Followers

Tuesday, December 15, 2009

DAMIRAL's GRILL COFFEE HOUSE

2 weeks ago..

1 DISEMBER 2009

Hari yang sama aku pi tukar tayar dan rim kereta kat Bandar Perda,genap 3 hari seorang rakan baik aku masa belajar dulu,Abdul Hakim selamat di nikahkan dengan Pilihan Hatinya,Orang Penang..Kesempatan yang ada aku ambil untuk bertemu mata dengan dia,sebab majlis kahwin nya aku tak dapat nak hadir-balik kampung Raya Haji masa tu.Tak dapek den nak nolong..so set masa,Jumpa waktu Lunch hour..

1

Bertempat di DAMIRAL's GRILL RESTAURANT,sebeb dah berdekatan kat bandar Perda ni.Pernah datang sini makan dua kali..Western Food jer yang ada kat sini.

2

welcome welcome!!sila masuk..

Environment kat dalam ni aku tak taw nak describe macam mana..sebab memang macam suram sangat..mungkin memang konsep restoran ni kena suram supaya menambahkan elemen romantik bagi pengunjung..tapi macam tak puas makan dalam keadaan yang suram-suram nih..(gambar nampak tak berapa suram sebab pakai Flash..)

4

Ini lah pengatin baru yang di raikan..SELAMAT PENGANTIN BARU sahabatku!!(*maaf la sebab ucapan ni dah belated sangat kan..)minggu lepas ada sambutan majlis sambut menantu di Batu Pahat,maaf yer kem,atas kekangan waktu dan situasi,aku tak dapat hadirkan diri..Selamat berbahagia ke akhir hayat!

another view of this restaurant

Sebelum nak bersembang dengan lebih rancak kena la order makanan dulu..so berikut merupakan antara makanan yang kami order pada tengahari yang berbahagia itu:

Ini namanya AYAM PANGGANG BLACKPEPPER..maaf lah,nama rasmi dalam menu aku tak ingat tapi memang ni ayam panggang black pepper sauce.hehe..rasanya??tak taw sebab ni Bini hakem yang punya,kang aku rasa mau kena pelangkung dek mamat tuh.

Yang ini Ahmad Albab yang punya.lawak jaa.ni aku punya lah.apa namanya aku tak ingat,tapi ni IKAN KOD DENGAN UDANG kat atasnya..Rasanya so-so ajer pun..tapi mashed potatoe tu aku suka..Hiasan taugeh kat atas tu melambangkan kos rendah untuk makanan western kat sini.patut letak Brokoli atau capcicum,baru ada kelas.

Nampak sedap sangat tapi aku tak makan kambing..ni namanya LAMB GRILLED,ada dua keping lagik..Hakim yang punya..Persembahan nya tetap aku tak berkenan sebab ada Taugeh kat atas tuh.

8A

Rasa airnya pun tak memikat jiwa.Tapi boleh lah..sekali sekala makan kat sini.Banyak hal di bincangkan dari soal majlis kahwin hinggalah soalan bila aku nak kawen..hahahaha..Tunggu Minyak dah habis sumbernya kat muka bumi ni baru aku menikah kot.

tetap khusyuk melantak kan.

10

And last but not least,ini lah Dessert sebagai Pencuci mulut ataupun sebagai penutup bagi acara makan makan kali ini.Rasanya sungguh tak sedap dan biskut serta kek murah yang di gunakan.Bukan aku tak bersyukur,tapi memang rasa kek dan aiskrim tu semacam.bajet rendah agaknya ni.Harga semua sekali??aku tak taw sebab Hakem yang belanja untuk Lunch kali ni..Thank you so much!!

11

Dah lah Hakem yang belanja aku makan,dia duk bagi pulak macam macam makanan nih-Upah sebab kasi duk rumah aku tempat bersanggah kaa??hehe..anyway,thanks my fren..hang punya theme masa kawen mesti best kan sebab English style tuh aku tengok.

12

Tapi dia tertinggal barang hantaran ni kat rumah aku..ni bekas tempat jam,takpa lah nanti hang balik rumah mertua kat sini singgah mai ambik sat kat teratak buruk aku ni..Congratulations my fren!!semua member aku dah ramai yang kawen..semoga mereka berbahagia..

'Happiness is wanting what you have'

--Anonymous

24 comments:

jane said...

terliur melihatkan keindahan makanan2 tersebut...

jeles!

GhOsToNe said...

beshnyew dapat makan2!!!

mamaelly said...

azim jahat....azim jahat

fiza said...

beshnye axim akak nengok makanan nyewww...isk isk...sabar2... :(

CAHAYA said...

nampak sedap. tapi rasa okay2 je ke?

Q said...

alfafa sprouts tuh bukan taugeh biser heheh tapikan bacer kat tenet kater kalau tak basuh betul boley ade bacteria..anyway..gambar2 tetap mantop

aShaBuLz said...

selalu juga pergi perda tapi tak pernah pula lepak tempat tu...selalu g kapitan jer..heh

@xiM said...

JANE,

jangan tertipu dengan rupa paras..rasanya so so sahaja..

@xiM said...

GHOSTONE,

sapa tak suka makan makan kan..:)

@xiM said...

MAMAELLY,

aku tidak bersalah mama elly..jangan salahkan aku..huhu

@xiM said...

FIZA,

tak best mana lah rasanya..biasa jer..

@xiM said...

CAHAYA,

haah..rasanya ok ok jer..boleh la telan but not recommended by food expertise..hehe

@xiM said...

Qumairah,

owhhh tu namanya ek..gwe baru taw dong..

tq for da info!

@xiM said...

ASHABULZ,

aku pulak tak biasa pi Kapitan,hehe..hang selalu lepak perda kaa??

akupunyahal said...

boleh bukukan lah your journey pasal makan2 ni... boleh jadikan rujukan

DrSam said...

udang atas kod satu kombinasi yang canggung, tapi taugeh tu memang...ish...ish... tak tahu nak komen.

Jard The Great said...

ku setuju dgn akupunyahal.. ehehe

blogresipi.com said...

Axim nie memang pegi mane-mane bawak kamera eh? hehehe... tp bagus bagus... buleh amek gambor tgk makanan macam2 jenis. Paling best tgk lamb grilled tuh la. tp mcm axim ckp, taugeh tu macam pelik jer ade kat situ.hehehe... psst, nk tanya gak. takkan nak tunggu minyak habeesss kot? setakat nk buat nasi minyak, pakai minyak cap junjung pun bulessss :D :D :D

CIK ZAI said...

oh...penah mkn kt c2 skali je...biasa2 je mknn kt c2...bek mkn kedai biasa...lebey kurang gak rsnya..hehehe

@xiM said...

Malim,

nak bukukan??boleh ajer..hehe..klik kat label MEALS kat sebelah ni,konpem kuar semua entri pasal makan makan:)

@xiM said...

DR.SAM,

aku pun bingung doktor..ikan kod atas nya ada udang,pastu ada togeh..ishhh macam tak kena sesangat kan..

@xiM said...

JARD,

setuju..jangan tak setuju..

@xiM said...

Blog Resepi,

memang kebiasaannya kalau pi mana mana pun saya usung jer kamera..we never know when the great moment can happen..:)

memang tak kena sungguh togeh tu..tapi ikut suka lah kan,tu restoran depa..:p

aikkk lain macam jaaa soalan nih..minyak dah habis la kat rumah,dah kering..pakai grilled grilled jer sekarang..:)hehehe

@xiM said...

CIK ZAI,

pernah makan kat situ ekk..for me not reccomended ler..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails