Followers

Friday, December 18, 2009

KARI KEPALA IKAN MERAH

Salam Kejumaatan Semua!!

Hari ni cuti..lazat sangat boleh tidur lama-lama,bangun solat subuh then tidor balik sampai pukul 10 pagi..haha..Orang tua tua kata tak elok bangun lambat pintu rezeki tertutup,tapi tadi aku pi Seberang jaya punya pasar pagi banyak jer makanan yang ada..siap makan Nasi Ayam ngan Taukua lagik..hehehehehe..Luas rezeki aku arini..

Dah cuti ni duk dendiam kat rumah basuh baju dan layan DVD..banyak sangat DVD nak layan ni..40 hari 40 malam pun belum tentu habis kalau aku nak habiskan tengok DVD yang duk ada terkumpul kat rak tuh..haha..rasa macam nak masak kari la pulak,terus aku teringat kisah minggu lepas masa pi KL,duk rumah kak tie dan time dinner dia masak Kari Kepala Ikan Merah..sedap wa cakap lu..

*******************************************************

Minggu Lepas.

Time Dinner kak tie kata nak memasak.elok la tu,aku pun malas nak keluar(walaupun malam tu keluar pukul 4 pagi baru balik..jangan marah naa kak..hehehe)

7

nak taw apa yang kak tie buat?

1

ni namanya TENGGIRI MASIN yang meletup-letup!!aku kalau yang ni makan ngan nasik kosong pun jalan..kesedapannya terserlah walaupun lepas goreng ikan masin ni 5 blok boleh bau..walaupun bau busuk sikit tapi bila masuk mulut kesedapannya tak dapat nak di gambarkan dengan kata-kata.Trust me.

2

KARI KEPALA IKAN MERAH..saja la sebut kari kepala ikan macam gempak sikit,walaupun badan ikan pun ada dalam kuah tu..kak tie letak Terung ngan Tauhu Cina,yang tu yang sedap..dah dapat resepi nak buat kari dari Kak Tie nanti aku nak try buat sendiri..Kari ni aku suka sebab takder unsur santan..Cayalah!!memang two thumbs up aku kasi!!

3

ni korang kenal apa??SALAD & TIMUN sebagai penambah penyeri bagi lauk pauk malam ni..baru laju sikit makan ada ulaman ni.nak nak kalau timun.tapi Ada orang kata tak elok makan Timun.Nanti tak kuat.Apa yang tak kuat??korang gugel lah sendirik..nanti aku ceritakan pasal batang timun dan kekurangannya di lembaran yang lain k..hihihihi

4

NASI PUTIH panas panas..kalau takder hat ni mana nak best makan kari..bertambah jugak lah aku makan..erkkkk Alhamdulillah rezeki..sedap kak tie buat..

5

Jemput makan jemput makan..

6

Entah datang dari mana tetiba mamat ni ada sekali,Bozzo..Turun dari langit gamaknya..hehe..tetamu kehormat ni nak mai la kak tie pulun wat kari kalau tak mesti dia wat ikan singgang jer untuk aku..huhuh(gurau jek..PEACE!!)

Thanks Kandaku untuk Dinner yang sedap ini!!

*ok dah aku nak pi semayang jemaat dulu..jom jom jom..lupa arini hari jumaat daaa..

8 comments:

Syeeda Sobbihi said...

ajim..mak aku buat kari kapla ikan hari ni!! sedap gilerrrr! :P

encik luth said...

wah.. bozooo

Syam said...

adus...kari kepala ikan...teringat nasi kandaq!!

@xiM said...

SHAD,

suh mak ko buat kari kepala salmon,gerenti lagi meletup!!hehe

@xiM said...

encik luth,

seksi kan encik bozzo kiter..

@xiM said...

syam,

nasi kandaq kat penag nih!!lai lai lai..

Beruang Madu said...

sedapnya kari tak pakai santan... ada ditukar ker tairu ker atau susu ker atau memang takder langsung... kuah air jer ker??

@xiM said...

Beraung Madu,

memang tak pakai santan atau susu cair,nak pekatkan kuah kak tie buh tomato jer..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails