Followers

Tuesday, September 16, 2008

When Harry met Sally

Hari ini merupakan hari yang masih lagi sibuk...dengan penilaian kompetensi dan juga KPI staff...adusss.....pening kepala aku...ya lah..nak kasi markah kat orang bukan senang..bukan leh bagi macam tu ajer..kena ada siap justifikasi lengkap kenapa aku kasi markah sebegitu kat diorang..prinsip aku senang-what you get is what you deserved.End of story.Takyah la nak cakap banyak kalau ko tu bukan jenis yang buat kerja tapi nak demand lebih..ishhh...berbulu aku ngan staff yang cenggitu..

Tapi atas nama kerja kena la jugak siapkan..hari ni dah setel la semua sekali..mungkin akan bertemu mereka semua di sessi rayuan.Lantak la kan kalau nak appeal lebih lebih pun..bukan aku takder fakta...apa yang aku buat semua berasas..sebab tu Penilaian ni di adakan..Kalau tak baik aku just kasi point sesuka hati..ikut mana yang dengar cakap..haha..but again,that's not the way it is.Semua ada garis panduan.Bila cakap pasal bonus sapa tanak duit kan??

Enough..

Malas la aku nak cakap lagi pasal kerja.Baik aku cerita pasal makan-makan..hehe...tak la sakit kepala sangat..jom kita layan..Zassss....

a
************************************************************
a
Ini Cerita 15 Ramadhan 1429 H.
a
Berbuka petang semalam kat Queensbay Mall..punya lah aku pusing punya pusing last last kitorang decide ntuk makan Steamboat kat Restoran Johny's.Sebab ada orang tu tanak makan nasik..siapakah orang itu??:)
a

Kat sini banyak makanan Thai.Thai Steamboat ngan makanan thai yang lain lain..Order set Couple untuk SteamBoat which is rm29.90++
untuk air aku order Vanilla Float ,satu lagi Palm in Syrup.
Yeah...i've got accompany today-She looks really sweet in that outfit(Batik)
Suasana kat sini macam biasa lah-Tenang dan di iringi muzik yang soft..cukup sesuai dengan pencahayaan yang malap nih..

Set untuk dua orang ni cukup lengkap ngan segala mender-ayam,Sayuran,
Sotong basah,Fish ball,meat ball,Bihun,Telur

Dan yang paling best ada udang..haha..saiz sedang sedang ajer..
Masa kitorang nak masak memasak nih Angah Telefon plak bertanyakan Khabar...Bagus anak anak papa kan..sentiasa ingat kat papa dan mamanya..hehe
Jangan tertipu dengan rupa yang tidak menyelerakan nih...ni baru pra didih okeh..

Kitorang just campak jer sumer skali masuk dalam sup yang tengah mendidih tu
Campak nies jangan tak campak..:)
Steamboat yang dah ready untuk di makan...Jom kita Ngaappppp!!azan maghrib pun dah berbunyik tuh..
Frankly speaking,sup kat Johny's ni lagi sedap dari Restoran Kocha Hot Pot yang aku pi ngan Bang Long bulan lepas...Sos kat sini lagi mantap siot...kena rasa masam manis dan pedasnya..
Suka la tuh dapat makan kan...:)

Nak jugak post gambar Udang ni kan..hehe...walaupun udang ni tak besor tapi still fresh tau...
Alhamdulillah..kekenyangan bangat kami masa nih...memang puas hati melantak steamboat ni..
Opppppsss ada lagi rupanya...Desert mana leh di lupakan..tapi kitorang just order satu scoop Ais krim Kopi...nak wat pemanis mulut la konon -kononnya...
Kalau korang duk sekitar area Penang dan nak mai makan steamboat kat sini,ni aku sertakan alamat skali...Aku rekemen la tempat ni kalau korang nak makan steamboat-sedap dan harganya affordable...not too much.Perhaps i could rate this place 8/10 based on the service and the taste of da food here.We wont hesitate to come again later..:)
a
JOHNNY’S RESTAURANT
LG-43, Queensbay Mall,100,
Persiaran Bayan Indah,
11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang
Tel:04-6427328 Fax: 04-6424329


Before we moved in different direction,Anies did gave me something that i'm not think about it at all..Guess what,She gave me a present for my belated Birthday..I know that she was really busy with her Master-only now she got some time to do so...hehe..neva mind dear..it's more than enuff i think since you were the first person to wish me on My birthday last week..:)

Can you see how beautiful this paper wrap??hehe..tu baru pembalut..tak tau lagi apa kat dalam..TQ anies!!TQ so much!!

Then i've drove back home and just couldn't wait to see the things inside that paper wrap.
Lovely Birthday Card from the lovely Person..
Your thought makes me feel.....hmmm...unexplainable..maybe it's better to left that untold..
So sweet...:)..but i think you should draw my body thicker..haha...however your sketch really reminds me of my childhood-the times where everybody's seem so happy and free..

and this is the content of Hard Rock BOX...wow....a magnificient souvenir,i guess...HARD ROCK HURIICANE KUALA LUMPUR...
I like this glass so much!!TQ Anies for da wonderful souvenir!!i guess you know this will never end...
a
Yeah,this is it...i guess this is my lucky year-being surrounded by so many GREAT peoples,going through a lot of amazing thing,and most importantly i still can be myself eventhough so many trouble comes along.
a
For those who makes me feel really appreciated,THANK YOU so much....Only God know's how do i feel about all of this...i think i've got nothing left to say no more.Thank You.
a
''Love and kindness are never wasted.
They always make a difference.
They bless the one who receives them,
and they bless you, the giver.''
a
*Selamat menyambut Hari Nuzul Quran kepada seluruh umat islam seantero dunia pada 17 Ramadhan 1429H.....penang cuti esok....:)

54 comments:

*SiRibenMerah said...

hahaha..
both of u so suwitttttt~
bila nk dpt jumpe anies neh =P
*geram tgk dia cute sgt =)

*bak mai alamat cepat.. tgh rajin menulis kad raya neh =P

bozzobattousai said...

giler menarik makan steaboat. itu hari masa abg ngan kak tie gi yankies sbab nak makan steamboat la tapi takde..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bro...N nk email bro...email kt N..o tgglkn kt commnt...

Ziana said...

ya rite pa!!!
anies soooo sweet that nite!!
serius sweet!!
suke lak nengok dia!
:)

opss sorry kaco daun :p
just tanye kaba n pekembangan my mama!! :)

cop cop!!
me luv HRC so much!!
nice glass pa!
after tis sila jd pengumpul HRC and PH ek :)
jom join me! :)

sketch tuh tantekkkk!!
so sweet!!
tp x holding hand plak ek?
opss bulan pose!!
hahahahaha..

im happy for both of u!!
:)

**mama, pls pls start blogging!! u already promis to me kan ma? :P

Ad said...

suka tgk org lidi tu..terimbau memori zaman kanak2.salam nuzul quran

Faisal Admar said...

What goes around comes around :) Because you do good to people... that is why you get it back in return

Faisal Admar said...

Btw, ni dalam Qbay ke?

Wahidah said...

jeng jeng jeng...hehehe...nice sketch la...kalo kiter wat baik kt org..mesti org layan kiter ngan baik gk..even kite tk mintaaa..:)

arep said...

cantiknya baju.. nak tempah buat raya jugak lah...

mamaZIANA said...

mama kan da tua,xpandai nak blogging2..
jogging2pun mama malas angah oii ...

BasH said...

steamboat untuk berbuka, mantap2...
blum penah lak wat mcm neh..selalu nasi je jadi santapan.hikhik..

Mieza said...

steamboat johnnys ni mmg best...lg2 sos dia tuh...

cantik anies ngan bj batik...wah dpt hadiah special dr orng yg special...:D

Redbloodsnow said...

Alaaa..anies paki bju ape pown ttp sweet la in my eyes xim. dah she's born to be CUTE!!! hehe..tp kan, nk gak agree ngan ko nyer seeing tuh...mmg anies btambah² cute wearing that kurung batik...perhhh!!!

whoaaaa..munge² ler ati dpt prezzie dr anies tuh. sure ko senyum spai ke tinga kan time bace kad tuh..ekekekeke... so sweet la her stretch tuh..tulisan die pown lawo..klo aku, kalah cakar ayam nyer tulisan, puii... hehe

:P

Dakjaat™ said...

bahagianya axim.. jeles lak pankreas aku melihat.. hahaha! =) dapat mug hard rock cafe.. wuh~

Shooke said...

u guys sweet..

btw johnny's mmg best makan steamboat.. macam macam aneka makanan

Rockrider 9.1 said...

bahagia tol jadik ko kan. x abis2 lagik sesi dpt adiah.hahah

johnny is my all time fave resto. dia nye sos mmg umphhh n oso mango salad. buleh terbang ke bulan ooo kalu mkn.
but i prefer tomyam sup. pedas dan berkhasiat!

the ambiance i love most!

PUTUBAMBU said...

wah..wah... 1 scoop ice-cream makan 2 org yek? hehehe.. how romantic it is...

anyway, byknya thanks dari Anies buat Axim dlm kad tu.. makes you so special for her..

mana tau.. kot2 lepas ni.. ada kad jemputan k***** pulak yg menyusul nanti..! hehehe...

izal said...

mkn ice cream satu scoop kongsi 2 org?

pasni glass hard rock tu boleh buat air berbuka kongsi dua org gak....baru gile2 romantik...

cool la rest johnny tu bro..

lily.lulu said...

besnyaa papa makan ...
lazat sungguh ...
dah lama x makan seafood macam nih
nyummy !!

nice present
sukeeeeeeeee
;)

MNN said...

sweet laa mama!! manis jer senyum!! :)

menarik ler berbuka steamboat.. lama tak makan steamboat.. sedap nampak papa ngan mama makan.. :)

kirim salam kat mama yer.. :)

ita.itu said...

wah asyik puji anis manis je ye..cpt2 la kawin dik..br rasa kemanisannye..hahaha

Zoulkieflie said...

salam..wow..rindu nak makan steamboat ngan tok wan..udang nya nampak segar dan nampak sedap..

as ussual,i love ur poem..cheers..have a nice day..:)

pearlEJ said...

wahhhhhh.... dah ler ada org teman gi makan... pastu dapat hadiah lagik... ehehehehe.... mmg sengih sampai telinga laa kann axim.... hihihihihiih :D

fusarium solani said...

Salam,Azim.

Minta maaflah, lama aku tak jengok blog ko. Aku sibuk banget! Kau pun boleh kesan dari entri-entri aku kan..

Tapi hari ini aku baca entri ko dari last day aku tinggal komen. Jeles aku dengan sambutan besday ko. Nak join family ko boleh?

Ko ym aku alamat (ym:afzalluqman), nanti aku kirim kad belated besday dari shah alam ni.

oh ya, masa besday aku, kak tiny belanja steamboat di johny's putrajaya.

selamat berpuasa azim!

nazzman ibrahim said...

ehem ehemm
tumpang lalu ximmmm hehehe

RizaL said...

best birthday dia.. hehe

Nikli said...

lagik sedap darik kocha pot..?? hahaa, nanti try situ plak..

so loveable.. sebab tuh tak abis abis lagik dok dapat birthday gift.. semoga murah rezki..

as usual, she looks so cute in tht kurung.. sepadan laa korang nihh.. =)

pakej yg menarik, dari wrapping sampai laa gelas tuh.. special gift tuhh..!!

amirul usheruff dzulkarnain said...

enak bangat...waaa...nak p shabu2 train kt times square blk raya nnti..makan steam boat..huhuh

Chika Chika said...

gulp.
udang besar.
cannot tahan

sabrinaabubakar said...

wah u xim..bukak blog sana gambar dapat hadiah bukak blog sini gambar dapat hadiah..ni dapat hadiah lagikk..untung untung..hihihi..apa kata bagi 50 50 nak?kih..kih..kih

marzalina said...

wah...best la axim dapat hadiah byk ye...

mummysyafie said...

so sweet nya katun tu..hihihi..

senok nya axim asyik dapat hadiah je..itu tandanya orang di sekeliling sentiasa menyayangi axim tau..bertuah badan!

:)

Beruang Madu said...

wahhhh romantiknya. hadiah tu, kad tu. dan pembalut tu dan romantiknya udang tu. steamboat tu... wahhhh bahagianya rasa... hammm errr dah start appraisal ker?? oh tertinggal... wahh romantiknya panel rayuan appraisal tu... jangannnn... karang ada kena bekhend... nanti ke Penang abang nak makan kat situ lah... tanak makan makanan jepun lerrr

sam said...

hi buddy..lame xtggl komen. busy.;p

wow anies soo sweet.. both of u looks soo sweet.. n i mean it.
lamer x jumpe anies.kimslm kat die yer n tell her dat i miss her too..

congrate for your very special celeb buddy. tumpang hepi tgk u soo hepi.

walau hidup x sentiase cerah, namun disebalik awan pn stil ade pelangi yg menawan..kn?

sam said...

lupe nak komen..;p

your YKWYA family memg sweet..talkative..cheers..etc..
i hv met some of them b4. kat william le mane lg..

axim said...

Iyrah,

nanti kalau mai penang bagitau la...mana taw ada rezeki leh jumpa ngan anies plak..:)

=================================

Bozzo,

Tu lah,best tau steam boat nih...tapi kat yankies hut tu tengok abang makan ngan kak tie lagi best jek fari steamboat..macam macam ada...haha

axim said...

pRINCESS n,

da tinggalkan my emel kat ur comment N...TQ:)

==================================

Ziana,

angah tak kacau daun ler..ok la tuh mama nak tanya perkembanagn terkini..hehe..

barangan HRC memang menarik kan...pa join angah la pasni..hehe

angah,sila paksa mama berblog yek..:)

axim said...

Ad,

salam nuzul Quran jugak untuk AD....memang mengimbau kenangan di zaman kanak kanak kan sketchy tu..:)

==================================

Faisal Admar,

what goes around will always comes back aroubd...:)

yup,ni dalam QueensBay Mall..:)

axim said...

Wahidah,

berbuat baiklah sesama insan kan..:)

==================================

Arep,

Cehhh tu jugak yang dia nampak kan..haha

axim said...

Mama Ziana,

sila wat blog secepat mungkin k...anak anak semua menantikan mama buat blog..:)

===================================

Bash,

ada orang tu takmoh makan nasik so steam boat pun kenyang lah sebenarnya...

axim said...

Mieza,

steamboat Johny's MEMANG best kan akak..sos nyer tuh mengancam sangat!!

==================================

Zie,

hehe...anies nak sangat jumpa ko sebab ko selalu duk puji puji dia..:)

axim said...

Dak Jaat,

wahhh sampai pankreas pun jeles nih..hihi..

==================================

Shooke,

Johny's da best!!

axim said...

Equil,

hehe..ada rezeki orang nak kasi so takan aku nak tolak..:)

owhh ada sup tomyam jugak yek kalau tau aku mintak jugak kuah tomyam masa tuh..

==================================

Putu Bambu,

satu scoop kongsi la kak...kan sharing is caring...

axim said...

Izal,

haha..mug tuh wat hiasan jer bro..:)

=================================

Lily,

lazat johny's ni adeq!!you should try!!

axim said...

MNN,

okeh nanti pa kim salam kat mama yek..:)

===================================

Ita,

kalau lepas kawen apa yang manis nya akak??haha

axim said...

Zoul,

nanti pi makan steamboat ngan tok wan k...:)

=================================

Kak EJ,

memang tersengih sepanjang malam even masa tidur pun..:)

axim said...

Aliff,

hai aliff..aku taw ko sibuk...between,aku da add ko kat YM...check it out okeh..

wahhh best nyer kak tiny belanja ko...

SElamat berpuasa untuk ko jugak...:)

=================================

Nazz,

tumpang la lalu nazz..jangan segan segan..:)

axim said...

Rizal,

Alhamdulilah....hazaa min fadhli Robbi..:)

==================================

Nikli,

haaa nanti kita try la kat sini plak...memang sedap...

alhamdulillah rezeki tahun ni kan..:)

That present memang special!!

axim said...

Acap,

haaa pi lah cari steam boat tu k...:)

==================================

Chika,

udang tu tak la besar seperti yang di sangka...sedang sedang ajer..:)

axim said...

Sabrina Abu Bakar,

Alhamdulillah murah rezeki akak..tunggu la ko nyer besday plak yek..:)

=================================

Marzalina,

:)

axim said...

Kak Nor,

loves da people who treat you right and forget who dont's...:)

===================================

Abang Bear,

haaa kalau abang datang penang ni kita pi makan steamboat nih la yek...tak yah la pi makan kat sakae sushi yang tak best tuh..:)

axim said...

Sam,

walau hidup x sentiase cerah, namun disebalik awan pn stil ade pelangi yg menawan..kn?

u know i know kan maksud ayat nih..Thanks fren for always be there for me...

entry kat atas tuh khas untuk ko...yang sentiasa ada ketika aku senang ataupun susah...yang banayk suasah kot...hehe..

sorry kalau banyak sangat menyusahkan ko buddy!!

Frenz Forever!!

shahril aley said...

lawa gelas tu
nak pinjam boleh
hehehe.....

sedap gak makan kat johnny tu
tapi tupai2 pun not bad gak
lagi banyak pilihan
smuanye boleh makan

Beruang Madu said...

Memang tak best tempat tu... Abg Bear macam nak mutah jer... cemana lah diroang leh masuk... karnibal sangat...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails