Followers

Monday, July 27, 2009

Patah Tumbuh Hilang Berganti..

Pagi yang Ceria.

Sebab apa aku katakan ceria?sebab aku kira pagi ini cukup segar dan bertenaga setelah miliki tidur yang cukup semalam..biasa nya pasti aku tidur agak lewat dalam melayan kehendak internet tapi semalam just online sekejap then terus masuk tidur..Penting bukan untuk memiliki tidur yang berkualiti..Salam hari indah semua!!Semoga anda semua bersemangat untuk meneruskan aktiviti di hari isnin ini.

Dalam perjalanan ke Pejabat,aku putarkan radio kegemaran FLY.FM..dan topik pagi ini menyehtuh tentang kehilangan seorang Pengarah prolifik yang hebat,Yasmin Ahmad yang telah meninggal dunia malam sabtu hujung minggu yang lalu..Al-Fatihah buat arwah..hmmm seems like so many famous people died lately..tak cukup kita di gemparkan dengan pemergian Michael Jackson,Yasmin Ahmad pula menyusul..to both of them-just Rest In Peace..

Sebelum masuk opis tadi sempat singgah di Gerai makcik kiah-nak beli nasi lemak sambal sotong lagi..kali ni gerainya dah cantik,sudah punyai atap zink dan susunan nya pun lebih teratur..aku tumpang gembira untuk makcik Kiah..yang paling aku perasan kali ni ada gadis kecil molek bersama dengan dia..anak dia kah??lawa jugak orangnya..hehe..sebelum sempat nak usha lebih-lebih aku tengok jam di tangan lagi 5 minit timeline untuk punch.Terus bergegas untuk mengelakkan Punch Card aku merah nanti.

Masuk Opis tadi terserempak pula dengan Boss aku,Mr.LYH.kali ini dia tersenyum sorang-sorang..ntah apa yang dia senyumkan aku pun tak tahu-yang aku tahu itu petanda baik tanda Mood dia ok hari ini.Senang sikit aku nak berurusan..kalau tak sabar je lah nak tahan kerenah dia yang agak weirdo itu..errrr ok aku tanak elaborate more on dat..hehe

Ok lah,aku nak Bekpes makan Nasik Lemak Sotong ni..Jemput Makan semua..

Bismillah..

20 comments:

*SiRibenMerah said...

shedapnyaaaaa..
nak sikit.. muleh??

LannY LennY LeannY said...

hmm...alfatihah utk dia...btw tak tahi bila yang telah patah tu akan berganti axim...mcm PRamlee....tak de yang menggantikan yang patah tu lagi kan.....sob sob.....

@xiM said...

Iyrah,

tak muleh..sebab dah habis masuk dalam perut..haha

@xiM said...

Lanny,

tu la pasal..hope akan ada new generation yang akan berbakat macam dia..alfatihah..

Ziana said...

AlFatihah....

pengarah 1 dlm 1000
(tuh pon x gerenti!)
moga ade pengarah lain yg menyambung kretiviti beliau..
salute pd kesungguhan beliau dlm perkauman... RIP..
Ameen..

esok jgn lupe singgah lagik kedai cik kiah ek.. tgk2 lg aweks itew
:)

Faisal Admar said...

al-fatihah to her.
sedih sangat masa mula2 dapat berita tu.
mak sms aku.
masa tu on the way ke sunset bistro di batu feringghi.

aku breakfast makan cucur udang dengan taukua je.
lepas tu kuah pulak tumpah atas baju dan seluar.
best wor!

lepas tu, hujan lak kat town ni.
nasib aku ada jamuan makan.

alhamdulillah.
rezeki kan.

Wahidah said...

al-fatihah..

what a lost kan..

axim ne kan suka sgt makan nasi lemak kan...

anaklaut said...

alfatihah buat awrah Yasmin Ahmad, moga rohnya dicucuri rahmat oleh allah swt..amin

CATZ said...

salam hari isnin..
rasa pelik sikit sebab takde gambo nassik lemaknyaa..
hehhehe..

GRuNGe said...

Adalah amat penting untuk memiliki masa tidur yang cukup dan berkauliti. Saya kekurangan kedua-dua perkara tu.

CAHAYA said...

Love listening to FLYFm every morning while driving home. Hilang mengantuk kadang2.

Rush Murad said...

...ramai yang memulakan minggu ini dengan senyum dan gembira....musim semua orang tersenyum kottt.... termasuklah aku... :)

@xiM said...

Ziana,

al fatihah..

da tengok tapi aweks tu 3 hari ni dah takder..ish..

@xiM said...

Faisal Admar,

best tak lepak sunset bistro tuh??bila mau lepak lagi neh..

@xiM said...

wahidah,

nasi lemak tu nasi kegemaran dulu kini dan selamanya..:)

@xiM said...

anaklaut,

ameen..

@xiM said...

CATZ,

tak mau bubuh,nanti orang busan pulak asyik duh buk gambar nasi lemak jer..haha

@xiM said...

GRUNGE,

sama lah kita..aku pun kurang..bila ada masa jer baru qadar mana yang sempat..

@xiM said...

CAHAYA,

AS for me,memang takder radio lain dah duk pasang FLY saja..:)

@xiM said...

RUSH MURAD,

awat duk seronok sakan tuh..ada ap aapa kah..:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails