Followers

Tuesday, December 29, 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU EN.SEPUL!!

Hujung minggu lalu.

27 Disember 2009

Atas urusan kerja,aku terpaksa pulang awal dari kampung halaman.sempat balik seketika untuk celebrate ayah punya besday,then keesokannya dah mula bertolak ke Penang.Pagi ahad menyelesaikan urusan kerja yang ada..Tengaharinya Berkesempatan untuk menghadiri majlis kahwin seorang rakan Blogger/Rakan FB-encik sepul di Alor Pongsu,Bagan Serai,Perak.

1

Aku bukan berseorangan.aku pi majlis tu dengan Nikli Nodin,kebetulan dia balik kampung mak dia kat Kuala Kurau so aku pi amik dia,then perjalanan ke Alor Pongsu di teruskan..Honestly,this is my very first time datang sini.Syiokk jugak lalu kawasan pedalam macam ni.Hijau jer mata memandang.

2

Nasib baik ada Kad jemputan en.Sepul kasi.sampai dalam dua minggu lepas dah.Kalau tak sebab kad ni konpem aku dah sesat barat tak taw nak pi macam mana.Thanks atas undangan by da way!!

3

Akhirnya kami sampai juga di kawasan Rumah pengantin perempuan..

4

Mula-mula kami konpius sama ada ni rumah yang betul atau tak,sebab duk banyak sangat bunga manggar yang ada.Biasalah ni kan musim orang kawe,duk salam ngan Tuan Rumah then bagitau yang kitorang kawan encik sepul..Tuan rumah kata betul.Terus di suruh kami makan dulu sebab pengantin lelaki tak sampai lagi.kami datang dalam pukul 1 pm lebih,pengantin sampai dalam pukul 2 ikut tentatif program depa.

5

Dah suruh balun dulu apa lagi,makan la apa yang patut..memang kelaparan dari pagi tak makan sarapan so nak bedal cukup cukup.last last aku makan tak habis sebab macam tak kena ngan selera aku.Bukan makanan tak sedap,sedap jer tapi aku macam tak boleh pi.tak taw pasai apa.Kembungkan perut ngan minum ayaq oren jer lah jawabnya.


6

Dalam pukul 2 keadaan menjadi ribut.Rupanya pengantin dah sampai.maka masing masing mengambil posisi untuk menyambut ketibaan pengantin.aku duk sibuk nak amik gambar jer lah jawabnya.

7

betulkan sampin kaa bang..

8

perarakan pengantin pun bermula..

9

berarak tak jauh pun..dekat jer..hehe

10

Nita-Bini Encik Sepul-gorjes kan?

11

jom masuk rumah bersanding

12

Masa diorang bersanding,tetiba aku tengok ada upacara membasuh kaki.Adat orang jawa kata mereka.nak mensucikan diri sebelum memulakan kehidupan baru sebagai suami isteri.mau tak lencun basah seluar dan kain laki bini ni..kalau korang perasan laa kan..haha

13

sessi menepung tawar

14

Tahniah encik sepul!!semoga berbahagia ke anak cucu.aku taw masa ni hang pun dah lapar gila kan.lepas dah habes sessi menepung tawar majlis di teruskan dengan sessi makan beradab.

15

nice tempat makan beradabnya!

16

sabar..baca doa makan dulu..

17

suami menyuap bini dengan ganazz

18

ni baru bersopan santun..

19

aik,minum pun bersuap yaa..

20

senyum jer pengantin perempuan..:)

21

pic yang aku paling suka

22

aku,Nikli Nodin dan pengantin Baru

24

Sebab Nikli nak balik ke Kuala Kurau kembali,so takleh nak lama-lama..tengah pengantin makan kami minta diri dulu..kalau tunggu ke petang leh wat outdoor kan..hehe..anyway,lawak encik sepul ni.tak habes habes kata dia terharu sebab kami dapat hadir..hehe..Selamat Pengantin Baru untuk hang.Majlis aku nanti jangan lupa datang.Bawak Sepul Junior skali..:p

25

tak dapat outdoor pengantin,yang ni pun jadi lah

26

suasana desa terasa..bau rumput dan bau hutan


27

Perjalan di teruskan..dan aku pulang ke Penang,mengambil masa untuk mendapatkan rehat yang secukupnya..Selamat Pengantin baru buat Encik Sepul!!semoga berbahagia ke akhir hayat..:)

*asyik pergi kenduri orang,kenduri sendiri entah bila gamaknya..:p

21 comments:

singAsong said...

Kitorang tak dapat nak pergi...semua busy !!

singAsong said...

Kitorang tak dapat nak pergi...semua busy !!

alhaqimi said...

yer tak yer...

encik axim punya kenduri bler plaks...kenalkan la calon nya dulu..

Suka Bebel said...

gambar pokok kelapa banyak banyak tu cun tapi sayang dah tak berapa nak melambai daunnya. "inilah kerakusan manusia" - pinjam ayat karamsingwalia.hehe

booksgila said...

selamat pengantin baru :)

abg jim bila lg :P

aShaBuLz said...

mmg best bila tgk orang kawin...uish..nak kene nyanyi lagu wali band ni..haha.

sepul said...

axim... aku dan nita nak ucap berbanyak-banyak terima kasih weh. sanggup hang meluangkan masa mai majlis kami yang tak seberapa nih. sori sangat-sangat tak dapat nak layan hangpa betul-betul. insyallah ada masa kalo hang mai kl roger la aku. gambaq-gambaq hang ambik memang cun weh. banyak member aku tanya hang official photographer kenduri aku ka? hehehhehe

A.R.A.S.H. 910 said...

i juz fallin in luv with wedding concept.. i mean the wardorbe, the makeup, the deco for pelamin & makan beradab.. very nice :)

@xiM said...

SING,

hujung tahun memang ramai orang busy..:)

@xiM said...

ALHAQIMI,

kalau ada calon pun tak leh nak perkenalkan dulu.kalau dah jadi baru leh bagitau.

@xiM said...

SUKA BEBEL,

wahhhh siap pinjam ayat karamsingwalia lagi tuh..

@xiM said...

BOOKSGILA,

selamat selamat..

abang jim tunggu hang lepaih dulu..

@xiM said...

ASHABULZ,

lagu wali band tajuk cari jodoh la tu kan..

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

sama sama..kebetulan ada masa lapang tu yang kami mai.Tahniah buat hangpa berdua,semoga berbahagia ke akhir hayat..Official photoghrapher boleh,tapi hang tak jemput..haha

@xiM said...

ARASH 910,

yup..very nice..simple tapi elegen.:)

Izan said...

betul tu. kenduri hang bila plak???
anyway cantik pengantin pompuan tu. selamat pengantin baru untuk mereka. semoga bahagia selalu hingga akhir hayat

@xiM said...

IZAN,

cantik kan pengantin perempuan tu..

(*sambil sapu sapu sampah sebab nak mengelak dari jawab soklan..)

Faisal Admar said...

saya lambat lg la abg jim :P saya pemalew. haha.

minggu lepas aku br j makan nasi minyak di teluk kumbar!

singAsong said...

....

Siapa sing di situ? saya ke?

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

makan nasik minyak sapa di Teluk kumbaq?

@xiM said...

SONG,

ok ok silap..

SONG

yang betul kan..

ampun encik song..:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails