Followers

Tuesday, July 21, 2009

Antara Hidup dan Mati..

Bila Izrail datang memanggil
Jasad terbujur di pembaringan
Seluruh tubuh akan menggigil
Terkujur badan dan kedinginan..

Mati itu pasti..itu janji Tuhan..Sebagai makhluk tuhan kita pasti akan mati jua suatu hari nanti..menyedari hakikat itu aku menjadi lemah.lemah dan meyedari kekhilafan diri-mengenangkan masih banyak yang perlu di lakukan dalam meniti jalan menuju abadi..Astaghfirullahalazim..semoga Tuhan akan mengampunkan dosa-dosa ku..

Tadi on the way nak pi kerja aku telefon mak.Berita terbaru yang aku dapat-Bapa kepada Tunang adek da' meninggal dunia semalam-27 Rejab bersamaan hari Israk dan Mikraj-Rahmat Tuhan aku kira bilamana arwah ditakdirkan untuk meninggal dunia pada hari-hari besar sebegitu..Innalillahiwainnailaihirojiun..Dari Tuhan kita datang dan Kepada DIA jugalah kita akan di kembalikan..Semoga mereka yang menerima dugaan sebegitu akan tabah menghadapinya..saya doakan anda.

Banyak perkara juga bersembang dengan mak tadi-semuanya menyentuh hal kekeluargaan..Kadang bila bicara pasal hal ini buat aku jadi sedih..sedih dalam erti kata aku punyai masa terhad bersama mereka..sekarang masing-masing punya hidup dan komitmen tersendiri..well,that's life..the way you see life is different perspectives from others..sometimes untuk achieve something we have to let go of something..sigghh..

Apa-apa pun,Yang hidup teruskan hidup,yang sudah pergi moga kalian tenang di Alam sana..

Al-Fatihah..

**********************************************

18 JULAI 2009

Kisah minggu lalu.

Ketika aku berada di Kuala Lumpur.Terima Kasih Sam dan Angah tumpangkan aku untuk bersinggah di teratak indah mereka..Dan di kesempatan yang ada kami keluar makan bersama-sebelum meneruskan agenda utama di sana.Old Town White Coffee Ampang Waterfront menjadi tempat pilihan untuk bersarapan pagi mengalas perut.

1

Basement Parking..never park here before.

2

just like the other Branch

3

White Coffee,Chocolate and Ximut Milk Tea

4

Pasangan Suami Isteri yang vogue..dari Zaman belajar kekal hingga ke hari ini.Doaku agar jodoh kalian berkekalan ke akhir hayat.jangan lupa panjatkan doa untuk aku juga.Semoga kita sama sama mampu harungi hidup di samping yang tersayang..Indah bukan hidup jika rasa diri disayangi??:)

5

Kebetulan hari Sabtu petang tu ada perlawanan persahabatan Malaysia menentang Manchester United yang bertandang ke sini untuk menjayakan kempen Asia Tour nya..Boleh tahan juga pemain kita menentang Kelab liga Inggeris Gergasi itu..kesudahannya Man.United menang 3 berbalas 2-agak cemerlang juga persembahan kita tempoh hari..Keep up da good work Malaysia!!

6

aku sudah kelaparan kala ini..

7

Double Butter TOAST..sedap!!

8

Chocken Hor Fun-lama dah tak makan!!

close-up and personal.

9

Aikkk belum apa apa lagik dah ngaappp dulu..

10

Sam order Telur masak separuh ni..mengiurkan aku tengok telur macam nih..cumanya masa penyediaan nya yang agak lambat-aku dah habis makan Hor Fun tu pun Telur ni tak sampai sampai..Tapi takpa lah since kami pun not in the rush..masa yang ada boleh di guna untuk bersembang-sembang kenangan..

11

Dan sebetulnya agenda utama aku ialah untuk menghadiri perkahwinan rakan sekerja aku-Enchek Salman Hassan ni..(not to mention i'm his best man on that day).Usai makan kat Oldtown Ampang straight away kitorag bergegas ke Taman Melur Untuk upacara suci itu..Congratulation to both of you!!(nanti aku update dan kongsikan gambar-gambar sekitar majlis dalam entri selepas ini ya)Just stay tune with AXIMUD..:)

*Love life and life will love you back. Love people and they will love you back.I love my past. I love my present. I'm not ashamed of what I've had, and I'm not sad because I have it no longer..

23 comments:

miszrLina said...

innanillah... moga roh arwah dtempatkan dkalangan yg beriman....



opss... entry 3in1 neh... hehe

cun ar pic pgantin tu...

Rya said...

post bila2 pun slalu nak buat org lain rasa lapar.. ehehe

GRuNGe said...

3 in 1 entry.

1. Semoga arwah ditempatkan bersama orang-orang yang beriman. Btw @xim, adik dah tunang, kamu bila lagi? (Ke dah sudah?)

2. Seperti biasa, entry jalan-jalan cari makan. Cop, double toast memang sedap. Aku kalau g oldtown, memang makan roti jer. Kari ayam dia pun not bad beb.

3. Lalalala. Kamu jadi best man, kata orang nanti dapat berkat. Lalalala.

Ada kije kosong tak dekat company ko. Aku nak try buat something different plak.

Fzreenz said...

salam...memg yang hidup pasti akan mati..kite yang idup kene teruskan mencari amal jariah banyak2..kalo tidak kite akan idup dlm keaddaan xtenang selalu..

axim..miss u

Faisal Admar said...

haha semalam lepas pekena char koey teow, kami pi old town bayan baru tu.

best wor!

Jard The Great said...

jumped here from grunge.. ehehe...

eedany said...

Al-fatihah buat arwah.

p/s : hidup ini umpama ice-cream. Nikmatilah ia sebelum cair. (boleh tak komen macam ni?)

Ziana said...

Innalillah...
Moga arwah di tempatkan di kalangan org2 yg beriman..
Ameen......

**

Comei jek angah n sam nih :)
OT tetap di hati.. kan kan..
lapa laa plak tgk udang tuh..

**

Congrats to Incik Salman..
Slamat Pengantin Baru...
:)


**

u tc ya!!

@xiM said...

Ina,

sama sama kita doakan ya..

pic pengantin??nantikan entri seterusnya untuk gambar yang lebih cun..hehe:p

@xiM said...

Rya,

ok la tuh,at least dari gambar turun ke perut..hehe

@xiM said...

GRUNGE,

1-adik aku sudah bertunang,aku bertunang putus di tengah jalan..haha..kesimpulannya aku single but not ready to mingle..:p

2-memang layan kan double toast tuh!!kari ayam cicah roti nya pun best!!da pernah try..yang meletup nasi rendang ayamnya..pehhhh..

3-haah,dapat berjat dan kawen pun lambat..hihi

Kerja kosong??ekkk tak berapa nak arif sangat sebab aku bukan HR kat sini..tapi nanti aku try tanya k..:)

miamor said...

hehe..vogue ke?ko ni..pakaiblasah je ek..hehe..mm.best kan hr ni tu..tp nmpk gayenye kene smbung kat penang lak la.hr tu ade emergency.sian ko kene balik awl.

ha axim, roti kat pak li kopitiam lagi best dr OT.nnti kite pi ek.sume mknn kat pak li lagi sdp :P
to ziana:hehe..thnks :).kembang semangkuk ni.

@xiM said...

Fazreen,

ya betul tu areen..aku pun banyak amal tak buat lagi nih..masih banyak ruang nak perbaik diri..sama sama kita berubah ke arah yang lebih baik k..Insya Allah..

i miss you too my old fren!!bila nak jumpa??nanti aku turun KL aku roger ko k..Insya Allah..

@xiM said...

Faisal Admar,

wohooooo..jauh sangat tu bro kalau tak mesti aku dah join..lagipun duk sibuk nak tengok Harry Potter and The Half Blood Prince semalam..another time k..:)

@xiM said...

JARD THE GREAT,

salam kenal to you!!rajin rajin la mai bertandang ke sini k..:)

@xiM said...

Eedany,

boleh jer..menarik jugak perumpamaan tuh..
*tetiba lapar ice cream nih..camano tuh..huhu

@xiM said...

Ziana,

Ameen..

**

Comei yek..habis la kembang semangkuk dak dua ekor tuh..

**

slamat slamat..

**

u tc jugak k..

@xiM said...

miamor,

tu la pasal..nanti korang mai penang pulak k..then kita leh round round lagi kat sini..sambung rancangan yang tergendala hari tuh sebab emergency..so how's your MIL and FIL??ok tak??

nanti bawak aku pi makan kat Pak Li Kopitiam k..nak jugak rasa kesedapan roti kat situ..lagipun boleh buat review pasal PAK LI pulak pas nih..hehe

Wahidah said...
This comment has been removed by the author.
Wahidah said...

alfatihah

selau je turun Kl axim ne..tp tk pernah dpt jumpa taw..aipp...

hor fun yummy..kalo mkn hor fun ne tk sah kalo tk inta cilipadi..br la urmmmmmmmm

ddyana said...

baru nak ngorat enchik salman...dah kawen rupanya..hahaha..pastu cakap kat sam,dia dah temoks..hahaha..jangan jadi tembombom cam nuyui dah arrr..

Lily.Lulu said...

Al-Fatihah ..
Yang datang pasti akan pergi

@xiM said...

Wahidah,

memang pun..kalo makan hor fun memang daku humbankan sumer cili padi tuh..baru kawwww...

================================

Ddyana,

ekkk jatuh chenta ngan suami porang kaa nih??kes berat ni..ishhh..

yer..sam memang dah berisi..satu dunia dah nampak..hehe

==============================

Lily,

mati itu pasti..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails