Followers

Wednesday, September 24, 2008

Sahur,Bola dan Dot Dot Dot...(Part 2)

Singgah Sahur kali ni membawa anda ke sebuah Restoran yang agak Glemer juga di Pulau Pinang ini-Sebuah Restoran mamak yang di kenali sebagai Restoran Kapitan 24 Jam(Lokasi berdekatan dengan Queensbay Mall)..Jauh lagi la aku mengembara kali ni nak pi sahur..dari Tanah Besar ke Pulau tu..Tapi makan punya pasal kan..Layankan ajer lah..

Sebenarnya aku teringin nak makan Roti Nan dan ayam Tandoori kat sini,which is da best Ayam Tandoori ever among da Mamak's yang ada(tekak aku lah..)..Aku pernah la makan kat sini dua tiga kali dah...dan memang tiap kali aku datang aku hanya akan order Nan dan Ayam tandoori sahaja..yang lain tak pernah try.


Siyes sedap wa cakap lu....kalau tak cayer mai la ke Penang aku bawak hampa mi makan kat sini..konpem korang pasti bersetuju ngan aku..
Aku mai sahur ngan Cewek yang manis..Korang kenal tak cewek manis di bawah nih??haaha
Plan nak bukak pose sama sama semalam tapi ada orang tu kena bukak pose kat umah lecturer plak so aku anjak la plan yang sedia ada ke sahur..boleh ajer kan?Semalam pun berbuka pose aku pi Surau kawasan perumahan tu jer..Ok what makan nasi ngan kari ikan + Sambal Sotong..:).Yang penting percuma tanpa sebarang bayaran..Ditanggung Halal dan Toyyiba.


Cewek manis tu order Megi Goreng...yang ni pun sedap..aku suka..


Sambil duk makan tu sambil kitorang online..kat sini WiFI available 24 jam jugak..actually banyak kedai kedai mamak yang dah buat WiFi ni untuk Customer..elok sangat la tuh bagi yang suka duk beron9..bleh on9 tanpa henti siap..ehhhh korang nampak tak ada paperbag McD kat gmabra atas tu?
Sebelum mai Kapitan ni sebenarnya kitorang ada singgah satu McD kat air Hitam kalau tak silap..memang aku teringin sangat nak makan Kentang Goreng McD(Which is da best Kentang Goreng Ever)..Then bila da sampai tengok macam tak happening jer tempat tu terus la tukar pi Restoran Kapitan.Sempat la Drive Thru beli McNugget,Shaker Fries ngan Orange Juice..at least tak la kempnan sangat..
Tiap kali keluar ngan dia mesti akan ada jer orang kol...tak pernah lagi takdak orang kol..ish...ramai peminat la katakan..Len kali aku nak suh dia OFF kan jer Phone tuh...Baru tenteram sikit nak makan..
Sempat la berbloghop dan melihat perkembangan dunia Blog Tanah air...(*cesssss poyo giler ayat nih...)
Dalam pukul 3 lebih jugak kitorang gerak balik...Antar Cewek manis balik USM dan aku mestilah menuju ke seberang sana..Tapi bila da sampai umah aku tetap tak tidur..sebab..

Duk layan Carling Cup 3rd Round antara Manchester United S MiddlesBrough..Untuk First Half header cantik dari Ron (Man.U) membolehkan Man.U menjadi pendahulu perlawanan.
Tapi tak lama lepas tu Adam Johnson(Middlesbrough) menyamakan kedudukan 1-1 pada minit ke 56'.Terdiam Amos tak dapat nak save bola tuh..haha
Man.U memang main Cun pun masa nih..Impress aku tengok diorang main..Ron ganti ngan Tevez,dan Tevez perform baik punya..Nani,Welbeck,Gibson semua memberikan kerjasama yang baik..Teamwork & Showmanship tu yang penting..(Tapi aku perasan ada Rafael main.Kepada peminat Man.U-mamat tu datang dari mana?Brazil kaa?)
Minit ke 80 Ryan Giggs menyumbat satu lagi Gol untuk Man.United..tapi aku puji pertahanan MiddlesBrough yang agak ampuh walaupun menerima asakan demi asakan..kalau defense tak power konpem Man.United boleh sumbat 6 gol berbalas 1 kot..
Full time Man.United menang dan akan melangkah ke fourth round skali ngan Arsenal,Liverpool-Just to name a few..Arsenal mantap tuh siap menang 6-0 lawan Sheffield U.Skang pun Arsenal pendahulu EPL...Malam ni my faveret Team Chelsea akan Bertemu ngan Portsmouth..(ingat tak game pembukaan EPL yang Chelsea belasah Portsmouth??)...harap ia akan berulang kembali..:)Sila tonton malam ni yaaa..

*Habis game da pukul 5 am..Tunggu subuh dan aku tidur jap pastu.Terjaga pukul 7 lebih terus gelabah nak siap siap pi kerja...Mata merah toksah cakap lah kan..Sendiri cari pasal sendiri tanggung laaa.La ni dah tengah hari dan aku rasa kemengantukan yang amatzzz sangat nih...Zzzzzzzzzzzzzzzzzz...

34 comments:

Alam Setia said...

emm..bestnyer bersahur makan cam tu. kenyangan....

love-n-hate said...

sedapnyer... teringin tandori...

*chomel anies bertudung!

LannY said...
This comment has been removed by the author.
PUTUBAMBU said...

manisnya anies bila bertudung..

LannY said...

cute aje anis pakai tudung..kim salam kat dia..bg tau kat dia..memang cute dia pakai tudung :) wink wink

Ziana said...

sekali imbas lesung pipt n senyuman manis tuh..
dah tau tuh Anies
:)

so sweet!!!
:)

bozzobattousai said...

layan gak sahur makan naan ngan tandori. smalam abg pun sahur ngan riti canai ngan ayam goreng je. dah tak larat nak makan nasik dah....

ita.itu said...

sejak bila dia bertudung xim...harus ko msk minang cpt.hehe

Adry said...

Salam ziarah...

lalala comel sey... cepat jangan lambat kang aku masuk minang.. hahahaha

Go Go M.U!! hahahaha

Adry @ http://www.adrysabry.com

YoYo said...

hai Axim..

Yo fans Man U.. hehehe.. Rafael tue budak Brazil.. dia ade twin, muke n rambot same jer.. tapi sorang je men 1st team Man U.. yg sorang laie liga simpanan kot.. if i'm not mistaken lar..

comei la minah tue pakai tudong ea?? jgn tunggu lame2 kang dikebas org..

all the best bro..

izal said...

mau nye tak kenaiii awek manis tu..

tengok bahagian depan dia jerk dah boleh cam siapa..hehehe...

lily.lulu said...

dah lamanya x makan ayam tandoori
sedapp pulak tgk papa makan ..

eh eh ..
kiut nya anis ...
comey !!

:D

Inah said...

comey la anis :)..suka suka!!

Faisal Admar said...

rafel dan fabio kan adik abang... ya dari brazil.. kalau hang main fm (football manager) mesti hang tau... yang bestnya... sorang kaki kiri... sorang kaki kanan! haha... aku ada gak beli sebelum dorang masuk man utd... sebab scout asyik suggest dorang jek

fiza said...

hehehe... lawooo

axim said...

Alam Setia,

memang kekenyangan makan sahur cenggituh..Alhamdulillah..

=================================

Love n Hate,

apa lagi kalau dah teringin tu sila la pi kedai mamak yang berdekatan pi cari Tandoori..hehe

axim said...

Putu Bambu,

ishh ishh manis lagi yek..:)

=================================

Lanny,

nanti aku kirimkan salam hang tu kat dia yek..:)Insya Allah..

axim said...

Ziana,

sekilas ikan di air..sudah tahu jantan betinanya..:)

===================================

Bozzo,

memang layan la makan tandoori nih...sedappp!!!

axim said...

Ita,

semalam hari bertudung sedunia dia kata tu yang bertudung litup tuh...:)

==================================

Adry,

singgah la selalu yek...

ko nak masuk meminang jugak ker??sila isi borang k...

axim said...

Yoyo,

Thanks for da info!!

all da best to u too!!

==================================

Izal,

chesss ko ni kan ayat tak boleh nak blah..

axim said...

Lily,

sedap ayam tandoori tuh!!suka ekk tengok mama bertudung??nanti pa rekemen dia suh bertudung jer..:)

==================================

Inah,

suka ekk....:)

axim said...

Faisal Admar,

ohhh bro,thanks for da info!!

=================================

Fiza,

hmmm apa yang lawooo nih??:)

Ad Rifza said...

Tandoori?..bestnya sahur..lebih lebih lagi ditemani gadis manis..hehehe...

Anonymous said...

ayooo..sy dh lama besabo dgn incik axim neh..
asyik tunjuk citer mkn jer..lapo..
tp...sayep mmg peminat setia blog neh...


-yana-

MNN said...

sweeeeeeeeeeeeeeet!! ;) :) lapo!! nak meggi goreng!!.. nak fries!! nak makan!! huhuhuhu.. :)

Catz said...

manisnya anis bertudung..makin cute...
ehm..ayam tandori itewww sgt meliurkan..dah lah aku baca blog ko pukul 11 pagi axim....iskk..iskk....
aku pun suka ayam tandori sesangat..
kdg aku pi mamak order itu ayam saja..w/out nan..suka rasanya yg diperah limau dan mkn dgn bawang..ye..aku mkn tandori dgn xtra bawang..eh.....isk....

pearlEJ said...

amboihhhh.. ayu nyer anies... ehehehe... dah pakai tudung ekk??

kat kapitan mmg sedap tandoori dia tu... tapi skang dah ada lagi 1 kedai tandoori yang saaaaaaaaaaaaaaaaaangat mabeles... lagi sedap dari kapitan.. hehehe...

mummysyafie said...

axim!!!! anis dah pakai tudung erkkk...suka lahhhhhh...cantikkk...manissss...

axim said...

Ad Rifza,

tandoori itu memang besssssssssssttttt..!!

================================

Yana,

ayoooo sudah lama baru memunculkan diri yek..hehe

axim said...

MNN,

sweet ker..hehe..sian bang Chik lapor...sabor naaa...:)

=================================

Catz,

ayam tandoori lepas perah limau lagi peeehhhhhh....sedap bangat...

axim said...

Kak EJ,

ayu yek..nanti axim suh dia pakai terus la..hehe..

kat mana tempat satu lagi yang sedap tuh????nak taw jugakkkk!!!

===================================

Kak Nor,

anies pakai tudung malam tu jer..hehe..pasni axim paksa dia pakai terus k..:)

sam said...

sumer org puji anies je. aku nak lainla.
anies msti nampak lg comel kalo pkai jubah.;p

axim said...

Sam,

wahh ko pun nak menokok tambah jugakyek..ambik lah..kira ok lah tu..hehe

Faisal Admar said...

Axim pi try garlic nan. Paling sedap :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails