Followers

Thursday, December 3, 2009

AIDILADHA PART 1 - SOLAT PAGI RAYA & MAKAN-MAKAN BERSAMA KELUARGA

Kesempatan yang ada ni aku nak kongsi ngan korang semua gambar gambar masa beraya aidiladha minggu lepas..Alhamdulillah balik raya haji kali ni rumah tak banjir macam tahun lepas..(klik sini untk cerita lalu)..Hari ni kat opis sibuk ngan odit tak sudah,so sebelum balik umah ni aku buat entri ni dulu..Kang banyak lagi entri lain akan menyusul..Layan gambar jer lah k..Jom jom jom..

27 NOVEMBER 2009

1

pagi sebelum pergi semayang raya

2

bersama kakak ipar dan kakak sebenar

3

lembu yang menunggu masa untuk di korbankan..

4

selepas semayang raya depan masjid jamek kemasek

5

depan masjid pun gagah berposing

5a

singgah ziarah rumah tok long..

6

mari minum dulu..

6a

balik ke rumah terus pegang ikan masuk dapur??dashyat sungguh abangku ini

7

kanak kanak yang datang bertandang

8

sahabat handai datang ziarah mak dan ayah

9

pertama kali beraya dengan isteri tercinta..:)

10

di bawah pohon asmara

11

menu pagi raya:MACAM MACAM ADA!!

11a

Ini ialah LEMANG-juadah wajib!

12

Laksa penang pun ada

13

yang ni faveret-NASI DAGANG!

14

NASI MINYA KAK IJA BUAT

15

NASI MINYAK TOK WAN BUAT

16

syuk bersama isteri gigih memasak di dapur

17

juadah dah tersedia,jom kita makan!!

18

ayah lah paling seronok bila dapat makan ramai ramai macam ni

20

keadaan tiba tiba menjadi sibuk..

21

model ubat gigi??mesti tak lepas..hehe

22

Alhamdulillah semua dah kenyang..:)

24

ayah wat balik kaki lembu..

25

mesti diorang nak buat sup neh..

26

Korang pernah dengar Rojak Kateh??

27

Syuk buat Sup Daging..

28

ni kalau tak silap GEAR BOX namanya..

29

sup daging ni sedap,tapi aku kurang bab bab daging ni

Kesimpulannya memang Raya Haji kali ni pun bersifat KeDAGINGan semata-mata..dah namanya pun Raya Korban kan..:)habis semua jenis masakan daging yang ada-ada Gulai Daging,ada Daging Goreng Kicap,ada Sup Daging dan tak lupa juga Daging Kebab dan Daging Panggang..Nantikan Entry seterusnya ya!!kami buat BBQ di malam hari..

to be continued..

16 comments:

MiSZuE said...

sedpnye
saya kelaparan dikala hujan:(

Leez said...

nampak meriah beraya di kampung axim. Kak leez first time beraya haji kat london...tak rasa apa2. Hehehe....masa raya tu duk merayap kat kota London.

armouris said...

info tentang kebaikan cara sembelih Islam kat sini - Kelebihan Menyembelih Binatang

Qumairah said...

hmm tgk nasik dagang tuh teringat first time makan. Kat rumah member..nasi dagang terengganu lain kan dengan kelantan. Sangat lembut,lemak,sedap. My sweetheart suka benor ngan yg terengganunye version but susah nak jumpa kat sini..

kucingorengemok said...

aaa rojak kateh - pernah dengar tapi tak pernah rasa

Riverstone Eco Resort said...

semoga sekses segalanya dari:- www.riverstoneecoresort.blogspot.com

KAKTINY said...

nak tgk gambar2 BBQ..

I luv BBQ.. (syok makan dan kacau org bakar jer.. nk menunggu dan menolong bakarkan.. malas skit.. buleh camtuh??... tapi kalau nk tolong marinatekan, ok jeeerrr.... kehkehkeh...)

@xiM said...

Miszue,

kalau kelaparan kunjungi kedai makan berhampiran anda..:)

@xiM said...

Kak Leez,

best apa beraya di rantau orang..feel sejuk sikit..hehe

@xiM said...

\armouris,

thanks armouris!!

@xiM said...

QUMAIRAH,

apa lagi,belajarlah cara cara membuat nasi dagang..baru si dia makin sayang..:p

Faisal Admar said...

aku suka sup daging ni!!! nak sikit :(

Izan said...

menggoda sungguh lauk2 kat sini... abang hang pun pandai masak.. ni satu keluarga pandai masak rupanya... =)

@xiM said...

Faisal Admar,

aku tak gemar sup daging!!amiklah bahagian aku..hehe

@xiM said...

IZAN,

abang shuk tu memang terer masak..saya pun tak seterer dia kak..:p

NizamA said...

2009: berisinya hang masa nih hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails