Followers

Saturday, July 25, 2009

Singgah Selalu & Kozi Hotel

Salam berhujung minggu buat semua!!

Hujung minggu ni baru aku berkesempatan untuk rehat-rehat dan tenang di rumah sendiri..sekurangnya boleh la nak rileks rileks dan bermalas-malasan..nak qadar balik tidur yang tak cukup..nak tengok DVD cerita yang tak sempat-sempat nak tengok..nak layan anime Bleach lagik..nak sambung baca novel Harry Potter The Death Hallow..pendek kata macam macam la boleh buat..yang paling best sebab takyah nak penat-just enjoy the weekend..:)

Semoga anda semua punyai hujung minggu yang menyenangkan ya..!!TC.

*************************************************

3 JULAI 2009

Kisah tiga minggu lalu..Buat kali kedua kitorang plan untuk ke JB dan masuk Singapore lagi sekali..sebab masih ada mender yang nak di cari..hehe..aku naik flight dari Penang ke JB,ziana dan Kakak naik bas dari KL ke JB..sampai lebih kurang sama dalam pukul 11.45 malam then Nikli fetch kitorang dan bawak pi makan kat SINGGAH SELALU,dekat ngan DANGA BAY..

1

Aida pun ada sekali join..

2

restoran singgah selalu 24 jam

3

Aida Hanim-kawan satu opis Nikli..dulu tak berapa kenal..skarang bila dah kenal boleh masuk la pulak..boleh la buat geng..:)..Kat Restoran Singgah Selalu ni memang sentiasa ramai orang..dah beberapa kali jugak datang makan kat sini,takpernah putus orang bertandang..kelebihannya terletak pada tempatnya yang strategik dan pilihan makanan yang sanggggggaaaaaattttt banyak..

4

Jom kita order..sampai tak taw nak makan apa..banyak seleksi makanan yang ada.

5

tersenyum lebaq noo..

6

Jus Oren dan Jus Epal

7

ayaq tea'o ais pun ada..

8

Kalau korang nak taw tiap kali aku mai Singgah Selalu ni mesti aku akan order Nasi Goreng Seafood nih..bagi aku sedap lah..dengan Seafood yang bertaburan dalam nasik tuh..depa kata biasa jer,tapi aku tetap suka..nak nak kalau makan dengan cili potong dalam kicap tuh..pehhhhh memang layan seh..aku kasi A okeh..:)

9

Nasik Goreng seafood

10

Kakak pula order Kueytiow Ladna..hat ni bagi aku so so jer..sedap juga tapi biasa jer..at least boleh la makan..Harga aku tak ingat la berapa..kat sini harga nya tak mahal dan tak murah(bagi aku la..)still affordable.

11

makan jangan tak makan..

12

Dakam duk pulun makan sampai pulak Riti John ni.Ziana yang order.Roti John ni bagi aku kurang sikit..bukan tak sedap tapi aku yang tak berapa gemar kan Roti John ni..bagi aku Roti John yang sedap hanya akan dapat di perolehi di PARAM..hehe..tungguuu..lagi sebulan jaa lagik..(ishhh itu pulak yang aku ingat..fadhilat puasa itu banyak..renungkan)

13

Aida Order Kerang Bakar ni..hat ni aku suka sangat!!sebab dia bakar sekali ngan rempah..biasa kan kalau Kerang bakar mesti akan bakar kosong cicah ngan air asam tapi yang ni lain sikit..memang sedap dan tertawan..Hot Plate lagi..:)..Nikli order apa??dia tak order main duk sauk orang punya jer sikit sikit..:p

14

Kerang Bakar Marveles..

15

da siap makan..Alhamdulillah..

16

senyum la aku kalau dah kenyang..

17

ok jom kita bergerak..

18

Sambil makan tadi Nikli hantar kereta dia basuh..nasib keter hang bukan kaler gelap kan..kalau tak mesti nampak kelabu asap jer sebab tak basuh..hehe..

19

Untuk malam ni aku akan tumpang duk kat umah Nikli..Ziana ngan Kakak dah booking kat Kozi Hotel-Hotel baru berdekatan ngan Danga Bay-maknanya berdekatan juga lah dengan Singgah Selalu Restoran nih..booking satu bilik untuk Ziana dan Kakak.

20

Kozi Hotel..semoga selesa.

21

Hotel ni mungkin boleh di kategorikan sebagai Budget Hotel..tapi untuk satu malam RM11O kira macam tak bajet la pulak..ntah..aku pun tak sure..

22

Kozi Group..ada kat lain lagi ka Kozi Hotel ni?

23

menguruskan hal Check In

24

Konsep yang menarik,,aku suka.

25

Tapi sayangnya untuk naik ke bilik takder Lif yang di sediakan..Kitorang macam dah nak sesat duk pusing pusing naik tangga..Tinngi pulak tuh..ish tak paham aku naper takder lif yang di sediakan..Kalau orang muda macam kami ni boleh lagi nak panjat tangga tapi kalau warga emas camana??sesuatu yang boleh di fikirkan tu..

26

Biliknya nice dan cozy la..ok..no complaining.

27

Masa nak turun pun keliru lagi..haha..

28

Then tinggalkan Ziana dan Kakak kat situ,Nikli pi hantar Aida balik then terus balik ke rumah dia..Tumpang tidur ya pak barang semalam dua..Esoknya kitorang masuk Singapore lagi skali tapi Aida tak ikut sebab dia ada Futsal Tournament..Ok nanti aku update pasal Trip Singapore lagik tuh..Chiaow..

Stay Tune with AXIMUD..:)

*Rasa macam nak berlibur la hari nih..jap lagi petang tengok ar macam mana..kuar jalan jalan pi Batu Feringghi pun best gak nih..Minggu ni Nikli balik Penang,Aida pun ada jugak ni dia pi Umah kakak dia..Jom Batu Feringghi petang ni jom!!:)

24 comments:

solo molo said...

selamat berhujung minggu jugak azim !!~
(^^)

chipsmore said...

terliur tgok nasi goreng seafood 2..hehe ;)

kojah said...

uii, memanjang masuk singapore...bro org mana sebenarnya??nikli??penang ke johor??

sepul said...

pi la lorong kulit ;)

zamspotte said...

wow.. axim, bila nak bukak restoran sendiri??

Ziana said...

Slamat BerBatu Ferengghi kamu kamu sume..!!
u... kirim DVD!!
seploh doploh keping...!!
tq!! :)
dont forget aaa..
nnt pas kat Nikli..
esok i amik kat dia ek..

Wahidah said...

Singgah Selalu i'm loving it..dl masa kt keje kt Jb mesti pergi sini..nasi goreng seafood die marvellous....

A.R.A.S.H. 910 said...

i miss batu feringghi so much...lalala =)

GRuNGe said...

Wah best best. Padanlah rasa macam pernah dengar jer nama tempat makan tu. Rupanya pernah pergi makan sana. Happening malam sebab ada jer remaja Singapura datang lepak situ. Lebih2 lagi remaja mereka yang bermotorsikal. Tapi, harganya agak seidikit mahal la pada pendapat aku. Makanan, not bad, sedap.

idyavie said...

Salam...nice blog...salam kunjung ke idyavie.blogspot.com & sudi2 lah register as my follower TQ

kucingorengemok said...

uihhh kerang bakor yang menggoda jiwa!

@xiM said...

Solo Molo,

selamat berhujung minggu jugak untuk hang..:)

(dah nak masuk hujung minggu lagi skali baru aku komen balas..huhu..sowee naa..)

@xiM said...

Chhipsmmore,

memang sedap nasi goreng seafood tuh!!

@xiM said...

Kojah,

kawe orang ganu la..nikli orang penang tapi kerja kat Johor..:)

@xiM said...

SEPUL,

ayakkk takdak masa lagi la bro..nanti aku usahakan tengok..then aku buat review..:)

@xiM said...

ZAMSPOTTE,

insya Allah ada rezeki nanti nak berbisnes jugak..:)

@xiM said...

Ziana,

uuuu... sori ekk..
masa dah balik dari Feringghi baru baca komen ni so tak sempat nak beli DVD kat you..(cehhh padahal DVD kat umah melambak lambak kan..hihihi)

@xiM said...

Wahidah,

memang marveles yang amat kan..

@xiM said...

ARASH 910,

jom batu feringghi!!

@xiM said...

GRUNGE,

yeahh..makanan not bad..:)

@xiM said...

Idyavie,

salam kembali..ok saya akan membuat kunjungan balas ke blog kamu..:)

@xiM said...

incik kucing,

memang menggoda jiwa dan raga kannn!!!

Wan Nurhidayah said...

Kalau nak tanya sikit boleh? Kozi hotel tu satu bilik toilet sendiri kan? rm 110 tu bed yang macam mane? tadi call die cam taknak layan sangat

@xiM said...

WAN NURHIDAYAH,

salam..110 tu satu katil queen..toilet kat dalam..better booking dulu sebab hotel ni quite laku jugak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails