Followers

Tuesday, December 8, 2009

BIRTHDAY CELEBRATION @ CHILI'S KLCC

Hujung minggu yang lalu aku pulang ke Terengganu lagi.Untuk meraikan majlis sambut menantu Adik,keluarga belah suaminya.Majlis berjalan lancar,penuh kesederhanaan tapi meriah.Selesai majlis aku terus ke Tanah Merah Kelantan untuk hantar Faiz pulang ke asramanya.Setahu aku sekarang cuti sekolah tapi mungkin sekolahnya punya latihan intensif atau yang sewaktu dengannya.Wallahualam.Pulang kembali ke kemasek hari yang sama dan tiba pada jam 12 malam.Penat.

Keesokan pagi nya selepas sarapan pagi,aku dan kak tie ke ke Temerloh bersama kakak ipar ku yang kebetulan memang mahu pulang ke sana.Di temerloh sempat singgah makan tengahari-makan makanan terkenal di Temerloh-Patin masak Tempoyak..Very Nice!!Thanks Kak Feeza for the treat.i owe yo one.Lepas dah Lunch aku dan Kak Tie terus ke Kuala Lumpur menaiki metrobus dengan tiket RM11.20-Tiba di KL pada jam 6 petang.

6 DISEMBER 2009

Dari stesen bas Pekeliling Sam dan Angah datang menjemput.Punya lah lama aku menunggu(1 jam setengah-to be exact)..Jalan dari Bangi ke KL jam teruk katanya.Takpa lah,sabar menunggu walau dalam hati Tuhan saja yang tahu.Betul kata orang penantian itu satu penyeksaan..hehe..but Thanks anyway sebab datang ambik aku.:)

1

Dari stesen bas pekeliling tu kitorang terus ke KLCC,sebab nak pi dinner kat sini dan juga nak celebrate birthday seseorang.Punya lah ramai umat manusia dalam KLCC ni meraikan Year End Sale gamaknya.Masing masing duk bershopping tak hengat.Kalau ada duit banyak harus aku pun turut join sama.

2

Plan untuk Dinner di Chili's.Kat Restoran ni pun ramai orang tengah que,nama duk ada dalam waiting list.aku pun taruk la nama skali,seat for four..dalam setengah jam diorang suh tunggu.Hantam sajalah.Kena menunggu lagi..huhuhu(tak leh blah ok ada satu couple arab ni main menonong jer masuk sesuka hati last last kena kuar balik..haha..u know i know)

3

Lama siot aku tak jumpa dua orang besfren aku neh.Masing masing sibuk ngan komitmen memasing tu yang tak bertegur sapa tuh.kena lah faham kan.bila dah ada life sendirik,tambah tambah lagik diorang dah berumah tangga.saling faham memahami,yang penting KERJASAMA.

4

WE DO NOT SEAT INCOMPLETE PARTIES-aku cuak gak tengok amaran nih kat didnding depan counter tuh sebab kitorang cuma bertiga tapi aku reserve kan untuk 4..kami cuma bertiga,Mujurlah chaotic moment berlaku and bila dah ada tempat diorang tak check pun.Main redah kasi masuk dalam jer.Baru aku kol yang sorang lagi suh mai Chili's.

5

Ni lah another one yang kitorang ajak makan sekali,Ziana..Nak sambut besday dia yang jatuh pada 5 disember.di sebabkan kekangan masa tak dapat nak celebrate on time so anjak sehari lewat pun takper kan.Janji dapat jumpa.Dia ada kasi Biskut Mark& Spencer kat aku masa ni.Thanks to you!i like the dark Chocolate one!

6

Korum dah cukup ni so apa tunggu lagi jom kita order makanan..Tak taw nak makan apa,dah la nak tengok menu pun lampu tak berapa nak terang..padahal mentol dah ada sebijik atas kepala tuh..haha..Jom jom tengok apa yang kitorang order:

7

starter-Triple Play\

8

ayam ni masa masam sikit..sodap!!

9

Angah order Big Mouth Burger dan Fries ni

10

Sam-Peminat Spaghetti dulu kini dan selamanya

11

Mushroom Fajitas(if i'm not mistaken)

12

Salad untuk Mushroom Fajitas ni

13

Ada tiga keping roti pita yang ada,so kena bungkus sendiri..Ziana tolong bungkus aku tukang ngap..haha..yang Mushroom tu campur ayam dan daging(Combo)..Tapi memang nak kena mengelak ngelak la amik ayam daging tuh sebab sangat berselaput Cheese yang kental..erkkkkkkk..aku tak makan Cheese neither do kak non.

14

Tengok lah Cheese yang Tebal itu..Phewwiiittt..

15

mari mari kita mentekedarah!!

16

ngap ngap ngap ngap..

17

Tengah tengah duk makan tetiba Saidatul Nazla muncul..actually tadi memang aku dah terjumpa dengan dia depan Chili's..Tak sangka dia pun makan kat sini..Terus pose mesra ngan Ziana.peace!!

18

Sempat la Naz kasi hadiah Besday Untuk Zie-dari Famous amous..Thanks Naz!!(ni cakap thanks bagi Pihak Ziana..hehehehhe..)

19

nak refill lagi ker sam??

20

Oleh kerana air kat sini memang boleh refill sesuka hati maka sedap jer lah aku menyedut air sampai habis then panggil waitress yang bertugas suh isi balik..sampai lima gelas air mango ni aku sedut apa kes??boyot macam tu jer jawabnya..hahahaha..

21

Sedang kami rancak berbual dan bersembang,datanglah krew Chili's and da gang menyanyikan lagu 'HAPPY BIRTHDAY' untuk besday girl..hehe..dah plan awal awal ngan depa suh wat suprise tu untuk Ziana..Happy Belated Birthday to you Zie!!May all of your dream come true,and your worries stay smaller..:)

22

mari meniup kek..Fuhhhhhhhh...!

23

Terimalah hadiah yang tak seberapa ni dari kami

24

tu bukan Hadiah dari Naz kaa??hehee..eksen jer tuh

25

Dengan Miss Ang ni lah aku berkolaborasi suh kasi Dessert Compliment untuk besday Girl..Peramah sungguh orangnya..Bila nak amik gambar dia dan dan tu jugak duk betulkan rambut lap lap mula sikit..hehe..Thanks Miss Ang!!Hope to see you again next time.

26

Sambung bersembang siap suh refill air lagi..Gelas ke lima ni aku dah surrender..dah tak tahan nak terkencing dah pun asyik minum banyak sangat..It's time to go back bebeh..aku macam tak kerja esok kan..kat Penang pulak tuh.Masa ni dah dekat pukul 11 malam.macam lah Penang tu belakang KLCC ni jer.

27

4 of us..(miss ang tolong amik gambar)

29

Chili's kat KLCC ni bukak sampai jam 1 pagi..so masa ni pun orang ramai lagi kat dalam tuh..kat luar sumer dah takder la sebab operasi sampai 10.30 pm sahaja.next time kita datang lagi sini ya!

30

kekenyangan yang amat masa ni

31

Jalan-jalan sekitar KLCC sekejap then Zie hantar aku ke Puduraya,amik bas pukul 11.30 malam ke Penang..For the first time bas konsortium tu tepati waktu,11.30 pm lebih macam tu jer bas dah jalan..kalau kebiasaannya sejam lebih gak nak kena tunggu..Anyway,Thanks Sam dan Angah jadi teman dinner malam ni..Happy Belated besday Zie,and thanks pada semua!!

*jatuhnya sepanjang perjalanan ke Penang aku duk asyik nak terkencing jer sebab minum air banyak sangat!!hehehhe

28 comments:

Mak Su said...

aik? cendawan nasik goreng ker tu? nampak sedaplah!

maksu pun ada kat sini,
http://lepaskansajaburungitu.blogspot.com

miamor said...

hari tu memang kekenyangan tahap gaban.hehe..keje nye refill air je. miss ang tu baik btol kan?hehe..aku suke layanan die. aku n sam bbesar hati meneman korang dinner ;) hehe..next week kite ke johor pulak ye.wah..bjalan sakan la ko.

^aNgRiAni^ said...

adeiiiii menggiurkan giler makanan kat post axim ni...kalau mcm ni boleh hancuss program diet akak :D

KAKTINY said...

dh buleh refill sesuka hati kan.. tu yg tak hengat dok menambah jer airnya eh.. hahahha.. sampai 5 gelas?? memang kenyang air ler ko dik.. kehkehkeh...

ooo.. my feveret is dia punya side dish tuhh.. marslow potato.. umpss... yummy yummy... ngan crispy nachos as a starter.. kuah beef plak tuh.. pergh...

betul betul.. apa yang penting.. "kerjasama".. hahaha..

Qumairah said...

wahh .tak nah makan kat chillis..eh kena try nih

CIKGU ZAM said...

Salam , pedas tak makanan kat chilis tu,,??

addyaholix said...

selamat hari lahir buat zie. dia bertuah punya sahabat seperti kau azim. ;p

addyaholix said...

atau betulnya, kalian bertuah punya satu sama lain.

mamaelly said...

azim...kak elly terus lapar jadinye tau..eee jahat tul dak nie

CAHAYA said...

best2. patut la pening kepala otw balik penang tu. makan banyak. :) eh, lama pulak saya tak makan chilli's. teringin choc molten cake.

Syam said...

banyaknyer ko makan azim...patut la nampak fizikal berubah sikit...hehehehe

blogresipi.com said...

Starter sama sendawan tuh memang menggiurkan... tak tahan mak tengok cheezy meezy tuh!!! bytheway, happy belated birthday Ziana :D

@xiM said...

MAKSU,

tu bukan nasi goreng maksu,tu combo daging ngan ayam campur cendawan tabur cheese kat atas..hehe

ok ok akan di lihat link tersebut nanti..:)

@xiM said...

MIAMOR,

hehe..betul betul betul..Miss Ang tuh baik hati betol..suka dengan layanan dia..Thanks sebab teman..ok ok jom next week kita pi Johor pulak..:)

@xiM said...

ANGRIANI,

makan jer kak..jangan berdiet nanti hilang nikmat hidup..hehe

@xiM said...

KAK TINY,

memang buntang ngan ayer saja malam tu kak..haha..sebab boleh refill sesuka hati kalau waitress tu lalu konpem suh dia refill..sampai tak tahan dah baru benti..

apa yang penting??KERJASAMA!!

@xiM said...

QUMAIRAH,

try lah..banyak menu menarik.

@xiM said...

CIKGU ZAM,

pedas atau tak bergantung pada apa yang cikgu order..:)

@xiM said...

ADDY,

orang berbudi kita berbahasa..percaya pada pepatah buat baik di balas baik..aku bertuah punya sahabat yang baik seperti mereka..kau juga pasti punya sahabat baik seperti ini bukan?

@xiM said...

MAMAELLY,

bukan salah saya kak..salahkan DSLR yang tak henti henti nak snap gambaq makanan jaaa..

@xiM said...

CAHAYA,

saya pun terasa begitu juga..pasti sebab duk sumbat banyak sangat OTW balik penang terus pening dan tak sihat..haha

@xiM said...

SYAM,

baru perasan yer bang..dah makin membesar ni..hehe..

@xiM said...

Blogresepi,

ni mesti peminat Cheese nombor satu kan!

Izan said...

yang cendawan tu nampak sungguh yummy... next time nak kene try la bila balik msia =)

@xiM said...

IZAN,

try jangan tak try..:)

Ziana said...

thanks a lot to u..angah n sam..!!
tq tq tq so much..

setuju nga angah..
amoi tuh sgt laa mesra alam :)


addyholix, blogresipi..
tq so muc..!!
:)

Miss Nazla said...

haha comel gila entry ni. but it was really nice to meet all of u there.

nak jumpe kakdik, terjumpa skali axim. pastu kenal plak dgn angah & sam. senang2.

fusarium solani said...

Azim,

Wah...lu minum ke apa ha bro? Sampai lima gelas (sambil geleng-gelang kepala )

Takper, janji bersenam kasi kalori hilang ha..

Tak pernah pergi sana lagi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails