Followers

Friday, July 3, 2009

SINGAPORE TRIP-LUNCH@SANUR INDONESIAN RESTAURANT

Sambungan dari entri sebelum ni..

27 JUN 2009

Bila dah penat pusing-pusing kat The Paragon,kitorang beralih untuk Lunch di Takasimaya pulak..Aida kata kat sini ada satu Restoran Nasi Padang Indonesia yang sedap..dia selalu masuk sini so kitorang ikut jer lah..sebab masing masing dah kelaparan..(errrr kalau makan kul 6 petang kira tengahari lagi ker??:p)

1

Takasimaya S.C

2

Dan ini lah Restoran yang dimaksudkan..Sanur Indonesian Restaurant nama di beri,kalau nak taw sedap ke tak kena lah cuba sendirik..wahhhhh siap berpantun bagai kan..kalau tak kena ngan selera jugak tak taw nak cakap apa dah..

2a

no complaining on Restaurant Deco

3

aku pun tak taw jalan nak datang ke restoran ni macam mana..tingkat berap ke apa ker..main ikut jer..

4

meh tengok apa yang menarik..

5

keropok ubi ni di beri dulu sementara menunggu makanan siap..sedap kopok ubi nih..nak nak cicah ngan sambal belacan tu.memang la pehhhhh..tak caya??tak caya try la..

6a

cop cop iklan sat-gambar kat atas ni kertas perfume tester yang sapa ntah duk rembat sampai sebekas macam tu..ish ish ish..kesian sales girl yang jual perfume tak pasal pasal kena tuduh songlap mender alah tu.nasib la kan.

7

senyum jer padahal lapor yang amat

8

sambil senyum dalam hati(ishhh bila nak sampai nasik nih..)

9

duk tunggu tunggu nasik air dulu yang sampai..mek indon ni duk hidang ayaq teh limau ais..kitorang order satu jag.berbaloi la kan duk kongsi lima orang.

10

penantian berakhir..dan ini yang kami order:

11

AYAM MADURA-A+

12

SUP ASAM SEAFOOD-B+

13

TAUHU TELUR-A+

14

SOTONG BBQ-A++++++

15

Cuba lihat betul betul yer anak anak..apa perbezaan gambar kat atas dan di bawah ni..tengok betul betul..

16

ya betul tu..gambar kat atas tu gambar sebelum dan gambar hat ni gambar selepas..memang licin beb!!Alhamdulillah rezeki tuhan bagi..

17

wajah wajah kepuasan..

18

ke mana kita selepas nih..?

19

Thanks to Aida Hanim sebab banjer kitorang makan..len kali sila lah belanja lagi yek..hehe..so mau kemana kita selepas nih??

moh sambung shopping lagik!!

:)

(to be continued..)


7 comments:

GRuNGe said...

Bestnya dapat jalan-jalan cari makan.

CAHAYA said...

Uish. Rindu Kota Singapura!

Leez said...

Kat Orchard Road tu ada restoran indon ayam goreng penyet....mesti cuba...terangkat!!!!!

Lily.Lulu said...

amboihhhh ...
korang makan
lazattttt !!
:D

pa masak ape ari nih ???

A.R.A.S.H. 910 said...

bestnya shopping di sana...aishhhh...bilalah nak ke sana...asyik plan jer...peginya x juga...kalo xmas eve lagi meriah sales dier...huhu

Miss Nazla said...

alamak.
sup asam seafood tu mcm sedap je?
tibe2 lapar plak ni

Brian Kinney said...

whoa. jpg tu sama dengan aku! :D
sotong bbq tu nampak sangat menawan lah!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails