Followers

Wednesday, July 1, 2009

Bagai Isi dan Kuku

Seperti yang telah di beritahu,tadi petang aku bertolak ke Langkawi lagi..Takpa lah..walau dah banyak kali pergi tetap lah aku tak kisah..janji leh berjalan-jalan lagi walaupun kalau nak di ikutkan hati dah bosan sebenarnya nak mai Langkawi..haha..Enjoy your life while you can..

1

bertolak dalam pukul 1.30 pm,sampai di dataran Gurun ni singgah makan tengahari dan solat zohor skali pada pukul 3 petang..cuaca sangat la panas..kussss semangat..

2

Perjalanan di teruskan lagi..

3

Sampai Kuala Perlis dalam pukul 4.10 pm..tak sempat nak kejar feri pukul 4,nasib baik ada feri pukul 4.30 petang so takdelah nak menunggu lama sangat..dalam feri pulak diorang pasang citer Mr.Bean nyer sitkom yang lama-lama..Lawak sioott..sampai aku tak leh nak tertidur dalam feri sedar sedar jer da sampai Langkawi..

4

Langkawi here i am again..(and again and again and again..)

5

Thanks to Haji Zamzuri yang datang amik kitorang kat jeti..mana kitorang nak stay?Kali ni dah siap booking dulu Hotel Baron ni..terletak berhampiran Pekan Kuah menjadikan Hotel ni sangat strategik kedudukannya..nak makan beli barang coklat pinggan mangkuk dan sebagainya pun sonang..jalan kaki yorr..

6

welkam..welkam..welkam..

7

Lobi Hotel..ok la kan..

8

Siap siap untuk Check-in..satu malam harganya RM90 ringgit tunai..kalau peak seson baru harga naik sikit..biasa memang penuh la hotel ni..lupa pulak nak bagitaw-kali ni aku datang bersama 3 auditor yang lain..hanya aku mewakili stesen -ang lain lain tu dari Kapar dan dari HQ..masa Check-in kami ambik satu bilik sorang..ada 4 bilik la maknanya yang di ambil.

9

sekadar nak tidur satu malam..

10

ok la ni kan..nak macam mana lagi..

11

Tandas pun luas dan selesa..Lulus!!

12

Lepas da masuk bilik aku kuar jap sebab nak hirup udara petang di pekan Kuah..saja la nak jalan jalan..depa yang lain duk berehat kot..kitorang janji pukul 8 malam jumpa kat lobi nak pi dinner sama-sama..

13

Hari mula gelap..

14

dan bila malam tiba..

15

Ingatkan nak pi makan terus rupanya depa duk syok nak tengok barang-barang untuk di beli..depa bukan selalu mai sini..aku lain lah..tapi hat duk mai selalu ni duk borong lebih dari yang jarang mai..kira macam mana tuh??kira halal la ekk..hehe

16

duk Borong COKELAT tak hengat yer kak..

17

Sempat la pakcik-pakcik ni duk membeli cokelat-cokelat yang ada berbagai rupa dan jenis ni barang sepapan dua..Dalam pukul 9.15 pm semua kedai dah mula nak tutup.ishhh awal bebenor kan..tapi memang macam tu lah kat Pekan Kuah ni..tak berapa nak hidup kalau bukan Peak Season..

18

Da Habis Shopping jom kita makan pulak!!

19

Restoran Jai Island nama di beri..hantam sajalah labu..janji ada makanan aku nak makan dan minum..lapaq dah ni..hmmmm nak order apa yek..

20

sila sila meneliti order dulu..

21

Unik tak unik sangat la kan Menu kat sini..sebesar sebesar alam dia buat dalam frem macam gini..menarik!kreatif!!at least kalau air kaa makanan kaa tumpah tak la cepat rosak sangat..

22

Suasana di Jai Island Cafe

23

Semua duk pakat pakat order ayaq buah..ada ayaq carrot susu dan jus durian Belanda..makan pulak apa yang kami order yek??

24

nasi Goreng Kampung

25

Kueytiow Goreng

26

Nasi Goreng Seafood

27

Dari Restoran boleh nampak Hotel so korang boleh bayangkan lah betapa dekatnya Baron Hotel ni dengan Pekan Kuah..senang nak jalan-jalan..murah pun murah Hotel ni..Habis makan terus kitorang gerak balik dan bersiap-siap untuk beradu..

*Orang lain dah tidor aku duk mengadap lappy ni lagik..addicted to FB lately..hihi..bahaya sungguh..ok lah rakan rakan-aku tidur dulu..esok nak pi audit kang tak bermaya pulak..Selamat datang JULAI..zzzzzzzzzzzzzzzz

14 comments:

Ziana said...

as usual.. mint satu!
:P

eh.. menu dia lawo!!
memula td igt diorg dok belek ape..
creative laaa!!

alahai incik ajim.. nerd nyer muka!! :P

mazddaud said...

pergi langkawi macam balik kampung ye...silap2 balik kampung pun jarang lagi...ha ha ha ha

Luth Textile said...

selalu yerr..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

nak ole2 cekelat.....

PutraRocker said...

welkam 2 langkawi..again n again..hohoho

GRuNGe said...

Axim, best la ko, jalan-jalan je kije.

Aku syorkan ko jadi pengganti hos jalan2 cari makan, Maria Tunku Sabri tu. Sebab entry ko pun banyak Jalan2 Cari Pasal........Ops, silaps, Cari Makan.

zamspotte said...

Nak itut gi Langkawi leh?? Blum pernah jejak kaki lagi ke bumi Langkawi taw..

bozzobattousai said...

gi langkawi lagi? dah jadi cam rumah kedua plak kat sana tuh...nak dapat org langkawi kot?????

kucingorengemok said...

aiii mcm tak kasi org sblh tiru je nak order apa, haha... kalau takde mood borak, pasang menu keliling pinggan, takyah sosial ngan org sblh menyebelah, hihihi...

A.R.A.S.H. 910 said...

i dok hotel ni la dulu masa pi langkawi..mmg strategic..i loooiiikkkeeee..seberang jalan jer dah mcm² kedai...huhu

jai island cafe ni pun dah try..huhu

Lily.Lulu said...

langkawi lagi
bila agaknya adeq nak sampai sana ni
nak borong cokelat banyak2
:D

budleee said...

yum chocolate :D

Tny said...

Asyik ke sana je? Waaahh.. sedaap lah tgk rupa fried kteow tuh :p~~

Mrs.Sheikh said...

aku gile baban.. nengok langkawi ni..wahhhhhh bila la nak pi ni?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails