Followers

Saturday, December 26, 2009

SAMBUTAN BESDAY PAK ASHAARY

Sampai Kemasek semalam pukul 4 petang..

Disambut mesra oleh semua ahli keluarga yang lain,selain dari di jamu dengan nasi beriyani dan Sup ayam beserta bubur nasik..meriah sungguh makanan yang ada di rumah..Sempat la mengupdate mana mana cerita yang tertinggal sesama kami..Kebetulan masa ni Pok zi dan Mok zah pun ada sekali,makin gamat lah keadaan dengan 3 heronya yang dah besar sekarang..seronok tengok Kembar diorang,i wish to have my own twin nanti..hehe

1

Ni gambar kat tanah sebelah rumah..kat sini mak ada buat kolam Ikan..ada 6 kolam kesemuanya..petang petang hari amik angin tengok keliling kawasan rumah pun seronok juga..

3

masing masing sibuk duk tangguk ikan..

2

Nampak tak ikan apa ni??tak berapa jelas kan..ni lah ikan keli,setakat ni ada 200 ekor kesemuanya..boleh buat bisnes ni kan..kat kolam satu lagi ada ikan Gapi dan satu lagi ada ikan Puyu..

3a

ni nak amik ikan gapi ni..

4

Adek dah yang semangat sangat duk nak ambil ikan gapi buh dalam balang kaca,nak buat perhiasan kat bilik katanya..takpaa takpa..yang penting kerjasama kan.Then dari Kolam Ikan ni kami semua pulang dan berehat kat rumah,sementara menanti maghrib masuk..

5

Bersempena dengan Hari Ulangtahun Kelahiran Ayahanda pada 23 Disember yang lalu kitorang adik beradik bercadang untuk mengadakan sedikit sambutan untuk ayah..kebetulan dah ramai ramai ada so apa salahnya kan..after all,sapa lagi nak buat ayah happy selain dari anak anak nya kan..:)

6

Ayah dah tidur masa ni,tapi kami duk gatai pi kejut jugak sebab nak suh dia kerat kek..hehe..ayah tak berapa nak sihat sekarang..kakinya sakit sakit tu yang dia cepat penat..kami duk serbu konon konon duk buat suprise la ni kan..mujur ayah sporting dan memahami..seratus point di situ..:p

7

Mak kerat kek sekali ngan Ayah

8

Ini sudah terbalik,sepatutnya Mak la suap ayah kan..ni ayah pulak yang suap mak..hehe..apa apaun janji mereka bahagia..Selamat Ulangtahun Kelahiran ayah..semoga ayah sihat sejahtera dan cepat sembuh..panjang umur dan murah rezeki..ameen.

9

My dad,My Hero..Happy Birthday!

10

sederhana di ruang tamu rumah..

11

ni sessi berbagi kad untuk ayah dari anak anak semua..ayah kelihatan terharu masa baca kad ni..speechless,tapi ada cahaya gembira kelihatan dari sinar matanya..

12

semua duk pulun sign..cayalah!!

13

Hadiah apa yang kitorang bagi??kitorang kasi HP N70..sebab hp lama ayah dah rosak..ayah nmemang suka pakai N70 so kami belikan yang lain..nak belikan yang banyak application takut ayah tak pakai so beli yang ni pun dah memadai..Hope he will like it..:)

14

Untuk jamuan makan,STEAMBOAT yang di buat..kuah tomyam jadi sup untuk malam tadi..Lazat yang amat!!

15

sila makan sila makan..

16

Doa selamat Adik Ipar yang baca,Zul..Alhamdulillah semuanya berjalan lancar walaupun ada kesulitan tersendiri..Seronok sangat bila tengok mak dan ayah seronok..Bukan kek dan hadiah jadi ukuran,tapi ingatan dan penghargaan anak anak itu sendiri yang lebih menjadi keutamaan..WE LOVE YOU DAD!!

17

Happy Birthday again my dad!!You always be the greatest dad i've ever had..Take care!!

*on my way back to PENANG already..

21 comments:

eQbalzack said...

wahh...cantek ikan gapi tu....letak dalam kolam umah abg eq cantek gak tu...hehe

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

selamat hari lahir...semoga panjang umo dah murah rezeki...

blogresipi.com said...

Salam,
terharu tgk sesi birthday ayah Axim ni. how much i wish to do the same. Rindu kt ayah di kampung. :(
Apepun, ingatan tu lah yg paling berharga kan. bukan hadiah yg jadi ukuran. Keep it up bro!

Wahidah said...

meriah giler kumpul reramai...:)

CIK ZAI said...

sonokkan leh celebrate camtu...huhuhu...tp cheq xleh dh...
inchek axim terer ckp utara no?

Ad Rifza said...

Selamat Hari Lahir Pak Ashaary..Moga diberikan kesihatan yang baik..INSYALLAH...

@xiM said...

Abang EQ,

nak ker??kat kolam tu ada beratus ekor lagi..sumer cantik cantik..:)

@xiM said...

ARIF,

tq arif!!

@xiM said...

BLOGRESIPI,

betul tu kak..bukan hadiah jadi ukuran.peringatan tu yang lagi penting..:)

@xiM said...

WAI,

memang meriah sesangat..dah adik beradik ramai tu yang lagi syok.tambah pulak ada dua orang baru,adik ipar dan kaka ipar.

@xiM said...

CIK ZAI,

dah lama duk kat utara ni sampai terikut ikut tuleh dalam blog pun cakap utara..haha

@xiM said...

AD RIFZA,

thanks Ad!

xplorer said...

menarik nampak kolam ikan itu , buat bisnes ke ikan tu ataupun suka2 saja

@xiM said...

xplorer,

setakat ni mak tengah try cari pasaran..:)

booksgila said...

sedapnye! new year eve aku, nadia dengan keith buat steamboat juga! :) tak sabar rasanya.

esok cuti lagi. nak lepak2 di qbay :)

happy birthday ayah mertua! lol

Nikli said...

pak ashaary sehat ka..??
anak dia aku tau laa, terlebih sehat..

@xiM said...

FANG,

happy besday ayah mertua??nak mengorat adik aku kaa..soryy taken already..haha

happy new year to u in advance!!

@xiM said...

NIKLI,

pak ashaary tak berapa sihat sekarang..
doakan lah dia k..

booksgila said...

happi new year... er, adek? apa neh. confuse. piak!

@xiM said...

booksgila,

aik..sapa yang confuse nih..aku pun naik konpius daaa..haha

luv_fiefa said...

tumpang tanya..
ikan gapi boleh bela dlm bowl camtu ke?huhuhu..sbb ritu beli ikan gapi nk bela camtu..tak smpi berapa jam..mati dh sume..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails