Followers

Friday, December 11, 2009

LANGKAWI DAY TRAVEL

Semalam Mr.L tepon aku dari KL(dia ada meeting kat KL),instruct me to go to Langkawi today for sampling purpose..Plan last minit macam ni semeamngnya tidak berapa di gemari sangat tapi atas dasar 'Saya Yang Menurut Perintah' maka ringan jer lah mulut aku menjawab 'Ok boss..i'll go there..'..Dan Pagi tadi seawal 5 pagi aku bertolak menuju ke Kuala Kedah.

2

suasana subuh di Alor Setar

1

Sampai Kat Masjid Al-Iman Alor Setar pukul 6.15 pagi then singgah dulu solat Subuh sebelum meneruskan perjalanan ke Kuala Kedah untuk menaiki Feri ke Langkawi.Biasanya aku naik di Kuala Perlis tapi kali ni aku memilih untuk ke Kuala Kedah sahaja.my life is my choice.

3

Tiba di Terminal Kuala Kedah jam 6.45 pagi

4

Alhamdulillah,feri paling awal ialah pada pukul 7.15 pagi..Insya Allah dalam 9 lebih akan sampai la Ke Langkawi..perjalanan dari Kuala Kedah biasanya akan memakan masa selama dua jam,kalau naik kat Kuala Perlis sejam sahaja..Tiket kat Kuala Kedah berharga RM23 sehala manakala dari Kuala Perlis RM 18 sahaja.

5

ramai gak ekk umat manusia yang nak ke Langkawi

6

scenery sekitar terminal

7

Naik Feri tapi seat tak berapa best..Mujur aku duk depan sekali dan ingat nak landing tidur,sekali diorang pasang filem melayu citer SYURGA CINTA lakonan awal shaari dan Heliza AF5..layan kan jer lah,syok tengok Haziq Tom Tom Bak berlakon..lawak pun ada..haha..last last tak jadi nak tidur sudahnya,sampai lah ke Langkawi..

8

tiba di Langkawi jam 9.20 pagi

9

Ingat nak naik Teksi ke tempat kerja tapi setelah menimbal balik baik buruk aku sewa kereta jer lah..nak pakai dari pukul 10 pagi hingga 12 tengahari jer pun,tu pun kena caj RM40,Iswara buruk aku dapat..janji boleh jalan kira cincai lah.Aku kedekut tak sebab isi minyak RM5 hengget jer??kakakakka..

10

singgah minum dan bekpes sat..

11

Sampai di Stesen masa ni matahari dah meninggi,kebiasaanya dalam pukul 9 patut dah start tapi nak buat camana aku dah sampai lambat..masa ni da dekat nak pukul 11 pagi..setelkan lah mana yang patut..kerja persampelan ni kejap jer pun,dalam sejam siap lah.

12

kerja siap jam 11.30 pagi

13

Dari stesen terus aku ke Jeti Langkawi sebab nak balik terus,malas nak menyinggah mana-mana dah..kalau berdua ker bertiga ker takpaa lah jugak..ni pi sorang sorang aku rasa macam nak balik cepat jer..kat jeti ada festival cokelat 2009.tak beli apa pun sebab takdak mood..haha

13a

makan tengahari dulu sebelum balik

14

Dapat Tiket balik ke Kuala Kedah jam 12.30 pm..ngam ngam sangat masa yang ada..

15

pelabuhan Jeti Langkawi

16

Time balik ni Seat nya best,besar dan selesa..lantas aku pun melelapkan lah diri selama dua jam tu sampai lah ke Kuala Kedah..sampai kuala kedah dalam pukul 2.20 pm,amik kereta kat tempat parking tapi kena bayar rm7 hengget dulu,then terus cabut ke Penang..(actually aku pun tak taw naper aku macam cepat cepat nak balik..i just want to be home)

17

singgah solat Zohor dan Jamak Asar di RnR Gurun

18

Finally,i'm in Penang again at 5 pm..actually lain kali aku nak buat macam ni lah,tak yah nak stay kat Langkawi,sebab takder mender dah yang aku nak explore..everything macam dah bosan dengan jiwa aku ni..haha..kecuali lah kalau nak pi shopping cokelat or barangan dapur kat sana,tu memang worth..Overall,it was good to be on Langkawi and able to get back on the same day..:)

*malam ni nak ke KL pulak..ada urusan ngan abang aku kat sana..bila kah akan muncul satu weekend yang aku mampu untuk berehat dengan aman??huhuhu..

12 comments:

Syam said...

dah selalu ke langkawi mesti bosan kan...sedap nyer coklat...sebut coklat mesti teringat hersey yang bentuk piramid...fav tuh!

Josh said...

Mesti penat day travel kan. Len kali nak kirim choc boleh? :-P

eLLy said...

nanti time xmas ko rehat la puas puas kat umah ;)

Jard The Great said...

penat amik gmbr la neh.. ehehe

CIK ZAI said...

a'ah...mcm kelam kabut je axim wat keje...nk cpt2...
niway...take care ;-)

@xiM said...

SYAM,

hershey yang bentuk piramid tuh memang lazat!!

@xiM said...

JOSH,

len kali kalau nak kirim cekelat boleh ajer..:)

@xiM said...

ELLY,

xmas kena kerja nanti kak..huhuhuhuhu

@xiM said...

JARD,

haah..penat amik gambaq kot..haha

@xiM said...

CIK ZAI,

memang nak cepat cepat jer masa ni..nak balik umah cepat..:)u take care jugak k.

sam said...

aku plak yg raser penat teramat tgk ko nye jadual idup nih.. aduilaa..

Q said...

Kalau dah selalu mesti jemu ek..me dah 4 kali masih jakun hehehehe..tak puaslaa kalau tak titon...express axim ekpedisi kali nih..mcm Touch and Go hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails