Followers

Tuesday, December 8, 2009

SEPETANG DI TELUK BATIK

Di suatu petang yang indah,

Saya dan seorang rakan berjalan-jalan di Lumut mengambil angin sekitar kawasan Outward Bound Malaysia..satu tempat yang kami sama-sama pernah mengungsi selama dua minggu-mengharungi pahit getir dan suka duka hidup dengan penuh kekurangan..

Seketika kenangan lama menjelma..

1

kalau korang nak tahu OBM ni untuk apa,tanya incik Gogel..mesti dia akan terang dengan detail OBM ni tempat untuk apa..:)

me with Lanny..sekarang dia dah quit Company asal dan telah sambung belajar ke Swansea sana..Gudluck mate!!bawak pulang kejayaan yaa!!

3

memori yang masih kekal di ingatan

4

Berdekatan dengan tempat Outward Bound Malaysia ni ada Pantai Teluk Batik..masa ni masa cuti jadi saya dapat agak mesti sungguh ramai umat manusia yang akan berada di situ..memang ramai sangat..jadi saya sudah malas nak bercerita korang layan jer lah gambar-gambar di bawah k..

7

9

10

11

12

13

ramai tak ramai sangat laa kan..

13A

ada muzium siput kat sini..jangan men-men

Agak-agak dah senja kitorang berangkat pulang ke Penang..sebenarnya kejadian ni berlaku bulan Jun yang lalu semasa menghadiri majlis kawen seorang rakan Blogger yang duk jauh di Italy sana,Izan..hehe..dah nak tahun baru dah ni baru update apa kes..hantam sajalah labu..:)

*leceh jugak yaa basuh baju pakai mesin basuh semi auto..Kalau full auto mesti senang..campak baju,start then tinggal untuk jemur..tak paa lah.macam tak biasa hidup susah kan.

25 comments:

Izan said...

ptg tu kitorang pun pi teluk batik... punya la ramai org. cuti skolah la katakan. pastu bila kitorang nak balik jalan punya lah jammed mmg tak sanggup tol

selalunya 15 min je da smpi rumah, aritu sejam lebih br smpi rumah. sabo2...

p/s: patutla tgk kat facebook si lanny tu aritu dia bukan kat msia.smbung study rupanya.. gud luck =)

eLLy said...

Muzium siput.. first time akak dengar.. tak pernah tau pun ;)

Ziana said...

footnotes tuh mcm klako :P

teringat zezaman dedolu..
tggu mesin stop..
then nk isi air lagik..
then nk spin lagik..

xpe u..
ssh ssh dulu..
bersenang kemudian
kan?
:)


slamat cuci baju ya
:)

ddyana said...

dh bezaman x g teluk batik nih..zaman2 skola dulu ada la..

Lady Dyla said...

Teringat pantai b.ferringi... balek nnti nk jemur smpai bakar kulit.. pueh atiw~~

Rya said...

ok le tu dari guna mesin tangan kan. gpun nanti kalau dah dapat yang fully auto, nak yang boleh sidaikan, angkatkan, lipatkan baju pulak la.. ; p

Qumairah said...

Oooo kat OBE nye tempat tu ek..tau tau.. tempat tinggal sumer ateh bukit...:)

Qumairah said...
This comment has been removed by the author.
addyaholix said...

kau sangat rajin berjalan kan? ;p

KAKTINY said...

ait.. takdak gambaq makan??.. hihihii

basuh jgn tak basuh... brlambak lagi baju dlm laundry cart tuh.. kahkahkah

ibusinga said...

ramainya orang...
macam semut..
tu belum cuti sekolah lagi..

Wahidah said...

x pnh pi lagi teluk cempedak ne..huhuhu..

kureng suke sket pi pantai lg prefer waterfalll...sejuk..nyamann..:)

Syam said...

pesal la beli semi auto...skrg nih semua auto jer....beli kat seng heng hehehehe

@xiM said...

IZAN,

oh yer ker..kalau taw tunggu lama skit kat teluk batik boleh sambung kita buat outdoor kat sana..haha

memang pun..jalan jem bangat!!cuti sekolah la katakan..

*hope lanny baca komen ni..dia senyap jer sekarang..bizi stadi gamaknya..:)

@xiM said...

ELLY,

saya pun first time dengar kak..dalam muzium tu ada koleksi siput siput semua spesies..hehe

@xiM said...

ZIANA,

nak wat camaman..kata nak try hidup to the minimum..kena la bersusah susah...dulu tak mampu nak beli mesin auto,huhuhu

tapi macam rosak baju laa basuh pakai mesin basuh..nak kena basuh baju pakai tangan kot..:)

@xiM said...

DDYANA,

kenangan lama menjelma la tu kan..

@xiM said...

LADY DYLA,

nanti kalau balik jangan lupa ajak aku berjemur sekali..hehe

@xiM said...

RYA,

betul tu..yang penting dapat basuh baju jugak..kalau kena basuh ngan tangan lagi haru noooo...

syukur dengan apa yang ada..:)

@xiM said...

QUMAIRAH,

haah..memang best la buat aktiviti lasak dua minggu kat situ..masa induksi program dulu..:)

@xiM said...

ADDY,

sementara masih ada kesempatan nak berjalan addy..ko pun apa kurangnya kan??:p

@xiM said...

KAK TINY,

nanti akan ada balik gambar makan..tungggguuuuuu...hihihi

@xiM said...

IBU SINGA,

ni bulan jun aritu kak..memang la cuti sekolah sat tu yang orang ramai sangat tuh..huhuhu

@xiM said...

WAHIDAH,

ni kat teluk batik la wai bukan teluk cempedak..

@xiM said...

SYAM,

pinjam jredit kad boleh??hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails