Followers

Monday, September 22, 2008

You Raised Me UP...to more than i can Be.

Salam Ramadhan yang ke-22..

Pagi tadi (pukul 3.30 am) Alhamdulillah aku selamat sampai ke Bumi Penang ini.Hajat di hati malas sangat nak masuk kerja tapi sebab ada dua meeting penting yang harus aku hadiri maka aku gagahkan jugak la masuk opis..Tadi baru jer habis meeting untuk Internal Auditor bagi ISO9001:2000..esok ada audit lagi la nih..asyik audit jer keja depa kan..

Minggu depan dah nak raya kan...ish...precious time ticked away so fast..time really flies yet i'm still haven't prepared at all..neva mind..nak prepare apa sangat..pakai baju raya dua tiga tahun lepas pun ok apa..nak berjimat cermat lah katakan..:)

Oh ya,ada cerita berbuka puasa bersama mak ngan abah hujung minggu lalu yang aku nak kongsikan bersama kalian..Check it out Guys...Zasss...

**************************************************************

Petang semalam sempat bawak mak ngan abah pi berbuka puasa kat Ancasa Hotel Kuala Lumpur..(alahhh..hotel yang dekat ngan puduraya tu lah..takkan korang tak taw kan..:).Aku ngan Kak Tie da wat Reservation dari awal pagi lagi untuk 4 orang.

Mulanya kitorang bercadang untuk amik Buffet Ramadhan kat KL international Hotel sebab lebih dekat ngan Hospital(just nak kasi tau yang abah masih di HKL..kemungkinan hari Rabu ni baru bleh discharge..harap harap begitu lah..or else takan nak sambut raya kat KL kot..huhu).Then memandangkan pilihan makanan yang ada lebih memihak pada Ancasa Hotel so here we are to enjoy Ramadhan Buffet at Ancasa Hotel Kuala Lumpur.




Kitorang dapat kat tempat duduk yang best plak tu,which is nice and cozy for mum and dad to enjoy all of da meals here..You know what.i think there's nothing's Beat the feeling when you were with your own lovely family..Because you always nothing without them.

Kat KL waktu berbuka puasa dalam pukul 7.12 minit(if i'm not mistaken)..sementara menunggu waktu berbuka apa lagi,cepat cepat la kitorang megumpul juadah di atas meja..Enjoy some of the food below..:)




Juadah wajib-Kurma
ni otak otak dan pari bakar..
yang ni aku suka-Sate dan nasi himpit...yummy...!!
Roti John pun ada..

pelbagai jenis kerabu ada kat sini,aku memang suka ngan kerabu kerabu nih..nak nak kerabu mangga..pehhh...
Yang tak berapa clear sangat ni ialah Kambing Bakar-yang ni Kak Tie sorang jer makan..sebab dia suka!!ayah pun suka sebenarnya tapi mak tak kasi dia makan...nanti naik plak BP dia..


Aku pantang la tengok keropok lekor..dah tetiba ada goreng panas panas lagi terus la aku capai..tak dapat balik Ganu kat KL ni pun jadi lah..:)
Apam balik yang sedap..Crunchy dan juicy..yang sebelah dia tu Cempedak Goreng-faveret ayah..
Aneka desert yang chomel...makan sikit jer yang ni sekadar nak rasa...sedap..!!

Buah buahan pencuci mulut..
Yang ni makanan Japanese-sayur goreng contohnya fried onion,Fried Capcicum and Fried Brinjal..
sambil berbuka puasa kami di iringi iringan muzik dan nyanyian-lagu lagu raya plak tuh..haha..overall makanan kat sini biasa biasa sahaja tapi punya pilihan yang banyak..sedap sedap pulak tuh...kira puas hati la makan..nasi sampai tiga jenis ada(nasi berempah,nasi minyak dan nasi putih)..dengan lauk lauk yang best seperti ayam tandoori,udang masak merah,daging bakar,dan macam macam lagi lah..Kueytiow goreng pun ada.Pendek kata,banyak pilihan sangat.


Cumanya bila buffet macam ni aku tak amik nasik..nak makan mender lain selain nasi..kalau makan nasi nanti kenyang plak..lepas da makan makan ni kitorang bertukar giliran untuk pi sembahayang maghrib.
kambing yang menjadi mangsa korban masa nih..Kak tie memang peminat fanatik kambing bakar nih...aku nak makan kambing??tidak ler...tak minat dan tanak try..
After smayang maghrib acara makan makan sambung lagik..


Untuk second round kami lebih menumpukan bahagian mee dan aneka sup..haha
ni laksa penang...faveret mak dulu kini dan selamanya

aku amik mee jawa untuk abah..dia minat la mee macam nih

Kak tie pun nak makan mee jawa jugak..
aku ratah ratah ayam tandoori ngan udang masak merah..sedap!!
ni sup jagung manis...rasa pelik tapi boleh la telan..
ais krim sebagai desert
air toksah cerita lah..dalam dekat sepuluh gelas duk minum air..macam macam jenis plak tuh..nasib tak terbeser kat situ jer..:)




makan apa tu kak tie..?feel semacam saja..:)

merakam kenangan bersama mak tersayang..actually 28 September ni merupakan hari ulang tahun kelahiran mak yang ke-58..bleh tak aku kata ni pra sambutan hari jadi untuk mak..hehe..Semoga Allah sentiasa memberikan kesihatan tubuh badan dan Kekuatan akal fikiran yang baik kepada mak dan abah..(Selamat hari lahir in advance mak)..

Alhamdulillah...rezeki dari tuhan yang sedap-sedap..bersyukur sangat..tapi memang makan sampai nak pecah perut rasanya..nasib la tak makan nasik ..mender mender lain pun dah cukup nak mengenyangkan perut.

Kalau korang nak buat reservation untuk Buffet Ramadhan di Hotel Ancasa ni sila lah dail 03-20266060 untuk booking yer..harga bagi dewasa RM45++ dan kanak kanak RM33++..Ramadhan dah nak habis baru nak promote ker??haha..Recommended la untuk makanan yang pelbagai.

mau tak tersenyum lebar kan kalau perut dah penuh terisi.:)
There's no price could afford to see them happy like this...after all,that's the least that we could do as a son and a daughter right?
a
Thank you for love not required to be earned,
Not ever fading as time moves along..
You have to know that the love is returned,
Not always showing, but always so strong..
And you still care as your golden time nears..
a
Thank you sincerely for all of the years..
From the bottom of my Precious Heart.

37 comments:

Inah said...

sayu plak tgk entry ni..me missed my parents :(

Dakjaat™ said...

banyaknyer gambar .... ni sambil makan sambil amek makan .. baru nak suap jew.. klik!!> . tak tertelan sudu .. sape susah? kitorang blogger gak susah .. kang axim tak update sape susah? .. kitorang gak ... sape bos? . .kitorang gak .. sape bayar gaji .. kitorang gak .. wakakkaaa! ;p

selamat berbuka aximud

Ziana said...

Selamat Ulang Tahun In Advance Ke 58 to ur MOM...

Alhamdulillah..
mmg xde benda lain yg leh tandingan kalau dh bersama family..

yes!! no price could afford to see them happy...

sam said...

feel sumthin'..
aku lum wat secukupnya to make them hepi..

Nem0 o0h Nem0 said...

sedapnyerr..

berbuka pose plg best bila berbuka ngn family sndr kn..=)

Faisal Admar said...

Such a lovely son you are :)

I love the grilled lamb too... and the tandoori is mouth watering!

Agree with you that to make parent happy is priceless... which you can't buy with your money.

thafiexq said...

kambing golek bukan tetap di hatiku...

eQbalzack said...

semoga ayah ajim cepat sembuh & boleh beraya kat kl...

p/s: abg eq raya kat kl ok jer ajim...hehe

Mieza said...

Hepi besday in advance auntie...

Gembira diaorg ada anak yg taat cam axim n sis ni...semoga axim trs berbakti pd mereka...:D

Rockrider 9.1 said...

Hi there....sob sob.....missing my parents so so much. can't wait to be with 'em next week.

only i can't bring 'em for ramadhan buffet at hotel this year. really hope it would be happened next year, InsyaAllah...

sob sob sob...(mode sedeh yg hamats nie)

Neway, happy bday to ur mum. May Allah bless her. Amien

*SiRibenMerah said...

bestnya dapat buka puasa ngan mak n ayah... hehehe.. I stakat neh x penah lagi berbuka ngan abah.. huhuhu..


*bila masa nk berbuka skali ngan we'ols pulak neh?? hehehe..

ita.itu said...

dari hari tuh aku ngidam satay x dpt2..sob2..

~ gyena~ said...

wah bestnya berbuka puasa bersama ngan family, den ni pun windukan family jugak...tp x pe, minggu ni jugak den blk penang, seminggu woo..best2..

:D

Mrs.Sheikh said...

alapr laa tgk makanan niii
sungguh nikmat kalo dpt makan kambing tuuu
bestnyerrrr,
sate yg sedappp
adoiiii!

Rush Murad said...

best wooo dapat berbuka puasa bersama family... just cant wait to be home tomorrow...

banyak sungguh makanan tu ekk... siap dihiburkan lagi...

wish ur father discharge on time, boleh beraya sekalian..

pearlEJ said...

betul tu, bila dapat berbuka dgn family mmg seronok sgt... tak terkata... :)

arianna adrizal said...

o, kat situ ancasa hotel ye. ni mgmt yg sama for jerejak resort & spa kat penang tu.

btw, nk tergelak pun ada dgn word 'membeser' tu.. serius tingat kat arwah atok.

eedany said...

bestnya...baiknya axim...

pernah stay kat hotel tu masa pergi kursus dulu...

Nikli said...

berbuke ngan famili memang the best momment.. walopon makan biasa biasa ajo..inikan plak macam macam makanan, lagik laa best..

money can buy anything.. but the hapiness..?? it is priceless kannn..

kaktie nampak manis..

fusarium solani said...

Best nyer dapat berbuka dengan ibu bapa. Aku masih tak berpeluang. Ramadhan kali ini amatlah sibuk.

Azim, bleh emel aku alamt ko? Hari tu alamat yang kat ym aku salin, tapi dah tak dapat dikesan...kat mana duduknya kertas tu.

Kad raya dah siap ni.

afzalluqman@hotmail.com

lily.lulu said...

how was the food pa ??
marveles tak ??

adik tengok sedapp je ayam tandoori dengan ayam masak merah tuh

nyummy nyummy !!
:D

syukur said...

yeah be an obedient son... syukur pun kalau boleh .. i dun wanna make them cry because of ME...

Best jugak makanan kat situ..banyak variety... suka benar dengan Axim punya new hair style..nampak jauh lebih mudaaaa...

Luth Textile said...

abg axim..
semoga ur mum panjang umur dan murah rezki..

axim said...

Inah,

hmmmm sabar yer alang..nanti ada kelapangan boleh jumpa ur parents....

==================================

Dak Jaat,

hahaha...TQ DakJaat!!

axim said...

Ziana,

its priceless kan angah bila tengok our parents happy macam tuh....:)

================================

Sam,

hmmmm u did a good job bro!!dont under estimate urself k...

axim said...

Nemo,

agreed.

===================================

Faisal Admar,

Grileed lamb??big NO NO!!

:)

axim said...

Thafiexq,

sama la kita!!!

==================================

Abang EQ,

abang lain la..kampung halaman memang da kat KL..:)

axim said...

mIEZA,

TQ akak....

===================================

Rock Rider

TQ Equil1!!!

axim said...

Iyrah,

tak dapat la nak berbuka skali nanti since i dah balik kampung masa tuh..:(

===================================

Ita,

pi lah cari kat Bazaar Ramadhan tuh...konpem ada...

axim said...

Gyena,

hmmm seminggu cuti eekkk tapi tak sempat la plak nak jumpa gyena huhu

=================================

Mrs.Sheikh,

sate tu memang sedap!!

axim said...

Tok Wan,

ayah dah discharge pagi tadi which mean nanti boleh la beraya kat ganu..:)

=================================

Kak EJ,

Memang seronok sangat!!

axim said...

Ariianna Adrizal,

hehe...teringat kat arwah atuk yek..

=================================

Eedany,

ok kan hotel tuh...

axim said...

Nikli,

memang priceless....Kak Tie jer ke nampak manis??adiknya tak manis??haha

=================================

Aliff,

aku dah hantar alamt through emel ko..nanti cek la yek..TQ..

axim said...

Lily,

sedap makanan kat situ..sampai tak taw dah nak makan yang mana satu..tapi overall memang puas hati lah...

==================================

Syukur,

style baru nampak jauh lebih mudaaa??haha....ingatkan nak kasi nampak lebih tua..:)

axim said...

Luth Textile,

terima kasih atas doa mu itu adik!!

mummysyafie said...

selamat ulang tahun kat mama axim ya..

ayah axim dah sihat ke? jaga diaorg elok² tau..pst..axim ikut muka mak erkk

axim said...

Kak Nor,

mama ucap TQ..hehe..bagi pihak diri sendiri nih..:)

ayah dah balik kampung semalm..Alhamdulillah...

axim ikut muka mak??orang kata axim ikut muka abah..haha,..mana aman je lah...yang penting axim tetap anak mereka..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails