Followers

Wednesday, December 30, 2009

BURGER KING @ MESRA MALL

Tinggal satu hari sahaja lagi sebelum 2009 melabuhkan tirainya.

Usah bercakap pasal azam tahun baru jika diri tak punya keazaman yang tinggi untuk melaksanakannya.Macam mana dengan azam 2009?semua sudah usai atau tidak sempat di sempurnakan sepenuhnya?Tepuk dada tanya selera.

(ok i'm done with ayat-ayat skema macam kat atas)

Ni ceq nak habaq mai kat hampa sumer pasal citer masa balik kampung beberapa kurun yang lepas,tapi memang citer lama nih.kalau letak bawah tudung saji bukan setakat dah berkulat tapi dah takder kesan sebab dah lama sangat.(ni kisah bulan Mac 2009 yang lalu rasanya..haha)

1

Masa balik kampung sempat la pi jalan jalan kat pantai kemasek.duk tengok kerbau lembu kat sana.sebab kat Penang tempat ceq duduk ni takdak dahh lembu kerbau.Ayam pun jarang nampak.kat kampung ni jer lah tempat ceq mengubat rindu dendam nak tengok semua menatang tuh.best ker??tak best punn..

2

Actually kat kampung,Kemasek sinun nun ada bukak satu Mall baru(masa mac tu baru bukak lah,sekarang ni dah tak berapa nak baru dah..).MESRA MALL nama di beri..sebut betul betul..MESRAAAAA...(sambil buat gaya tangan Bob AF2-dalam hati konpius sebab sejak bila pulak duk minat AF ni..).Kat dalam ni bukan main ok-ada Secret Recipe,ada Starbax,ada Burger King,Ada Pizza Hut,ada Big apple donut,ada Roti Boy,ada macam macam lagi lah..(ehhh baru aku perasan yang aku duk sebut tadi tu semua kedai makanan)

3

Maka tersebutlah alkisah kami yang lapar ni menyinggah makan di BURGER KING dalam Mall yang baru siap di kala itu..amaran:tak elok makan fast food.sebenarnya patut jauhi diri anda dari fast food.tak mengenyangkan sangat.

3a

kak tie duk pesan makanan

4

Aku mai sini ngan Kak tie,kak ina dan Nuyul yang tembam ini.memang nakal sangat dia masa ni.buas semacam.Bebudak,biasalah.ada inquiry yang tinggi tu yang tak berapa nak boleh duduk diam.kesian kat mak dia penat nak layan kerenah.tapi tetaplah budak ni chumilll..nak marah pun tak sampai hati.

5

she's adorable!isn't she?

6

Kalau bab bab makan ni memang la tersengehh jer memanjang..

7

French fries kat sini tetap tak leh nak lawan MacDonald punya Fries..pehhh ni semuanya memang makanan yang menggemukkan..

8

deep fried food = not healthy food

8a

Suka tengok keletah si manja nih.duk makan Fries pun comel jer.patutnya bebudak toksah duk ajar makan makanan segera macam ni.sat lagi besar besar jadi macam aku.sihat walafiat lagi tembam gitu.nanti balik kampung lagi aku nak warn kak ina supaya menghentikan pengambilan fasr food untuk si nuyul ni.Prevention is always better than cure.

8b

siap makan Ice-Cream tuh..

9

Cuba tuan tuan dan puan puan sekelian teka ni apa??ini lah namanya Cheezy Stick..aku tak gemar.dan memang tak makan pun.sebab dalam batang tuh ada Cheese kental.memang sesuai sangat untuk peminat Cheese tanah air.

10

Itu lah Cheese yang aku maksudkan.

11

kentang goreng yang bertaburan..

12

Ni burger apa aku dah tak ingat.Tapi rasanya boleh tahan.tapi kan,sepanjang pengalaman aku lah makan di Burger King ni,aku dapatai burger di Mekdonel lagi best..tak taw lah,bagi aku beger mekdi lebih lazat berkrim di sukai ramai..nak nak Prosperity..mmmmm nyam nyam..

13

ehhh dapat jadi KING pulak..

14

berkerut minum ayaq gas..ish ish ish..

16

Nuyul yang cuba lari dari ibunya..

17

Selesai makan,(tak bayar dah la kan sebab kena bayar masa kat kaunter.)duk round round la jalan sekeliling Mesra mall nih.Bolehtahan jugak projek Petronas nih.ada macam macam Outlet jugak dalam nih.ada Body Shop,ada Key Chain.ada spa,ada Reject Shop,kedai gambar dan kedai spek mata tu biasalah,dan yang paling best siap ada tempat main Bowling dan Futsal.8 minit dari rumah kalau naik kereta.Ni rasa nak balik kerja kat kampung nih.

18

Dalam pada tengah jalan jalan,sempat lagi si Nuyul mengorat budak lelaki itu.pehhh kecik kecik dah gataii kan.Ikut bapak dia lah tu.takper,gatal main main ok lagi.jangan duk permainkan orang sudah.aiseh..rindulah sama ini nuyl...bila nak jumpa lagik tak tau.

19

Kalau tak silap masa ni aku dan Kak Tie nak balik ke Kuala Lumpur dan Kak Ina nak balik ke Dungun..membawa haluan masing masing..thank you kakak-kakak ku,nanti ada masa kita datang ramai ramai lagi wat gathering kat sini.Kasi gegar satu Mesra Mall dengan puak-puak Pak Ashaary..hehe

*esok aku nak cuti.Encik Boss sila luluskan Cuti saya dengan kadar segera okeh.tanpa kompromi.Rugilah OIL Deepavali tak amik lagi.kalau tak Burn lah jawabnya.

23 comments:

alhaqimi said...

comey nya nuyul nie...

nak timang2 je dier..

haha...nak buat ape ngan oil depavali? nak mandi minyak ker?

blogresipi.com said...

Memang la Nuyul tu comel sangat... geram tengok! esh, bile nk dapat baby girl neh. kihkihkih...

Wahidah said...

alahai nuyul ne..geram sgttttttttttttttttt

kucingorengemok said...

MAC?? kah kah... aku ingat aku teruk simpan gambar bulan 11, rupanya ada orang lagi parah!

selamat tahun baru :)

en_me said...

sweetnyerr kakak kakak ghitewww.. ahaks

aShaBuLz said...

nuyul sangat comel...she'll become a very adorable person one day..amin.

ibusinga said...

selamat tahun 2010 axim!!
:)

Faisal Admar said...

lama tak makan burger king!

Nem0 o0h Nem0 said...

cheezy stick tu mmg favvy aku laa..yummyumm..
nuyul yg suprrbb comell,geram tgk!

@xiM said...

ALHQIMI,

silap paham tu..

OIL tu maksudnya off in lieui..kena habiskan kalau tak burn lah jawabnya..hehe

Nuyul tu memang tembam sesangat kan!

@xiM said...

Blogresipi,

apa lagi,sila bagitaw incik suami sekarang.hehe

@xiM said...

WAI,

geram nak cubit lah tu kan.hehe

@xiM said...

KOG,

cesss ko gelakkan aku yek.ada lori ada bas.ada ubi ada batas.ada hari boleh balas.hehe

Selamat tahun baru!

:)

@xiM said...

EN,ME,

sweet macam gula gula ker..?

@xiM said...

ASHABULZ,

ameen.semoga doa itu termakbul.:)

@xiM said...

IBU SINGA,

selamat tahun 2010 untuk mak singa:)

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

kat penang mana ada burger king ek?

@xiM said...

NEMO,

Cheezy stick??owhh tidak sama sekali.

Nuyul memang sangat di gerami ramai:)

Faisal Admar said...

penang takde... lembap kan?

@xiM said...

Faisal Admar,

takper.between,bukan sedap sangat pun Beger King ni.Baik beger kat Mekdi lagik.:)

jom A & w JOM!

Faisal Admar said...

kat gurney ek? sana je ada kan?

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

haah.

a n w

kat Gurney jer ada..

Warna Warni said...

wah....org ganu ckp utara haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails