Followers

Monday, September 1, 2008

Sahur EkspreSs

Petang semalm
Sempat pi GIANT
nak beli barangan dapur
sempena nak sambut Ramadhan
Nak cari Kurma sebenarnya..
Juadah wajib kan di bulan Puasa

Beli jugak Udang,ayam,sayur kobis,Sos spaghetti
Sayur campur,lada giling dan jugak air soya kotak

Then konon konon sahur nanti nak bangun
nak masak la apa apa yang patut
nak wat sambal udang ker..
Ayam goreng kunyit ker..
Nak gak sahur best sebab first day puasa kan


Actually aku tidur pukul 2 pagi malam tadi..
Lepas tarawih duk layan bola
Aston Villa VS Liverpool
Manchester City VS Sunderland
Chelsea seri jer ngan Tottenham Hotspurs...cheettt..
Then pukul 4.45 ada orang kejut
bleh aku tidurr balik..
Jaga balik da pukul 5.30 pagi!!


Terus la aku kelam kabut
tak taw nak makan apa dah..
mujur ada megi sebungkus.
3 minit siap megi + udang +sayur + telur


Jatuhnya ni lah juadah aku sahur pagi tadik..
Elok habis makan,gosok gigi,kumur Listerine
Dengar Azan Subuh..
Phewwww...nasib sempat..
Kat sini imsak 5.45 dan subuh pukul 5.55..
Berbukak pose kul 7.27..
Hmmm nak makan apa yaaa bukak pose sat lagik??
Moh teman aku pi cari makanan..

a
*Selamat berbuka puasa yaa pada semua!!

53 comments:

pearlEJ said...

berbuka apa tadi axim?? dh kenyang? ehehe.. gi terawih takk?? :D

aRa said...

Alalalala...sian nye dia...lain kali soh org yg tukang kasi bgn itew bgnkan 2-3 kali...smpi hang tul² sedar...teringat zaman kat kolej dulu...i jadi alarm clock...agagagaga

Ziana said...

hahahaha..
siannyeeee...
tp sebaik smpat kan?
:)

tuh laaa...
layan bola lagik..
errkk sowi pa..
angah mmg jenis x sahur
so xleh nk kejut..
:)

Heartless Devilish said...

makan megi je?
ok la tuh drpd ko tak sempat nak bersahur..
saper ambek gambo ko tgh membuta tuh?
persal aku rasa cam katil kat hotel je ek?

rudy bluehikari said...

megi 2 minit? fuhhh smpt letak udang bagai mahu 10 minit jim..ekekeke nak sketttttt

Luaq Ezplanade said...

memang sahur express tapi tetap maggie siap lengkap udang, telur and sayur...if chef wan tengok mesti makan hati kan? hahahaha

shahril aley said...

nasib baik la maggi tu jadi penyelamat ko bersahur
kalau tak makan biskut kering la
tu la lain kali sediakan 1 packet maggi buat masa terdesak nanti
huhuhu......

berbuka makan apa plak?
takkan maggi jugak kot :)

MNN said...

smlm beria jer my sister including bang chik nak minum milo shake ngan nak mkn nasi grg sumer time sahur.. Last2 minum mineral water jer.. Sumer salah alarm clock.. :( My dad pun layan tgk bola, tuu terbabas sekali.. Hari ni puasa mmg lemah giler.. :(

Ha-Na said...

salam ramadhan ya.... :)

Shah said...

Aku pun hari2 cuti ni memang berat tul nak bangun sahur... So mlm tu sebelum tido dah siap makan dah...

lindosh said...

kira ok la ada udang hoho

eh tpt kita berbuka 7.26

eLiyaShaKa said...

axim ada spot bazar rahmadan tak??

klu takda try pi kat taman permatang pauh..opposite ngan politeknik sp..beshh!! byk choice

izal said...

hebat ko bro..15 minit nak masuk imsak pun menu ko mmg nangis...

sempat taruk udang besau tuuu...

Sastri said...

uihhh... dalam dah lambat tu, sempat lagi wat megi dan buh udang ek... nampak sedap lak tu... cayalah... :D

selamat berpuasa Axim... :D

ixora said...

hehe, same weh...1st day puasa sahur mkn megi...xde udang la..just telor er...

sini lg syok, berbuka jam 6.24...

meh2, pakat buker pose sini..tp sahur sakit sket ah, 4.34 dh imsak...
huhu...

amirul usheruff hussein said...

perghh..maggi siap ade udang sayur bagai...mmg express rakyat..ko patut join rancangan maggi mencari bintang..anyway..untuk sahur yg bagus..makan la oat..bleh tahan lapar smpi 8 jam..pastu bleh feeling amy mastura..lalalala..

Masy said...

fuh2 bukan main lg hehe. selamat berbuka ye ptg ni~

Rush Murad said...

Selamat berpuasa.... ishhh... pepagi ahri tak tertonjol pic maggie berudang segala nih... telan air liur jer laaa...

Pagi tadi nak besahur spaghetti, sudahnya goreng kentang jer coz macam tak sempat plak.... ;/

PUTUBAMBU said...

sib baik ada maggi yek?
lenkali..spare2 kanlah.. sebekut ke... roti ke.. kalau masa2 terdesak cenggini..boleh bedal terus takyah masak2 dah..

but..the maggie looks goodlah axim..! hehehe..

mummysyafie said...

rajin hang terawih axim..baguih hang noo..

akak sahur tadi minum soya bean ngan sebijik kuih je..pastu telah ubat semput..ubat tu wajib, kang takleh puasa kan

aNgRiAni said...

Salam ramadhan

selamat berpose axim
setappp nengok maggie tuuuu

Nikli said...

selamat berbuka..
n selamat bersahur..

:)

kene kunci alarm kiri kanan.. kasik pekak telinga baru terbangun nanti..

:D

Muhammad Azli Shukri said...

salam Ramadhan..

axim said...

Kak EJ,

semalam berbuka makan spaghetti jer...tapi tak besh makan sorang...terawih?mesti pi..:D

=================================

Ara,

u jadi alarm clock i leh?hehe

axim said...

Ziana,

ishhh tak elok tak bangun sahur...bangun la ngah ,leh amik berkat ramadhan...sunnah nabi tu..

================================

Reen,

ada hantu amik gambor aku tengah tidor tuh..haha...ok lah kan makan megi dari tak sempat makan ..

axim said...

Rudy,

ishh mana leh kasi...pose kan hari ni..hehe...ke rudy tak pose...:D

==================================

Nazrie,

Chef wan bukan setakat makan hati,dia bunuh diri terus..kahkahkah

axim said...

Aley,

bebuka makan spaghetti ssemalma...takmoh la makan megi selalu..tak elok...ni pun sebab da terpaksa..hehe

=================================

MNN,

OLOHHH SIAN bANG cHIK KAN TAK SEMPAT NAK SAHUR..LEN KALI SUH ORANG KEJUTKAN...SUH ANGAH KEJUTKAN TUH.HEHE

axim said...

Ha-Na,

TQ Hana!!

=================================

Papa DOC,

Kalau axim makan dulu sebelum tidur mesti tak leh nak tidur sebab perut penih..so memang kena bangun sahur jugak..

axim said...

Lindosh,

aah dosh,ari ni dah 7.26 dah..kan makin dekat nak raya makin awal waktu..

=================================

Eliya Shaka,

ok TQ for da info!!nanti aku pi serbu bazaar Ramadhan Sana...

axim said...

Izal,

tu namanya resepi bidan terjun..main campak campak jer..haha...selamat berpuasa to you bro!!

===================================

Sastri,

selamat berpuasa untuk sastri jugak!!

axim said...

Ixora,

wahhh xora pun makan megi gak ker..syabas syabas..hehe...kat sana bukak awal kan tapi sahur pun kena la awal..kalau aku mesti da tak sahur..haha

==================================

Usheruff,

megi mencari bintang??haha...konpem kalah kalau aku masuk..aku tak minat oat la...pernah makan sekali then no more oat lagik...kahkah

Ad said...

axim..
salam ramadhan..

pernah baca dlm spam mail, maggi 3 hari baru boleh hadam..xtau la betul ke tak..kalau betul, untunglaa u..3 hari dlm kekenyangan

ekekekeke

Dayu said...

megi pun sedap tau...letak udang lagi..takpe2, buka kang carik juadah best2 skit...

*nak makan pe erk buka nanti*

axim said...

Masy,

selamat berbuka untuk akak juagk!!

=================================

Tok Wan,

haaa semalam masa berbuka axim makan spaghetti jugak..haha

axim said...

Putu Bambu,

akak,saya da beli spare biskut tadi kat TESCO..bleh la wat alas kalau lambat sahur lagik..:D

=================================

Kak Nor,

mmm hari ni nak sahur simple jugak la macam kak nor...

axim said...

Angriani,

selamat berpuasa to you too!!

===============================

Nikli,

bang long-selamat berpuasa dan bersahur jugak...mind to be my alarm clock?hehe

axim said...

Muhamad Azli Shukri,

salam Ramadhan jugak untuk hang..

=================================

AD,

owhhh ye ker...ni namoo makna megi dah ni....tak elok kan sebenarnya...actually ni my last resort...da terdesak sangat dan takder pilihan..huhu

axim said...

Dayu,

haaa aku pun duk tengah pikiaq lagi sat lagi berbuka nak makan apa..makan kurma je lah..haha

thegossiplounge said...

Pandai ko masak.

axim said...

Ted,

sapa la yang tak reti masak megi kan....i bet everybody'S mesti terer masak megi..

:D

salwanie said...

mkn maggie jer....
x pelah kan asalkan blh alas perut sampai berbuka nanti;)

Suka Bebel said...

sempat gak megi berudang eh?aku cuma sempat kunyah kurma 3 4 butir.bangun kul 4 lagi tapi duk golek golek sampai 5 suku.mls nak bangkit makan.bantai kurma pun jadik la

slamat bpuasa

Catz said...

hi axim..
selamat bersahur, selamat berpuasa,
selamat berbuka..

lily.lulu said...

megi pun sedap la pa ...
sib baik sempat makan
ngap ngap ~

kalau x konpem perot nyanyi lagu macam2 kan ..

hihi~

axim said...

Suka Bebel,

aku pun makan jugak kurma...tapi takut tak cukup tu yang paksakan diri jugak masak megi..hehe

=================================

Catz,

selamat berpuasa,berbuka dan bersahur jugak untuk catz...

axim said...

Salwanie,

tak sempat la wanie nak wat mender lain tu yang duk pulun megi saja...

==================================

Lily,

tu la pasal..kalau tak mesti pa kerja ngan tak tenteram kan sebab peyut nyanyi lagu macam macam..

:D

ita.itu said...

ko kan..msk maggi pun sdp nmpk..mmg pndi ek

axim said...

ItA,

Tu ko tengok jer kak..kalau ko makan lagi sedap..kahkah..matilaa perasan sendirik...:)

syukur said...

mee maggi dan udang..tu dah jadi mee udang tu... sedap .....

enchek camera said...

wah
sedap nye megi dier
HEHEHE

tp x ku x mkn udang la plak
hurmmm

Beruang Madu said...

Hehehee kalau dah emergency sangat tu sahur jer ngan kurma tu... tapi kita orang asia ni biasanya nak rasa masin sikit barulah menyegarkan selerakan... boleh lah.. meggi pun jadiklah

axim said...

Syukur,

aah,da jadi mee udang dah..hehe

=================================

Enchek Kamera,

awat hang tak makan udang??satu kerugian loorr....

axim said...

Tok Bear,

semalam sahur ngan kurma jer...sedap jugak kan kurma..campur ngan jus oren..cukup lah kan bertahan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails