Followers

Tuesday, September 9, 2008

BirthdaY CeleBratioN : PART 1

a
Salam Hari Selasa kepada semua..masuk hari ni dah sembilan hari kita Berpuasa...Alhamdulillah setakat ni masih di beri kekuatan oleh-Nya untuk terus gagah berdiri mengerjakan amalan amalan yang di tuntut.Keadaan kesihatan aku pun lebih baik hari ni,dan untuk hari ni aku masuk opis seperti biasa dan agak sibuk jugak lah dengan aktiviti di tempat kerja.
a
Suka untuk aku kongsi kisah yang belum sempat di kongsi lagi di ruangan ini...Kisah minggu lalu ketika aku meluangkan masa berhujung minggu di Kuala Lumpur..kisah yang aku kira agak penting dan perlu di ingati sepanjang hayat..mengenai sahur bersama ahli YKWYA merangkap sambutan hari lahir aku yang jatuh pada 6 september yang lalu..sekaligus dengan tarikh hari lahir Dr.Shah aka Papa Doc-iaitu exactly pada hari ini-9 September 2008.Selamat menyambut Ulang Tahun Kelahiran Dr.Shah!!Sebaya lah kita yek tahun ni..hehe
a
***********************************************
a
Pada 5 September aritu aku naik bas malam dari Penang ke Kuala Lumpur...kitorang sumer memang da pakat pakat nak jumpa masa ni sebab nak bersahur skali..Adeq Kecik datang dari Miri dan Cousin Jauh pun sanggup turun dari Singapore-Nan..Sampai kat pudu dalam pukul 1 pagi..kesian yang lain lain tuh da lama tunggu aku yang tak sampai sampai...


Akhirnya aku tiba bersama Nikli dan Zaher..diorang yang Fetch aku kat Pudu..khabarnya adeq,Nan ngan BT dah tertidur tidur dah sebab tunggu lama sangat...sowee yek korang...drebar bas tuh yang salah sebab bawak bas slow sangat...kalau bawak laju laju bahaya plak.kang papa tak sampai kang haru biru plak jadinya..hehe..Thanks korang sebab sudi menunggu papa yang jauh ini..:)
Masa aku sampai sumer dah ada-Papa doc,Tok Bear,adik kecik,Bang Chik,Bang Tiri,
Adeq,Nan dan Angah(tiada dalam gambar..oppss...hehe..sowee yek angah...gambar last last angah ada...)
diorang just order air dulu...lepas aku sampai baru diorang order makanan...masa nih aku lapar giler sebab naik bas dari penang pukul 8 malam lepas berbuka..masa berbuka just makan kurma ngan ayaq masak saja..sebab nak save perut nak makan ngan diorang..so terus aku mintak nak makan nasi goreng sotong dan nasi goreng ketam..aku suka bab bab nasi Goreng nih..

Bila makanan sampai macam biasa lah tak boleh nyer nak makan dulu..konpem kena snap snap dulu..tengok tuh si adeq ngan senapang patahnya dan Dr.Shah ngan senapang gajah nya..mau gambor tak chantek kan kat blog diorang..tu yang gambor makanan kat bawah ni aku cilok dari blog adeq...sowee naa tak habaq mai dulu..pa tahu adeq kasi kan?kan?kan?moh kita tengok apa yang kitorang makan malam tuh..


kitorang order ayam pandan(most faveret kat sini!!),roti mozarella cheese(yang ni aku tak sentuh..haha),nasi goreng sotong dan nasi goreng ketam(yang ni memang bestttt!!1),Dr.Shah ada order mixed grill-memang macam macam campuran ada...sedap!!,dan adeq order Arabiata-yang ni aku rasa giti gitu jer..ok la jugak..tapi aku lebih prefer spaghetti seafood...haaa satu lagik ada pizza,tapi takder dalam gambar..yang best nya kitorang just bayar rm20 hengget sorang untuk sumer makanan ni campur air skali.....untung woo makna ramai ramai cengginih..so len kali kalau nak ke William sila la pergi 15 orang yek..:)


Sebelum upacara makan makan diorang ada beli kan kek daim untuk celebrate besday aku ngan Dr.SHah skali...sebelum nak potong kek kena la posing posing dulu kan..then aku ngan Dr.Shah sama sama potong kek tuh...

Happy Belated-Birthday To AXIM
&
Happy Birthday To Dr.Shah..
a
(Today is Dr.Shah Birthday to be axact)

Lepas da siap potong kek tu dan da rasa kek yang marveles tuh(thanks korang!!) baru la upacara makan makan di mulakan...masa makan da tak ingat nak snap gambor dah...terus makan dan makan sampai sumer da tak larat nak makan..tinggal balance balance lagi sempat la ada yang duk perabihkan..rezeki jangan di tolak kan..tengah murah rezeki ni lah nak kena BERSYUKUR..:)

BAPAK BAPAK yang hadir...semua elok elok kan??hehe

IBUK IBUK....haaaa ibu ziana sudah kelihatan di sebelah kiri tuh..:)..ini pun semua manis manis..:)

K.A.M.I

a
Dan inilah wajah kegembiraan yang sempat di rakamkan sebelum kami semua bersurai...jam da menunjukkan pukul 3 pagi lebih..so semua dah nak beransur pulang..Thanks korang sebab nyanyi jugak lagu besday walaupun volume nya low tapi tetap nak celebrate kan...Best woo kek tuh...i likeee.....To Dr.Shah,HEPI BESDAY skali lagi..moga panjang umur dan murah rezeki..ehhh sama lah kita VIRGO yek...

a

Acara makan makan ini tidak terhenti di sini sahaja...ni baru bersahur...tang berbuka???haaaa tungguuuuuu....nanti aku update cerita berbuka pulak yek....cerita yang MERIAH dan MERAH...merah???tungguuuu....(haha padahal korang da baca kan pasal nih kat blog my YKWYA members yang lain...:))

a

*Lepas balik dari sahur kat William ni aku terus pi HKL jumpa mak ngan Abah kat sana..thanks Zaher tolong antar skali lagi...sempat gak la sahur ngan abah dan mak pagi tuh..well,i owe them one..

44 comments:

arep said...

this entry is fun to read..
[sekadar menjawab soklan]

meriah kan bersahur ramai2.

Ziana said...

its ok pa..
muka dah besepah2 kat blog org lain.. so x kisha nye..
:)

happy besday again to both of u!
:)

mmg happy kan?
miss that moment ar!
:(

:: p R i n c E s S _ N :: said...

happy bday bro...

cake itu nmpk sedap...

actually da bace dis n3 kt sis ziana & sis lily...

Luaq Ezplanade said...

Salam,

Happy Bday. Semoga dipanjangkan umur serta dimurahkan rezeki dan sihat walafiat....

*memang meriah korang kan?

Shah said...

Memang seronok tul la hang out dengan korang semua... Tenkiu sekali lagi for the great time last weekend.

Wahidah said...

suka sggt tgk ukhwah yg terjalin antara korang..sape kata bloggers tk bole jd gud frenz..buktinya korang la..:)

syukur said...

padatnya aktiviti kau kat KL kalau turun ke sini Axim..!! Anyway kek tu leper semacam jerrrr...

Ha-Na said...

sungguh la happy nan tgk all the pics at ur blog & the rest of the family nyer blog :) mizz u oll... :)

:: Cikgu Wiween :: said...

ala beshnye family YKWYA nih.slalu kumpul ramai2.makanan tu suma nampak sodap2 tu xim! huwaaa jelessss :P

Faisal Admar said...

best kan sahur ramai² mcm tuh :)

Redbloodsnow said...

waaaa...bez yek leh bbuke rramai
plak tuh ngan family mmber lak tuh...eeeee...klo aku dekat c2...nak aje aku bw muke x alu nk join uols...kahkahkahkah

neway...api buffday Dr. Shah :)

zack said...

wow meriah ko yea axim.

mummysyafie said...

sorang RM20 je erkk..untung kan. tapi akak tak penah lagi pegi situ.

shahril aley said...

haaa tudia
kalau famili YKWYA berjumpa
dah tak ingat dunia pagi, siang @ malam
sakan sungguh memasing nak bertemu
hehehe...
last2 smua dok bangun bila matahari dah tegak di kpala
tapi memang best gile
mulut memasing aktif aje
bergossip, gelak, melantak etc

bila part 2 nak klua?

MNN said...

sangat packed activity weekend!! :) semua best!! bersahur, berbuka, sambutan birthday.. semua meriah!!! :) this is a friendship!! :)

jaga kesihatan baik2 pa.. take care.

izal said...

dah berjuta kali tgk makanan kat william nih tp aku tak penah sampai lagi...hahaha...matiklah aku fail area PJ...

ita.itu said...

kek daim mmg sdp ngk.bila la aku nak merasa nih..aduhh

BasH said...

wow suka sukinya dorang..hehe aku tumpang terasa kemeriahannya..

Hasnul Efendi Md Yusof (ANUL) said...

aku tk pernah lg sahur ngan kawan2..sbb aku mmg tak sahur punya org..lain kali try..hehe

Abah Mui'zz said...

Belated happy birthday Axim. Semoga akan lebih bertambah ceria, bertambah bahagia, bertambah sihat, bertambah ilmu, bertambah harta, dan bertambah segala-galanya yang baik untuk diri Axim - selari dengan bertambahnya usia.

kuchalana said...

wahhh.. happy family...

smoga yg menyambut ulang tahun diberikan kesihatan yg baik dan dipermudahkan rejki..

ole.

Zoulkieflie said...

salam,
pa,happening sungguh kan..
bila kita nak berkumpul lagi..?
anyway,happy belated birthday to u..(rasanya dah wish lebih 10x..takpe la,yang penting iklas..:)..)

Rush Murad said...

muka korang tak der macam muka orang mengantuk.... padahal dah nak masuk subuh...iisshkkk... :O

glad that u guys enjoyed urselves...

p/s: Tok Wan pun suka makan Nasi Goreng, tapi tak dak orang yang nak gorengkan :(

Beruang Madu said...

Azim...akan datagng ke KL lagi ker minggu nih?? Kalau datang lepak lah rumah.. leh ker??

Aziz Laikar said...

Happy Birthday bro... And selamat berpuasa!

bluecrystaldude said...

Happy Birthday for both of you :)

axim said...

Arep,

memang best sahur ramai ramai cenggini!!you should try with ur friends too:)

=================================

Ziana,

pa pun miss that moment too....best!!thanks to all of you for da cake!!sedap!!

axim said...

Princess N,

Hehe..takpa lah baca dua tiga kali kan...baru teringat ingat,,;)

==================================

Nazrie,

TQ bro for da wish!!

axim said...

Shah,

nanti kita gather gather lagi yek papa doc!!memang best...sambut besday skali lak tuh..:)

==================================

Wahidah,

they really are true frends..:)

axim said...

Syukur,

kek tu leper bukan sebarang leper taw...leper leper enak di makan begitu saja...sedap giler...!!:)

==================================

Ha-Na,

miss you too nan..!!bila agaknya leh ketemuk sama kamu lagi yaa...

axim said...

Wiween,

makanan tu semua memang marbeles:)

===================================

Faisal Admar,

memang best faisal.....kalau sahur ngan kawan kawan nih memang seronok..ngan family lagi la seronok kan..:)

axim said...

Zie,

join jer zie kalau zie dekat..tapi tu lah,dah jauh nun di ufuk sana ntah bila kaan berjumpa ngan gadis comey ini...:)

=================================

Zack,

meriah..jangan tak meriah..!!

axim said...

Kak Nor,

memang untung sangat ngan makanan yang samapi kitorang tak larat nak habiskan tuh...berbaloi!!

=================================

Aley,

part two akan menyusul tak lama lagi..sabaq naaa BT...nanti ada lah tu...

axim said...

MNN,

You too BC...jaga kesihatan k...memang miss all da moment kita semua sama sama last week...:)

==================================

Izal,

haha...suh la si ITA bawak...dia pun tak pernah poei lagik kan..

axim said...

Ita,

kek daim tu sila cari kat IKEA okeh...konpem ada...kalau tak silap RM25 kot sekotak...tak sure..

=================================

Bash,

hehe...ko pun terasa kemeriahan ekk...selamat berpuasa BAsh.!!

axim said...

Anul,

ish..naper tak sahur..sunnah nabi tuh...

==================================

Abah Muizz,

thanks abah atas ucapan besday itu..Insya ALLAH..

axim said...

Kuchalana,

TQ bro atas wish itu!!

==================================

Zoul,

takper adeq kecik..wish jer sampai seratus kali pun pa tak jemu mendengarnya..hehe

axim said...

Tok Wan,

ish..sian tok wan...cari lah orang rumah cepat cepat..leh diorang tolong gorengkan nanti/./...:)

===================================

Tok Bear,

tak sure la tok bear...ni minggu standby so tak leh nak pi mana mana...

axim said...

Aziz Laikar,

TQ Bro...and selamat berpuasa to you too!!

=================================

Hazieq,

TQ!!

lily.lulu said...

oh ku sangat merindui waktu ini .. suasana ini ...

makan makan .. sedap2 sumenya kan pa .. sume berselera makan ...

:D

happy birthday again pa !!

Catz said...

hi axim,

happy birthday to you..moga panjang umur dan terus dimurahkan rezeki...
dan ditemukan oleh Allah dgn jodoh yang baik..ye axim..

catzz..miowwwwwwwwwwww

azizi said...

happy belated birthday axim,

"gefeliciteerd verjaardag!"

love-n-hate said...

sedapnyer!!!~~~ yummy~!

Nikli said...

ohh..
hepi birthday.. dah wish utk ke 42 kali dah nihh rasanya.. :))

jom sahur jap lagik...?? nakk..??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails