Followers

Friday, December 18, 2009

TAHNIAH MALAYSIA!!

Tadi petang balik kerja tak sempat nak tukar baju dah tercongok depan Tibi sebab nak tengok Final Malaysia Lawan Vietnam,Bola Sepak Sukan SEA..tak pernah pernah minat nak tengok Bola Sepak Malaysia Main tetiba bersemangat nak tengok-SATU MALAYSIA punya pasal lah kot..semangat lain macam..hehe

1

Bola Sepak dan Tendang

2

final-siapakah yang akan menggungguli?

3

Jurulatih Negara-K.RajaGopal..Punya taktik tersendiri dan begitu Optimis Malaysia akan melangkah maju ke hadapan dan merangkul pingat emas sekaligus menamatkan kemarau 20 Tahun Emas Malaysia untuk Bola Sepak..

4

Perlawanan bermula dan separuh masa pertama game Fair and Square..masuk separuh masa kedua malaysia terus mengasak dan mengasak,yang paling aku benci nengok penjaga gol Vietnam nih..tak habis habis ngan Drama Murahan..nak buat drama masuk kelas berlakon dulu la wei..tah hapa hapa..saja nak kacau rentak pemain Negara kita..ish ish ish

5

Berkat Kesungguhan dan Kesabaran,Malaysia dapat satu Gol saat akhir dan masa tambahan 6 minit pun tak mampu untuk memberu kan gol bagi Vietnam..hahahahaha..padan muka korang..memang MAS well deserved la untuk menang..Bravo bravo..TAHNIAH!!

6

Masa penyampaian pingat

7

ehhh tu pakcik sapa tak taw..:p

Overall aku berpuas hati jugak lah dengan Mutu pemain Malaysia..ataupun sememangnya mutu pemain Vietnam yang rendah,itu aku tak pasti..banyak kelemahan yang perlu di perbaiki,tapi nyatanya Malaysia punya kelebihan dari segi stamina dan passing yang jauh lebih tepat dan cekap dari Pemain Vietnam..

Semoga Bola Sepak kita akan lebih bersinar selepas ini!!

14 comments:

blogresipi.com said...

Tamat dah kot kemarau pingat emas Malaysia. Harap harap lepas ni layak ke Olimpik pulak... :D

Lady Dyla said...

akhirnyaaaa... it happens.. after 20 years... thi should be a sign for a gud year for the Malaysian teams...

kuchairies said...

Menang nasib jer.. hihihih..

armouris said...

tahniah Malaysia!! hati-hati jangan tercedera semasa bermain bola sepak - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

Mrs Shaka said...

betul tau..keeper vietnam tu...kan time malaysia rancak menyerang dia sesajooo jer buat drama..nak slow down kan malaysia la. klu tak ntah berapa biji dah goal. congrates malaysiaaa!

Mrs Shaka said...

tu pakcik axim!
tahniah kat dia juga..

Syeeda Sobbihi said...

tahniah team bola malaysia! they deserved it because they worked very hard!

@xiM said...

blog resipi,

sama sama kita doakan untuk Malaysia yang tercinta..:)

@xiM said...

Lady Dyla,

yeah..it's a good sign!

@xiM said...

Ries,

mana ada nasib,memang laya menang..tengok separuh masa kedua asyik malaysia jer yang menyerang..cayalah!

@xiM said...

Armouris,

thanks for the info!

@xiM said...

MRS shaka,

memang drama queen sungguh!!sakit hati enengok keeper vietnam!huh

@xiM said...

Mrs.Shaka,

ehh kenal ekk..hehe

@xiM said...

Shyad,

yeah!!aku sokong aku sokong!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails