~

wah2 pdg kota mmg best~ baru p skali je, tp dah rasa best~:P

Faisal Admar said...

180m?
ko ingat aku ni kedalaman kolam renang ke?
lol.

jap gi nak gi serbu gurney.
aku dengar ada sales :D

Wahidah said...

bertemu jugak kalian yea..bgs2..hehehe..


rumours?? no good la..hahaha

CaTwOmEnS said...

dgn kita bila nak jumpa? duk penang juga axim.. hu hu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails