Followers

Thursday, September 11, 2008

You Make Me HappY

Here We are,at Pen Mutiara Curry House (AGAIN..) on the past 9 Ramadhan 1429H..-The same ReStaurant where we met on Friday last week


So let's take a look what did we have here:

Plain Rice for TWO
Telur Dadar
Sotong Goreng Tepung(sorry for the bad Illustrations...Technical errors:))
Ulam-ulaman & Sambal Belacan(migrain...migrain....)
and the main meal-KARI KEPALA IKAN...someone is craxee about this...:)Not to mention-'Kurma' for Berbuka Puasa..
Smile before you heard 'Azan' on air..

Is that Teh Tarik anies?? awat nampak lain macam sajer..
NO,its not....actually ni nama nya Teh Dangdut...apa yang dangdut nyer aku tak taw lah..cuma nya ni ialah Teh yang ada dua lapisan,dan diorang pakai Fresh Milk bukan susu tin...tu yang berdangdut kot...Terus Anies berdangdut tak hengat lepas minum air ni..:)...aku tak minum ler susu segar nih..tapi anies kata sedap giler...lemak berkrim konpem di sukai ramai...Kalau korang mai kat tempat ni try la order Teh Dangdut..(yang rasa nak order ni pun sebab Kak EJ selalu duk bagitau teh dangdut ni sedap...tu yang order...Thanks Kak EJ for da info!!Turns out Anies suka giler ngan air ni..:))
Aku?just order Nescafee'o Sajer...dari dulu lagi aku suka nescafee'o nih...beshhh.....


And another meal is gone..waiting for a new day to simply give a try on another dish:)(makan untuk hidup bukan hidup untuk makan ok...hehe)
a
*Hazaa Min Fadhli Robbi....(semua ini adalah kurniaan dar TUHANKU..)Alhamdulillah..haaa malam ni jangan lupa tonton Channel AXN ada The Amazing Race Asia 3-Kalau nak tengok Ida Nerina beraksi sila tonton yaa..Best TARA ni...seronok tengok diorang terkejor sana terkejor sini...it's not easy than we think..:)Happy watching yaa!!

40 comments:

ita.itu said...

yaampun..sdpnye xim..jahat ko buh ms lunch nih..hehe

arep said...

sentapppp

Mieza said...

sedapppppp...lg2 kari kepala ikan tuh...nsb baik br lps mkn...:D

wah berbuka puasa ngan chenta hati ya...krm slm ngan anies...

Shooke said...

Teh Dangdut - Tea Latte

alah senang je buat mende ni...

pearlEJ said...

licin okehhhhhhhhhh!! hahahahaha.....

sedapkan teh dangdut tuuu.... hihihihi.... akak kalau gi makan situ mmg tak lepas la teh dangdut tu...

eQ said...

kalau ke penang bawa abg eq makan kat sana k..

axim said...

Ita,

ko tak puasa ekkk ,awat tak pi makan kak...:)

==================================

Arep,

apa yang sentap nyer bro..sabq naa...tunggu buka puasa karang..:)

axim said...

Mieza,

akak pun suka ekk kari kepala ikan nih...memang best!!

ooo ada rang tak pose arini yek...nanti saya sampaikan salam akak pada anies...

================================

Shooke,

haha,aku tak taw pun..sebab aku tak minat minum susu:)

axim said...

Kak EJ,

Mesti licin akak..rezeki jangan di tolak musuh jangan di cari...

teh dangdut tu anies kata best giler...saya tak minum so tak taw la sedap ke tidak..mesti sedap la makananya kan..:)

=================================

Abang EQ,

No hal punya..sila sila ke pulau mutiara yang permai ini:)

Rockrider 9.1 said...

hmmm...ptg2 dah kol 4 baru terbaca blog psl mkn, harus aku pengsan nie!

dah la arini lapar.....

kejamnyeeeeeeeeeeeeeee!!!!uwaaaaa

PUTUBAMBU said...

wah..axim dah ketagih kari kepala ikan kat situ yek?

makan pulak ngan anies...lagi berselera le dibuatnya...

Redbloodsnow said...

byknyer menu uols berdua xim.
terhabis x tuh...tp kan..klo ko n aku yg mkn sume tuh...gerenti licin sumenye...kahkahkah.. sbb dua² same kuat mkn..ekekeke..

haaa..baru nampak muke anies dlm blogs ko. merindu seyyy aku ngan muke anies..erkss...leh ke said g2..kahkahkahkah.

pssttt pssttt...aku taw nape ko happyyyy...sbb dh jumpe anies. rindu ler tuh...accecececece...hehe :P

izal said...

ehh bro mmg nampak sedap lah teh dangdut tuh...

kat kl ni takde lak...kalau ade mau aku try...

lily.lulu said...

teh dangdut ?? waduh waduhhh ..
teringat kat tok bear

muahahaha !!!

sedapppnyaa makan ...
lapar pulak perot skang nih

:D

bluecrystaldude said...

Ish.. aku dah ar tak sahur pagi tadi.. adehh

I'm LeGend said...

ya ampun..meriah tekak ak nengok ni..kari itu meruntum jiwa aku!!!

Catz said...

hi axim...

the food look fabulous...
nampak sedap...
sekarang ini aku dah makin suka dgn kari ikan..
dan orangnya pula..cun banget...anis look so cantikkk...comel.

RieNa.YuMi said...

wah....layan pan mutiara lagik skali....dah ketagih la ngn kari kepala ikan tu kot...huhuhuh

Pyanz said...

kenapa dipanggil teh dangdut?
Sebabnya kalau kita goyangkan gelas tu akan nampak air tu bergoyang tanpa bercampur..
Sepupu saya kat Bagan Dalam amat mahir dalam membuat teh dangdut ni..
cara membuatnya nampak mudah tapi perlukan skill.

Ziana said...

teh dangdut?
hahahahaha..

eh.. our mama makin cun!!!
missed u mama!
:)

Kellaz said...

Teh tu di Brunei, di panggil Teh India... hehe...

Selamat menunaikan ibadah puasa...

Zoulkieflie said...

salam pa,
teh dangdut??hehe..macam²..
our mama,she's look different..makin cun n comel..patut la adik beradik kitorang sume comey²..hehe..

*ya,makan untuk hidup n bukannya kita hidup untuk makan..hehe..:)
happy selalu..:)

MNN said...

mama cun lah!! :) padan ngan papa!! :) next time nak try lah kari kepala ikan dgn teh dangdut tuu.. :)

mummysyafie said...

sedap nye, ni penderaan mata di ulan puasa ni..

hi aniess, cute selalu tau

shahril aley said...

wah sapakah anak mami tu
dok tergile makan kari daaa
hahaha....
aku lebih gile makan ulam tu yg nampak sedappp
opss kalau bang chik nampak komen ni mau die tembak aku
hehehehe....

budleee said...

motiff aku tgk lauk tgh2 hari nih

huhuhuh

Nikli said...

i bet my telur dadar lagik sedap..
baik puji diri sendiri.. sape lagik nak puji kannn..

hahaaa..

wahhh, aniss..
you look crunchy [ngap ngap..]

*matilaaa ada cubaan nak ngorat mama sendiri nihhh.. :D

syukur said...

wow teh dangdut.... they should call it teh gelek gerudi Inul..he he he

Anyway TARA is one of the best show nowadays..by why they still choose overrated celebrities for that show...mmmmmm for commercial value...i think

Faisal Admar said...

aik pi makan lagi ka? haha... kira sedap la kot. aku yg dekat neh pun tak sampai lagik! hahaha!

axim said...

Rock Rider,

memang aku saja nak suh ko terliur..haha

==================================

Putu Bambu,

kari kepala ikan kat sini memang sedap kak....selera sangat!!

axim said...

Zie,

taw takper...hepi ler dapat jumpa anies..kata besfren kan..:)

lauk tuh nampak jer banyak tapi sebenarnya sikit jer..kahkah

==================================

Izal,

ehhh biau betul kat KL takder..ko kot yang tak carik..hehe

axim said...

Lily,

teringat kat Tok Bear??haha

jom pekena kari kepala ikan yek kalau mai ke penang nih..:)

==================================

BlueCrystalDude,

sowee bro...hehe

axim said...

I'm Legend,

memang sedap kari kepala ikan nih!!

=================================

Catz,

anies yang cun tu dah kembang bangat sebab ko duk puji dia..haha

axim said...

Riena Yumi,

tak la ketagih lagik..tapi teringat ingat jugak la..haha

==================================

Pyanz,

thanks for da info dude!!

axim said...

Ziana,

mama makin cun??haha..tah bila la agaknya kotrang dapat jumpa mama kan..:)

===================================

Kellaz,

owhh ic...kalau di Brunei Teh tu di panggil Teh India??good info..

selamat menunaikan ibadah puasa juga yaa!!

axim said...

Zoul,

macam macam kan nama...happy happy to you too!!:)

==================================

MNN,

Kalau Bang Chik Mai ke Penang kita pi makan kat kari house ni ngan mama okeh..:)

axim said...

Kak Nor,

maaf yaa kak nor atas pemderaan mata tuh..hehe ampun....:)

==================================

Aley,

tiada seorang pun dalam entri ini anak mami bang tiri oii...:)

axim said...

Budlee,

sorry buddyy!!

==================================

Nikli,

i tahu you punya teluir dadar lagi sedap..haha

anak mana bleh ngorat mama..papa jer bleh tau...dont cross da line..:)

axim said...

Syukur,

yup...memang for da commercial value pun....nak jual rancangan diorang kan..

=================================

Faisal,

try la pi Bro..kat batu maung..kan ada alamt aku kasi tuh..u should bring ur family there..:)

Beruang Madu said...

Samalah macam abang...kalau bab baba makan ni memanglah abang heppi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails